BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #629111 przez KasiaS
Hania mieszaj.... coś z tego mieszania nam wyjdzie. Mojej koleżance powiedziała położna, że nie ma zaczynać od najdroższych kosmetyków, a przede wszystkim kupować na początku małe opakowania, żeby nie było żal jak okaże się że ten nie odpowiada :)
Co do proszków to myślę, że na poczatku warto prać w proszkach przeznaczonych dla niemowląt (skóra noworodków jest bardzo bardzo cienka i delikatna), ale tak ok roku to chyba przejdę już na zwykły proszek.
Kupiłam wczoraj skarpetki... no nie mogłam się oprzeć
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629128 przez WisniaJ
Kasia sparpetuszki świetne :woohoo: Ja ostatnio kupiłam białe z falbanką, są przesłodkie, no i oczywiście były niezbędne ;)

Właśnie zamówiłam łóżeczko - tapczanik... :lol:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #629129 przez Ewelina 1985
Cześć dziewczyny!Ale popisałyscie.Nie nadążam czytać!

Co do tych kosmetyków to ja już pisałam,że tak jak Agusia używałam na początku mydełko bambino i olivke Bambino.Potem Ola miała troche zmiany skórne i pani doktor zaleciła oilatum do kąpania i smarowania.Położna mowiła już na początku że ma ona skaze białkową a pani dr.że nie.więc każdy inaczej mówi!

Takie zmiany miała często w zime a w lato nie!Tak jakby od przesuszenia,ogrzewania.Nie wiem sama do końca.Teraz myje się w normalnych płynach,ale ma co prawda 5 lat(prawie).
wiec chyba każda musi z was sama wypróbować!

Chyba Kasia S. pisała o obciananiu paznokci.Ja u rąk obcinałam bardzo wcześnie u nóżek to nie pamietam.moja kuzynka ostatnio urodziła i obcięła u nózek i jej mała dostała jakiejś infekcji i musiała wziąść antybiotyk!Nawet nie wiedziałm,że może sie tak stać.

Marta 1985:Ja kakis czas temu też miałam sny erotyczne.chyba naprawde mało sexu!

Spadam ogarnąc trochę w domu.Dzisiaj u mnie pochmurno :( :(

11 lata 8 miesiąc temu #629139 przez WisniaJ
Ewelinka widzę kropki i od razu lepiej się czyta! :lol:

Ja tam kupiłam zestaw bezpieczne nożyczki, cążki i pilniczek, bo nie mogłam zdecydować, co mi będzie bardziej odpowiadało. Gdy widzę jak ktoś noworodkowi obcina pazurki cążkami to mnie ciarki przechodzą, mam wrażenie, ze to takie niebezpieczne :ohmy: Pewnie na początku będę używała pilniczka a później złapię wprawę i w ruch pójdzie cała reszta.

A jak u was wygląda częstotliwość kontaktów z ukochanymi jakieś zmiany? U nas jeszcze nie, ale powoli zaczynam się czuć jak wieloryb :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629149 przez KasiaS
Ewelina u mnie też pochmurno, ale ja się pocę jak mops :)

Położna mówiła, że jak dziecko się rodzi to jakoś tam ma wrośnięte paznokcie... dokładnie nie pamiętam :) Opowiadała, że jedna mama dzień po urodzeniu obcięła swojemu dziecku jeszcze w szpitalu paznokcie i niestety dziecko wychodziło ze szpitala z opatrunkami na wszystkich 10 palcach...

Wiśnia łóżeczko super i długo posłuży :)

Mój mąż wczoraj zdecydował się, że jednak może pomaluje pokój synkowi i mam myśleć. Szukam od rana pomysłu w necie. Nic sensownego nie znalazłam no może poza tym. Fajny ten pokoik , ale tyloma paskami męża nie będę maltretować :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #629157 przez kakaszka
witam mamuski. ja dzis strasznie pozno wstalam, bo przez cala noc chodzilam sikac ( z 6 razy napewno bylam), no i u mnie pada, takze pogoda sprzyjajaca spaniu :D

Z tym pieprzonym USC moj obiecal dzisiaj, zobaczymy. ale wyczytalam w necie, ze raczej beda klopoty ze mna jak zawsze, ja to mam szczescie. chyba bede potrzebowac zaswiadczenia z Bialorusi ( bo z tamtad pochodze), ze nie mam tam meza i ze nie ma zadnych przeszkod, zeby mogla wziasc slub w Polsce. idiotyczne, ale moze uda sie jakos bez tego. trzymajcie kciuki.

A czemu nie mozna obcinac pazurkow do 3 tygodnia?

Wisnia ja tez patrzylam na takie lozeczka transformersy :) to juz takie na dluzzszy czas bedzie, chyba, ze dziecko zje :D

co do kosmetykow, stwierdzilam nie kupowac na poczatek tych drogich em....cos tam :) jednak wolalabym, zeby moje dziecko nie bylo az takie delikutasne jak jajko :)

takze napisze wszystko co wybralam z miliona opinii na necie, naszym forum, od znajomych :) nie bylo latwo:

proszek do prania dzidzius ( sprobuje nie wielka ilosc, zeby jak cos nie szkoda bylo)
chusteczki do dupy ( dada, lub pampers w zaleznosci od ceny, promocji :) )
pampersy dada
plyn do plukania Lovela
plyn do kapieli ziajka od 1 dnia zycia
krem pielednacyjny ziajka od 1 dnia ( na wszelki wielki, kosztuje grosze, takze niech bedzie)
linomag na dupcie
alantan lub sudokrem na odparzenia ( zobacze cenowo, bo ponoc to samo )
sol fizjologiczna
i to tyle, takze dziekuje za wszystkie opinie :D nie wiem jak wczesniej ludzie zyli bez internetu :D

Wisnia ja kupie nozyczki, bo cazkami to nawet sobie paznokcie nie umialabym obciac :)
a co do " czestotliwosci konatktow" jak to ladnie ujelas u mnie nuda od poczatku ciazy. zadnych super mega checi mnie nie dopadly. na poczatku bylo jak zawsze, a teraz co raz mniej tylko przeze mnie ( az mi szkoda mojego seksoholika :), mam nadzieje, ze gdzies na nadrabia )

11 lata 8 miesiąc temu #629162 przez malutkamilka
WiśniaJ - u mnie bez zmian jak na razie. Nie ma przeciwskazań więc czemu by sie nie przytulać. Tym bardziej że męża mam średnio tydzień czasu na sześć tygodni więc wykorzystujemy każdą możliwą sytuację. Oczywiście w miarę możliwości.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629166 przez kejti22

Chyba brak faceta komuś doskwiera.

Wiśnia, temat miał byc zakonczony.
A z tym tekstem to grubo przegiełaś, dobrze wiesz, że i ja i Ikunia jesteśmy samotnymi matkami i zastanów sie czy aby na pewno powinnas takie rzeczy pisac. :angry: :angry:
Bo wlasnie przez takie głupie gadki dziewczynom w ogole odechciewa sie pisac cokolwiek na tym forum.

11 lata 8 miesiąc temu #629177 przez violcia00
Dzień dobry dziewczyny.

U mnie dzis niestety pada :(
Rano byłam zrobic badania krwi i moczu i pierwszy raz sie tak zle poczulam,myslałam ze zemdleje :huh: ,dobrze ze mój maz byl ze mna,bo tez robil badania to jakos dojechałam do domu :dry:

No widze ze rozne opinie odnosnie kosmetyków...ja tam zostane przy tym co kupiłam tzn.mam produkty z bambino i nivea i zobacze jak mój synuś bedzie na to reagował :silly:

Co do paznokci to dzieki Kasiu za informacje...nie wiedziałam ze tak pozno je obcinac :ohmy:

Wiśnia łózeczko sliczne...jesli chodzi o kontakty z ukochanym to ja wogole nie mam na to ochoty :lol: :silly:

Ide szykowac obiad.

Miłego dnia :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629184 przez malutkamilka
Nie dawno dzwonili do mnie panowie, którzy od 13.03 tego roku nie mogą utwardzić miejsca w drodze ktore rozkopali by położyć kabel.
Zła na maksa bo nic nie mogę na działke zamówić. właśnie kończą swoją pracę. Ciekawe co tam zrobią. W każdym bądź razie musiałam nękać eneę by jakoś oni zmobilizowali tych ludzi.

Nie ladnie tak lekceważyć ciężarną- hormony sprawiają ze jestem agresywna na takich ludzi od ktorych nie moge nic wyegzekwować.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629207 przez Gochens
Dziewczyny nie można za wcześnie obcinać paznokci bo na początku są one złączone błonką z opuszkiem palca więc można malcowi zrobić przykrość :)

Co do kosmetyków TEMAT RZEKA ja na początek kupię coś nie drogiego i małego tak jak dziewczyny pisały nie ma sensu kupować dużych butelek bo może się okazać, że maluchowi nie pzypasował kosmetyk ;)

Byłam dziś na pobraniu krwi, moczu i WR... za tydzień do doktorka zobaczymy co tam wyjdzie ;P

Sny erotyczne hmmm skąd ja to znam hehe :laugh:

Dziewczyny nie kłócić się!! :angry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629225 przez Hania84
To samo chciałam właśnie napisać co Gochens - że paznokcie początkową są zrośnięte taka błonką ze skórą pod paznokciem i nie wolno na początku obcinać. Ja nawet słyszałam, że nie wolno przez pierwszy miesiąc. Stąd potrzebne są te niedrapki.

DZIEWCZYNY APELUJĘ OSTATNI RAZ!!! NIE KŁÓCIC SIĘ NA FORUM PROSZĘ !!! WIŚNIA - NIE ŁADNIE FAKT Z TĄ UWAGĄ BYŁO...ALE KEJTI TEŻ JUŻ WYLUZUJ DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ. TO TYLE CO MIAŁAM DO NAPISANIA W TYM TEMACIE

byłam w sklepie kupić sobie jakieś klapki...boshe jakieś tam kupiłam , ale rozmiar większe oczywiście i to tak ledwo ledwo mi na nogę weszły...a znów jakbym wzięła 41 to przez moje spuchnięte stopy to z przodu miałam sporo miejsca i głupio to wyglądało. Masakrę mam z tymi nogami.

Jak tak piszecie ze w nocy wstajecie siusiu 3-6 razy to ja mam chyba z tym faktycznie problem. Bo ja całą noc przesypiam i dopiero na pierwsze siusiu idę o 7 rano. A myślałam, ze to normalne. Ale chyba nie...za rzadko jednak chodzę...

Podbrzusze mnie boli po tych zakupach...miałam kupić tylko chleb i klapki, a wzięłam jeszcze arbuza i mam teraz...muszę poleżeć.

Aha...

Wiśnia łóżeczko fajne :) też mam możliwość przerobienia na łóżko...bardzo praktyczne to jest :)

Kasia - skarpetki superaśne :kiss: i propozycja kolorów do pokoiku też :)

violcia - uważaj na siebie, dobrze że mąż był z Tobą...całe szczęście.

11 lata 8 miesiąc temu #629245 przez kejti22
Haneczko ^^ nikt sie tu nie kłóci jednak uważam,że takie zdanie nigdy nie powinno paśc, przynajmniej nie tutaj, bo jakby nie patrzec nie jest to miłe i niestety nie każda z nas ma to szczeście zeby miec faceta przy sobie.. Chyba rozumiesz,co chce przez to powiedziec.. :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629257 przez Hania84
tak rozumiem kejti...ale nie chcę byście docinały sobie już na forum, bo jest nas tak mało...a jeszcze przez takie nieporozumienia może nas być jeszcze mniej...a po co. Piszmy i żyjmy w zgodzie. Inne dziewczyny nas pewnie też podczytują i nie wiem co sobie myślą...nie chcę wiedzieć. Ale na innych forach jeszcze nie zauważyłam jakichś kłótni, a jest dziewczyn o wiele więcej niż u nas i też mają odmienne zdanie. TUTAJ APELUJĘ DO WSZYSTKICH TERAZ !!! : JAK MI SIĘ COŚ NIE PODOBA JAK KTOŚ NAPISAŁ...ALBO PYTA CZY PODOBA SIĘ NAM TO I TO (A MNIE SIĘ AKURAT NIE PODOBA) TO PO PROSTU NIE PISZĘ NA TEN TEMAT ŻEBY NIE URAZIĆ I JUŻ. OMIJAM TO. WIADOMO, KAZDY MA INNE GUSTA A O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE :)

Także już chyba sobie wyjaśniłyśmy wszystkie.

Kejti zapraszam do czynnego udziału we forum :kiss:

a Wiśnię o zaprzestanie ciągnięcia dalej docinek... :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #629261 przez kejti22
Masz 100% racje :* :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka