BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #642279 przez Agusia83
Kakaszka, na wieksze sie bardzo oplaca......

Violcia,nie forsuj sie...,mnie tez boli brzuch okresowo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #642330 przez WisniaJ
Kakaszka to super, ze ci się udało :) Ja mam bezpłatne badania tylko w dwóch laboratoriach - w tych, w których mój gin ma podpisaną umowę, w innych muszę płacić, dlatego nie chodzę. Co do ciuchów - nadrobisz :D Ja teraz też chciałam bo marudzę w kółko, że mam tylko 3 tuniki i je noszę na zmianę, ale to w sumie ostatni miesiąc, więc po co kupować coś wielkiego, jak niedługo znów będę mogła wcisnąć się w moje malutkie ciuszki :D Zwłaszcza, ze 10 czerwca mam urodziny to pogonię mężusia po jakiś prezent w postaci ciuszka, który sobie wybiorę :D

Ikunia no dawaj dawaj te fotki bo ty to akurat dawno się brzuszkiem nie chwaliłaś :)

Co do pieluch to myślę, że dobra cena to około 50 groszy/sztuka, a niedawno widzieliśmy i taki co wychodziły ponad 70gr, a też Pampersa :ohmy: Ale w tych większych można zaszaleć już z Dadą z Biedry czy też Babydream chyba z Rossmana. Newborny wszędzie tyle samo kosztowały jak patrzeliśmy :/ Ale koleżanka mnie uprzedziła, żeby tych malutkich 2-5kg nie kupować więcej, a drugą pakę już kupić normalne 3-6kg. I tak też zrobię :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642370 przez Marta1985
Właśnie przeglądam gazetkę z reala i są tam Pampersy new baby 1 43 szt. za niecałe 19 zł B)

Agusia Arturek pięknie się prezentuje :)

11 lata 8 miesiąc temu #642445 przez Hania84
Marta oglądałam z ciekawości tą gazetkę. Fajne promocje są. :) ale zastanawiam się nad tymi pampersami czy czasem ta tańsza cena nie obowiązuje czasem przy zakupie 2 opakowań ?

violcia chyba ta pogoda do DE przychodzi od Was. Coś się chmurzy, wiatr się ruszył i chyba tez na burzę się zbiera ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642473 przez Agusia83
musze znalezc ta promocje...

Haniu, priv

a te pampersiaki faktycznie trzeba kupic 2 paczki...wowczas cena jest taka niska

11 lata 8 miesiąc temu #642552 przez kakaszka
no i mam swoje zakupy!!!!! jakies chorubsko mnie lapie. pije cieple mleczko, bo juz czuje gardlo. mam nadzieje, ze przez noc mnie nie rozlozy.

11 lata 8 miesiąc temu #642574 przez Hania84
Kakaszka...ciepłe mleko z czosnkiem i troszkę masełka...połóż się pod kołdrę i już :) Możesz zażyć też 200mg wit.c i będzie git :) Oby Cię nie rozłożyło.

Ja też zaraz idę pod kołderkę. :)

11 lata 8 miesiąc temu #642617 przez Agusia83
Kakaszka, posluchaj Hani...
Oby szybciutko Ci przeszlo...

Ja tez zaraz ide do lozka...nie wiadomo, o ktorej Emi zrobi pobudke...dzis byla o 5:10 :silly: ...to pewnie dlatego bym nie wypadla z wprawy i przyzwyczajala sie jak synek pokaze sie na swiecie :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #642696 przez Ewelina 1985
Hej dziewczyny!!
Mnie ostatnio nie było!Jak było ciepło to z Olą często na dworzze(piłka,rower itp).
Poza tym ten mój internet to ostatnio mulasty.

Widze że był temat pieluch.
Ja sie właśnie zastanawiam jakie.
Moja Ola przechodziła cały czas w Pampersach.

Słyszałam jednak o tych Dadach.Wiele osób mówiło,że tańsze,tańsze!!!!
Dlatego juz się nastawiłam na Dade.

Ostatnio moja nowa sąsiadka,która ma 5-cio miesięczną córe powiedziała że kupiła Pampersa gdzieś w Realu i stwierdziła że wyszły taniej niż Dada.
że Dady są mniej chłonne i tak trzeba ich więcej zużyć.
Więc już sama nie wiem :( :(

Agusia:fajny brzuszek,spory już!!

Ikunia:Wiem ,że jesteś z Łodzi.W jakim szpitalu będziesz rodzić??Bo mój lekarz kieruje podobno do Matki Polki

11 lata 8 miesiąc temu #642705 przez aleksiaa88
My już nie śpimy od 2:30, a to już 4 dochodzi, wiatr się zerwał, mały wariuje a ja usypiam się przy monitorze, może oczy się zmęczą

11 lata 8 miesiąc temu #642777 przez kakaszka
witam mamuski :)

u mnie 3 dzien tragiczna pogoda co dzis robic nie mam pojecia, nawet sklepu nie wyjdziesz, bo wszystko pozamykane.

obiad dzis latwy, nie zajmie duzo czasu, takze pewnie bede ksiazki czytac.

milego dnia dziewczyny :)

11 lata 8 miesiąc temu #642780 przez Hania84
Witamy się z Lenką w ten trzeciomajowy dzionek :)

U nas bez słońca, lekki wiatr i plus 14 stopni na razie.

Popijam właśnie sobie kawkę :)

Kakaszka jak się czujesz? A Ty Agusia?

Ewelina, no jasne....jak się ma małego bąbla to trzeba z nim na dwór ganiać, niech pozażywa wit. D i się wyszaleje :)

Oglądałam gdzieś porównanie pieluch dada i pampers i na jedno wychodzi. Dady są tak samo dobre jak pampersy i tak samo chłonne...a cenowo przybliżone...ostatnio Agusia wyliczyła, że na paczce (Dady) chyba 2zł się taniej tylko wychodzi niż na pampersach. W tym porównaniu było też, że rzepy w Dadach trzymają tak samo dobrze jak w pampersach i można je kilkakrotnie odklejać i przyklejać, nic się z nimi nie dzieje. :)

Zaraz biorę się za ogarnięcie chatki :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #642783 przez kakaszka
a dziekuje Haniu, dobrze :) wczoraj przed snem wypilam ze 3 herbaty, 2 cieple mleka, wymoczylam nogi w goracej wodzie, pozniej nogi w skarpatki i tak spalam. pocilam sie w nocy jak swinia, ale chyba to zadzialalo, bo ( odpukac ) juz gardla nie czuje. a dzis sie nigdzie nie wybieram, takze jest ok :) szybka reakcja jest najwazniejsza.

11 lata 8 miesiąc temu #642797 przez Agusia83
Dzien dobry. Dobrze sie czuje. Rano. bylam w szoku. D.wstał,zrobil Emi mleko,zajął sie nia...rysował sobie:-) zrobil mi sniadanie do łóżka,posprzatala kuchnie i dopiero wyszedł.

Dla mnie dady sa naprawde dobre. A na paczce mozna zaoszczędzić do 20zl...byl okres,ze Emi przeszukiwali pampersiaki,wiec całkowicie przerzucilismy sie na dady.

Emi przez pomylke pozwoliła mi warge i wygladam jak po klotni malzenskiej....haha.

11 lata 8 miesiąc temu #642799 przez Hania84
ach to widzisz jak wspaniale Agusia z Tym D. ...może jednak coś przemyślał ;) oby tak dalej :)

...hihi chyba "rozwaliła" Agusia...no tak to ładnie i pewnie mocno boli...bo warga to czułe miejsce.

hmmm a mnie się coś wczoraj wydawało z obliczeń, ze 2zł na paczce...musiałam źle zrozumieć...egal. Ważne że też są dobre :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka