BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #641243 przez kejti22
A dajcie spokój z tymi zakupami. Jak ja ide do sklepu po kilka rzeczy,to trwa to dośc długo...bo musze wszystkie etykiety przejrzec itd.. wiec jak z małym to sie uda to ja nie wiem :laugh:

Pogoda majowa dosłownie barowa, zimno, mokro...
Ale wiecie co? Jaki jest tego plus??
JEŚLI TAK SIE UTRZYMA,TO MOŻEMY MIEC IDEALNE WARUNKI DO RODZENIA,CIEPŁO,SŁONECZNIE, ALE BEZ ŻADNYCH UPAŁÓW PO 30 STOPNI !! :laugh:

Jak dla mnie bomba :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #641252 przez kakaszka
haniu a mi sie i nie spieszy rodzic :D
zapomnialam napisac, ze mi sie snilo, ze urodzilam synka ( glowe juz mial jak wieksze dziecko, gadal itd.) wszyscy na mnie krzyczeli, ze caly czas zle go trzymam, a ja sie wkurzalam, bo nie potrafilam inaczej. a synek mi powiedzial, ze plyn do kapieli od nivea mu nie pasuje i ze jak sie skonczy trzeba bedzie sprobowac czegos innego :D pozniej sie okazlo, ze nie mamy wanienki ( wczoraj na necie szukalam wlasnie). a potem chcialam z nim wyjsc na spacer, ubralam w jakie body i kocyk, a juz na klatce skapnelam sie, ze sama jestem ubrana w 3 swetry i zaczelam panicznie ubierac dziecko w jakies szmaty sredniowieczne :)
po takich snach to staram sie w ogole nie myslec o porodzie, bo sie zaczynam bac :D

kajti masz racje, "wybralysmy" najlepsza pore roku na rodzenie :)

11 lata 8 miesiąc temu #641337 przez Ikunia1910
Kakaszka uwielbiam Twoje podejście:)

Kejti, moje zdanie juz znasz :kiss:

Dziewczyny mi dzisiaj mama uświadomiła ze ja sie wybrałam 250 km od Łodzi na prawie tydzien bez zadnych dokumentów ciążowych :huh: Mam nadzieję ze nic sie nie wydarzy bo wrazie co to dupa...

U mnie pachnie świeżo skoszona trawka i schabikiem.
Trzymajcie sie dziewczeta.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #641343 przez violcia00
witajcie.

Ja byłam na spacerku,nie dawno wrocilismy...fajna dzis pogoda byla,ale teraz sie troche ochłodziło :dry:

A teraz sie biore za obiad-dzisiaj rybka,ziemniaczki i mizeria...ale ostatnio wogole nie mam apetytu do jedzenie,ale sie zmuszam :silly:

Miłego popołudnia :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #641346 przez aleksiaa88
kakaszka napisał:

haniu a mi sie i nie spieszy rodzic :D
zapomnialam napisac, ze mi sie snilo, ze urodzilam synka ( glowe juz mial jak wieksze dziecko, gadal itd.) wszyscy na mnie krzyczeli, ze caly czas zle go trzymam, a ja sie wkurzalam, bo nie potrafilam inaczej. a synek mi powiedzial, ze plyn do kapieli od nivea mu nie pasuje i ze jak sie skonczy trzeba bedzie sprobowac czegos innego :D pozniej sie okazlo, ze nie mamy wanienki ( wczoraj na necie szukalam wlasnie). a potem chcialam z nim wyjsc na spacer, ubralam w jakie body i kocyk, a juz na klatce skapnelam sie, ze sama jestem ubrana w 3 swetry i zaczelam panicznie ubierac dziecko w jakies szmaty sredniowieczne :)
po takich snach to staram sie w ogole nie myslec o porodzie, bo sie zaczynam bac :D

kajti masz racje, "wybralysmy" najlepsza pore roku na rodzenie :)

Pośmiałam się z Twojego snu, a co do niego to ja miałam kiedyś podobny a mianowicie nie wyrabiałam się z niczym a tu mały zrobił w pieluchę przyszłam a on siedział i mówi zrób co masz zrobić a potem mnie przebierzesz też już mówił i jaki wyrozumiały był

11 lata 8 miesiąc temu #641354 przez Hania84
Nasze ciążowe sny są rewelka :D hihi

Ikunia...no faktycznie to módl się żeby nic się nie wydarzyło, bo bez dokumentów ciążowych to faktycznie klops :S ja noszę je ze sobą nawet do sklepu.
Ja wczoraj miałam zapach trawy koszonej...lubię taka świeżość :blush:
Miłego wypoczynku Ikunia :)

My jeszcze na spacer nie wyruszyliśmy bo mój poszedł się zdrzemnąć :side:

11 lata 8 miesiąc temu #641399 przez aleksiaa88
Siedzę i usiłuję sobie przypomnieć co mi jest jeszcze potrzebne w końcu trzeba zakończyć to kupowanie bo ileż można i problem w tym, że nie pamiętam co jeszcze brakuje- bez listy się nie obejdzie z głowy mi uleciało.
Mąż twierdzi, że miesiąc to jeszcze dużo czasu to ja mu mówię dobra ale pójdziesz kupić wkłady poporodowe i majtki siatkowe bo ja w pod koniec maja mogę nie mieć siły ani ochoty na chodzenie po mieście

11 lata 8 miesiąc temu #641461 przez Hania84
Posiedzieliśmy z moim trochę przed domkiem. Świetna pogoda jest :) słońce wyszło, ptaki śpiewają, bzy kwitną...po prostu aż chce się żyć :)

Też muszę się mojej ginki jeszcze spytać odnośnie majtek siateczkowych...czy mam w zapasie wziąć ze dwie pary. I spytam czy w ogóle można tutaj coś takiego kupić w aptece i jak to się nazywa?

Tak odnośnie jeszcze spuchniętych nóg....teraz mi się przypomniało...mam mniej spuchnięte bo ostatnio wieczorkiem 4 dni temu i 2 dni temu wypiłam sobie po małym bezalkoholowym piwie...ale na chmielu a nie na słodzie...pewnie to pomogło trochę na nerki i opuchlizna się zmniejszyła :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641467 przez natali
Witajcie
Ja dzies leze do gory brzuchem wczoraj wybralem sie z moimi goscmi nad moze i zrobilam 180 km w sumie, dawno juz nie jezdzilam za kierownica tak daleko a dzis mam takie zakwasy lydek ze nie moge chodzic.

Ikunia powinnas byla wziac wszystkie dokumenty teraz poe koniec ciazy roznie to bywa miejmy nadzieje ze nie beda potrzebne ale na przyszlosc pamietaj

Kejti coz moge ci poradzic napewno nie podejmuj decyzji pochopnie, zgadzam sie z innymi dziewczynami i mysle ze powinnas poczekac i zobaczyc czy on zada sobie troche trodu i powalczy o to zeby byc z
wami.

Kakaszka nie wiem czy to twoje poczucie humoru czy ty juz taka jestes, naprawde milo sie ciebie czyta.

Mnie tez ciagnie brzuch dolem i to juz bardzo dlugo szczegolnie podczas wstawania, do tego skurcze staja sie coraz bardziej bolesne i nieprzyjemne

Wracajac do moich gosci maja zostac do poniedzialku mam nadzieje ze szybko zleci bo nie mam sily na nic ajedzenie trzeba przygotowac. Poprosilam zeby czuli sie jak u siebie i zagladali do lodowki sami ale chyba sie krepuja. Dzis na cale szczescie wybieramy sie do restauracji na kolacje takze jeden problem z glowy.

11 lata 8 miesiąc temu #641530 przez malutkamilka
Czesc dziewczyny,
ja wlasnie wrocilam z dzialki, wykompalam sie i mocze nogi w goracej wodzie bo ich po prostu nie czuje :ohmy:
Nic szczegolnego nie robilam, w sumie tylko podaj, przynies, nakrec itp. Az mi bylo taty szkoda bo sie chlopak troche natyral z moja mama, ale ma wolne wiec postanowil isc nam pomoc by maz zabral sie za bardziej pracochlonne zajecia. Moze uda sie pociagnac sciany parteru do porodu, aj bylo by super...

a tak apropo to tak ładnie slonko swiecil i wiaterek ladnie smagal po buzce, ze dopiero jak wrocilam do domu to zobaczylam ze buzke mam ladnie delikatnie opalona, dekold do poloey opalony, sory spalony piecze i grzeje caly czerwony no i rece oczywiscie do momentu gdzie zaczynal sie rekawek od koszulki. Jutro jak tak bedzie slonko swiecic to jade na dzialke wypiele troche chwastow przy tujach i ladnie opale dekolt i ramiona bo za niedlugo komunia a sukienka duzy dekolt ma :lol:

Wczoraj tak za mna chodzily truskawki ze pojechalam do babci mojego meza bo wiem ze lubi miec i sie nie myliłam :lol: Dostalam duzy pojemnik juz zmiksowanego koktajlu i druga miske calych- oczywiscie zamrozone- wiec dzis koktajl wypity a jutro kleje pierozki z truskawkami :)

Kejti przede wszystkim musisz widziec ze on chce, ze sie stara i zabiega o ciebie i o towije zaufanie. Jezeli nic w tym kierunku nie robi to sama nie wiem czy powrot ma jakis sens. I dlaczego od 18 maja? umowa najmu mieszkania mu sie konczy czy co i ne ma gdzie sie podziać? Sory ze tak pisze ale nie znam dokładnie Twojej sytuacji i trudno mi jest co kolwiek powiedziec by pomoc podjac ci wlasciwa decyzje. Ale dla mnie przede wszystkim liczy sie czy facet sie stara i zabiega o Ciebie- wtedy wiesz ze mu zalezy.

Haniu ponoc corka odbiera urode mamie, mi zaczela sie twarz zaokranglac i na zywo jest ok ale na zdjeciach widze ze to nie ja :)

11 lata 8 miesiąc temu #641549 przez Hania84
Dziewczyny jeśli macie na satelicie lub na kablówce program RTL II to patrzcie...leci program o młodych matkach. Jakie te szkraby śliczne :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #641565 przez kakaszka
natali wspolczuje gosci :) najgorsze, w tym jest, ze trzeba uslugiwac i skakac przed kazdym. dlatego ja nie mam w sobie za grosz goscinnosci ( moja mama mnie tego nauczyla), dlatego nawet spotkanie z kolezankami zostawiam na neutralnym terytorium, albo u nich i nie musze nic pichcic :D

rysa wlasnie moj facet poszedl do kolegi na mecz i czuje, ze noc bede miala taka, jak ty ostatnio :)

malutkamilka zazdroszcze truskaweczek.

u mnie za 15 minut zamyka sie sklep na dole, a ja przez caly dzien tak i nie wymyslilam na co mam ochote. cos bym podziubala, ale dalej nie wiem co :( skonczy sie pewnie tym, ze sklepik sie zamknie, a ja dopiero wtedy sobie cos wymysle :)

11 lata 8 miesiąc temu #641599 przez Agusia83
A ja zjadlam pyszne kanapeczki...ciemny chleb z ziarnami, maselko, salata, szyneczka pomidor i ogorek malosolny :laugh: pycha :laugh: a synus teraz wygibasy wyczynia...

Ja nie wyobrazam sobie pologu bez majtek siatkowych....sa super, bo przewiewne, dobrze trzymaja te wklady i poza tym po praniu szybko schna...tak wiec min 2 sztuki trza miec...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641624 przez Hania84
Ojjj ogórek małosolny...marzy mi się od dawna...ech pochłonęłabym chyba z kilogram od razu ;)

...tak wiem, że siatkowe są dobre bo miałam po zabiegu usuwania cysty...z tego co wiem to dają chyba u nas też te siatkowe...ale zastanawiam sie głośno czy wziąć jeszcze ze 2 pary na wszelki wypadek.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #641630 przez Agusia83
Haniu, ja mam 3 pary takich majtek...

A malosolne mozesz sama zrobic, o ile w DE sa gruntowe ogorki, specjalnykoper do nich, czosnek..no i wiadomo woda i sol :laugh:
A ja przed chwila zjadlam troszke lodow :blink:

ciekawa jestem czy synek juz sie obrocil...dzis moglam wymacac po lewej stronie jego stopki i raczki, wiec pewnie nie...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka