- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez nie słyszałam o takich badaniach,kazdy miesiac robie tylko badanie krwi i moczu,chyba ze moj gino mi dodatkowo na wizytach wszystko sprawdza,nie orientuje sie
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Kejti, ciesze sie, ze u Ciebie jednak wszystko w porzadku...ale masz kretolinke skoro juz jest glowka w dol, to da mamie troszke odpoczac...pieknie sobie wazy...2kg pewnie spokojnie dobije do 3,5kg
Haniu, Ty sie nie przemeczaj i pamietaj, ze co jakis czas lezysz a nogi ida do gory na wysokosci serca...
Dziewczyny, ale macie krzepe by robic z grzadkami, podziwiam Was bardzo...
Kochane, badanie na paciorkowca wykonuje sie gora miesiac przed porodem...trzeba okreslic, czy przypadkiem nie posiadamy tego gowna, bo moglybysmy zarazic dzidziusia...wowczas od razu po narodzinach musialby dostac antybiotyk...czesto gdy sie go wczesnie wykryje mozna zwalczyc...ale to badanie jest obowiazkowe przed porodem...
a wzw to ja robilam na poczatku ciazy.
Wystawilam dzis kilka aukcji na allegro z ciuchami Emi...
Dzień dobry,zbieram sie do lekarza. Za godzinę ogladamy synusia.
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
I stało się jedna pierś zaczęła wytwarzać siarę tylko, że robi to tylko w nocy jak na razie
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Rysa - ja wanienkę zamawiałam na 100cm aby starczała na dłużej bo niestety nie mam wanny i lepiej będzie mi kąpać szkraba jak będzie większa w wanience niż w płytkim brodziku. Nawet jak się przeprowadzę to za szybko wanny się nie dorobię
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dziś tez wcześnie wstałam trochę z bólem głowy.
Wiecie co od 3 dni boli mnie w jednym miejscu brzuch. Najpierw myślałam że guzik mi się tam odcisnął ale nie. Gdzieś w tych okolicach zrobił mi się mięśniak. Myślicie ze to może być to? Jak sie schylam t tak jakby ktoś mnie tam od środka czymś metalowym dźgał po czym b. delikatnym.
Pokój syneczka prawi opróżniony. Dziś czekam na łóżeczko
Miłego dnia!!
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
A tak w ogóle to dzień dobry kochane
Wczoraj strasznie zalatany mieliśmy dzień, byliśmy u doktorka i strasznie nas przestraszył bo nie dość, ze na USG wyszło mu, że Gabi waży 1200g, termin porodu na 24 czerwca :o , to jeszcze powiedział, że on widzi coś na nerce i że nie moze na tym swoim USG swierdzić, czy to faktycznie nerka, czy moze jelito, i lecieliśmy o 17 pędem na prywatne USG żeby stwierdził, czy wszystko jest OK, bo to jakiś profesor jakiśtam, co robi USG najdłużej w Szczecinie i jest ogólnie fachowcem. Wybadał Gabryśkę od stóp do głów Poza twarzyczką, bo już nie mógł się do niej dostać. W każdym razie wszystko u małej rozwija się dobrze, a nasz szkrabek waży 2049g i powinien przyjść na świat 2 czerwca Lekarz powiedział, ze nawet waży troszkę sporo jak na babkę, a wszyscy się tak martwili, że będzie malutka No ale najważniejsze, ze wszystko dobrze i że nereczki i wszystko inne świetnie, wód tyle ile powinno być, położenie główkowe, jedyne co to ma pępowinkę przerzuconą koło szyi ale nie owiniętą, no i lekarz powiedział, że pewnie się to zmieni i ze to nic groźnego.
Wczoraj zawiesiłam firankę w pokoiku, teraz Przemek musi zamontować roletkę no i gotowe Łóżeczko każę rodzicom zamówić już, bo i tak mi sie wydaje, że Gabryśka będzie z maja
Lecę do sklepu po kosmetyki dla Gabi miłego dnia dziewczyny wam i maluchom:)
PS. U nas dziś 19 stopni
- cordis
- Wylogowany
- rozmowna
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9
Macie jakieś sprawdzone sposoby na bóle kręgosłupa?
Walczyłam z rwą która kurcze powraca do mnie co jakiś czas.
Czytam was i wasze problemy ze spaniem,ze mną logicznie nie da się pogadać już o 22, natomiast od 5 rano czemu nie:) tak mi się poprzestawiało od jakiegoś czasu.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez dzis raniutko wstałam,pogoda piekna wiec szkoda dnia na spanie,zreszta z tym spaniem to u mnie tragedia,szkoda mowic,powoli zaczynam sie przyzwyczajac do tego ze zasypiam 2,3 w nocy jakos pozniej funkcjonuje...tylko ze ostatnio rano bardzo zle sie czuje-nie dobrze mi,boli mnie brzuch i głowa-cos podobnego jak na poczatku ciazy,ale pozniej przechodzi
Cordis współczuje bolu kregosłupa-mnie tez czesto boli,teraz o dziwo mniej...mi pomagał spacer albo jak sie połozylam na prawym lub lewym boku na plecach nie dalo sie wylezec,nie mowiac juz o siedzeniu
Wisnia to dobrze ze z mała wszystko ok,to ci rośnie córa,faktycznie duzo wazy,ale to dobrze
Ide zabierac sie za prasowanie,a potem te nieszczesny obiad przygotowac
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
Widze, ze nie tylko mi sie przestawilo spanie. dla mnie to jest dziwny fenomen, moze organizm sam wie, ze trzeba zaczac sie przestawiac na rodzicielstwo? co wy myslicie na ten temat?
Wisnia dobrze, ze wszystko ok, no i zazdroszcze poczucia, ze za mniej wiecej miesiac juz corcia wyskoczy ja podejrzewam, ze do lipca dociagne i to mnie troche martwi.
U nas chyba tez dzis lato na dworze oby do jutra ta pogoda wytrzymala
milego dnia dziewczyny
P.S. musze sie przyznac, ze chyba sie uzaleznilam od forum pierwsze co jak sie budze to odpalam laptopa i sprawdzam co tam u was, no i przed zasnieciem, ez musze byc na biezaco
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
jak sie obudzilam to bylam cala mokra, a jeszcze mojego chlopaka nie bylo w domu i nie mialam do kogo sie przytulic.
masakra, prawdziwy horror. a co najlepsze horrorow nie ogladam od ponad 10 lat napewno.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak w ogole, to dzien dobry. Wrocilam z usg...synek jeszcze glowka w gorze, narazie nie mysli sie przekrecic...innymi dlowy, glowe wpycha mi pod zebra, a nogami chce utorowac sobie droge ucieczki wazy 1500, czyli chucherko w porownaniu z corcia Wisni ale jak widac, na kazdym sprzecie wychodzi co innego Jest nadal chlopcem...wielkoscia wyglada na 32t5d dr sprawdzala serducho, mowila, ze wszystko w porzadku, ale jednak i tak we czwartek dostane skierowanie na echo serca...mam nadzieje, ze na tym specjalistycznym sprzecie wyjdzie, ze jest zdrowe jak ryba.
Mam dla was 2 fotki.
pierwsza, to nosek widziany od spodu...2 piekne, moje dziureczki
a drugie to siusiak...z nim bylo klopotu, bo albo pokazywaly sie kuleczki, albo sam patyczek...tu mniej wiecej widac wsio naraz
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Kakaszka - faktycznie koszmary, ja tylko raz miałam dziwny sen o dziecku, że urodziłam synka a nie córeczke i się martwiłam jak bede go ubierac skoro mam same rózowe i ze dobrze ze chociaz kocyki mam kremowe i posciel. dla mnie to bylo koszmarne a co gdybym miala taki jak ty...
Tak jak myslałam, moja mama się wczoraj rozpędziła bo ładnie schły ubranka na dworze to zrobila az trzy prania. Trzecie nie cale wyschlo ale dzis sie dosuszy i wstawi sie ostatnie partie ubranek. Co do prasowania to poprasowałam połowę z tego co wyschlo i więcej nie dalam rady mimo ze na siedząco prasowałam bo kręgosłupa już nie czułam. jak wstalam to nóg nie moglam dobrze wyprostowac. Reszte mam zamiar dzis dokończyć.
Agusia83 - piękny ten Twoj najmniejszy nosek, mam podobne zdjęcie tylko nie pamiętam czy wam pokazywałam
No to w razie co pokaże,
A co do płci, to zastanawiam się jak oni rozpoznają czy ma siusiaka czy wargi sromowe. szczerze to Agusia83 nie wiem co jest co ale u mnie jak pokazywał na USG cipke to też nic nie widzialam.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa