BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #642800 przez Agusia83
Tak,tak. Haniu,tak to jest pisać z kom.
Na większych rozmiarach aż taka różnica w cenie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #642814 przez Hania84
Zobaczcie jaka zabawkę kupiłam wczoraj Lence :) Nie mogłam się powstrzymać , a była w promocji :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #642821 przez Agusia83
Świetne,na. pewno sie Lence spodoba.
To można do wozka zaczepić?

11 lata 8 miesiąc temu #642823 przez Hania84
Agusia, bardziej chyba do łóżeczka i do fotelika na rączkę, bo to jest ta spirala :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642825 przez Ikunia1910
Dzień dobry.

Wreszcie mała po raz pierwszy od przyjazdu na działkę pozwoliła mi spać :)
Zauwazylam wczoraj ze te jej kuksańce byly wynikiem zmiany pozycji. Teraz miniaturowe stópki mam po prawej stronie a pupencje po lewej, dlatego mnie tak skopala przedwczoraj bolesnie...

Ewelinko jeśli dotrzymam do 38 tygodnia z porodem to bede rodzić na Ciesielskiej jest to prywatna klinika ktora od jakiegos czasu ma podpisaną umowę z nfz. Jesli jednak poród miałby nastąpić przed 38 tc to bede jechac do matki polki, bo klinika nie ma odpowiedniego sprzętu dla wcześniaków.
A ty bedziesz rodzić w Łodzi?

Ja juz po nalesnikowym śniadanku:)
Pogody komentowac chyba nie bede...

Haniu śliczna zabaweczka;) zosia tez dostala pierwsza zabawke od mojej koleżanki z pozytywka. Te misie tez sie "naciaga" i graja ? :side:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #642833 przez KasiaS
Witam :)

Cały czas Was czytam kochane... ale dopiero teraz piszę. Dziś się wyspałam, chyba dzięki tej sennej pogodzie. Wczoraj mieliśmy gości więc się troche wreszcie towarzysko rozerwałam - bardzo mi tego było trzeba.

Przedwczoraj wzorując się na Hani :) jeszcze raz poprzeglądałam i kolejny raz poukładałam ciuszki dla synusia w komodzie. Teraz jednak posegregowałam sobie je wg rozmiarów i typów :) spisałam na kartce czego ile mam i porównałam z listami z netu co powinnam mieć. wyszło że chyba dokupić mam skarpetki i kilka kaftaników 56 no i jakby się trafiły jakieś śpioszki (ale nie koniecznie). Mam tez na 62 ubranka, a o resztę będę się martwić później. Teraz ciuszki czekają na pierwsze ciepłe dni czerwca i wtedy wypiorę je w dziecięcym płynie i wyprasuję.
Teraz powoli zabiorę się za kompletowanie reszty: wanienka, pieluszki itp.

Już 3 dni nie biorę tej nospy. Dziś w nocy i rano boli mnie podbrzusze, ale może to rozchodzę. Wczoraj rozmawiałam z koleżanka i mówiła mi, że mimo tego że dłuższy czas brała nospe w ciąży to po porodzie okazało się że jej dziecko miało zwiększone napięcie mięśniowe. Właściwie wyczytałam, że ta nospa to różnie działa ( ze względu na organizm).

Powiem Wam, że ja rano nie mam do niczego motywacji. Wczoraj wiedziałam o gościach więc rano hop z łóżka i do ataku na życie :) a dziś kręcę się koło łóżka... poleguje... słodycze zajadam.... nuda... i taka rozmamłana jestem...

wczoraj taką fajną chwilę z mężem miałam. Leżeliśmy i gadaliśmy i tak mi się w głowie jakoś pojawiła myśl, że już niedługo wieczorami też będziemy sobie tak gadać a za ściana będzie spać synuś.... i taka się zrobiłam szczęśliwa :)

Niedawno byłam na III badaniu prenatalnym i między innymi dostaliśmy zdjęcie w 3D naszego synusia. Czytałam, że to jest fajny element oczekiwania na dziecko, że pozwala na pogłębienie tej więzi z dzieckiem. Na mnie to jakiegoś większego wrażenia nie zrobiło, ale widzę, że na moim skrytym mężu nie okazującym uczuć bardzo :) i niedawno mi powiedział, że "śliczny ten nasz synuś". Nawet nie macie pojęcia jak to na mnie zadziałało. Musiałam iść do łazienki i tam się popłakałam ze szczęścia :) Roztkliwiają mnie bardzo takie gesty mojego męża wobec synka :) a robi je bardzo rzadko. Mówi, że zajmować się nim będzie jak urodzi się :)

11 lata 8 miesiąc temu #642842 przez rysa
Haniu fajna zabaweczka,tez mam w planie taka kupic,tylko wachalam sie jeszcze z lusterkiem takim pluszowym bo podobno fajnie to wplywa na wyobraznie malucha.a widze ze w tej Twojej spiralce jest tez lustereczko :)

My wlasnie kombinujemy co by tu robic w taka"cudowna"pogode

Kasia fajnie ze maz okazal troche czulosci do synusia.
Moj R.jest jaki jest ale tak kocha dzieci ze wiecej sie cieszy z naszego synka niz ja :)

11 lata 8 miesiąc temu #642844 przez KasiaS
Haniu zabaweczka super... ja na razie się powstrzymuję od kupowania zabawek, ale w smyku widziałam takiego cudnego zająca (wcale nie był drogi) i może jak już pokój będzie urządzony to zwięcze go takim zającem na półce :)

Agusia piękny masz ten brzucholek. Mój nie jest taki duży i rozłożył się na boki :) Koleżanka chciała żebym jej wysłała mmsa jak wyglądam w ciąży, ale nei zrobiłam tego bo wydawało mi się że wyglądam jak słonica:) Nie tak pięknie jak ty Haniu :) nie mówiąc już o naszej lasce Ikuni :)

11 lata 8 miesiąc temu #642845 przez rysa
:laugh: :laugh: :) :) dołączyłam do Wisni!jestesmy juz w dziewiatym miesiacu :)Ikunia teraz Ty jestes w kolejce :)

11 lata 8 miesiąc temu #642849 przez KasiaS
Rysa też szukałam czegoś na dzisiejsze "wiosenne i słoneczne" popołudnie...

Co do męża to on bardzo kocha dzieci i dzieci jego też, zwłaszcza chłopcy bo on jest z typu "ruszaj przygodo". I chyba to tez w nim mnie urzekło :) Tylko jest z tych bardziej skrytych jak chyba cała jego rodzina :)

11 lata 8 miesiąc temu #642850 przez KasiaS
Dziewczyny a przede mną jeszcze bite 2 miesiące! :(

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642851 przez Hania84
Ikunia ta zabawka nie gra...w tych misiach czy krówkach (bo nie potrafię odczytać co to jest :P )są kuleczki jak w grzechotce i jak się tym porusza to dźwięczą. :)

Kasia to fajnie ze twój mąż tak się cieszy ze synusia. Mój A. też jest bardzo uradowany. Dużo głaszcze i całuje mi brzuch...a do tego sporo mówi do małej :) Fajne to takie uczucie :)

Rysa tak jak zauważyłaś zabawka ma lusterko i nawet fajnie wszystko w nim widać :)
Czytałam też o zabawkach dla dzieci z materiału co mają różną fakturę...bo dzieci najpierw poznają świat przez dotyk...i są ponoć specjalne poduszeczki-zabawki z różnymi gładkościami i wypustkami. Mogłoby to być fajne...ale ...no właśnie, ale ...kiedyś tego nie było...a te zabawki to tylko praktycznie dosłownie na 2-3 miesiące. No i nie wiem ile coś takiego kosztuje...muszę popatrzeć na allegro.

Kasiu ja też więcej nie będę kupować na razie Lence. Będzie na początek miała tą spiralę i grzechotko gryzak który kupiłam w PL. Więcej na razie po co. A możliwe że moi rodzice w sierpniu przyjadą do nas na kilka dni to pewnie wnuczce coś kupią :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #642858 przez KasiaS
Aaaaa i Agusi gratuluję męża :) to dowód na to, że zawsze trzeba mieć nadzieję...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #642860 przez rysa
podobno metki są tez fajne dla dziecka , ja ostatnio kupiłam taką zabke rechoczącą
no i mój brzuchol wczorajszy
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #642864 przez kakaszka
no Rysa gratulacje, jestes juz na prostej :) ja im blizej czerwca tym bardziej nie chce tej prostej. wczoraj sobie zasypialam i stwierdzilam, ze juz sobie tak nigdy nie poleniuchuje jak w czasie ciazy. po porodzie wszystko bedzie sie krecic kolo malej istotki ( nie wiadomo z jakim charakterem :silly: ). po tej mysli tak mi sie fajnie lezakuje i leniuchuje, ze sobie nie wyobrazacie :)

Kasiu nie jestes sama z tymi 2 miesiacami. laski juz beda 100% mamusiami, a my dalej bedziemy zyc z pileczkami w niewiedzy :)

Ale macie fajnie z tymi mezami :) moj to dotknal brzuch z 5 razy przez cala ciaze ( nie wiem czy sie boi) i przez gardlo mu nie przechodzi " moja corka" :) ale on taki jest i nie marudze, napewno jak dziecko sie urodzi, to bedzie calkiem inna bajka. a teraz sie tak zastanowilam, to ja tez za czesto nie gadam z brzuchem, a dotykam wtedy jak cos mi zaboli, ukuje czy przeszkodzi. takze jestesmy dobrana para, do ktorej jeszcze nie dociera, ze beda rodzicami :D
ale lozeczko juz zostalo zkrecone, wozek tez takze jakos to zaczyna wygladac. 11 przyjezdza moja mama i bedziemy wszystko urzadzac :D

sluchajcie dziewczyny jestem slonica !!!!! rozwalilam kibel !!!!! w sensie deske klozetowa, bo nie umiem normalnie na nia teraz usiasc, a wstac to tym bardziej. zalamalam sie w nocy ( bo wtedy to sie stalo :) )

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka