BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #628609 przez Agusia83
Ogladalam to kiedys :laugh: rewelacyjne...
Mnie od kilku dn strasznie suszy...teraz wlasnie koncze wode 1,5l...i ciagle mi malo :silly:

Kasiu, wspolczuje, bo ja w domu jak sie mam ubrac na pole czy do lekarza, to poce sie jak mops...a co dopiero w przymierzalni...na szczescie spodnie mam..choc tez by mi sie cienkie przydaly...

Haniu, bo tam w srodku to jest tak skonstruowane, ze masz wejscie zewnetrzne szyjki i wewnetrze..i w tym zewnetrznym mam rozwarcie..a w tym wewnetrznym nic...jakbym miala wewnetrzne juz, to gorzej, bo moze dojsc do jakiegos zakazenia...

Haniu, bo miara dzidzi zalezy od sprzetu i reki lekarza...jak zaznaczysz obrys brzuszka czy glowy o milimetr wiecej lub mniej to od razu zmienia sie waga dziecka...widzisz..mi przy porodzie mowili, ze cora bedzie wazyc 3400, gora 3500...a urodzila sie 4000...skad taka roznica?ano stad, ze maszyna to tylko maszyna a natura tyczy sie swoimi prawami...podczas echo...maja mi jeszcze raz zbadac dziecko...
w 22t4d mialam usg u tej dr i wowczas synek wazyl 500g, a 1,5t pozniej gdy trafilam do lekarza 780g...widzisz jaka roznica?gdyby w takim tempie przybieral na masie, to wazylby juz z 2300...wiec gdzies cos musi byc nie tak...
wiesz, dla mnie i za mnie moze wazyc i 3000 przy porodzie...najwazniejszy by byl zdrowy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #628630 przez KasiaS
Agusia a myślałam, że to tylko ja się tak pocę... :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #628632 przez Hania84
O mamo ale to pokomplikowane. I w takie błędy czasem każą nam wierzyć :P
Obyśmy wszystkie miały dzieci zdrowe i w odpowiedniej wadze i oby nam się dobrze te nasze skarby rodziło :) :kiss:

Czyli już teraz wiem, że mamy tak na prawdę dwa rozwarcia ;)

11 lata 8 miesiąc temu #628671 przez Agusia83
Cos w tym stylu...jak wczoraj sama badalam sobie szyjke to tez stwierdzilam, ze jest bardzo miekka...jakies rozwarciatko jest...ale franca tak cholernie wysoko sie usadowila, ze ciezko mi bylo paluchem tam dotrzec :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #628696 przez kakaszka
ja sie poczulam mala dziewczynka czytajac was, nawet nie wiem dokladnie co mam w srodku :) magia jakas.
jakby mi gin powiedziala, ze mam rozwarcie pomyslalabym, ze juz rodze :D

ja tam nie znam wagi dziecka od poczatku ciazy i jakos spokojniej sie z tym czuje :) rosnie i dobrze.

11 lata 8 miesiąc temu #628735 przez Agusia83
To prawda...nadmiar informacji boli :blink: a jak sie czegos czasami nie wie, to jest sie zdrowszym

11 lata 8 miesiąc temu #628757 przez natali
Agusia a w ktorym dokladnie miejcu badalas sobie ta szyjke i jak to wywnioskowalas, ciekawi mnie bo mi jeszcze takiego badania nie robili a zauwazylam ze wiekszosc z was czesto ma takie badanie. mysle ze wszystko jest dobrze ale gdybym potrafila to sprawdzic bylabym spokojniejsza.

11 lata 8 miesiąc temu #628777 przez Agusia83
Natali,to zwykle badanie ginekologiczne.
Umyj porządnie ręce,ksiądz okrakiem na wannie,albo najlepiej kucnij i sprobuj wsadzić palec w pochwe. Najgłębiej jak mozesz...i znajdź szyjke. Wyczuj czy jest miękka jak usta czy twardą jak czubek nosa....trzeba pamietac,ze takie badanie powinien raczej wykonać lekarz w rękawiczkach.

11 lata 8 miesiąc temu #628803 przez aleksiaa88
Jest 5:20 a ja już nie śpię od godziny :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #628808 przez Agusia83
Dzień dobry.
Aleksia,czemu nie śpisz?
My mieliśmy pobudke o 6. I pierwsza noc bexsmoczkowa:-)

11 lata 8 miesiąc temu #628815 przez KasiaS
Ja dzis spalam do 6 - sukces, ale wstawałam 3 razy siusiu:) i teraz czuje sie niewyspana. pewnie po 8 na godzinke padne ale to takie bylejakie spanie...

a tak w ogole to Dzień Dobry :)

11 lata 8 miesiąc temu #628820 przez KasiaS
Obiecałam przedwczoraj napisać, co polecała położna do pielęgnacji noworodka. Tak więc do wyboru do kąpieli z firm: Mustela, hipp, Johnson, Nivea i jeśli jest w tej kąpieli dodatkowo tez emolient to nie trzeba już potem skóry nawilżać.
Jeśli jednak gdzies zauważymy, że skóra schodzi, łuszczy się to wtedy kremujemy kremem nawilżającym lub ochronnym z firm: Mustela,linomag, Bobo A+E, F18,hipp, alantan.
Sudokrem zacząć dopiero używać po 3 m-cu życia dziecka bo bardzo wysusza.
Do ciemiączka jest w aptece podobno rewelacyjny produkt "Ciemieniuszka".

Ja chyba na początek kupie Emolium do kąpieli. Na allegro cena 400 ml to tak ok 33-35 zł.

Co ważne tez położna mówiła żeby do 3 tyg życia dziecka nie obcinać mu paznokci a u nóg jeszcze dłużej.

11 lata 8 miesiąc temu #628836 przez Marta1985
Dzień dobry dziewczynki :-) ja dziś coś dłużej spalam :-) wogóle to jakieś erotyczne sny miałam :-) chyba to z braku seksiku :-) co do tych kosmetyków to każda położna widzę mówi co innego my wczoraj też mieliśmy kapanie i nam opowiadała o kosmetykach i po śniadaniu wam opiszemy co mówila bo teraz burczy mu strasznie w brzuszku :-)

11 lata 8 miesiąc temu #628844 przez malutkamilka
Kakaszka - powiem Ci szczerze, że mój A. łaził ze mną wszędzie i załatwiał sprawy urzędowe, bo niektórych rzeczy nie da się samemu za drugą osobę załatwić- potrzebne podpisy. I też mu było nie w smak bo jak wraca na tydzień, to w ciągu tego tygodnia musi porobic na budowie, zrobić zakupy na wyjazd, posprawdzać żony auto czy sprawne itp. Ale był dzielny i zniósł prawie godzinę czasu w USC i złożył swoje podpisy do ślubu konkordatowego.

KasiaS - witaj w klubie. Ja też wszystko załatwialam, procz pokarmu bo to zleciłam kucharce. Mąż jak wrócił 5 dni przed ślubem to wyszorował auto co mieliśmy jechać do ślub, poszlismy ostatni raz do proboszcza i zmobilizowałam go i jego swiadka do nadmuchania 500szt balonow i rozwieszeniu ich. Ah no i bym zapomniala, załatwiał namioty i stoly na poprawiny na dzialce także też się zaangażował tylko musiałam dać mu wolną rękę. TZn. spisać co ma załatwić ale nie pouczac gdzie kiedy i jakim transportem. I powiem szczerze to widziałam jego zadowolenie jak chwalili dekoracje na działce i na sali, ktore byly poniekąd jego zasługą.

KasiaS - mi pani w aptece zwróciła uwagę, że Emolium jest głównie od 3miesiaca życia tylko wg wskazan lekarza mozna stosować prędzej, Że oilatum w szpitalach używają i polecają. Ale zobaczymy co wie na temat kosmetykow Marta1985.

Dziewczyny nie żartujcie z tymi stopami. ja mam rozmiar 36-37 i na jesień na promocji kupiłam kilka par butów i jeszcze ich nie miałam na nogach i jak pomyslę że nie potrzebnie wydałam pieniądze i ich nie założe... chcociaż nogi mi jeszcze nie puchną.

Powiedzcie mi czy bioderka po ciązy wracają do swojego stanu? czy wogóle jakoś sie powiększją podczas ciązy? Oczywiście prócz obrastania w tłuszczyk, chodzi o same kości. Bo wiem że podczas porodu rozszerza się spojenie łonowe. Niektore dziewczyny mi mówiły że po ciąży zrobiły się szersze w biodrach i nie chodzi tu na pewno o tłuszczyk bo one należą do tych "betłuszczowych" na tyłku i udach.

11 lata 8 miesiąc temu #628850 przez KasiaS
Marta napisz... potem poszukamy złotego środka :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka