BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #629603 przez rysa
Kakaszka w życiu nie miałam problemów z pęcherzem przed ciążą, a teraz jakaś masakra.Mam nadzieje że po porodzie mi przejdzie.

Baldachim faktycznie super wygląda i pewnie gdybym miała wieksze fundusze to bym sie skusiła :)O kurzu w sumie nawet nie pomyślałam

Wisnia super brzuszek,pępol faktycznie przoduje :)

Wkurzyłam się bo dostałam dzisiaj z pracy karte medyczną Lux Med czyli wszystki badania za free, a to już koniec ciąży :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629608 przez WisniaJ
Ja myślę, że to też dodatkowo może się przydać, jakby np zamiast baldachimu dać taki z moskitierą, a kurzy się jak wszystko, więc przy regularnym praniu chyba nie byłoby tak źle :)

Rysa trochę szkoda, ale z drugiej strony wszystkie badania niezbędne pewnie miałaś robione, więc pewnie niewiele straciłaś :)

11 lata 8 miesiąc temu #629609 przez kakaszka
haha wisnia ja tez zainwestowalam w koszule z chinczyka :D ale rozmiary to mnie przerazily, czy to na slonia czy na hipopotama?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629611 przez kakaszka
haha wisnia ja tez zainwestowalam w koszule z chinczyka :D ale rozmiary to mnie przerazily, czy to na slonia czy na hipopotama? a zdjecia kurcze nie moge zobaczyc narazie, bo mi transfer w necie spadl i nie odwiera tak skaplikowanych rzeczy :) ale napewno wygladasz bosko :) na dniach zobacze.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #629617 przez WisniaJ
Kakaszka no tak właśnie się zastanawiam, że chyba na hipopotama jednak ;P Ale zdziwiłam się, bo zazwyczaj te chińskie rzeczy są właśnie w drugą stronę - zaniżone, a nie zawyżone. No ale grunt, że mam już w czym rodzić, a szkoda mi było 50zł na taką porządną koszulę nocną, która i tak pójdzie po szpitalu do kosza...

A brzuszek świetny, tak mało wystaje, bo mój to wielka odstająca boja :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #629631 przez kakaszka
wolalabym miec wielka odstajaca boje :P ktora zniknie po porodzie, niz dwie odstajace boje po bokach, ktore juz zostana. boczki mi urosly chyba bym sie nie wywarcala :) balasty, czy jak to sie nazywa :)

11 lata 8 miesiąc temu #629634 przez Ikunia1910
WisniaJ napisał:

Ikunia1910 napisał:

Nie pisałam do Ciebie tylko do Kejti więc prosiłabym również Ciebie o nie odnoszenie się do tematu.

A wy wiecie jakie jest znaczenie słowa "forum"? Bo mam wrażenie, że nie do końca. I nie dziw się następnym razem, jak ktoś powie ci coś przykrego, skoro go bezpodstawnie oczerniasz. Tak więc przemyślcie sobie w ogóle tę całą swoją "wojnę", bo ja zwróciłam Eweli jedynie uwagę, a nie tak jak ty zwymyślałam od źle wychowanych, i jakoś nie zauważyłam, żebyśmy my czyli same zainteresowane miały z tym problem, ale wy za to perfekcyjnie bijecie pianę jak dzieci. I tyle w tym temacie.

Dobrze niech i tak będzie. Widzę, że musisz mnieć ostatnie słowo w TYM temacie.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #629642 przez WisniaJ
Co ty kakaszka właśnie fajnie wyglądasz, z boku świetnie. Na mnie jak się patrzy z boku to na prawdę łatwiej przeskoczyć, niż obejść :D nie wychodzę z domu bez marynarki czy kurtki skórzanej, bo chociaż nie dopinam, to chociaż się ten brzucho tak w oczy nie rzuca :P

W niedzielę jedziemy z Przemkiem do dwóch szpitali popytać o listę rzeczy, które trzeba mieć przy sobie, bo podobno dają, no i chyba już w końcu podejmiemy ostateczną decyzję, gdzie rodzić :) Jednak jak ma się zbyt duży wybór, to też nie jest za fajnie... :/

11 lata 8 miesiąc temu #629649 przez Ikunia1910
kakaszka śliczny brzusio, tylko tak jak piszesz że chyba bardziej po boczkach go masz bo z przodu taki płaściutki :) Zobaczcie jak to jest tyle różnych brzuszków, nie ma dwóch takich samych :) A wszystkie piękne.

Ja właśnie skończylam sprzątać mieszkanko. Okienka miałam też myć dzisiaj ale niestety pada deszczyk. Ale nie szkodzi to nie ucieknie. A pączuszki zieloniutkie juz na drzewkach oko cieszą przynajmniej :)

Moja mama znalazła jakiś kontakt do jakieś organizacji dla kobiet, mają podobno darmowe porady prawne i podobno jest tam jakaś pani która zajmuje się właśnie pomocą w sprawach związanych z wyegzekwowaniem należnego od zusu czy pracodawcy. We wtorek umówiła mnie na spotkanie. Co ja bym bez tej kochanej mamusi zrobiła... :blush:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629652 przez Hania84
Ikunia w DE jest większa biurokracja...uwierz mi :) Już jakiś czas temu porównywałam zapisywanie się do UP w PL i w DE i jest spora różnica w papierach i czasie. To tak na marginesie :blink:

Ikunia a co do fotelika to faktycznie musi być coś pod pleckami. Bo ja kupiłam nowy i mój fotelik ma na pierwszy miesiąc czy miesiące (nie wiem jak tego długo używać) coś w rodzaju wyciętej gąbeczki, którą później się wyciąga. :)

Sól fizjologiczna jest do przemywania noska i oczu. Do oczu to lejesz odrobinę na płatek kosmetyczny i przemywasz oczka...a do nosa ja mam wodę morską w aplikatorze.

Wiśnia brzusio słodki :) Świetnie się prezentuje.
Kakaszka twój też jest super...co Ty od niego chcesz ? :) Ale fajny pokój widzę u Ciebie w tle :) fajna ściana i szafa :blink: :silly:

Ja mam 3 koszule do karmienia (jedna bez rękawka) wszystkie odpinane po środku. Kupiłam w PL po 25zł we WMB.

Ja właśnie miałam problemy przed ciążą z pęcherzem i teraz mam nawrót...ale bardziej dokuczliwy bo wylądowałam w szpitalu...ale na szczecie po tych tabletach jest duuużo lepiej :) Ale nogi i tak mam spuchnięte...ale ważne że mnie nerki i pęcherz nie bolą...odpukać w niemalowane :blink:

Rysa a zapisał Ci coś na ten pęcherz?

Ciekawe kiedy ja będę miała te wszystkie badania. Bo moja jak mi coś robi to nie mówi na co i ja później nic nie wiem...ale myślę, ze wie co robi :blink:
Wiem tylko ze ten GBS będę miała robiony na pewno bo akurat o to pytałam.

A co do baldachimu to ja nie kupuję, tak samo jak ochraniacz na boki łóżeczka. Dla mnie to siedlisko kurzu i bakterii. Zbędny proces. Za to będę mogła kupić potrzebniejsze rzeczy dla małej...choćby pampersy :) A pościel i prześcieradło jak najbardziej prać i prasować :blink:

...ufff ale się znów rozpisałam...bo Wy się tak rozpisałyście...tylko 3h mnie nie było a tu proszę jak ładnie do poczytania :)

Ikunia powodzenia we walce z urzędnikami. Niech ci ta organizacja coś pomoże :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629663 przez WisniaJ
Ostatnio oglądałam Ciążę z zaskoczenia na TLC i jak zwykle historie nie z tej Ziemi, że ktoś urodził nie wiedząc o ciąży, ale mówili tam, że jeśli ktoś ma to szczęście, że jest wysoki i ma szeroką miednicę, to może w ogóle nie zauważyć, że rośnie brzuch. Ja to mam szczęście, nie dość, że krasnal, to jeszcze pewnie wąska jestem, i dlatego tak odstaję.

Co do fotelika to mój też ma wkładkę na noworodków. Te najmniejsze Haniu są do 13kg lub do 9 miesiaca.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629671 przez Hania84
Tak Wiśnia o tym wiem że foteliki tak do 13kg...ale chodziło mi o tą wkładkę kiedy się ją wyjmuje spod pleców. Mi coś ten gość (sprzedawca) mówił że to tylko na pierwszy miesiąc jest czy jakoś tak.

Też w gazecie niedawno czytałam o lasce która nie wiedziała, że jest w ciąży i autentycznie dowiedziała się na porodówce. Najpierw myśleli wszyscy że ma coś z nerkami...a jak zrobili USG nerek to wyszło że są okej tylko tyle że jest w ciąży i zaczyna rodzić ! Dla mnie to szok! Ona twierdziła ponoć że nie wiedziała że jest w ciąży bo normalnie krwawiła co miesiąc tylko tyle ze 2 -3 dni a nie 5 jak kiedyś (a była na pigułkach anty jeszcze w tym czasie !!!) i dziecko urodziło się w pełni zdrowe !!! A przytyła tylko 5kg w ciąży i nie miała żadnych objawów, kompletnie nic ją nie bolało i nie uciskało. Ruchów ponoć też nie czuła :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629674 przez Gochens
Wiśnia, Kakaszka super macie brzucholki ;) Też muszem zrobić fociora :laugh:

co do prania, tak też myślałam, ale wolałam się upewnic dzięks za informacjony :)

Jeśli chodzi o foteliki na początek to musicie zwrócić uwagę czy właśnie ma takie podkladki o jakich pisze Hania, żeby między pleckami dzidzi a oparciem nie było za dużej litery C-jeśli jest spora to wystarczy podłożyć pod plecki zwiniętą pieluszkę :blink:

Ikunia poka łoże ;)

Wiśnia koszule fajowe tylko zastanawia mnie fakt czy nie lepsze są takie wiecie "odsuwane" bo zanim sie te guziory poodpina... Ale ja tez nastawiam się na chińczyka, nie mam zamiary przepłacać a koszula i tak mi sie tylko do szpitala przyda bo w domu śpię na golacha i nic tego nie zmieni hehehe :side:

o coś takowego mi chodzi allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karm...s-m-i3154380317.html

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629685 przez rysa
Tak Haniu kazal brać Urosept,Żurawit i wit.c czyli tak jak mówiłaś tylko zamiast Furaginy-Urosept.

Kurde chyba też sie musze na jakiś targ wybrać i obadać koszule :)

A do lekarza chodze prywatnie wiec za kazda wizyte czy badanie nawet moczu płace :)Z ta kartą bym nie musiała :/

11 lata 8 miesiąc temu #629689 przez kakaszka
ja bym chyba wolala nie wiedziec, z jestemw ciazy i nagle urodzic :) pewnie mniej bym sie stresowala.

Haniu akurat ta szafa co za mna pojdzie rozebana do piwnicy, bo jest taka krzywa, ze boje sie jej dotykac, bo sie chwieje :D a do tych scian wez sproboj dodac rzeczy, zeby pasowaly i zeby nie bylo za ciemno :P

boze jak u mnie znowu hormony szaleja. juz trzeci dzien rycze jak szalona, a co najlepsze bez powodu :D slowa mi nie mozna powiedziec, nie cierpie siebie takiej.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka