- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
jak zapytam o rade, wtedy rozumiem mozna cos podpowiedziec jesli sie wie, ale pouczac i narzucac swoje zdanie to jest koszmar.
mnie teraz denerwuja ludzie co mowia: " ile ty juz z tym brzuchem bedziesz chodzic? " kurde, jakby to ode mnie zalezalo i jakby ciaza trwala pare miesiecy co za buraki
Haniu slicznie ci wyszlo, jestem z ciebie dumna
a rodzice beda 10 wieczore, czyli w piatek, no i w niedziele z poworotem, wiec musze obmyslec plan zakupowy, zeby ze wszystkim zdazyc
Wisnia to ja pytalam o te naklejki kiedys. czyli jak bedziesz chciala je kiedys odkleicniz ze sciana sie nie stanie?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Już niedługo zostanę mamusią :)
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Kakaszka to musisz zaplanować sobie weekend po galeriach handlowych Zrób sobie listę najlepiej i odhaczaj. Ja na szczęście mamuśkę mam pod ręką zawsze i przynajmniej raz w miesiącu wyciągam ją na zakupki, teraz w piątek też lecimy
Dziewczyny a mnie to najbardziej wnerwiają właśnie te rady odnośnie łóżeczka, spania itp. No do cholery ja i moja siostra jakoś spałyśmy od urodzenia w swoich łóżeczkach i jakoś moja mama nie marudziła. A to tacy ludzie zawistni chyba komentują, bo później taka jedna z drugą mi się żali, że seksu z facetem przez pół roku nie uprawiała, bo dzieciak spał między nimi, paranoja. Ale nic, ja już o tym temacie zapominam bo się tylko wkurzę i Gabrysia wcześniakiem zostanie jeszcze mi tego brakuje
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Odnośnie "wychowywania" przez innych, zgadzam sie to jest totalna masakra.. mieli swoje 5 minut,wiec niech nikt sie w nasz 5 minut nie wtrąca
Łóżeczko Kuby też jest w drugim pokoiku i nie zamierzam wcale go do swojego pokoju przenosic, bo tak ktoś myśli,że bedzie lepiej
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
A mi właśnie poszło w tyłek, uda i cycki. Pomijając oczywiście brzuch Ale na szczęście na dole tylko 1 rozmiar wiec łatwo pójdzie. Stopy nadal 36 Boże daj tylko szansę, żeby te 13 kilogramów spalić... Jak myślicie z jakim obciążeniem mniej wyjdziemy ze szpitala, bo na rękach na pewno będzie jakieś +3kg
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Rozmiar buta nadal bez zmian I całe szczeście
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Już kiedyś pisałam...ale napisze raz jeszcze w szpitalu traci się około 10kg
Wiśnia ...mamy słońce !!! Wyszło jakąś godzinę temu i pięknie świeci
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ale juz nie moge sie doczakac, az w koncu bede mogla wrocic do szpilek i obcasow, odrazu poczuje sie jak kobieta, a nie jak kulka na nozkach
Wisnia ja juz robie plan na mapie, zeby ze wszystkim zdazyc na szczescie mamy male miasetczko, takze damy rade
a co do braku spania z dzieckiem, to moja znajoma tak nauczyla od samego poczatku coreczke, ze juz od 2 lat spi w innym pokoju z nia, a maz w innym. masakra. nie zamierzam rezygnowac z faceta dla dziecka, we wszystkim musi byc umiar. ale do swojego lozka dziecko nie wpuszcze, wole nie spac w ogole.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja pikole...spaliłam garnek całe czarne dno Chciałam podgrzać resztę sosu mojemu i podgrzałam tak że się spalił co za sierota ze mnie To mój A. ma obiado- kolację. Muszę szybko coś wymyślić. Wiecie czym mogę pozbyć się tej spalenizny z garnka? Da się to usunąć po odmoczeniu?
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do baniaka stoi już 2 tydzień zalany wrzątkiem na początku i czasem wlewam następny wrzątek bo troszku gruba ta spalenizna, jak masz cienką warstwę to można piaskiem poszorować chodzi, żeby było tarcie dobre ale skąd weźmiesz piasek ja przynajmniej nam na podwórzu tylko trudno mi się wziąć za to bo trzeba porządnie trzeć. W zastępstwie piasku nie wiem co można, żeby zdarło spaleniznę, kiedyś też brałam proszek do baniaków tzw IZO bo był gruboziarnisty i porządną myjkę taka mega szorstką ale najpierw brałam garnek i go gotowałam kilka razy, żeby jak najwięcej odpadło
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dzięki za radę...z tym piaskiem...ale faktycznie miałabym problem skąd go wziąć hihi
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Łeee jak mam wyjść 10kg lżejsza to te 3 co mi zostaną to pikuś Chyba, że dojdzie jeszcze kilka hehe ale za dwa tygodnie robię akcję "wywołać poród" i może się uda
Kakaszka myślę, że z kręgosłupem nie będzie tak źle A nawet jestem o tym przekonana I też już bym wcisnęła stópkę w szpilki, ale zdecydowanie bardziej tęsknię za normalnymi ciuchami, bo teraz wałkuję tunika+leginsy od jakichś 4 miesięcy, a już mam dość tego zestawuuu... :/
Co do gara to nie mam pojęcia nigdy chyba mi się nie zjarał Ale wszystko przede mną Ja na kolację dziś zaserwowałam frytaski z ziemniaków, ale mam dziś takiego głoda, że pewnie coś jeszcze pochłonę Ale za to zaliczyłam dziś dwa spacery dłuższe z psem, więc czuję się rozgrzeszona
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Haniu, nasyp do gara proszku do prania i nalej wody...postaw na gazie...powinno pomoc
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nom właśnie Agusia, gdzie byłaś, że cie nie było ? Tak sobie myślałam, że albo rodzisz albo jesteś na kopcu Kościuszki i wcinasz grilla
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Wiem cos o tym wtrancaniu dobrych rad od osob ktore juz przeszy to co ja. i powiem ze na poczatku tez mnie to denerwowalo ale juz sie tym nie stresuje. Choc powiem wam ze najbardziej sie wkurzam na tesciowa jej corkę i tesciowej mame.
pytaja sie co chwile jakie imie, jak powiem jakie z mezem nam sie podobaja to uwagi typu: " o tak jak ta czy tamta a wszystkie o tym imieniu sa nie dobre, albo ze duzo jest juz dziewczynek o tym imieniu, albo jak ta ciotka a ona wredna, albo takie nie bo mi sie zle kojarzy, albo a bo bedzie taka paniusia jak osoba znana o tym imieniu. Nosz kurcze przeciez to moje dziecko bedzie mi ma sie imie podobac a nie komus innemu. A tesciowa w kolko jak tylko wiemy ze bedzie dziewczynka powtarza zeby dac Nadia i za przeproszeniem od tego gledzenia juz mi sie to imie pzejadlo. Jest ładne ale nie wyobrazam sobie aby takie nosilo moje dziecko.
Mąż wraca wiec juz ostatecznie skonsultujemy swoje typy i wybierzemy, ale cos czuje ze Nataszka jednak nie bedzie. Bardziej odpowiada mi polski odpowiednik