BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #640761 przez Marta1985
Bartus obrócił się :-) i ogólnie wszystko super :-) następna wizyta 21 maja razem z KTG i zdjęciem pessara :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #640769 przez Hania84
Marta no to super :) czyli te ćwiczenia jednak coś dają :)

11 lata 8 miesiąc temu #640772 przez violcia00
Gratuluje Martuś...fajnie że wszystko dobrze :blink:

A ja nie mam podgrzewacza ani sterylizatorai nie zamierzam kupowac...to chyba nie mało kosztuje?jakos sobie poradze bez tego :P

Nakładki na sutki tez kupiłam w razie czego :blush:

Teraz nalałam sobie wody do wanny i ide sie kapac,znów plecy zaczynaja bolec,ciepła kapiel powinna złagodzic ból :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #640780 przez Hania84
violcia ja mam sterylizatoro-podgrzewacz i razem z przesyłką dałam 79zł :) a z tego co słyszałam od mamuś to bardzo przydatna rzecz...ja mam jeszcze do tego w komplecie wtyczkę do gniazdka zapalniczki w aucie...także nawet w podróży można zagrzać posiłek dla malca :)
ja mam taki :)

allegro.pl/happy-family-podgrzewacz-do-b...hit-i3205638202.html

11 lata 8 miesiąc temu #640819 przez aleksiaa88
Mam dość napadł mnie dzisiaj szał sprzątania nogi mi do tyłka wchodzą na dodatek mały się tak rozpycha, do tego krocze zaczęło boleć, że ciężko chodzić.
Co do tego koła to widziałam już ten film, kiedyś nie miałam co robić co włączyłam sobie you tuba i oglądałam porody :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:
następnie byłam przerażona czasem sobie taką adrenalinę serwuję, żeby się psychicznie nastawić.
Wydaje mi się, że pozycja leżenia na plecach chyba jest najgorsza chociaż żeby trochę było pochylenie.
Widziałam opcję na klęczkach lub ugiętych nogach na siedząco z kraju krzesła też było.

11 lata 8 miesiąc temu #640822 przez KasiaS
Marta super!!! a pisałam Ci, że się niedługo Bartuś przewróci B)

11 lata 8 miesiąc temu #640824 przez KasiaS
Ja podgrzewacz mam dostać w spadku, a sterylizować będę wyparzając wrzątkiem.

11 lata 8 miesiąc temu #640826 przez kejti22
Dobry wieczór dziewczyny :)
My już w łóżeczku po cieżkim dniu. Pogoda jakaś rewelacyjna nie była, ciągle chmury, deszczyk padał co jakiś czas.
Pojechaliśmy na działke, napiliśmy sie pysznej kawy z mlekiem z rodzinką i trzeba było wracac, bo zaczeło lac.. :angry: :angry:
Jakoś pogoda nam na majówke nie zapowiada sie świetnie. Ani grilla zrobic ani nic. :(
:(
Mamy dwa dni luzu a w piątek rano czeka nas dłuuuga,bo prawie 2,5h podróż do rodzinki.
Już na samą myśl boli mnie kregosłup. :dry:

Marta1985 Bardzo dobrze,że malec sie obrócił. Czas najwyższy :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #640829 przez violcia00
Hania84 napisał:

violcia ja mam sterylizatoro-podgrzewacz i razem z przesyłką dałam 79zł :) a z tego co słyszałam od mamuś to bardzo przydatna rzecz...ja mam jeszcze do tego w komplecie wtyczkę do gniazdka zapalniczki w aucie...także nawet w podróży można zagrzać posiłek dla malca :)
ja mam taki :)

allegro.pl/happy-family-podgrzewacz-do-b...hit-i3205638202.html

Szczerze mówiąc to myslałam ze jest to drozsze...kiedys patrzyłam na allegro i znalazłam kilka ofert nawet do 100 zl i stwierdzilam ze jednak nie,a teraz patrze to mozna kupic nawet za 32 zl-to sie chyba zastanowie,ale mysle ze i bez tego dam sobie rade :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #640851 przez Agusia83
Hej dziewczynki, Emi spi, a znajomi juz poszli...nie pogadalam zbytnio z kolezanka, bo Emi byla nia zaoferowana :blink: a pozniej nie chciala zasnac...zaczela plakac...musialam ja przytulic i zaspiewac kolysanke :laugh:

Haniu, na poczatku korzystalam z podgrzewacza, by podniesc temperature mleka..a pozniej stwierdzilam, ze troche to trwa, a dzidzia jednak placze, ze glodna :silly: wycwanilam sie...najpierw podgrzewam wode z mikrofali, a pozniej dawalam mleko...sztuczne wowczas...a swoje to prosto z cyca :silly: chyba, ze odciagniete, to do podgrzewacza....od jakiegos czasu juz Emi nie pije herbatki w nocy, ale kiedys to bylo na porzadku dziennym...czyli herbatka byla w podgrzewaczu przez cala noc.

A wsio sterylizuje wkladajac do gara i na piec :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #640859 przez Marta1985
Agusia ty pisalas kiedys o kroplach do czyszczenia uszkow - mozesz jakies polecic :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #640879 przez Agusia83
Martus, kupilam jedne, ale szczerze, jeszcze ich nie uzylam :silly: ...chcesz, napisze Ci nazwe, ale polecic jeszcze nie moge....
Wiesz uszka noworodkow same sie oczyszczaja...najlepiej oczyszczac tylko malzowine a w srodek nic nie wpychac...sama zobaczysz, jak takie platki beda wylatywac...lub kluski wosku :silly:

Ale mi sie spina brzuch....a zaczelo sie przy myciu naczyn....

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #640894 przez Marta1985
:) Ok bo właśnie robię mężowi listę rzeczy do zakupu w aptece bo kolo jego pracy jest podobno jakaś tania i stwierdził ze on kupi - i wpisuje tam co mi jeszcze brakuje - i ewentualnie wyjaśniam dziwne rzeczy z mojej listy wyprawkowej :) Niech wie ile co kosztuje :P może wkoncu mu się oczy otworzą :P

A ta witaminę K i D to już kupiłyście :) jeżeli tak to jaka :)

11 lata 8 miesiąc temu #640901 przez kejti22
Agusia83 Mi sie spina brzuch na okrągło...
Na dodatek po poniedziałkowej wizycie u lekarza,okazało sie,że maluch sie obniżył, no i mam bezwzgledny zakaz denerwowania sie.
Niestety, nie jest to takie łatwe..

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #640902 przez Agusia83
Jeszcze nie kupilam...ale mysle, ze w aptece cos dobrego poleca...przez 3 miesiace bodajze podajesz takie d+k w jednym...a pozniej juz tylko d....ale dobrze, ze mi przypomnialas...trza kupic...zaczyna sie je podawac chyba od 7 lub 8 doby zycia

Kejti, ale szyjke masz dluga, twarda i zamknieta? Musisz uwazac na siebie...wytrzymaj jeszcze 4,5 tygodni...ja za tydzien w srode mam echo serduszka...juz sie nie moge doczekac...i stresa tez mam..

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka