- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do teściowych to może i są wredne baby, ale ja nie mam i baaardzo tego żałuję, mimo, że nigdy nie poznałam Przemka rodziców, to i tak jakoś tak odczuwa się ich nieobecność wśród nas, zwłaszcza w takim okresie jak oczekiwanie na Przemka córcię...
Lecę dziewczynki pod prysznic i do wyrka Miłej nocki
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
na wieczor Emi niechcacy kopnela mnie w brzuch i oczywiscie mialam stresa..bo przez kilka sekund maly sie nie ruszal...a pozniej jak zaczal, to az brzuch mnie bolal...zastanawialam sie czy nie jechac na IP...ale sobie odpuscilam...po prysznicu sie uspokoil...czasem sie wypnie, ale juz spokojniej...oby nic mu nie bylo.
Co do rad innych...czasem sa przydatne, ale przede wszystkim wkurzaja nas takim ciaglym gadaniem. Gdy T.pyta jakie damy imie, to ja mowie, ze D. ma zdecydowac, ale mnie sie Artur podoba...to ona od razu, ze nie, ze brzydkie, ze ladniejsze sa...co tez mnie wkurza, ale przymykam na to oko.
z tym spaniem z dzieckiem to jak dla mnie tez nie fajnie...co prawda Emi spala i spi jeszcze przez kilka dni z nami w pokoju...ale w swoim lozeczku, a nie w naszym. A bylo to dla mnie wygodne, ze jak sie budzila, to moglam ja wyjac i od razu dac cycka...a w drugim pokoju nie mialam wygodnego fotela..bo to tez wazne, by wyogdnie sobie usiasc z dzidzia na karmienie.
Ikunia, sliczny brzuchalek...a Ty Wisnia nie zazdrosc, sama masz takie same zgrabne nogi
Malutkamilka...slicznie wygladasz ladna z Ciebie kobietka...a brzusio cudo..widac, ze tylko tam kg sie pojawily
A kg sie nie przejmujcie...z Emi przytylam 12 a schudlam 14...tyle, ze pozniej znow mi sie tarczyca pochrzanila i przybralam 7
A Natasza b.ladne imie, ale z racji Urbanskiej bym nie dala, bo jej nie lubie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Noooo Agusia to miałaś przeboje...wystraszyłabym się też...ale pewnie synuś po kopniaku też się wystraszył i zaczął hulać troszkę na pewno nic mu nie jest bo jest chroniony przez twój brzusio Agusia i przez twoje wody płodowe i macicę obserwuj dla pewności ruchy teraz..ale myślę, że będzie wszystko okej.
A ten pierwszy brzucholek Agusia to do kejti należy
malutka- Ty też masz śliczny brzusio...zgrabniutki...no ale jak ma być inaczej jak mama też zgrabniutka ślicznie wyglądasz i tak jak Agusia pisała...kilogramy to masz tylko w brzuszku chyba
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Już niedługo zostanę mamusią :)
Zauważyłam, że dziewczyny czesto nas mylicie
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Beciara
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wszystkie sie jeszcze dobrze na nogach trzymacie? Bo ja- starsza pani- pod wieczor zaczynam z godziny na godzine czuc sie coraz starzej. Okolo 22-ej czuje sie juz jak 80-latka :-D
Jak padam na lozko to mysle juz tylko: Nareszcie leze. Nie wstane chocby sie walilo i palilo. Ale niestety... srednio co pol godziny trzeba wyproznic pecherz
W kwestii dobrych porad... od tesciowych sa najlepsze co nie? Jedna z najlepszych mialam taka: Zamiast smoczka podawaj dziecku od poczatku kawalek sloniny do possania :-D
Moja babcia (92 lata) mowi: co Ty masz dziecko za komplikacje z ciaza? Nie przesadzaj. Za moich czasow to mysmy do samego porodu kartofle przekopywaly w polu, poszly urodzic i znowu na pole wracaly
Moja mama ukochana obrazila sie lekko, ze nie chce dac corce imienia po niej :-/
Ech... jednym uchem mi wlatuje, drugim wyfruwa...
Pozdrowienia dla wszystkich mam.
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Już niedługo zostanę mamusią :)
Jak w grudniu byłam w szpitalu,to leżała ze mną na sali babeczka w 8 miesiącu, ze wsi, i ta mi właśnie mówiła,że już sie powrotu do domu doczekac nie może,bo już jej pola brakuje
A do szpitala trafiła z infekcją dróg moczowych żeby było jasne
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czytam was często i podglądam
Mam patent na spalony garnek -wlewam coli do gara ,trochę gotuję i zostawiam na noc ...kiedys tak uratowałam garnek WIadomo cola wyżera rdzę więc i ze spalenizną sobie poradzi Miłego czekania na ,,rozwiązania,,Jeszcze troszeczkę...
A przy okazji jak by któras nie wiedziała to w BIedronce od 13 maja fajne rzeczy dla mamusiek i dla dzieci -od koszul do karmienia ,jakieś tuniki ...po body dla dzieci,kocyki,pieluchy tetrowe itp.To tak jak by któraś nie miała jeszcze wszystkiego dla malenstwa
POZDRAWIAM !!!!!
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak na marginesie Agusia to pamiętam jak mówiłaś że nie powinnam dostać ketanolu w ciaży...pokazałam mój wypis gince tutaj w DE i stwierdziła, ze ketanol okej. Więc chyba nie ma zbytnich przeciwwskazań co do tego. No wiadomo pewnie jakby trzeba było częściej podawać to tak...ale raz na ciązę, to pewnie powikłań nie robi skoro nawet moja ginka stwierdziła, że nie zaszkodzi.
Moja babcia też ciotkę we wykopki rodziła najpierw zrzucała z wozu worki ze ziemniakami a za 3 godziny urodziła córkę ale kiedyś nie było takich komplikacji i tych różnych chorób jak teraz. A to przez tą chemię w jedzeniu po części.
joasia10015 - dzięki za info
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak rodzilam, to dostalam w kroplowce cos na bol...wiecie, co? Paracetamol....po jasna cholere? Gowno pomaga...a jeszcze przy takich skurczach to juz w ogole...ale moze jakbym ketanol dostala to by mi cos ulzylo? chociaz i tak nie ma jak epidural...
- Beciara
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Teraz wykrywa sie komplikacje podczas ciazy, wypisuje sie przedwczesne zwolnienie z pracy, nakazuje sie duzo spokoju i dziecko przezywa. Wowczas nikt nic nie wiedzial, kartofle kopal w polu, a pozniej, kiedy bylo juz za pozno, mowilo sie: Pan Bog tak chcial, tak mialo byc.
Ech... wole nasze czasy niespokojne
Agusia83 napisał:
To jest akurat prawda...nasze prababcie tak rodzily...moja babcia w domu i tez bylo ok...ale kiedys to zupelnie inna zywnosc byla, powietrze...i nie bylo takich komplikacji....a powiedzmy sobie szczerze, jesli nawet byly, to nikt o nich nie wiedzial, bo medycyna byla zacofana...tak wiec nie ma sie co takimi gadkami przejmowac.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny...niektore z nas, za 2 tygodnie na luzie moga juz rodzic...aaaaaaaaa....ale jestem podekscytowana
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa