- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
W Łodzi piękna pogoda 23 stopniacze w cieniu Aż mi głupio bo czuję sie tak jakbym odwiesiła zimową kurtkę i przeszła od razu do bikini...
My byłyśmy już na badaniach krewka pobrana do różniastych badań i mocz oddany. Później podjechałam do Zusu-srusu ażeby podrzucić odwołanie. I czekam na fotelik
We mnie też jest mnóstwo energii i to takiej pozytywnej wiecie? Nie wiem niby nic się nie układa bo tej kasy nie ma i w sumie nie wiem kiedy ją wyegzekwuję, ale jakoś daje radę.
Dostałam propozycję od przyszłej prababci, że chętnie kupi mi łóżeczko. A że z kaska ciężko to pomoc jak najbardziej się przyda. Powiem Wam jeszcze, że przy braku funduszy to przeleciałam wszystkie możliwe strony z art. dziecięcymi i w sumie za zwrot podatku który dostałam ( całe 400 zł ) dam radę prawie wszystko kupić. Oprócz łóżeczka i wózka, ale tym moge spokojnie zająć się juz po porodzie.
Co do obwodu w TALII ja mam niewiele bo aż całe 92 cm
Udanego dzionka wszystkim brzuszkom życzę :*
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
no i znowu dupa z USC. poklucilam sie ze swoim facetem i on spokojnie sobie poszedl do pracy ( bez obiadu, za kere ). bo teraz on nagle nie wie czy ma akt urodzenia. a najlepsze powiedzial, zebym sama poszla do urzedu i sie wszystkiego dowiedziala, jakbym tylko mnie to dotyczylo. za bardzo go rozpiescilam, ze wszystko potrafie sama zalatwic, moze mam slub sama ze soba wziasc, zeby go nie stresowac. grr
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie pogoda piekna tylko sil brak na spacery.
Ikunia podziwiam cie we wszystkim ja to chyba bym nie dala rady mimo ze twardo stapam po ziemi to chyba bym panikowala. Ale dobrze ze potrafisz sobie radzic tylko pozazdroscic takich cech.
Agusia daj znac jak wizyta.
Dziewczyny ruch w ciazy jest bardzo wskazany wiec chodzenie po sklepach nie zaszkodzi wrecz odwrotnie bedzie lzej urodzic, no chyba ze dzwigacie duze zakupy tego juz nie
popieram.
Milego dnia
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Ale osobiście wydaje mi się że gdyby każda z Was była w podobnej sytuacji to też by była jak to Kasia napisała mama-bohater hihi
W końcu największa motywacja jaka może być to dobro tego okruszka co pod sercem siedzi
Kasiu panika paniką ale dasz radę masz przecież NASZE FORUM i mnóstwo życzliwych mamuś gotowych do wsparcia
Kakaszka powiem Ci, że chyba gdybym miała kasiorkę to bym kupowała to co mi się podoba, a tak to człowiek trochę poszuka ale rzeczywiście kupi coś o wiele wiele taniej i jeśli można w tej sytuacji w ogóle o tym wspomnieć sporo oszczędza.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Zresztą ja mam lenia na takie rzeczy , więc dla mnie i lepiej jak sobie co nie co przełożę na później
Marta czytałam gdzieś w gazecie dla mam że obróceniu dziecka sprzyja pozycja klęcząca (na czworaka) i w tej pozycji podnosisz pupę do góry i tak chwilę trzymasz i powtarzasz kilka razy. Może to coś zmieni, nie wiem. Oby twój synuś już był główkowo odwrócony
Ikunia - podziwiam i kibicuję.
kakaszka a z tym twoim facetem to bym musiała ręcznie porozmawiać :/ jak może wymagać od Ciebie byś sama szła do USC dowiadywać się o ślub? W końcu chyba razem zamierzacie to zrobić? Porozmawiaj z nim jeszcze na spokojnie odnośnie waszego ślubu. Jak on to widzi i w jakim terminie. A z aktem urodzenia niech mnie nie rozśmiesza przecież każdy ma akt urodzenia
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Dziś wolne więc postanowiłam zamiast siedzieć w domu dotlenić siebie i bobaska w drodze powrotnej wstąpiłam do teściów a raczej ich psa i sucza wybiegała się chyba za wszystkie czasy więc mam ją z głowy na kilka godzin
Ikunia gratuluje postawy maluszek na pewno jest z Ciebie bardzo dumny!!
Kakaszka faceta trzymaj dziś bez obiadu!! za kare niech ma
Dziewczyny jak to jest z opalaniem w ciąży? W sensie słonecznym nie solaryjnym.. jestem tak biała jakby ktoś na mnie mąkę wysypał a przyznam szczerze, że lubie jak moje lico jest lekko zbrązowione, o nogach i klacie nie wspomne eheh
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja na mojego męża ciągle się kiedyś o coś złościłam (teraz tez się złoszczę, ale już mniej)... ja nie wiem, że po tych wszystkich kłótniach to w ogóle ślub wzieliśmy Teraz juz wiem, że oni do pewnych rzeczy nie są stworzeni. Oni lubią realizować zadani - no chyba że Ci się trafi jakiś romantyk Ja swój ślub właściwie sama zorganizowałam, do tego wiele rzeczy robiłam "hand made"zaproszenia, zawiadomienia, opakowania na upominki dla gości, dekorację auta, kwiaty na stoły - sama teraz się dziwie że dałam radę. Mąż tylko konkrety jechał już ze mną kupować. No niestety trzeba ich takich przyjąć i zaakceptować. Już się nauczyłam, że nawet przy remoncie ja już czasem sama wolałam po tych castoramach pojeździć i znaleźć co chce ( bo przy nim i ciagłym marudzeniu, że chodź już - to nie mogłam się nawet skupić).
Teraz już po kilku latach wspólnego życia zaczełam słuchac też tego co on mówi i nieraz mi tłumaczy, że są rzeczy które lepiej robi kobieta i te do których stworzony jest facet. No i zrozumiałam też, że nie możemy wszystkiego robić razem - po prostu się tak nie da. Co nie znaczy, że ja wszystko robię. teraz np. pomaga mi bardzo w sprzątaniu ( chociaz nie było tak od poczatku ciązy). I pamiętaj, że nie ma co naciskać bo to przynosi odwrotny skutek Jeśli jestes w stanie to idź sama popytaj w tym USC bo jak bedziesz czekać na niego to sie możesz nie doczekać No i troche go doceń, bo sama opowiadasz jak się biedny męczy z tym pokoikiem dla małej. Podoceniaj go trochę
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Gochens też bym się chętnie poopalała, stwierdziłam że pierwsze co zrobie po porodzie to jak już będe w stanie pójde na solarium żeby nie świecić białą skórą
Haniu Filip już od dwóch miesięcy jest ułożony główkowo a ja go czuje głównie po bokach, zazwyczaj jednocześnie po lewej i prawej, więc niekoniecznie Twoje maleństwo się obruciło
A co do zasypek to słyszałam że jak już nawet używać to najlepiej zwykłej mąki ziemniaczanej
Też sie zastanawiam nad myciem okien teraz bo już prawie nic przez nie nie widać ale chyba faktycznie poczekam tak chociaż do 37tyg
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15