- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do bólów plecy to ja tak 5 rzeczy prasuję i odpoczynek na więcej nie dam rady czy siedzę czy stoję czuję całe plecy nawet leżenie nie pomaga do tego czasem dochodzi ból żeber.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
Ból pleców trochę zelżał może mały uciska jakiś nerw hmmm
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Piszę szybko bo mnie co chwile wyrzuca z netu. Mam dzis z nim problem, męczę się z tym G...od 3 godzin. Fajnie że u Was wszystko okej.
Agusia śliczny nosek synka Ale siusiaka nie mogę dojrzeć...aż tak widocznie nie umiem odczytywać USG
Moja malutka się dziś całą noc wierciła i nie mogłam spać...a z dnia zrobiła sobie noc
Wczoraj umówiłam się w końcu z położną i 23 kwietnia przychodzi do mnie na 1 wizytę.
Wiśnia...czyli Gabi nie będzie z tych najmniejszych ale dasz radę...
Agusia...możliwe że twój synuś będzie kruszynką...
...ale to nic przesądzonego...jak wiadomo USG nie zawsze jest wiarygodne Ciekawe ile moja mała waży...pewnie 24 kwietnia się dowiem a to już będzie 34 tydzień
Trzymajcie się laski
Nie wiem czy uda mi się tu dziś jeszcze wejść. Będę próbować ale nie gwarantuję...bo internet mi nie źle nerwy wykańcza z tym ciągłym rozłączaniem.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Agusia sliczne fotki, ja wyraznie dostrzeglam siusiaka bedzie synek jak nic
Wisnia to pedziesz miala sliczna pokazna core tylko pozazdroscic.
Ja mojego siusiaka tez nie jestem pewna bo na 4d lekaz nue mogl mi pokazac bo brzdac mial zacisniete nozki ale co by nie byli to i tak juz je kocham.
Snami sie nie ma co przejmowac, wiem ze czlowiek wstaje roztrzesiony ale to tylko sny i nie maja nic wspolnego z rzeczywistoscia
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Właśnie wróciłam z labolatorium, oddałam siuski, wynik będzie o 16 i wtedy zobaczymy...
Zrobiłam sobie 2 godzinny spacerek bo tak jest pięknie ale itak stwierdzam ,że lepiej że urodzimy przed tymi największymi upałami bo mogło by być ciężko
Wiśnia widzisz jednak Gabi nie będzie taka malutka, ciekawe ile waży teraz mój Filip, dowiem się w piątek.
Agusia czyli okazało się po wizycie u gin że wszystko ok?to super
malutkamilka fajnie widać nosek i bródke na zdięciu, u Agusi też, pyrtolka chyba też dojżałam
kupiłam dzisiaj kochaną ramkę na zdięcie dla Filipka za oszałamiającą kwotę 6 zł, a jest śliczna.Wygrałam 20% zniżki na sesję noworodkową albo brzuszkową, więc będzie w sam raz
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Pokazuj ramke
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Już niedługo zostanę mamusią :)
Spokojnie,bedzie dobrze :**
Nam dzisiaj dzionek mija leniiwe.
Wczoraj byliśmy na działece, co boleśnie odchorowałam bólem głowy, bo mi przygrzało za bardzo .. dziś za to już pochmurnie jest..
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie słonko dzisiaj ładnie daje,pewnie z 25 stopni bedzie ,byłam na spacerku,ale nie moge długo hodzic bo mam nie wygodne buty i stopy mi sie szybko mecza
Taka mam ochote na lody,ale nie mam w domu,jutro kupie ,dzisiaj zrobie sobie koktajl truskawkowy,lece wlasnie do kuchni
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Zdjęć z zakupów nie wstawiam, bo nie ma po co - kupiłam kremik na odparzenia Nivea i płyn do mycia dla noworodków 3w1 Johnsona no i jeszcze patyczki dla noworodków, szczotkę do włosków z grzebyczkiem i zestaw do pazurków Mężuś właśnie montuje rolety na oknach, a ja dobra żonka robię mu kotlety z piersi z kurczaka, bo mu się zachciało Dla mnie dobrze, bo się nie narobię, a on zadowolony będzie
Rysa to koniecznie daj znać jak się dowiesz ile waży Filip, bo się zaczęłam martwic, że Gabi będzie dużym, grubachnym klockiem Ale moze po prostu będzie wysoka po tatusiu, piękna po mamusi i pójdzie na modelkę Póki co ma 43cm. Gdzie wygrałaś tą sesję? Super sprawa, ja się przymierzam do zakupu jakiejś na grouponie żeby pójść jak Gabi będzie jeszcze malusim bobasem
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rysa gratulacje z wygranej !!! Fajna sprawa
Dziś dostałam pocztą wypis ze szpitala i interpretowałam swoje wyniki badań...jedyne co mam nie tak...ale też nie za duży brak w stosunku do normy to HCT i HGB ...coś związanego z anemią...więc lekką anemię mam. Muszę pogadać z ginką jak ona to widzi...i czy jakieś żelazo by się nie przydało.
Reszta wyników okej Nawet białko całkowite w biochemii krwi mam dobre bo norma jest od 6-8g/dL a ja mam 6,3
Ja dziś zrobiłam na obiad zapiekankę Miałam resztki warzyw i mielone więc co tam
Wiśnia nie martw się...będzie okej...USG nie jest tak do końca wiarygodne. Ale wysoka to na pewno będzie bo jak ma już 43cm to sporo. Więc ciuszki rozm. 56 czasem mogą być za małe
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Kejti ja też mam właśnie taki łezkowaty brzuszek, jak to któraś z Was stwierdziła jest "długi" i też mam dużo miejsca pod biustem
Wisnia mój Filip 3 tyg temu ważył 1600 więc teraz pewnie też ponad 2000 ale też średnio biore pod uwagę te pomiary z USG. Chociaż mój R. ważył 4kg jak się urodził a ja 3800 a urodziłam się 3 tyg wcześniej.Podobno waga rodziców jest podobna do przyszłego potomstwa.Zobaczymy
Zniżke na sesje wygrałam w konkursie na Facebooku, polubiłam i udostępniłam a potem mnie wylosowali (główną nagrodą była sesja za free)
Teraz czekam na komode i łóżeczko, więc jak jutro będzie pogoda to wezme się za pranie ciuszków, co prawda nie mam balkonu ale zawsze lepiej jak ciepło na zewnątrz bo troche swierzego powietrza wpadnie przez okno
A to moja ramka
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.strona.net.pl/info_prakt/wyniki_badan/interpre.htm
I w tej tabelce wyjaśniającej "interpretacja wyników" masz opis dla Wartości obniżonych.
Myślę, ze to raczej o to chodzi. Ale jeśli tak to strasznie mało masz tego białka.
Pogadaj o tym z lekarzem.
Rysa a ramka super
Hmmm ale teraz tak myślę nad twoimi wynikami...to nie możesz mieć tak niskiego białka w biochemii krwi...to pewnie chodzi o białko w moczu...gdzie ogólnie powinno być go brak...a ty jakąś niewielką ilość go masz. Teraz to nawet Ci trochę wzrosło od ostatniego razu...skonsultuj to z lekarzem w piątek.
Bo widzisz ja miałam białko badane ale w biochemii krwi. To jest zupełnie coś innego i zupełnie inne parametry.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Ostatnio było go mniej ale dodatkowo miałam liczne bakterie, leukocyty i jescze coś tam było nie tak.lekarz stwierdził że to infekcja pęcherza
A teraz wszystko jest w normie tylko to bialko jeszcze wyższe niż ostatnio, teraz juz pewnie dostane na to antybiotyk
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czytałam, ze czasem białko w moczu może pojawić się przez mało sterylny pojemnik, albo przez źle oddany mocz. Ale jeśli czujesz pęcherz, to pewnie coś tam masz tego białka...ale to na pewno nie jest tragedia. Po prostu stan zapalny.
Trzymam kciuki będzie dobrze, zobaczysz