BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630660 przez Ikunia1910
Kasiu musze lezec zeby nie urodzić za wczesnie bo lekarz powiedzial ze chodzenie wspomagajaco dziala na skurcze macicy a zoska głowa napiera juz na szyjke... :ohmy:

Agusia o szyjce dowiem sie dopiero w środę. Bo usg robi inny lekarz u mnie, nie prowadzacy ciaze.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #630667 przez Gochens
O kurcze Ikunia to wypoczywaj dużo ;) Nie ma co teraz szaleć ;) Zobaczysz co powie Ci Banaszewski ... Dbaj o siebie i obiady zamawiaj prosto do łóżka !!!

U nas zasłonki już założone pokój zaczyna mieć ręce i nogi ;) a kolor jest jasny żółty ;-)

Lecę popluskać się w wannie miłej soboty brzuchatki

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630673 przez Marta1985
Ikuniu będzie dobrze nie denrewuj się ... Mi się koło 25 tyg szyjka skrocila i póki nie założył mi lekarz pessara to też byłam zdenerwowana i lezalam grzecznie :$ ale wszystko się dobrze skończyło :-)

Ty troszkę ostatnio miałas stresa z tym zusem i może troszkę się przeforsowalas na działce więc może dlatego tak się stało, a z drugiej strony poczekaj spokojnie do środy bo może okazać się ze lekarz cię nie potrzebnie zdenerwował bo co innego usg a co innego badanie ginekologiczne :$ Z tego co pamiętam to taki pessar się zakłada na szyjke żeby ja wzmocnić więc może też u ciebie takie rozwiązanie zastosuje pan doktor :-)

A teraz weź kąpiel, zjedz coś pysznego i poloz się do lozeczka kilka dni odpocZniesz i będzie wszystko wporzadku :-) Buziaki dla ciebie i Zosi :-)

11 lata 8 miesiąc temu #630676 przez Hania84
Z tego co wiem to pessar zakłada się między 20 a 28 tygodniem. Ikunia jest już w 34 tygodniu więc już trochę późno na pessar, bo około 38 tygodnia się go już ściąga. Ale zobaczymy co zdecyduje lekarz. Czasem może się okazać , że ze szyjką jest wszystko okej tylko mała napiera już główka tak jak to stwierdził dziś lekarza na USG.

Ikunia musi dużo teraz leżeć i odpoczywać. Sporo majówek w tych tygodniach musiało leżeć i przeczekać do 38 tygodnia. Ikunia dasz radę :) Dla Zosieńki wszystko :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #630706 przez Ikunia1910
A pewnie ze dam radę :) Jedyne czego sie obawiam to ze mnie polozy do szpitala juz...
No i głupio tak bo ogólnie czuję sie super pełna werwy a tu jednak trzeba sie powstrzymac i leżakowac.

A powiedzcie mi wy moje dziewoje dajecie sie ciać przy porodzie czy bedziecie sobie naturalnie pękać?

11 lata 8 miesiąc temu #630717 przez Hania84
Ikunia z tego co mi wiadomo to tutaj w DE jeśli widzą, że nie dajesz rady a za chwilę możesz pęknąć to się pytają o to...nie robią tego bez twojej wiedzy. Ale z tego co się naczytałam od dziewczyn które już urodziły to ponoć lepiej dać się przeciąć bo to mniej boli jak pęknięcie...a ponoć i tak to robią w chwili kiedy masz bóle parte więc praktycznie tego nie czujesz. Ułamek sekundy to trwa i po krzyku :P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630721 przez Alex_87
Hej dziewczyny :) Jestem majówką, wtrącę się Wam trochę do dyskusji :D Co prawda ja jestem 2 tyg do przodu co Ty Ikunia ale w czwartek na wizycie też lekarz mi powiedziała, że moja Mała jest już bardzo nisko główką (a też się martwiłam czy się przypadkiem nie przekręciła głową w górę :D) ale mówi, że szyjka twarda i zamknięta. Nic nie mówiła, że mam się oszczędzać czy leżeć. Więc jeśli z szyją będzie ok, to nie masz się co martwić :) oczywiście ja zapobiegawczo będę się oszczędzać jednak do tego 37 tygodnia, ale bez przesady :)

11 lata 8 miesiąc temu #630724 przez Ikunia1910
Alex dziękuję za wtrącenie :) i życzę szczęśliwego rozwiązania :)

Haniu bo mi znów kilka osób mówiło że lepiej jest samoistnie pęknąć bo się szybciej goi, dlatego tez pytam jakie jest Wasze zdanie na ten temat.

11 lata 8 miesiąc temu #630725 przez violcia00
Ikunia córcia sie spieszy na swiat :blink:,no ale musi jeszcze troche poczekac...mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z Toba i malutka ,odpoczywaj,tak jak zaleci lekarz a mysle ze bedzie dobrze,w końcu twarda babka z Ciebie :P

Ja własnie jestem po kąpieli,teraz wcinam tosty,które przygotował mąż i relaksik przed telewizorem :silly:

A jeszcze odnośnie porodu to ja jak najbardziej naturalnie...no chyba ze bedzie taka potrzeba to dam sie pociąć,wszystko dla dobra dziecka,ale mysle ze urodze naturalnie :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #630733 przez violcia00
He he...a ja chyba zle przeczytałam :lol:

Podobnie jak Hania słyszałam ze lepiej jest sie dac naciąć bo to szybko trwa i nie boli,a czy pozniej dłuzej sie goi??Wydaje mi sie jak peknie to bardziej boli i ja napewno bede chciała zeby mi nacieli,chyba ze nie bedzie takiej potrzeby....powoli mnie to wszystko przeraza :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #630736 przez Hania84
hehe violcia...mnie też to wszystko przytłacza...ale nie my pierwsze nie ostatnie. Tyle kobiet rodziło i przeżyło. A podejrzewam, że jak zaczniemy rodzić to będziemy chciały mieć to jak najszybciej za sobą i zgodzimy się na wszystko byle było lepiej i szybciej :silly:

Alex...fajnie, ze napisałaś o tym...dziękujemy :) czyli podobnie ja myślałam :)

Właśnie pochłonęłam połowę mniejszego arbuza :lol: mmmm jaki soczysty i pyszny był. Ale mi tego brakowało :side:

No ja też tak właśnie słyszałam, że lepiej dać się naciąć...a goi się chyba tak samo bo to jest szyte i to.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630776 przez aleksiaa88
Jak będę w szoku i przerażona to pewnie na wszystko się zgodzę byle mały wyszedł cały i zdrowy i żeby nie musiał się długo męczyć wychodząc

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630809 przez Agusia83
Emi spi, ciasto na pizze rosnie, zaraz daje skladniki i do piekarnika :laugh:

Mnie przy koncowce porodu polozna zapytala, czy moze mnie naciac...zgodzilam sie, bo Emi schodzila szersza czescia glowy i za chiny bym jej nie wypchnela...ja niestety naciecie poczulam...ale jesli lekarz natnie was przy apogeum skurczu, to nic nie poczujecie...moim zdaniem lepiej byc przecietnym niz samemu peknac...
a szczerze dziewczyny, pod koniec jest juz sie tak wyczerpanym i obolalym, ze chce sie jak najszybciej wypchanc dziecie na swiat...ja rodzilam 12h i bylam bardzo zmeczona..

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630910 przez aleksiaa88
Zapytam bo mnie to męczy i ciekawi czy wasze dzieciątka wystawiają rączki lub nóżki widoczne przez skórę tak jak to czasem widać na filmach??
Strasznie chciałabym zobaczyć taką nóżkę pod skórą :cheer:
Mój póki co wystawia tylko główkę z boku i coś koło pępka tylko nie wiem co tylko taki róg wtedy sterczy

11 lata 8 miesiąc temu #630982 przez Hania84
Ja nic takiego nie widzę. Moja mała strasznie delikatnie się rusza...jak położę ręce na brzuchu to czuję tylko falowanie równomierne. Nic mi nie wypycha jeszcze. Myślę, że jeszcze trochę miejsca ma na poruszanie się i dlatego nic nie widać :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka