BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #643394 przez Hania84
nieeee moja mała jeszcze nie chce wychodzić :) My czekamy na 3 lub 6 lub 10 lub 13 czerwca ;) a ja ostatnio mam taaaaką ochotę na pastę do zębów :lol: no smakuje mi jak mało kiedy i częściej niż zawsze myje moje perły :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #643402 przez Agusia83
No to ja Wam napisze cos smiesznego...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Haniu, u Ciebie, to do 4 razy sztuka :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #643408 przez kakaszka
Agusia ja akurat mam szary papier w tej chwili ( normalny mi sie skonczyl), wiec zapraszam na uczte :D
nie ma nic zlego w takich zachciankach, to znaczy, ze organizmowi czegos brakuje co jest w tych rzeczach. moja mama kiedys krede wpieprzala, ja lubialam kwiatki na jabloniach i galezie :)

ja teraz mam ochote caly czas cos dziubac. slodkie, slone, kwasne, nijakie itd :) wazne, zeby szczeka dzialala :D

11 lata 8 miesiąc temu #643412 przez Hania84
hehe Agusia dałam sobie rozrzut :lol: co by nie było, że nie utrafiłam :D ...ale tak na serio to podobają mi się te liczby...a trójki i ich pochodne przynoszą mi szczęście...no a ta ostatnia liczba to data urodzin mojej mamy...więc kto wie , kto wie :lol:

no to nie źle miałaś Agusia :lol: nie próbowałam nigdy tego...pewnie dobre jak Tobie smakowało :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643414 przez Agusia83
Kakaszka ja tez mama taka rolke schowana w szafe w kibelku i przyznam Ci sie, ze troche jej dziubnelam :silly: ....zastanawiam sie czy to nie zelalo? Musze cos poczytac bo moze faktycznie tego mi brakuje...

Haniu powaznie...mojej mamie zawsze bylo wstyd jak gdzies szlismy bo wychodzilam z toalety z policzkami napakowanymi jak wiewiorka :silly: ...raz jak jeszcze jezdzilam w wozku wybrala sie mama z moja ciocia i ze mna :silly: na rynek...niestety daly mi bilety do potrzymania...dobrze, ze kontroli nie bylo...bo je wszamalam :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #643435 przez kakaszka
tak agusia to zelaza twoj organizm chce. na necie z ciekawosci sprawdzilam :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643454 przez Agusia83
to chyba musze powpitalas witaminki bo tam jest zelazo...pamietam, ze przy Emi z tego powodu kupy byly corne jak wegiel...a teraz normalne :silly:

wlasnie mnie brzuch boli okresowo...a maly rozpycha sie jak cwiczyl jakies sztuki walki :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #643592 przez Hania84
No to witam się chyba jako pierwsza w ten sobotni ranek.

Dziś szaro buro i ponuro i tak samo z moim humorem...ech...

Jedynie lenka mnie rozśmieszyła rano jak dała tacie kopniaka w ucho :)

Marta kiedy będziesz miała ściągany pessar? Bo wczoraj na majówkach miała ściągany jedna dziewczyna i od razu poszło jej rozwarcie na 3cm i skurcze sięgające 60 co 5 minut. Podłączyli ją do KTG...ale zelżały później więc wysłali ją do domu i kazali obserwować.

11 lata 8 miesiąc temu #643595 przez KasiaS
Witajcie :)

Dziś kolejna noc prawie przespana :) Chyba dzięki tej okropnej pogodzie - przynajmniej coś z niej korzystam. Ale w domu u mnie zimno... ręczniki w łazience nie chcą schnąć... Mam nadzieję, że Ikunia nie marznie na swojej działeczce :) Nie lubie takiej wilgotnej pogody :P

Dziewczyny ale macie smaki. Agusia a Ty jesteś niemożliwa ze swoją zachcianką B) Rewelka :ohmy: Chociaż smaka na nabiał to Ci zazdroszczę, bo wiem że w ciąży należy dużo jeść nabiału. Ja nigdy go nie lubiłam, choć na początku ciąży sie zmuszałam, ale teraz coś się opuściłam.

Muszę teraz wymyślić za co się tu wziąć, żeby kolejnego dnia nie zmarnować. Na razie to co przychodzi mi do głowy jest dla mnie mało atrakcyjne :) Mąż znowu w pracy a ja tu dostaje na głowę! i jutro tez idzie do pracy :angry:

Wczoraj tyle razy zmokłam, ze się potem bałam czy sie nei przeziębie. Uratowało mnie chyba tylko to że było ciepło. Ale tak się zastanawiałam jakie to będzie lato :unsure: Mam nadzieję, że będziemy miały okazje powozic się wózkami co :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #643598 przez KasiaS
O dzień dobry Haniu :)

11 lata 8 miesiąc temu #643600 przez Hania84
Witaj Kasiu :)

Moja mama zawsze pisze dni w styczniu i z tego patrzy jakie będzie lato (w zeszłym roku się sprawdziło) no i w tym roku wychodzi że nie ma być upałów i też sporo dni z deszczem. Zobaczymy jak to będzie. I czy się i tym razem sprawdzi.

11 lata 8 miesiąc temu #643605 przez KasiaS
No właśnie Haniu czytam, ze nie ma być upałów i że będzie to pogoda odpowiadająca tym, którzy będą w czasie wakacji pracować :)

11 lata 8 miesiąc temu #643627 przez KasiaS
Co myślicie na temat tego termometru abakus-baby.pl/termometr-bezdotykowy-p1033.html

11 lata 8 miesiąc temu #643648 przez Hania84
Kasiu ja mam elektroniczny do pupy. Z tego co pamiętam to chyba Agusia jakiś czas temu odradzała takie bezdotykowe bo one bardziej mierzą temp. pomieszczenia niż faktycznie gorączkę. Ale nie wiem...w szpitalu jak leżałam to pielęgniarka mierzyła mi temp. właśnie bezdotykowym.
Ale z tego co widzę, strasznie drogi ten termometr. Zobacz może z firmy babyono...jest taki elektroniczny do pupy za 20zł. I wtedy tylko bobas by go miał. Albo poszukaj jeszcze czegoś tańszego.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #643656 przez WisniaJ
Witam w piękny słoneczny dzień :) Z tego co widzę, to tylko nam udała się majóweczka - pogoda dopisała, grillki zaliczone, buźka opalona, piesek wybiegany - idealnie :lol: No i oczywiście najważniejsze - POKOIK! Gotów :) Efekty poniżej... Jesteśmy z siebie baaardzo dumni i nie mamy wątpliwości, że Gabi będzie zachwycona :lol: Jak tam wchodzę to ochoczo kopie, pewnie się nie może doczekać, aż zobaczy swój pierwszy kawałeczek świata :silly: Wrzucam jeszcze mojego psiaka i Gabi w brzuszku pierwszego dnia miesiąca numer 9 ;) Zdjęcie słabe ale takiego męża fotografa mam niestety ;P Ah no i dziś dzień fotografii bo pokazuję też strój wyjściowy dla córci :D

Co do biustu to mi urósł dość sporo bo 2 rozmiary, ale ja miałam nieduży przed ciążą. Także teraz mam małe D, na szczęście na jędrności nie straciły moje dwa szkraby :) A co do mleczka to dwa razy tylko się zdarzyło po kropelce i to tylko po tym jak się kochaliśmy z rana :P

Rysa ja matę edukacyjną zamierzam kupić pierwszej wypłaty po narodzinach Gabi, tak sobie postanowiłam, ze to będzie odpowiedni okres :P Pod warunkiem, że nie dostaniemy, bo Przemka kolega miał nam dać w spadku po synku, ale póki co cisza :)

Dziewczyny a ja nie mam smartfona bo nie umiem się obsługiwać takimi rzeczami, więc jak pojedziemy rodzić i nie zdążę wam napisać tego na forum, to powiem Przemkowi, żeby to zrobił :P Ale mam nadzieję, że zacznie się spokojnie od lekkich skurczy i będę miała czas, żeby się spokojnie odstresować w wannie i przygotować mentalnie do tego :) A mam nadzieję, że zacznie się wcześniej. 15 maja idę do fryzjera, a później niech się dzieje, co chce ;)

Kasiu co do termometry my kupiliśmy ten i jest idealny: allegro.pl/microlife-nc100-termometr-bez...per-i3201904693.html
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka