BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #625490 przez aleksiaa88
Też mam zdjęcie śiuśka ale nie wstawiłam bo mój aparat nie jest na tyle inteligentny, żeby zrobić zdjęcie biało-czarnrmu obrazkowi
Co do bólów plecy to ja tak 5 rzeczy prasuję i odpoczynek na więcej nie dam rady czy siedzę czy stoję czuję całe plecy nawet leżenie nie pomaga do tego czasem dochodzi ból żeber.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #625509 przez cordis
malutkakamilka to widzę, że sny mamy podobne, mi ostatnio śniło mi się że córkę urodziłam a ja na Barta oczekuje i konsternacja od rana, dobrze, że to było przed badaniem USG i lekarz rozwiał moje wątpliwości (kolejny raz), że pindol jest jak nic ;-).
Ból pleców trochę zelżał może mały uciska jakiś nerw hmmm

11 lata 8 miesiąc temu #625518 przez kakaszka
ja to nadal nie mam zadnej pewnosci co do plci. pipki nie widzialam, no ale pisiorka tez nie, wiec tak naprawde staram sie nie nakrecac za bardzo na dziewczynke, bo wszystko jest mozliwe :)

11 lata 8 miesiąc temu #625520 przez Hania84
Witajcie

Piszę szybko bo mnie co chwile wyrzuca z netu. Mam dzis z nim problem, męczę się z tym G...od 3 godzin. Fajnie że u Was wszystko okej.

Agusia śliczny nosek synka :kiss: Ale siusiaka nie mogę dojrzeć...aż tak widocznie nie umiem odczytywać USG :)

Moja malutka się dziś całą noc wierciła i nie mogłam spać...a z dnia zrobiła sobie noc :)

Wczoraj umówiłam się w końcu z położną i 23 kwietnia przychodzi do mnie na 1 wizytę. :)

Wiśnia...czyli Gabi nie będzie z tych najmniejszych :P ale dasz radę...

Agusia...możliwe że twój synuś będzie kruszynką...

...ale to nic przesądzonego...jak wiadomo USG nie zawsze jest wiarygodne :) Ciekawe ile moja mała waży...pewnie 24 kwietnia się dowiem :) a to już będzie 34 tydzień :)

Trzymajcie się laski :)

Nie wiem czy uda mi się tu dziś jeszcze wejść. Będę próbować ale nie gwarantuję...bo internet mi nie źle nerwy wykańcza z tym ciągłym rozłączaniem.

11 lata 8 miesiąc temu #625528 przez natali
Hej

Agusia sliczne fotki, ja wyraznie dostrzeglam siusiaka bedzie synek jak nic

Wisnia to pedziesz miala sliczna pokazna core tylko pozazdroscic.

Ja mojego siusiaka tez nie jestem pewna bo na 4d lekaz nue mogl mi pokazac bo brzdac mial zacisniete nozki ale co by nie byli to i tak juz je kocham.

Snami sie nie ma co przejmowac, wiem ze czlowiek wstaje roztrzesiony ale to tylko sny i nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia

11 lata 8 miesiąc temu #625534 przez rysa
Cześć dziewczyny! :)

Właśnie wróciłam z labolatorium, oddałam siuski, wynik będzie o 16 i wtedy zobaczymy...
Zrobiłam sobie 2 godzinny spacerek bo tak jest pięknie ale itak stwierdzam ,że lepiej że urodzimy przed tymi największymi upałami bo mogło by być ciężko B)

Wiśnia widzisz jednak Gabi nie będzie taka malutka, ciekawe ile waży teraz mój Filip, dowiem się w piątek.

Agusia czyli okazało się po wizycie u gin że wszystko ok?to super :)

malutkamilka fajnie widać nosek i bródke na zdięciu, u Agusi też, pyrtolka chyba też dojżałam :silly:

kupiłam dzisiaj kochaną ramkę na zdięcie dla Filipka za oszałamiającą kwotę 6 zł, a jest śliczna.Wygrałam 20% zniżki na sesję noworodkową albo brzuszkową, więc będzie w sam raz :)

11 lata 8 miesiąc temu #625648 przez Agusia83
tak Rysa, wszystko w porzadku. Mowilam dr o samopoczuciu, powiedziala, ze we czwartek porzadnie sie zbadamy bo moze rozwarcie mi sie tworzy lub szyjka robi coraz krotsza...

Pokazuj ramke :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #625685 przez kejti22
malutkamilka ja od samego początku ciąży miałam taki typowo okrąglutki co nawet na moim avatarze widac.. a teraz jest taka ŁEZKA pod biutem mam sporo luzu. Bo mały no chyba woli bliżej świata byc heh :P
Spokojnie,bedzie dobrze :** :kiss: :kiss:

Nam dzisiaj dzionek mija leniiwe.
Wczoraj byliśmy na działece, co boleśnie odchorowałam bólem głowy, bo mi przygrzało za bardzo .. dziś za to już pochmurnie jest..

11 lata 8 miesiąc temu #625723 przez violcia00
Ja robiłam dzisiaj porzadki w szafach i prasowania troche mialam,ale juz jest wszystko ładnie poskładane ,oprocz pokoju małego-tam dalej bałagan :angry: bo nie mam gdzie rzeczy popakowac,moze juz nie długo przyjdzie komoda :silly:

u mnie słonko dzisiaj ładnie daje,pewnie z 25 stopni bedzie :blink: ,byłam na spacerku,ale nie moge długo hodzic bo mam nie wygodne buty :dry: i stopy mi sie szybko mecza :angry:

Taka mam ochote na lody,ale nie mam w domu,jutro kupie :woohoo: ,dzisiaj zrobie sobie koktajl truskawkowy,lece wlasnie do kuchni :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625724 przez WisniaJ
Agus siusiaka to ja nie dostrzegam na tym zdjęciu bo póki co rozpoznaję bezbłędnie tylko pipkę, ale zdjęcie noska jest przesłodkie :silly: I rzeczywiście mała Wisienka będzie klocuszkiem... ale w sumie USG zawsze jest trochę przekłamane, więc zobaczymy jak nadejdzie godzina "zero" ;)

Zdjęć z zakupów nie wstawiam, bo nie ma po co - kupiłam kremik na odparzenia Nivea i płyn do mycia dla noworodków 3w1 Johnsona no i jeszcze patyczki dla noworodków, szczotkę do włosków z grzebyczkiem i zestaw do pazurków :) Mężuś właśnie montuje rolety na oknach, a ja dobra żonka robię mu kotlety z piersi z kurczaka, bo mu się zachciało :P Dla mnie dobrze, bo się nie narobię, a on zadowolony będzie :D

Rysa to koniecznie daj znać jak się dowiesz ile waży Filip, bo się zaczęłam martwic, że Gabi będzie dużym, grubachnym klockiem :D Ale moze po prostu będzie wysoka po tatusiu, piękna po mamusi i pójdzie na modelkę ;) Póki co ma 43cm. Gdzie wygrałaś tą sesję? Super sprawa, ja się przymierzam do zakupu jakiejś na grouponie żeby pójść jak Gabi będzie jeszcze malusim bobasem ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625739 przez Hania84
Internet mi jak na razie działa...ale ciiiii...żeby nie zapeszyć :)

Rysa gratulacje z wygranej !!! Fajna sprawa :)

Dziś dostałam pocztą wypis ze szpitala i interpretowałam swoje wyniki badań...jedyne co mam nie tak...ale też nie za duży brak w stosunku do normy to HCT i HGB ...coś związanego z anemią...więc lekką anemię mam. Muszę pogadać z ginką jak ona to widzi...i czy jakieś żelazo by się nie przydało.
Reszta wyników okej :) Nawet białko całkowite w biochemii krwi mam dobre bo norma jest od 6-8g/dL a ja mam 6,3 :)

Ja dziś zrobiłam na obiad zapiekankę :) Miałam resztki warzyw i mielone więc co tam :)

Wiśnia nie martw się...będzie okej...USG nie jest tak do końca wiarygodne. Ale wysoka to na pewno będzie bo jak ma już 43cm to sporo. Więc ciuszki rozm. 56 czasem mogą być za małe :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625755 przez rysa
No więc właśnie patrze na swoje wyniki moczu i wszystko w normie(czyli lepiej niż ostatnio) oprócz białka, mam 0,39 g/l(poprzerdnio 0,25).Mam nadzieję że to nie będzie nic groźnego :dry: Na google są różne opinie, a Wy co myślićie?Hania Ty jesteś chyba najbardziej w temacie :)

Kejti ja też mam właśnie taki łezkowaty brzuszek, jak to któraś z Was stwierdziła jest "długi" :) i też mam dużo miejsca pod biustem :)

Wisnia mój Filip 3 tyg temu ważył 1600 więc teraz pewnie też ponad 2000 ale też średnio biore pod uwagę te pomiary z USG. Chociaż mój R. ważył 4kg jak się urodził a ja 3800 a urodziłam się 3 tyg wcześniej.Podobno waga rodziców jest podobna do przyszłego potomstwa.Zobaczymy :unsure:

Zniżke na sesje wygrałam w konkursie na Facebooku, polubiłam i udostępniłam a potem mnie wylosowali :) (główną nagrodą była sesja za free)

Teraz czekam na komode i łóżeczko, więc jak jutro będzie pogoda to wezme się za pranie ciuszków, co prawda nie mam balkonu ale zawsze lepiej jak ciepło na zewnątrz bo troche swierzego powietrza wpadnie przez okno :side:

A to moja ramka :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625783 przez Hania84
Z tego co widzę u Ciebie rysa to masz tego białka za mało !!! Wkleję tabelę z interpretacją wyników i przeczytaj sobie twój pomiar białka całkowitego w tabeli gdzie masz biochemię krwi.

www.strona.net.pl/info_prakt/wyniki_badan/interpre.htm

I w tej tabelce wyjaśniającej "interpretacja wyników" masz opis dla Wartości obniżonych.
Myślę, ze to raczej o to chodzi. Ale jeśli tak to strasznie mało masz tego białka.
Pogadaj o tym z lekarzem.

Rysa a ramka super :)

Hmmm ale teraz tak myślę nad twoimi wynikami...to nie możesz mieć tak niskiego białka w biochemii krwi...to pewnie chodzi o białko w moczu...gdzie ogólnie powinno być go brak...a ty jakąś niewielką ilość go masz. Teraz to nawet Ci trochę wzrosło od ostatniego razu...skonsultuj to z lekarzem w piątek.

Bo widzisz ja miałam białko badane ale w biochemii krwi. To jest zupełnie coś innego i zupełnie inne parametry.

11 lata 8 miesiąc temu #625885 przez rysa
No własnie chodzi o białko w moczu, wogóle nie powinno go być :dry:
Ostatnio było go mniej ale dodatkowo miałam liczne bakterie, leukocyty i jescze coś tam było nie tak.lekarz stwierdził że to infekcja pęcherza
A teraz wszystko jest w normie tylko to bialko jeszcze wyższe niż ostatnio, teraz juz pewnie dostane na to antybiotyk :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #625900 przez Hania84
Rysa myślę, ze antybiotyku na to nie dostaniesz. Jeśli nie puchniesz i nie masz wysokiego ciśnienia to nie jest tak tragicznie. Wspominałaś, ze trochę czujesz pęcherz przy oddawaniu moczu co nie? To pewnie bakterie...możliwe, ze lekarz zapisze ci furagin albo coś podobnego. Bierz cały czas wit.C i kup sobie też żurawit... na bazie żurawiny...całkowicie bezpieczny dla maluszka. Pij herbatę żurawinową...albo jedz suszoną żurawinę. Będzie lepiej zobaczysz :)
Czytałam, ze czasem białko w moczu może pojawić się przez mało sterylny pojemnik, albo przez źle oddany mocz. Ale jeśli czujesz pęcherz, to pewnie coś tam masz tego białka...ale to na pewno nie jest tragedia. Po prostu stan zapalny.
Trzymam kciuki :) będzie dobrze, zobaczysz :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka