BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643931 przez kakaszka
oj Wisnia mi tez cisnienie skacze od tych " wszystko wiedzacych". u mnie to tesciowa jest narazie ta, ktora wszystko wie, choc rodzila ostatni raz 15 lat temu ( moja mama mi nic nie sugeruje, bo czasy sie zmienily i poglady tez). nalepsze bylo, ze musze miec w pokoiku corki wersalke, bo przeciez juz nie bede ze swoim chlopakiem spac ( co za glupota!!!!! ), tym bardziej, ze w duzym pokoju bedziemy miec kolyske od przyjaciol. albo, ze mam karmic cyckiem ze 2 lata i tak dalej. mnie wtedy az telepie :angry:
jak zapytam o rade, wtedy rozumiem mozna cos podpowiedziec jesli sie wie, ale pouczac i narzucac swoje zdanie to jest koszmar.

mnie teraz denerwuja ludzie co mowia: " ile ty juz z tym brzuchem bedziesz chodzic? " kurde, jakby to ode mnie zalezalo i jakby ciaza trwala pare miesiecy :angry: co za buraki

Haniu slicznie ci wyszlo, jestem z ciebie dumna :D
a rodzice beda 10 wieczore, czyli w piatek, no i w niedziele z poworotem, wiec musze obmyslec plan zakupowy, zeby ze wszystkim zdazyc :D

Wisnia to ja pytalam o te naklejki kiedys. czyli jak bedziesz chciala je kiedys odkleicniz ze sciana sie nie stanie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #643932 przez kejti22
Wczoraj co prawda nie było sesji żadnych, ale za to wkleje najświeższe zrobiione przed chwilką :)

To my z Kubusiem na 45 dni przed porodem :laugh:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643935 przez WisniaJ
Uuu Kejti brzunio śliczny, ale jaka nóżka :silly: zazdroszczę.

Kakaszka to musisz zaplanować sobie weekend po galeriach handlowych :lol: Zrób sobie listę najlepiej i odhaczaj. Ja na szczęście mamuśkę mam pod ręką zawsze i przynajmniej raz w miesiącu wyciągam ją na zakupki, teraz w piątek też lecimy :D

Dziewczyny a mnie to najbardziej wnerwiają właśnie te rady odnośnie łóżeczka, spania itp. No do cholery ja i moja siostra jakoś spałyśmy od urodzenia w swoich łóżeczkach i jakoś moja mama nie marudziła. A to tacy ludzie zawistni chyba komentują, bo później taka jedna z drugą mi się żali, że seksu z facetem przez pół roku nie uprawiała, bo dzieciak spał między nimi, paranoja. Ale nic, ja już o tym temacie zapominam bo się tylko wkurzę i Gabrysia wcześniakiem zostanie jeszcze mi tego brakuje :P

11 lata 8 miesiąc temu #643939 przez kejti22
Wiśnia, w nogi mi na szczeście nie poszło :P

Odnośnie "wychowywania" przez innych, zgadzam sie to jest totalna masakra.. mieli swoje 5 minut,wiec niech nikt sie w nasz 5 minut nie wtrąca :lol:
Łóżeczko Kuby też jest w drugim pokoiku i nie zamierzam wcale go do swojego pokoju przenosic, bo tak ktoś myśli,że bedzie lepiej :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #643941 przez WisniaJ
Dokładnie niech lepiej zamiast nas pouczać pokażą jakimi to są zajebistymi rodzicami, bo czasami jak patrzę na te dzieci niektórych znajomych, to mam wrażenie, że wychowanie to zostawili przedszkolankom :ohmy:

A mi właśnie poszło w tyłek, uda i cycki. Pomijając oczywiście brzuch :lol: Ale na szczęście na dole tylko 1 rozmiar wiec łatwo pójdzie. Stopy nadal 36 ;) Boże daj tylko szansę, żeby te 13 kilogramów spalić... :D Jak myślicie z jakim obciążeniem mniej wyjdziemy ze szpitala, bo na rękach na pewno będzie jakieś +3kg :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #643943 przez kejti22
Hmmm biorąc pod uwage,że ja dobijam do 10kg pomalutku, mam nadzieje, że tak z połowa minimum zejdzie łącznie z całą tą "oprawą" maleństwa :lol:
Rozmiar buta nadal bez zmian :) I całe szczeście :)

11 lata 8 miesiąc temu #643944 przez Hania84
Znalazłam kanał gdzie będą transmitować meczyk :lol:

Już kiedyś pisałam...ale napisze raz jeszcze :) w szpitalu traci się około 10kg :)

Wiśnia ...mamy słońce !!! Wyszło jakąś godzinę temu i pięknie świeci :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #643945 przez kakaszka
ja to sie boje, ze jak wyjde ze szpitala moj kregoslup bedzie w szoku, ze juz nie musi pilki targac i zacznie napieprzac.
ale juz nie moge sie doczakac, az w koncu bede mogla wrocic do szpilek i obcasow, odrazu poczuje sie jak kobieta, a nie jak kulka na nozkach :)

Wisnia ja juz robie plan na mapie, zeby ze wszystkim zdazyc :D na szczescie mamy male miasetczko, takze damy rade :D

a co do braku spania z dzieckiem, to moja znajoma tak nauczyla od samego poczatku coreczke, ze juz od 2 lat spi w innym pokoju z nia, a maz w innym. masakra. nie zamierzam rezygnowac z faceta dla dziecka, we wszystkim musi byc umiar. ale do swojego lozka dziecko nie wpuszcze, wole nie spac w ogole.

11 lata 8 miesiąc temu #643954 przez Hania84
Kurde nie transmitują tego meczu...co za ciule!!! Dwie największe drużyny niemieckie i nie puszczają tak ważnego meczu. Tylko jakieś denne skróty innych :angry:

Ja pikole...spaliłam garnek :ohmy: całe czarne dno :ohmy: Chciałam podgrzać resztę sosu mojemu i podgrzałam tak że się spalił :ohmy: co za sierota ze mnie B) To mój A. ma obiado- kolację. Muszę szybko coś wymyślić. Wiecie czym mogę pozbyć się tej spalenizny z garnka? Da się to usunąć po odmoczeniu?

11 lata 8 miesiąc temu #643986 przez aleksiaa88
Hania dobra jesteś sos przepaliłaś, ja się też pochwalę jakiś czas temu przepaliłam ziemniaki tak się gotowały aż woda wyparowała ale tak to jest jak się biega po podwórzu i o obiedzie się zapomni.
Co do baniaka stoi już 2 tydzień zalany wrzątkiem na początku i czasem wlewam następny wrzątek bo troszku gruba ta spalenizna, jak masz cienką warstwę to można piaskiem poszorować chodzi, żeby było tarcie dobre ale skąd weźmiesz piasek :lol: ja przynajmniej nam na podwórzu tylko trudno mi się wziąć za to bo trzeba porządnie trzeć. W zastępstwie piasku nie wiem co można, żeby zdarło spaleniznę, kiedyś też brałam proszek do baniaków tzw IZO bo był gruboziarnisty i porządną myjkę taka mega szorstką ale najpierw brałam garnek i go gotowałam kilka razy, żeby jak najwięcej odpadło

11 lata 8 miesiąc temu #644021 przez Hania84
aleksiaa zalałam garnek woda i tak czekał aż mój wróci z pracy...ma więcej siły więc uporał się bez problemu ze spalenizną ;) nie była to gruba warstwa więc nie było tak źle :)
dzięki za radę...z tym piaskiem...ale faktycznie miałabym problem skąd go wziąć hihi :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644043 przez WisniaJ
Hania to słoneczko to to, które wysyłałam popołudniu do was, doszło z opóźnieniem :D A mecz taki sobie był więc dużo nie straciłaś 1:1, oby ten za 3 tyg okazał się lepszy :)

Łeee jak mam wyjść 10kg lżejsza to te 3 co mi zostaną to pikuś :D Chyba, że dojdzie jeszcze kilka hehe ale za dwa tygodnie robię akcję "wywołać poród" i może się uda ;)

Kakaszka myślę, że z kręgosłupem nie będzie tak źle :lol: A nawet jestem o tym przekonana :silly: I też już bym wcisnęła stópkę w szpilki, ale zdecydowanie bardziej tęsknię za normalnymi ciuchami, bo teraz wałkuję tunika+leginsy od jakichś 4 miesięcy, a już mam dość tego zestawuuu... :/

Co do gara to nie mam pojęcia nigdy chyba mi się nie zjarał :) Ale wszystko przede mną ;) Ja na kolację dziś zaserwowałam frytaski z ziemniaków, ale mam dziś takiego głoda, że pewnie coś jeszcze pochłonę :D Ale za to zaliczyłam dziś dwa spacery dłuższe z psem, więc czuję się rozgrzeszona ;)

11 lata 8 miesiąc temu #644058 przez Agusia83
Juz Wam pisze, co u mnie dzisiaj...

Haniu, nasyp do gara proszku do prania i nalej wody...postaw na gazie...powinno pomoc :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #644082 przez Hania84
Dzięki Agusia za radę :kiss: już uporaliśmy się z tym dziadostwem :P

Nom właśnie Agusia, gdzie byłaś, że cie nie było ? ;) Tak sobie myślałam, że albo rodzisz albo jesteś na kopcu Kościuszki i wcinasz grilla ;) :D

11 lata 8 miesiąc temu #644085 przez malutkamilka
Wróciłam z otwarcia. W sumie nic ciekawego. Ludzi kupa co chwila korki wysiada bo jakies gamon zaprojektowal korki jak do domu jednorodzinnego a nie swietlicy gdzie beda mogly odbywac sie imprezy i kilka sprzetow na raz jest wlaczanych.

Wiem cos o tym wtrancaniu dobrych rad od osob ktore juz przeszy to co ja. i powiem ze na poczatku tez mnie to denerwowalo ale juz sie tym nie stresuje. Choc powiem wam ze najbardziej sie wkurzam na tesciowa jej corkę i tesciowej mame. :angry:
pytaja sie co chwile jakie imie, jak powiem jakie z mezem nam sie podobaja to uwagi typu: " o tak jak ta czy tamta a wszystkie o tym imieniu sa nie dobre, albo ze duzo jest juz dziewczynek o tym imieniu, albo jak ta ciotka a ona wredna, albo takie nie bo mi sie zle kojarzy, albo a bo bedzie taka paniusia jak osoba znana o tym imieniu. Nosz kurcze przeciez to moje dziecko bedzie mi ma sie imie podobac a nie komus innemu. A tesciowa w kolko jak tylko wiemy ze bedzie dziewczynka powtarza zeby dac Nadia i za przeproszeniem od tego gledzenia juz mi sie to imie pzejadlo. Jest ładne ale nie wyobrazam sobie aby takie nosilo moje dziecko.
Mąż wraca wiec juz ostatecznie skonsultujemy swoje typy i wybierzemy, ale cos czuje ze Nataszka jednak nie bedzie. Bardziej odpowiada mi polski odpowiednik :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka