BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #629842 przez kakaszka
na mnie babacie w kolejkach patrza jak na tredowata :D tak sie skrzywia, zmarszcza, ze nie mam ochote powiedziec cos nie milego. nie wiem skad ta reakcja, ale krzywie sie im nawzajem :D niestety kolo domu mam sklep do ktorego chodza same babcie, ktore nie maja nic do roboty, tylko stac w kolejce i plotkowac, a ja w tym momencie dostaje padaczki :)

mi to nie przeszkadza, jakby ktos powiedzial, ze przytylam, bo to prawda. niestety kazda tyje w ciazy, taki juz los kobiety. dzisiaj zobaczylam, ze jak ide to mi brzuch lata jakbym miala pilke pod bluzka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #629843 przez Gochens
No do mnie tak kilka razy mama i siostra powiedziały i właśnie dziś jak wpadłam w odwiedziny do mamy i usłyszałam "grubcia" to się tak wkurzyłam, że masakra.. Mama od razu zaczęła tłumaczyć, że to nic takiego i że chodziło jej tylko o takie słodkie określenie brzuszka no kuźwa, gdzie tu słodycz ja się pytam??!! Ale już wiem, że jestem na to uczulona więc jakby tak ktoś do mnie wywalił obcy to od razu bym chyba wybuchła heh

11 lata 8 miesiąc temu #629847 przez Gochens
Aleksia ale masz dobrze.. jak tylko zawita do mnie słońce od razu idę na dwór ;)) Uciekam kochane do jutra buziaki w pysiaki ;*

11 lata 8 miesiąc temu #629859 przez Hania84
kakaszka z babciami to ja miałam kiedyś taki przypadek, że spieszyłam się do pracy na 7 rano...szłam do sklepu jedna babcia jak mnie zauważyła to specjalnie przyspieszyła i tak zapieprzała żeby tylko być przede mną w sklepie :D śmiesznie to wyglądało bo tak to kiepsko mogła iść, a jak mnie zobaczyła to powera dostała nie z tej ziemi :lol: Dziadki to już o 7 rano do sklepu zapieprzają, spać nie mogą...

U nas dziś słońca nie było ...a teraz jest może z plus 8 stopni...tak od razu zimno się zrobiło ... bleee...jutro pewnie będzie padać :(

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629860 przez Agusia83
I w koncu udalo mi sie Was nadrobic...w dzien jest to troche trudne, bo Emi zywa jak srebro i trzeba miec na nia oko :silly: Spedzilysmy 2h na balkonie, boe nie bylam w stanie wyjsc z nia na spacer i wszamalysmy 2 talerze kopytek z mieskiem :laugh:

Dziewczyny, sliczne macie brzuszki :laugh: Kakaszka, Twoj to taki malutki :silly: ja mam wyrabany w kosmos :silly:

Jesli chodzi o sol fizjologiczna, to jej nie uzywalam..przemywalam oczka i buzie oraz pupe Emi ciepla, przegotowana woda...nic jej sie nie dzialo.

Haniu, mam 3 takie koszule, jak Twoja, tylko z misiami i bylam bardzo zadowolona...a staniczek do spania musi byc...mnie mleko bardzo cieklo..niby na poczatku Emi jadla co 3h,...a potrafilam sie obudzic z plamami i przemoczonymi wkladkami :blink:

Skarpetunie i lozeczko tez mi sie podoba :lol:

ja tez nie obcinalam dlugo paznokci...niby dzidzie rodza sie z dlugimi, ale same zobaczycie, ze sa polozaczone taka blonka z paluszkami i mozna zrobic krzywde...

Wiem jak pielegnowac dziewczynke, a bede sie musiala nauczyc pielegnowac chlopca.

8.05 mam echo serduszka synka...oby wyszlo dobrze...

gardlo mnie boli, tylko czego moge uzyc, skoro cukru mi nie wolno?

Bylam dzis w aptece...baba przede mna zobaczyla, ze jestem w ciazy...ale nic mi nie powiedziala, nawet mezowi nie zwrocila uwage, tylko poszla sobie usiasc...a jak byla ich kolej, to krzyczala do meza by szybko szedl do okienka...tak jakbym miala jej zajac... :( :(

11 lata 8 miesiąc temu #629872 przez rysa
Dzisiaj weszłam do autobusu w którym siedziały same gówniarze i nie ma opcji żeby ktoś ustąpił.A najbardziej mnie wkurza jak siedzi koles w moim wieku albo troche starszy i malo tego że jestem babą to jeszcze w ciąży i ani myśli ustąpić.(gówniarze moze nie wychowani ale 30letni chłop żeby sie nie nauczył)Raz byłam w szoku jak stałam w mięsnym w kolejce i sama ekspedientka podeszła omijajac kolejke i mnie obsłużyła-byłam baardzo zaskoczona

11 lata 8 miesiąc temu #629874 przez Hania84
Agusia a Tantum Verde? :)

Zjadłabym kopytka mmmm :) nie mogłaś mi podesłać ? ;)

Na pewno wszystko będzie dobrze ze serduszkiem synusia :) Też bym chciała takie echo mieć zrobione, wtedy byłabym w 100% spokojna :)

U Ciebie Agusia akurat było dużo pokarmu więc i miałaś wszystko mokre...ale zdarza się też tak, ze nie ma pokarmu i dziewczyny karmią z butli. Sporo się naczytałam tu na tym wielkim forum o tym...więc i koszule miały suche ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629876 przez Agusia83
Mnie wczoraj w tramwaju bardzo mloda osoba ustapila miejsca...niezdarzylam wejsc porzadnie do pojazdu a dziewczyna, krzyczala, prosze sobie usiasc :laugh: to bylo bardzo mile..a kilka dni temu wszedl do klatki chyba chlopak sasiadki w gore i od razu zaproponowal, ze zaniesie mi zakupy do domu :laugh: a jednak zdarzaja sie wyjatki :laugh:

Haniu, czekaj, bo jeszcze troche mam w kuchni do ugotowania :laugh:
Chyba musze jutro to tamtum kupic...

Zobaczycie, ze i wy bedziecie mialy mleko...wiem, ze roznie bywa...ale karmienie jest naprawde w glowie...nie w cyckach jakby mozna bylo sadzic :silly:

Haniu, a moge pic kako? z Malusienka lyzeczka cukru?

11 lata 8 miesiąc temu #629885 przez KasiaS
Rys aja od kilku dni pije sok z żurawiny, Kupiłam w aptece za dwadzieścia pare złotych litr. Pije go po dużym łyku rano i wieczorem :) polecam zamiast chemicznych tabletek :)

Kakaszka niech się wypchają w tym USC my ci tu zrobimy wirtualny ślub :) a tak na poważnie to sie teraz juz tym nie przejmuj. Na spokojnie potem weźmiecie ślub. Wystroisz sie wtedy na niego z córcią :) będziecie dwie gwiazdy :)

Dziewczyny ja nie mam takiej wkładki w nosidełku. Można ją dokupic osobno?? Ja dostalam przechodzone nosidełko, a ostatnio kuzynka przyniosła mi do tego taka poduszeczkę dla noworodków, ale pod plecy nic nie mam :(

Jak ja się dzis usmiałam i strasznie to słodkie było jak mi dziś synuś wiercił się w brzuchu... Pierwszy raz to widziałam. Brzuch podskakiwał mi tak zabawinie że chyba z 3 minuty tak sie śmiałam. dawno sie tak nie ubawiłam :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #629886 przez Agusia83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasiu, bo to jest cudowne :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #629891 przez Hania84
Mam żurawit ...czytałam skład i nie widzę w nim żadnej chemii :)

Agusia jeśli zastosujesz nesquik (nie wiem czy dobrze napisałam :P ) to nie słodź bo to ma już w sobie słód ...a jeśli zwykłe kakao dodasz do mleka to jak najbardziej łyżeczkę cukru możesz dodać :) Pij Na zdrowie :)

Kasia nie wiem czy coś takiego można osobno dokupić...najwyżej podłożysz pod plecki zwinięta kilka razy pieluszkę tetrową :)

11 lata 8 miesiąc temu #629946 przez natali
Wydaje mi sie ze do fotelika nie powinno sie wkladac zadnych zwinietych rzeczy typu zwinieta pieluszka czy poduszki jesli nie sa one w orginale, te foteliki sa przystosowane dla
niemowlat i raczej podkladajac im cos mozecie zaszkodzic niemowleciu tym bardziej ze maja tak delikatne kregoslupy, ale to tylko moja opinia.

co do karmienia ja niestety nie pokarmilam dlugo bo tylko 2 tygodznie pozniej mleko zaniklo.

Po porodzie krwawilam prawie miesiac ale to chyba dlatego ze nie karmilam bo karmienie zatrzymuje miesiaczke dopiero po odstawieniu od piersi powinna wrocic tak mi sie wydaje, choc nie jestem pewna.

11 lata 8 miesiąc temu #629952 przez Agusia83
natali, ja krwawilam tez miesiac albo i dluzej...zuzylam 10paczek tych podpasek gigantek...ur. 17.09 a mimo tego, ze karmilam Emi na zadanie, to 5.12 dostalam pierwszy okres...

11 lata 8 miesiąc temu #629980 przez kakaszka
Boze!!!!!!!!!! to sie jeszcze krawi tyle czasu po porodzie????????
coraz bardziej mnie ten horror przeraza.
ja juz nie chce nic wiedziec :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630014 przez Hania84
hahahahahahahahahahahah kakaszka jesteś najlepsza ...no nie mogę z Ciebie :lol: :lol: :lol: lubię Twoje reakcje na porodowe i poporodowe nowości :silly: :silly: :silly: :lol: :lol: :lol:
Hej dziewczyny !!! Nie piszcie nic już więcej bo nam się kakaszka rozchoruje ...albo co gorsza urodzi dużo przed terminem :silly: :silly: :lol:
jesteś kochana z tymi niewiadomymi kakaszka :laugh:

kakaszka to nie jest wcale powiedziane, że będziesz tyle krwawić :) niektóre krwawią tydzień lub dwa tylko. Ja jak mi pękła cysta i miała zabieg czyszczenia to też mi mówili na oddziale, że mogę krwawic z tydzień lub dwa...a tak na prawdę po zabiegu miałam niewielkie krwawienie które na następny dzień zmieniło się w plamienie a po 3 dniach znikło :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka