- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mnie od kilku dn strasznie suszy...teraz wlasnie koncze wode 1,5l...i ciagle mi malo
Kasiu, wspolczuje, bo ja w domu jak sie mam ubrac na pole czy do lekarza, to poce sie jak mops...a co dopiero w przymierzalni...na szczescie spodnie mam..choc tez by mi sie cienkie przydaly...
Haniu, bo tam w srodku to jest tak skonstruowane, ze masz wejscie zewnetrzne szyjki i wewnetrze..i w tym zewnetrznym mam rozwarcie..a w tym wewnetrznym nic...jakbym miala wewnetrzne juz, to gorzej, bo moze dojsc do jakiegos zakazenia...
Haniu, bo miara dzidzi zalezy od sprzetu i reki lekarza...jak zaznaczysz obrys brzuszka czy glowy o milimetr wiecej lub mniej to od razu zmienia sie waga dziecka...widzisz..mi przy porodzie mowili, ze cora bedzie wazyc 3400, gora 3500...a urodzila sie 4000...skad taka roznica?ano stad, ze maszyna to tylko maszyna a natura tyczy sie swoimi prawami...podczas echo...maja mi jeszcze raz zbadac dziecko...
w 22t4d mialam usg u tej dr i wowczas synek wazyl 500g, a 1,5t pozniej gdy trafilam do lekarza 780g...widzisz jaka roznica?gdyby w takim tempie przybieral na masie, to wazylby juz z 2300...wiec gdzies cos musi byc nie tak...
wiesz, dla mnie i za mnie moze wazyc i 3000 przy porodzie...najwazniejszy by byl zdrowy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Obyśmy wszystkie miały dzieci zdrowe i w odpowiedniej wadze i oby nam się dobrze te nasze skarby rodziło
Czyli już teraz wiem, że mamy tak na prawdę dwa rozwarcia
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
jakby mi gin powiedziala, ze mam rozwarcie pomyslalabym, ze juz rodze
ja tam nie znam wagi dziecka od poczatku ciazy i jakos spokojniej sie z tym czuje rosnie i dobrze.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Umyj porządnie ręce,ksiądz okrakiem na wannie,albo najlepiej kucnij i sprobuj wsadzić palec w pochwe. Najgłębiej jak mozesz...i znajdź szyjke. Wyczuj czy jest miękka jak usta czy twardą jak czubek nosa....trzeba pamietac,ze takie badanie powinien raczej wykonać lekarz w rękawiczkach.
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a tak w ogole to Dzień Dobry
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jeśli jednak gdzies zauważymy, że skóra schodzi, łuszczy się to wtedy kremujemy kremem nawilżającym lub ochronnym z firm: Mustela,linomag, Bobo A+E, F18,hipp, alantan.
Sudokrem zacząć dopiero używać po 3 m-cu życia dziecka bo bardzo wysusza.
Do ciemiączka jest w aptece podobno rewelacyjny produkt "Ciemieniuszka".
Ja chyba na początek kupie Emolium do kąpieli. Na allegro cena 400 ml to tak ok 33-35 zł.
Co ważne tez położna mówiła żeby do 3 tyg życia dziecka nie obcinać mu paznokci a u nóg jeszcze dłużej.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
KasiaS - witaj w klubie. Ja też wszystko załatwialam, procz pokarmu bo to zleciłam kucharce. Mąż jak wrócił 5 dni przed ślubem to wyszorował auto co mieliśmy jechać do ślub, poszlismy ostatni raz do proboszcza i zmobilizowałam go i jego swiadka do nadmuchania 500szt balonow i rozwieszeniu ich. Ah no i bym zapomniala, załatwiał namioty i stoly na poprawiny na dzialce także też się zaangażował tylko musiałam dać mu wolną rękę. TZn. spisać co ma załatwić ale nie pouczac gdzie kiedy i jakim transportem. I powiem szczerze to widziałam jego zadowolenie jak chwalili dekoracje na działce i na sali, ktore byly poniekąd jego zasługą.
KasiaS - mi pani w aptece zwróciła uwagę, że Emolium jest głównie od 3miesiaca życia tylko wg wskazan lekarza mozna stosować prędzej, Że oilatum w szpitalach używają i polecają. Ale zobaczymy co wie na temat kosmetykow Marta1985.
Dziewczyny nie żartujcie z tymi stopami. ja mam rozmiar 36-37 i na jesień na promocji kupiłam kilka par butów i jeszcze ich nie miałam na nogach i jak pomyslę że nie potrzebnie wydałam pieniądze i ich nie założe... chcociaż nogi mi jeszcze nie puchną.
Powiedzcie mi czy bioderka po ciązy wracają do swojego stanu? czy wogóle jakoś sie powiększją podczas ciązy? Oczywiście prócz obrastania w tłuszczyk, chodzi o same kości. Bo wiem że podczas porodu rozszerza się spojenie łonowe. Niektore dziewczyny mi mówiły że po ciąży zrobiły się szersze w biodrach i nie chodzi tu na pewno o tłuszczyk bo one należą do tych "betłuszczowych" na tyłku i udach.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa