BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #643717 przez kakaszka
dzien dobry dziewczyny :)
u mnie w koncu pojawilo sie sloneczko, juz zdazylam za nim sie stesknic. napewno jakies zakupy mnie dzis nie ominal. moj dzis idzien na caly dzien do pracy, takze cala chata dla mnie :) bedzie lekkie sprzatanko, obiadek ( trzeba cos dobrego wymyslec) itd.

dzis nocy nie obeszlo sie bez dziwnych snow, ale jeden mnie rozwalil. bylam w ciastkarni i tak mialam ochote na cos slodkiego i nie moglam sie zdecydowacc. obudzilam sie z taka checia, a jak nazlosc ze slodkiego mam tylko lody ( a nie ryzykuje narazie, bo gardlo mi ostatnio bolalo). i tak siedze i mysle tylko o slodkim :)

Wisnia pokoik cudo, tez bym taki chciala :P a inne fotki cos mi nie chca sie pokazac ( moj kochany transferek spadl ).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #643750 przez aleksiaa88
Agusia83 napisał:

No to ja Wam napisze cos smiesznego...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haniu, u Ciebie, to do 4 razy sztuka :lol:

Przepraszam ale jak to przeczytałam to cały czas się śmieję za każdym razem jak sobie przypomnę również

11 lata 8 miesiąc temu #643765 przez aleksiaa88
Wisnia pokój piękny, a ta firanka cudny kolor taki teraz modny odblaskowy.

Wczoraj byliśmy u męża w domu i taką miałam ochotę na grilla cały dzień o nim myślałam, a tu o godz. 18 zerwała się burza 3 razy gradem rzucało tylko patrzyliśmy przez okna czy szyb w aucie nie wybija, na dodatek chmura wracała się kilka razy, tak krążyła, aż po 20 się skończyła, jeszcze tak długo burzy nie było, a grill stał na deszczu i tyle z mojej wczorajszej kiełbasy wyszło.

Była kuzynka męża, która ma termin na sierpień to przynajmniej sobie pogadałyśmy.
Dziś pogoda do du.....

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643777 przez aleksiaa88
A to prezent od kuzynki, własnoręcznie uszyte

Zazdroszczę jej, ze potrafi szyć, będzie mieć córkę to może sobie takie sukienusie poszyć

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643800 przez Hania84
Wiśnia pokój, wyprawka do szpitala, Ty i psiak super :) faktycznie mieliście pogodę taką że tylko pozazdrościć. ach...no i te naklejki na ścianie fajnie się prezentują :)

aleksiaa ...no to faktycznie ma talent Twoja kuzynka. Tylko pozazdrościć. Sukienki na pewno piękne poszyje dla swojej córki.

Też bym zjadła coś z grilla...ale pogoda nie nastraja do tego :dry:

Dziś Kraków grilluje pod kopcem Kościuszki...pewnie Agusia zajada się pysznościami...zachwalają w radiu rmf fm łososia norweskiego w marynacie z pieprzu cytrynowego i śliwowicy.

Ja dziś na obiad pizzę na szybko zrobiłam...w sklepie :silly: :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #643809 przez kakaszka
aleksia czadowe ciuszki. u mnie talent do szycia ma mama, takze pewnie bedzie sie bawic w szycie dla wnusi. narazie to mi zrobila zaslony do duzego pokoju i do dzieciecego. juz nie moge sie doczekac, az przyjedzie i je zobacze :)

ja zjadlam sniadanie i nie mam sil wstac i pojsc do sklepu :) a przydalo by sie.

11 lata 8 miesiąc temu #643812 przez WisniaJ
Aleksia przesada, te ciuszki śliczne nigdy bym nie uwierzyła, że ktoś to sam zrobił w domu :o Chyba sama się zapiszę na jakiś kurs szycia czy coś. Ja już w głowie sobie układam w co ubiorę Gabi na imieniny rodziców, bo zawsze pod koniec czerwca robią imprezkę na świeżym powietrzu i wnusia w tym roku będzie błyszczeć zamiast solenizantów :lol:

Haniu dziękuję :) Pogoda rzeczywiście była fantastyczna i w sumie nadal jest, gdybym mogła to bym wam wszystkim odesłała trochę słoneczka :)

A co do naklejek - pamiętam, że któaś kiedyś kazała napisać mi jak już je nakleję - te naklejki jak najbardziej można śmiało przyklejać i nie zepsują ścian, nie zerwą farby :)

Za tydzień chyba zorganizuję Baby shower na ogrodzie u rodziców :)

11 lata 8 miesiąc temu #643816 przez Hania84
No z tego co widzę to rodzice mają duży ogród więc można zrobić duży Baby shower :)

Świetne są te naklejki na prawdę :)
No ba...wtedy to na pewno malutka będzie gwiazdą dnia :) a babcia będzie miała zajęcie :)

My na szczęście jutro mamy mieć słońce i ciepełko...zobaczymy zresztą...ale obiecali mi to w tv ;)

11 lata 8 miesiąc temu #643819 przez violcia00
Czesc dziewczyny.

A ze mna dzis kiepsko-wszystko mnie boli(brzuch,nogi,plecy),nie dobrze mi,ciezko mi sie oddycha i ogolnie słabo sie czuje...ledwo troche ogarnelam mieszkanie i obiad zrobiłam,zaraz ide sie polozyc bo na razie nie jestem w stanie nic zrobic :huh:

Wiśnia pokoik super,nie moge sie napatrzec jakie to wszystko sliczne,Ty oczywiscie tez pięknie wyglądasz :kiss:

Aleksia a Twoja kuzynka ma talent-fajniutkie te rzeczy... :blink:

Agusia ja tez sie z Ciebie usmiałam i Twoich zachcianek :silly:

U mnie przestało padac...juz mnie meczy taka pogoda,ale od przyszłego tygodnia zapowiadaja ciepło i to mnie cieszy :woohoo:

Miłego popołudnia mamuski :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #643820 przez kejti22
Wiśnia Uroczy ten pokoik i widze,że też ograniczyłaś sie do tego minimum,nie nawaliłaś wszystkiego tak jak niektóre kobiety wszystko wszedzie mają, bardzo mi sie podoba.

Nam weekend pierwsze trzy dni maja mineły ohydnie, lało ciągle, wczoraj byliśmy u rodziny w Ząbkowicach Śląskich i Wigańczycach, ale to jakie pozy w aucie przybierałam to zasługuje na medal :lol: :lol: Zawsze zapinam pasy, ale tym razem sobie podarowałam. :lol:

Dzisiaj coś sie przejaśnia nam na dworze,zobaczymy na jak długo :)

Kakaszka Ja również nie mam jakoś ochoty iśc na zakupy..a przydałoby sie wkońcu :)

11 lata 8 miesiąc temu #643821 przez aleksiaa88
W końcu skończyła szkołę krawiecką- cholercia ma smykałkę
Mam mega smaka na frytki, trzeba jeść póki smażone można, a jutro grill jak się uda

11 lata 8 miesiąc temu #643836 przez rysa
Cześć dziewczyny!

Właśnie skończyłam sprzątać, obiadu nie robie bo R. obiecał że zrobi naleśniki :P

Zrobiliśmy dzisiaj ostateczne zakupy dla Filipa(nie załapaliśmy się na promocyjne pieluchy w Realu, zastaliśmy puste półki ale kupiliśmy inne).R. był w lekkim szoku jak w samej aptece zapłacilismy prawie 150 zł :ohmy: , ale jesteśmy już gotowi na ten cudowny dzień :) Teraz tylko jeszcze nieszczęsną koszule nocną musze zamówić na allegro i mogę się pakować do szpitala.
No i w sumie termometr też jeszcze musimy kupić ale to już po czerwcowej wypłacie, podobnie jak Wiśnia jeszcze mate edukacyjną wtedy kupimy ale zastanawiam sie nad używaną, zobaczymy :)
Wisnia pokoik piękny,uwielbiam takie kolory :) ja czekam na pogode żeby umyć okna i wtedy też juz wszystko ładnie poukładam(tylko poczekam chyba jeszcze ze dwa tygodnie z tym myciem).

11 lata 8 miesiąc temu #643838 przez aleksiaa88
Rysa co kupiłas w aptece?
Bo nie wiem może mi coś brakuje

11 lata 8 miesiąc temu #643854 przez rysa
w aptece kupiliśmy
aspirator
spray do noska
sól fizjologiczna
maść do pupy Linomag
Octanisept
gaziki jałowe
podkłady poporodowe Seni
podpaski balla mama
majtki jednorazowe

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643865 przez Marta1985
Dzien dobry :-)

My niedawno wrócilismy z maratonu po sklepach zakupilismy gniazdka i wlaczniki do całego mieszkanka i halogeny do przedpokoju łazienki wc i salonu no i wieszaczek na papier toaletowy - Agusiu możesz nas odwiedzic :-) i ogólnie padam :-(

Wisnia wszystko piękne jest :-)

Haniu następna wizyte mamy 21 maja razem ze zdjęciem pessara i KTg no i się okaże co z tego wyniknie :-) ale ja też biorę fenoterol także lekarz mówil ze jeszcze pewnie troszke pochodzę bo maluszkowi się w brzuszku podoba - ale się okaże :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka