BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624603 przez kakaszka
malutkamilka nie bedzie ci brzusio przeszkadzal w grzebaniu w kwiatkach? ja to juz mam problem ze zchylaniem sie, a jak juz musze sie wysilic to po paru minutach kregoslup czuje.

haniu leniuchuj ile wlezie, kiedy jak nie teraz. bo juz pozniej bedzie ciezko ze znalezieniem czasu na nic nie robienie :) wlasnie z tego samego powodu ja dzis tez prawie nic nie robie :)

a tak w ogole z ta pogoda zaczyna do mnie docierac, ze niedlugo rodzimy. jak snieg lezal to czerwiec wydawal sie za gorami za lasami, a teraz jest tak bliziutko :) moim zdaniem mamy najlepsza pore roku na rodzenie, nasi faceci sie postarali :) ani przez upalne lato nie bedziemy sie meczyc z brzuchami ( to ponoc nic fajnego), no i cale lato przed nami, zeby chodzic na spacerki :) czad, nie liczac tego ze zaczynam byc przerazona jak diabli.

haniu ja tak jak ty nie lubie grzebac w ziemi, ale poleniuchowac na lonie przyrody moja dzialka :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624612 przez malutkamilka
Ja lubie moją działeczkę na razie tylko bez zbiorów bo szkoda mi się zabierać za to jak jescze tam nie mieszkam. może też dlatego lubię, bo do tej pory nigdy z rodzicami nie mieliśmy bo z dziadkami mieszkaliśmy a oni wszystko po swojemu obrabiali. No i może w genach po dziadkach mam, bo babcia potrafi z ogródka nie wyleźć. uwielbiam kwiatki i jeszcze ostatnio odkryłam że mam do nich rękę, teraz to ja się będę oszczędzać. Czekam do połowy maja z większymi porządkami. Wtedy juz mrozy nie straszne, mąż nie będzie mnie wyganiać w strachu że coś mi się stanie a i końca maja bliżej a koniec maja = możliwośc porodu ;)

Ale egoistka ze mnie, ale tak bardzo chcem mieć już tą moją kruszynkę że nie mogę się doczekać.

Brzuszek mi nie przeszkadza. Jak siedzę i próbuje założyć buty to tak. Ale jak walne coś na ziemie i uklękne lub usiąde na kolanach to jest ok.

11 lata 8 miesiąc temu #624665 przez Ewelina 1985
Cześć dziewczyny!Nareszcie ładna pogoda!Az chce się żyć!
Chociaż teraz zjadłam obiad(pomidorówke)i chce mi sie spać!!

Dzisiaj byłam w Urzędzie skarbowym!Stałąm sobie w kolejce(oczywiście nikt mnie nie przepuścił)Ale tak myślałam!Na szczęście pani która odbierała pity była bardzo miła :) :(

Pochodziłam troche po ryneczku i kupiłam dla małej różowy pajacyk!!
Chyba mnie zmobilizowałyście troche!Narazie ma tylko nowy ten pajacyk i śpioszki z kaftanikiem które dostałam od koleżanki(rozm.56).Chyba tylko na sam początek!!

Reszta po Oli ubranek!Ale wiadomo że trzeba coś tak dokupywać!!
Przyszła mi też paczka z allegro a wniej ręcznik,pieluchy tetrowe,skarpetusie,czapeczka,stanik dla mnie do karmienia,i dla mnie koszula do karmienia.Czyli coś tam już jest!!

też bede musiała zrobić delikatne porządki na podwórku bo mieszkam na wsi ,mamy domek i duzo trawy.Teraz śnieg zniknął i jest trroche nieporządku!!

Jeszcze za jakis czas trzeba zasiac warzywa.Mam nadzieje że z mężem,chociaz nie ma czasu za bardzo.

Apropo jeszcze kosmetyków to ja tak jak Agusia na początek miałam mydełko i Oliwke Bambino!!!

11 lata 8 miesiąc temu #624695 przez aleksiaa88
W końcu się doczytałam do końca. Prasowanie jedno zaliczone, obiad zjedzony to dalej idę po szwędać się po podwórzu. Szkoda w domu siedzieć

11 lata 8 miesiąc temu #624729 przez violcia00
No ja tez skonczylam Was czytac,fajnie ze duzo piszecie ;)

Ja wrociłam z zakupów,kupiłam szafke do sypialni i stolik z krzeslami na taras,jeszcze tylko mi potrzeba komode do pokoju malego ale to dopiero ma byc za 2 tygdnie :( ,no i kupiłam sliczne truskaweczki,zaraz bede wcinac i troche warzyw i owocow i takie tam dupererki na obiad :P

haniu fajnie ze masz juz zaplanowany fadlospis,ja nigdy nie wiem co ugotowac,a moj maz by tylko mieso jadl,a ja juz na nie nie moge patrzec :angry:

Ja to lubie prace ogrodowe,nie dawno tezsadzilam warzywka i kwiaty,ale trzeba bylo sie duzo schylac to brzuszek jednak przeszkadzal i za szybko sie meczylam :silly:

Powiem Wam ze nie mecza mnie takie spacery,czy chodzenie po sklepach,tylko stopy mnie bardzo bola,chyba to wina butow-musze kupic jakies wygodne.
:S

11 lata 8 miesiąc temu #624770 przez kejti22
My juz po wizycie.
Powodem tych skurczy jest to,że mały sie obracał..
Już jest główką w dół..na całe szczeście, dlatego też mój brzuszek zmienił kształt. ^^
Kubuś waży całe 1982g prawie 2kg mojego prywatnego szcześcia :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624772 przez Hania84
Właśnie się z Lenką obudziłyśmy po 2 godzinnej drzemce :D

Pogoda jest super, ale nas zmuliło i musiałyśmy się położyć.

Dzwoniłam do położnej, w końcu odebrała...ale powiedziała, że jest na zakupach i nie ma kalendarza przy sobie i mam zadzwonić między 21-ą a 22-ą.

Ciekawe co u kejti ??? Miała mieć wizytę o 11 i do tej pory się nie odezwała ?!?

o kejti odezwałaś się..super. Bo właśnie o Tobie myślałam. No to tylko się cieszyć, ze wszystko jest okej :) Ja to nawet nie czułam jak maleńka się przekręciła. Ale całe szczęście, że u Ciebie to takie akrobacje malutkiego były tego przyczyną, a nie coś innego :)

Jeszcze tylko jutro została nam Agusia i w piątek rysa...żeby się dowiedzieć, ze wszystko z naszymi mamami jest okej :)

11 lata 8 miesiąc temu #624789 przez rysa
Kejti ciesze się że wszystko ok,jak Filip jak się obracał to też miałam bolesne skurcze ale nie tak długotrwałe jak Twoje.

Teraz trzymajmy kciuki za Agusie :)

Moj R.tez wybiera sie na ryby ale z kolegami :/ i to na nocne łowienie,wśród nich będzie jeszcze jeden przyszły tata,twierdzą że to ostatni taki wyskok przed nadchodzącymi obowiązkami

11 lata 8 miesiąc temu #624794 przez aleksiaa88
Mały jak siedział tak nadal siedzi w tej samej pozycji czyli głowa pod żebrami.
Macie jakieś badania na maj robić?
Ja standard krew i mocz i doszło jeszcze na wirusowe zapalenie wątroby. Ciekawe kiedy dostanę coś na bakterie i inne gadostwo, może 8 maja hmmm może już w maju będzie jeszcze jedna wizyta bo chyba nie aż dopiero w czerwcu ?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624812 przez Ikunia1910
Czesc dziewczynki udało mi sie złapać niezly sygnal na tel ;)

Na dzialeczce juz wszystko porobilam co bylo do zrobienia. Wkopalam kwiaty, zasadzilam cebule i róże, posialam trawkę, bo krety skopaly mi pół ogrodka :/ uhhh nie mam juz nerwow na te paskudne slepe gadziny. Wrrrr....

Dzisiaj 5 godzin pucowałam autko, ah sie błyszczy po tej zime nie do poznania ;)

A tu zdjatka mojej zaczarowanej krainy

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624826 przez Hania84
Ikunia miło, że znalazłaś trochę czasu na odwiedziny z tej swojej ogrodowej hacjendy :) Tylko zdjęć nie widać...ale na pewno jest tam pięknie...to jezioro co wkleiłaś jakiś czas temu mówi samo za siebie :) Nie za dużo mamuśka wzięłaś na siebie? musimy się teraz oszczędzać, bo padniemy jak kawki przed porodem :)

aleksiaa - ja GBS będę miała robione w maju...a czy coś związanego z wirusowym zapaleniem wątroby to nie wiem.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #625000 przez aleksiaa88
Pora spać już mnie trąca, ostatnio to tak mnie szybko spanie ścina jakby się dało to bym chodziła o 19 tylko, że jeszcze jasno to trochę głupio :dry:

GBS jeszcze nie miałam a to chyba jest na te paciorkowce czy inne gadostwa
HBS to jest wirusowe zapalenie wątroby to na razie muszę zrobić

11 lata 8 miesiąc temu #625009 przez rysa
Dziewczyny jakie macie wanienki tzn na jaką długość?

11 lata 8 miesiąc temu #625018 przez Hania84
Rysa - moja wanienka mierzona w środku ma 60cm :)

Nogi mi spuchły :( a nie chodziłam dziś dużo... czuję je. Ale dziwne uczucie. Muszę sie iść położyć z nogami wyżej.

Do jutra laski :)

11 lata 8 miesiąc temu #625045 przez kakaszka
dziewczyny co to za dziwne badania? ja o takich nawet nie slyszalam juz nie mowiac o robieniu? to jest obowiazkowe dla wszystkich ciezarnych?

u mnie ostatnio nocka samej w lozku. kto to wymyslil, ze czlowiek ma pracowac w nocy, nawet w obozach koncentracyjnych w nocy sie spalo. grr

maly spacerek dzis zaliczony, a jutro pewnie sprzatanie po remoncie pokoiku dla malej. juz mozna bedzie planowac co i gdzie sie postawi :)

widze, ze dzis sennie, tez pewnie niedlugo padne.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka