BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #627046 przez kakaszka
ogladam wlasnie program w TLC " puszyste przyszle matki". jak te kobiety potrafia sie poruszac majac 170 kg. usg ledwo przedziera sie tluszcze, a dziecko w brzuchu juz jest otyle. boze jak mozna tak kaleczyc swoje jeszcze nienarodzone dziecko. nie rozumiem tego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #627048 przez rysa
Mi też umowa kończy sie 21 maja.Zanim poszłam na l4szefowa obiecała ze postara się żebym podpisała od razu nową ale wiadomo jak to jest.Jedyne czego jestem pewna to że po macierzyńskim jestem mile widziana w pracy :)

Postanowiłam wziąść z Was przykład i wyszorowałam komode.

Za chwile pierwszy raz będe robić kopytka na słodko :Pciekawe czy mi wyjdą

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627071 przez WisniaJ
Ja jakiś czas temu robiłam leniwe, ale nie wyszły jakieś rewelacyjne, więcej nie zrobię ;P

Kakaszka szkoda, że wcześniej nie przeczytałam, ale już przełączyłam na TLC i rzeczywiście spora babka :ohmy:

W ogóle lipa z tymi umowami, i weź tu zakładaj rodzinę... :/ Haniu przesada trochę, chociaż u mnie też podobnie było... pierwsza umowa na 7 miesięcy, druga na 15 miesięcy, no i gdybyśmy się wstrzymali z dzidzią, to od 1 stycznia 2014 miałabym juz na nieokreślony, ale na szczęście istnieje jeszcze cień szansy na to, bo ogromne firmy zatrudniajace tylu pracowników często przedłużają.

11 lata 8 miesiąc temu #627147 przez Hania84
Rysa trzymam kciuki za twoje kopytka :) Sama bym zjadła coś takiego :)

Wiśnia no tutaj obcokrajowcy tak mają niestety...dopiero piąta umowa na stałe. A szef dla przykładu miał na 3 miesiące, na rok i na stałe. Więc jest spora różnica...ale cóż nie możemy porównywać się z niemiaszkami :P

Wszystkie coś robicie więc i ja się wzięłam za coś ;) Robię szarlotkę :) miałam sporo jabłek i tak jakoś za waszym udziałem mnie wzięło na placuszek :)

11 lata 8 miesiąc temu #627155 przez Gochens
Hej brzuchatki :laugh:

Mimo tej pięknej pogody mam dziś jakiegoś lenio-doła... w pracy zapierdziel niedługo robię STOP więc trzeba wszystko nadrobić, w dodatku dali mi do nauki chłopaka, który naprawdę BARDZO ciężko ogarnia się w sytuacji więc dodatkowo muszę poprawiać po nim co sama mu zleciłam :angry:

Ostatnio w ogóle nie mam weny na gotowanie i jak czytam, że robicie takie pyszne rzeczy to aż mi głupio, że ja ostatnio strasznie zaniedbałam swoją kuchnię :blush:

Aguś śliczny domek

Kasiu fajowe łóżeczko sama nad takim myślałam...

11 lata 8 miesiąc temu #627179 przez Hania84
Gochens Ty jeszcze pracujesz ? :ohmy: Szacun dla Ciebie :) ... hihi uważaj bo jeszcze w pracy urodzisz :silly: :lol:
Nie przesadzaj, jak masz przyrządzać jakieś pyszności jak jeszcze pracujesz...i tak sporo znosisz więc głowa do góry. :)
Masz okazję teraz wpaść na szarlotkę do mnie :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #627189 przez Gochens
Pracuję, pracuję w sumie dobrze się czuję tylko za długo nie moge siedzieć bo mi maluch nie daje się zginać hehhe
Chciałabym do końca maja ale zobaczę jak będę się czuć :P

Pracuje w sumie tylko od poniedziałku do środy, więc gotować powinnam mężusiowi heh

szarlotka mówisz? Czekaj niech tylko w autko wsiąde..... bruuum i jade!! heheh

11 lata 8 miesiąc temu #627193 przez WisniaJ
Ja też podziwiam, mi by się nie chciało już pracować, dzięki Bogu jestem na zwolnieniu od października... :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #627199 przez Gochens
Ja też zaprzyjaźniłam się z zusem ale piekę 2 pieczenie na jednym ogniu :P

11 lata 8 miesiąc temu #627209 przez Gochens
Dziewczęta czy macie przepis na sprawdzone ciasto do pizzy? W necie jest tego trochę ale zależy mi na sprawdzonym, pewnym przepisie... Mam chęć na domowe, dobre ciacho do pizzawy ;)

11 lata 8 miesiąc temu #627220 przez Hania84
W tym temacie to ja nie pomogę...nie umiem robić pizzy :P Moja mama za to robi rewelacyjną...ale nie znam przepisu niestety.

11 lata 8 miesiąc temu #627224 przez kakaszka
Gochens ambitna z ciebie dziewucha, ze do konca maja chcesz pracowac :) w sumie moja babcia dzien do porodu pracowala :)

ja sie znowu wkurzylam. moj znowu walczy z sufitem w dzieciecym pokoiku, ale tam ktos wczesniej fuszrke otpierniczyl. z jednej strony szkoda mi moje faceta, bo robi i robi, a to konca nie widac. a z drugiej znowu jest wszedzie wielki syf, pylki, kurze, az mi sie plakac zachcialo. dopiero juz troche doczescilam mieszkanie, a tu znowu. no ale trzeba to przebolec, bo jednak corcia bedzie tam mieszkac :) co najabardziej mnie wkurza, ze to jest wynjamowane mieszkanie, a tyle naszych sil zabiera.
na dodate wlascicielka z pralka w ch.. leci. miala byc do 7 kwietnia, pozniej do dzisiejszej srody, a dzis sie okazalo, ze do konca tygodnia ma byc. jak do konca tygodnia nie bedzie dzwonie i robie jej afere. nienawidze kiedy ludzie nie robia tego, co mowia.

Gochens z p[izza ci nie pomoge, ale z checia odgapie czyjsc przepis, bo tez mam ochote w najblizsze dni zrobic :)

11 lata 8 miesiąc temu #627229 przez WisniaJ
Gochens mój przepis na ciasto do pizzy jest taki, ze jadę do kerfura i kupuję gotowe, koło pieczywa, oni sami je codziennie wyrabiają, jest pyszne i świeżutkie, a kosztuje niecałe 2zł, zależy ile weźmiesz, bo to na wagę :woohoo: I ostatnio próbowaliśmy takie kupne gotowe i też wyszło pycha ksoztowało coś koło 5zł ale z gotowym sosem, więc z takimi cenami to ja nawet nie próbuję robić ciasta bo szkoda zachodu... :)

Kakaszka a co z sufitem się dzieje? Ja też najbardziej nie znoszę tego pyłu remontowego, na szczęście póki co u nas przerwa, przedpokój Przemek będzie robił chyba dopiero jak sie Gabrysia urodzi :)

11 lata 8 miesiąc temu #627243 przez Gochens
hehe Wisienka wiem, też zawsze kupuje ich ciasto jest dobre fakt ale koło siebie nie mam Kerca no a poza tym chciałam zrobić sama, wiesz taki wkład własny ;P

Kakaszka głowa do góry teraz się przemęczycie ale za to jaki efekt będzie!!

Jak któraś z dziewczyn ma przepis dawać :P a jak nie to do Hani mamy jedziemy na pizzawę ;P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #627261 przez WisniaJ
Gochens dzięki Bogu mam do Kerfa minutę samochodem... ;D

Jutro ma być u nas podobno do 25 stopni, Przemek ma wolne i jedziemy do rodziców sobie zrobić pierwszego grillka w tym sezonie :woohoo: Wygrzejemy się z Gabrysią na słonku jeśli będzie, no i psinka się wylata :) Uwielbiam taką pogodę!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka