- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
moja kolezanka ma ja i od samego poczatku, i prawie odrazu zaczela uzywac dla cwiczen, zabawy i tak w ogole czesto u niej synek lazy na podlodze i tej macie.
Ikunia napewno zabieraj, bedziemy cie za raczke trzymac
ja to chyba przepadne na bardzo dlugo jak zaczne rodzic, bo bede w szoku
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Dzień lenia na całego
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ja nie będę Was miała na porodówce...ale Agusia ma mój tel. więc jej będę dawała info co i jak
U mnie dziś pojawiły się 3 razy mocniejsze skurcze w kręgosłupie...i jeśli to tylko zapowiedź tych prawdziwych to ja dziękuję
Mała przed chwilą mi pupę wypychała...chyba do pogłaskania...tak się krętoliła więc puściłam jej z youtuba "nad pięknym modrym Dunajem" , "Marsz Radetzkiego" i "wiosnę" vivaldiego ...no i chyba zasnęła ... z tego co wiem to powinno się puszczać Mozarta i Chopina...ale akurat tych dwóch panów mi nie podchodzi jeśli chodzi o muzykę
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie dawno wróciłam ze szpitala na rozmowie z anestezjologiem...szybko to poszło i w sumie za wiele sie nie dowiedziałam o ZZO(tyle co wiedziałam to wiem),no ale musiał przeprowadzic ze mna rozmowe w razie jakby byly jakies przeciwskazania,ale ja zawsze bylam zdrowa,nigdy nawet zadnej operacji nie miałam,złamania itp.tak ze wszystko ok...tylko jak weszłam do szpitala i popatrzyłam na te wszystkie obce twarze to gorzej mi sie zrobiło,przeraza mnie to wszystko ale mam nadzieje ze sobie poradze i nie bedzie tak zle
Tak sie zastanawiam która z nas znajdzie sie pierwsza na porodówce Ja stawiam na Ikunie ,ale zobaczymy..
Haniu współczuje skurczy w kregosłupie...ja mam to na codzien i prawie wogole nie mija,na szczescie teraz nie sa takie bolesne jak wczesniej
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czyli co zdecydowałaś się violcia na to znieczulenie? Podadzą Ci je?
Tutaj w DE te maty też są drogie. Na razie nie będę kupować...zobaczymy jak poradzimy sobie bez.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
violcia czyli o co ogólnie się pytał lekarz? O przebyte urazy, operacje? Pewnie o alergie też? wiem, że do ZZO trzeba mieć badania na krzepliwość chyba. Ale moja położna powiedziała mi że tutaj mówi się już na sali porodowej że się chce to ZZO i tyle. Tylko niby pytają o alergie.
Czyli co zdecydowałaś się violcia na to znieczulenie? Podadzą Ci je?
Tutaj w DE te maty też są drogie. Na razie nie będę kupować...zobaczymy jak poradzimy sobie bez.
Tak.Czy przechodziłam jakies operacje w swoim zyciu,czy jestem na cos uczulona,jakie przechodziłam choroby(on je wymieniał)tak ze było mi łatwiej ,czy byłam juz kiedys znieczulana,czy pale papierosy,czy w rodzinie były jakies choroby genetyczne,czy biore jakies leki, pytał jeszcze o zwrost,wage,termin porodu,czy to moja pierwsz ciaza i to chyba wszystko...pokazał mi jak to bedzie wyglądało i ze jak nie bede chciała jednak brac to moge zrezygnowac z niego,nic sie nie dzieje,ale skoro mam taka mozliwosc to ja wezme je,tym bardziej ze nie musze za nie płacic
Tutaj taki wywiad z pacjentem przeprowadza sie wczesniej a nie przed samym porodem,podpisywałam tez zgode,z jednej strony dobrze,mam juz to za soba...tylko mnie troche lekarz zaskoczył bo nie wiedziałam ze za ta konsultacje sie płaci,a nie miałam wystarczajaca pieniazkow przy sobie,ale naszczescie byl ze mna maz to polecial do samochodu po portfel,ale troche mi sie głupio zrobilo ,ale dostałam fakturke i zwróca mi te pieniarzki w ubezpieczalni
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...i humor mi coś się popsuł
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
wlasnie skonczylam ogladac "przeminelo z wiatrem", uwielbiam ten film. teraz jakis nastepny bedzie lecial.
nic prawie dzis nie robilam, a dzien mi uciekl strasznie szybko. mam wrazenie, ze dopiero co sie obudzilam, a tu za chwile znowu spac trzeba.
ja dzis mialam pare razy bole jak przed okresem ( pierwszy raz).
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Niech siedza w willach przynajmniej do tego 38 tygodnia by sie nie okazalo ze na czerwcowkach same wczesniaczki.
A humorki to pewnie przez pogode. Na szczescie od poniedzialku zapowiadaja poprawe wiec i usmieszki wam wroca na buziunie.
Ja z braku mężczyzny na dzialce jestem skazana na rozpalanie grila i tak sobie siedzimy ja i skrzydelka na tarasie i podziwiamy delikatny szum fal
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
jak jutro sklepy beda otwarte to kupie olej i zrobie pizze...bo tez za mna chodzi
Pewnie, dziewczyny musimy zacisnac nogi i wytrzymac minimum do 38tc...przy Emilce tez mi kazali i corcia wyszla dopiero w 41t1d
Ikunia, a Ty tam sama jestes w domku?
Jesli beda Was meczyc bolace skurcze, to wezcie ciepla kapiel, powinno pomoc...w ostatecznosci nospe...i rozluznijcie sie...i pamietajcie o oddechu...naprawde pomaga
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
R.skrecil lozeczko a ja zrobilam szablony na literki do wyszycia
No i dziewczyny umowcie sie jakos z Waszymi dzieciaczkami ze jeszcze nie pora na wyjscie:)
Agusia ja juz od jakiegos czasu mam to samo z tym nabialem.yeraz wlasnie kem ser bialy ze smietana,cebulką,rzotkiewka i ogórkiem.pyycha