BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #641005 przez kejti22
Skończyłam ten film oglądac..
Ja nie wiem jak można karmic piersią dziecko które ma 8 lat????!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy:
I tłumaczyc sie tym,że "Nie moge zabierac dziecku tego,co jest dla niego tak ważne" :ohmy: :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641049 przez Marta1985
Dzień dobry dziewczyny :-)

Haniu dzięki :-)

Kejti a tobie życzę dużo siły do tej sytuacji całej i odpoczywaj bo teraz dobro twoje i kubusia jest najważniejsze :-*
Wiem ze byś chciała mieć mężczyznę przy sobie w takich chwilach - ale mnie życie nauczyło ze albo się jest z kimś albo ńie więc narazie zistawilabym to tak jak jest - to ze on by chciał z wami zamieszkać to mało ważne jest jak go potrzebowaliscie to was delikatnie mówiąc zostawił. To teraz niech ńie ma do was pretensji i niech się stara jeżeli choć troszkę mu na was zależy :-) może bardziej to doceni.

11 lata 8 miesiąc temu #641073 przez rysa
Kejti napewno trudno Ci jest wybrac w dodatku jesli darzysz uczuciem ojca Kuby.w wiekszosci przypadków jak partner popełnił nawet jakis straszny błąd to itak nasza miłość do niego wygrywa a potem czesto tego żałujemy...:(
Ty jesteś w szczególnie trudnej sytuacji bo zostawł Cie w najtrudniejszym dla kobiety czasie...i teraz chce wrócić.Gdyby to był "normalny powrót"to rozumiem ale co do cholery znaczy ze tylko do porodu a tak naprawde nie chce do Ciebie wracać!Nie rozumiem co mu siedzi w głowie i czym sie kieruje,może ma wyrzuty sumienia.No ale każdy powinien dostać drugą sxanse :)Powodzenia w podejmowaniu decyzji :)

Ja pół wczorajszego wieczoru meczylam sie znowu z totalna biegunka:/Poten tak sie zdenerwowalam na swojego R.(ci faceci as wykoncza)bo poszedl do kolegi na mecz a wrocil dopiero kolo 3wiadomo w jakim stanie...ze w rezultacie zasnelam kolo 4...

11 lata 8 miesiąc temu #641091 przez KasiaS
hej dziewczyny :)

Kobiety ale się wczoraj nasprzątałam... z nerwów i tęsknoty za mężem który wyjechał. Tak sobie myślałam, że muszę się tego oduczyć (tęsknoty)żeby synek nie stał się "maminsynkiem". Sprzątałam oczywiście ratami bo podbrzusze mnie pobolewało.

Co do witaminy D i K to przy wyjściu ze szpitala dostaje się odpowiednią na nie receptę.

Kejti kochana współczuje Ci bardzo tej rozterki. Ciężko jest zdecydować w takich sprawach. szczególnie w takim przepełnionym skrajnymi emocjami czasie jak ciąża. Mam kogoś bliskiego który opierał się 10 lat a pod koniec ciąży uległ... i teraz po 2 latach żałuje. Z własnego doświadczenia wiem, że facet musi bardzo chcieć, a ty musisz widzieć że bardzo mu zależy. Inaczej potem powie Ci że wiedziałaś, że nie był do końca pewny i tak zwali winę na Ciebie. niech on cie teraz lepiej nie denerwuje... życzę powodzenia Kejti. Trzymaj się!! i dużo odpoczywaj!!!

Haniu jak radzisz sobie z opuchniętymi nogami? ja dziś zrobiłam sobie z kołdry męża wałek (jedyna korzyść z jego wyjazdu- ta wolna kołdra) i starałam się na nim w nocy nogi trzymać. Trochę stopy sklęsły, ale znów wszystko powraca :angry:

Rysa ja do wc tez ostatnio często latam. I niestety nowe dolegliwości z tym związane mi się pojawiły i boli.

Zauważyłyście, że nie wypadają wam teraz włosy? Ja aż jestem w szoku :) już nie mówiąc o tym ze moja cera jest idealna... a zawsze miałam wyskakujące kłopoty. Szkoda, że to się zmieni po ciąży. Wyczytałam że po ciąży zaczną wypadać włosy i moze to byc nawet 30% :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #641113 przez rysa
Kurde faktycznie,kiedyś włosy wypadały mi garściami,po umyciu cały odpływ był zatkany miomi szkutami a teraz nic,nie pomyslala bym że to ciąża tak wpływa.A cera tez mi sie znacznie poprawiła:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641115 przez kakaszka
witam dziewczyny :)

ale ja jestem sierota :) wstalam rano, zeby pojsc na badania moczu i krwi. grzecznie nasiusialam do kubeczka, wykapalam i tu mnie olsnilo. przeciez dzis jest swieto, gdzie ja sie wybieram ????!!!!!!!! wszystko pozamykane, a sobie stwierdzilam, ze ide. jednym slowem sierota :) mam nadzieje, ze jutro mi sie uda, bo jakos wstyd przyjsc do gin bez wynikow, bo jestem sierota :D

Kejti nie mam pojecia jakbym postapila na twoim miejscu, takze nie bede gadac bzdur. napewno czas pokaze i wszystko wyjasni. trzymaj sie cieplutko :)

Kasia a masz recepte na oduczenie sie tesknety? :) bo ja mam podobnie i strasznie to we mnie irytuje.

Rysa znam ten scenariusz :D najgorsze jest, ze on przyjdzie sie polozy i zasnie spokojnie, a ty masz takiego nerwa, ze az sie chce go przekopac :) co prawda wczoraj mnie to ominelo, bo byl w pracy.

dziewczyny wiecie moze jaki merket moze dzis byc otwarty, bo calkiem zapomnialam o tym swiecie i nie mam nic na obiad :(

z wlosami chyba nie widze roznicy, a cera tez chyba sie nie zmienila ( raz na jakies czas jakies male gowno wylezie)

11 lata 8 miesiąc temu #641130 przez KasiaS
Kakaszka może razem wymyślimy jakąś receptę.... Potem opatentujemy i będziemy kursy prowadzić :) i zbijemy dużo forsy co?

Pewnie jakiś całodobowy bdzie otwarty :) ja tez nie pomyślałam o tym, że dziś wolne i już zdazyłam przeszperac szafki w poszukiwaniu czegos dobrego:) Na szczęście z braku męza obiadu dzis nie musze robic.

11 lata 8 miesiąc temu #641132 przez kakaszka
kasiu dobry pomysl :D zabieram sie za myslenie :D

11 lata 8 miesiąc temu #641133 przez Agusia83
Oj tak,włosy sie poprawiaja. Nie wypadają i lsnia,ale po ciazy tp masakra.
W pierwszej ciazy mialam wlosy do lopatek,ale później musialamobciac i to bardzo.krótko. fryzjerka mówiła,ze widac mi bylo juz przeswity na grzywce..

Ja nie dosyawalam recepty na witaminki,bo to bez mozna kupić.

Oj Kakaszka....haha....masz wprawe w siusianiu do kubeczka.

11 lata 8 miesiąc temu #641140 przez aleksiaa88
Ja się dziś lenie cały dzień wczorajszy zapierdziel mi wystarczy sprzątaniowy, tylko zrobię obiad ryż z warzywami bo na więcej mi się nie chce.
Pogoda do dupy chłodnawo więc palca nie wystawiam za drzwi bo w domu cieplej, ale słońce przedziera się przez chmury może pod koniec dnia da radę wyjść

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #641142 przez Hania84
Witamy się i my :)

Z nogami sobie już nic nie robię, bo po prostu widzę tylko nieznaczną poprawę...a po chwili chodzenia znów wraca wszystko do "normy" czyli są znów spuchnięte. Choć ostatnio zauważyłam że mam mniejszą opuchliznę. Samo minie po porodzie :blink:

kejti tak jak ci wczoraj pisałam zostaw sprawy swoim biegiem. Zgadzam się tez z rysą i Martą ..albo się z kimś jest albo nie...a wtedy kiedy Wy najbardziej go potrzebowaliście to Was zostawił. Wczoraj wieczorem myślałam trochę o Twojej sprawie i tak mi przyszło do głowy, że może wtedy odszedł bo wiedział ile wydatków go czeka na wyprawkę...a teraz kiedy wie, ze już wszystko masz to chce wrócić. Nie wiem...tak mi to przyszło do głowy...nie wiem co nim kieruje...co chce zrobić i osiągnąć. A może rzeczywiście tak jak Ci wczoraj napisałam...mówi na razie o chwilowym powrocie bo chce zobaczyć czy Wam się uda...a jak nie to nie będzie miał wyrzutów, ze obiecał Ci powrót na stałe...ale to też takie dziwne wg. mnie.

Co do włosów...to faktycznie nie wypadają mi w ogóle :) Ale cera zrobiła mi się gorsza. Mam pełno wyprysków na brodzie :dry:

A sklepy to może będą czynne ale te osiedlowe jak właściciel będzie siedział sam i sprzedawał. Bo na markety nie masz co liczyć kakaszka. Weszła ustawa przecież jakiś czas temu że pracownicy w dni wolne od pracy takie jak m.in. 1 i 3 maj nie mogą pracować :)

rysa współczuje Ci tych nerwów. Sama bym się wkurzyła, jakby mój tak chodził po nocach i wracał pijany. Potrzebowałaś go i go nie było to już w ogóle by mnie rozzłościło. Teraz muszą być nasi panowie tym bardziej przygotowani na alarm !

11 lata 8 miesiąc temu #641198 przez rysa
No i w dodatku teraz caly czas bym ryczala a on jest zdziwiony i ma pretensje ze ja mam focha ale coż...

Kakaszka poprawilas mi humor tym dzisiejszym wybieraniem sie z siuskami :):)

Ja zamierzam od razu po porodzie obciac wlosy bo juz od sierpnia nie bylam u fryzjera.Stwierdzilam ze zapuszczam zeby sie nie meczyc z robieniem fryzury tylko zwiaze i juz ale juz mnie denerwują....

Moj glupi partner miał zrobić wczoraj zakupy po pracy ale oczywiscie nie zrobil wiec w lodówce pusto.na szczescie na obiad mam jeszcze botwinke z wczoraj

Dobrze ze jestescie bo pewnie dalej bym ryczala a tak to sobie Was poczytalam i zapomnialam na chwile o problemach :)

11 lata 8 miesiąc temu #641208 przez kakaszka
a ja sie nudze :) w telewizji nic nie ma, sprzatac dzis nic nie zamierzam ( a przydalo by sie), pranie w wodzie w pralce stoi gnije 3 dzien ( na szczescie nie moje ciuchy :) dlatego w tylku to mam. bedzie chcial miec czyste rzeczy musi gniazdko naprawic). obiadu nie robie, bo nie ma nic w lodowce, a lazic szukac sklepu mi sie nie chce. Siuszki nie zaniesione, za mieszkanie nie zaplacone, ale mnie to nie rusza :)
uroczyscie oswiadczam dzien mega lenia :D

11 lata 8 miesiąc temu #641209 przez kejti22
Hej dziewczyny :)
Staram sie już o tym nie myślec.
Co do włosów,teraz moje są bardzo geste i mocne, to samo dzieje sie z moimi paznokciami, nie łamią sie i szybciutko rosną :)

11 lata 8 miesiąc temu #641236 przez Hania84
kejti masz rację :)

kakaszka rozbawiłaś mnie też :D hihi ... dziewczyny bierzcie przykład z kakaszki...niczym się nie przejmować, wszystko na luz i si :) Oj kakaszka widzę, ze ty na prawdę chyba będziesz lipcową mamusią, bo masz zero stresu :D to szybszy poród Ci nie grozi :D

U mnie dziś 20 stopni...słońca nie ma , jest za cienką warstwą jasnych chmurek...ale ogólnie jest przyjemnie na dworze. Po obiadku wybieramy się na spacerek :)

Aj...ci faceci...co niektórzy muszą nauczyć się obowiązkowości, bo jak dzidzia przyjdzie na świat to nie mogą zapomnieć o jedzeniu dla dziecka by kupić...a przecież wszystko nie może być na naszej głowie.
Mój zrobi zakupy, owszem, ale muszę mu powiedzieć, ze nie ma tego i tego i trzeba lecieć do sklepu. Ale przeważnie robimy zakupy razem. Ja wkładam do koszyka, on go pcha i zanosi później wszystko do auta :)
Jak ma dzień wolny to mi ładnie cały dzień zmywa, już wie, że jak przychodzi niedziela albo święto to jego kolej na zmywanie...:D także nie mogę narzekać :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka