- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Zaraz dzwonie do męża i mówie ZMIANA PLANÓW ty sobie weź tą renówę a ja Q7-skromnie wezmę
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
:*
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Mi mój R. też obiecał że ma juz upatrzone dla mnie autko żebym mogła swobodnie sie poruszać wszędzie z małym(lekarz, zakupy itp.).Jacys znajomi z pracy od niego chcą tanio sprzedać Golfa, więc jak na pierwszy pojazd wystarczy.Jeszcze tylko musze dokończyć swój kurs i zdać egzamin Ale jak autko już będzie to przynajmniej będe miała motywacje
U mnie dziś na obiad zupa z botwinki
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
oczywiscie jak zajdzie taka potrzeba i nie mam na mysli tez zeby wywalac gdziej cyca przy wszystkich tylko pojsc w jakies odosobione miejsce...zreszta teraz tak piszemy,a wiekszosc z nas po raz pierwszy zostanie mama wiec napewno bedzie chciała jak najlepiej dla swojego dziecka
gochens dzieki za propozycje,własnie myslimy o jakims kombi,ale ja jeszcze nie wiem co mi sie podoba...wolałabym jakies wysokie autko zeby nie bylo problemow z parkowaniem
Agusia łazanki...pycha,tez bym zjadła , u mnie dzis były zeberka pieczone z sosikiem i ziemniaczki
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Już wymyśliłam co zrobię sobie na obiad na czwartek i piątek UWAGA ! Kluski łyżką kładzione mniami
Mojemu zrobię makaron z bolońskim (ja tego nie mogę jeść bo mnie strasznie zgaga po tym męczy) a ja będę miała te kluski.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja dzis wstalam lewa noga i wszystko mnie denerwuje.
po raz pierwszy mialam skurcz troche bolesny i strasznie nie przyjemny. trwalo to ulamek sekundy, ale az pisknelam. wyszlam na spacer i caly czas mialam takie skurcze, ale juz delikatniejsze, nic fajnego. ja ma przy porodzie bolec milion razy bardziej to ja protestuje i odmawiam porodu. i w ogole dzis ten bruch jakis ciezki, czuje sie jak inwalida.
teraz sie nazarlam jak swinia i sie nie ruszam z lozka.
bylam dzis w pepco i tak chcialam kupic jakie pierdolki dla malej, ale sie powstrzymalam. zaczekam az moja mama przyjedzie, napewno bedzie chciala uczestniczyc w tym, no i finansowo wyjde na plus
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Agusia mój tata ma C5 tylko rocznik chyba 08, ale jakoś nie lubię tego autka, strasznie wysoko się tam siedzi, ale może dlatego, ze jak wsiadam po Bmce to wszystko jest po tym wysokie.
Kakaszka ja miałam ostatnio taki skurcz i to 3 razy w ciągu dnia to było tego dnia byliśmy w pierwszym szpitalu, pewnie ze stresu
A na obiadek wczorajsze mielone zaserwowałam, bo trzeba wyczyścić lodówe przed majóweczką A na przyszły tydzień jestem umówiona z koleżanką na ostatnie zakupki w Bobolandzie, bo muszę dokupić jedne półśpiochy, żeby Gabi miała eleganckie na wyjście ze szpitala, no i jeszcze jedną koszulę do szpitala kupię - będę miała już wszystko z głowy, bo już mamy komplet z wyprawki
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
a te skurcze moze tez ze stresu wczorajszego przez pralke i prad. dzis kupilam nowy przedluzac, i tak lipa wyszla, bo ta pralka cos za duzo pradu je i trzeba super mega gruby kabel do przedluzacza zmajstrowac, a moj chlopak spi po nocce w pracy i nie zrobi tego dzis, a u mnie rzeczy sie kisza w pralce i w wodzie.
pije kawke, bo jenak bede musiala jeszcze wyjsc z domu. zapomnialam kupic pojemniczek na siuski, a jutro musze isc na badania, bo za tydzien do gin.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Ja ostatnio kupiłam dwa pojemniczki, jeden przeciekał, drugi pewnie też będzie, co za gówno :/
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
A w ogóle pochwalę się, że dziś chyba jakiś dobry dzień, bo się ogoliłam od stóp do głów i nawet mi sprawnie poszło, nawet raz nie sapnęłam!
Brzuchol urósł w końcu, właśnie zmierzyłam 101cm
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wysterylizowałam smoczek dla małej i nakładki na sutki. Tak dla próby. I tak później zrobię to jeszcze raz. A więc z moich obserwacji wynika że:
1) do temperatury 100 stopni musiałam czekać 8-10 minut (a poza tym 5-8 minut trzeba sterylizować) co daje wynik 13-18 minut łącznie
2) do temperatury podgrzewania mleka jakieś 5 minut ( w tym podejrzewam, że z 5-8 minut trzeba grzać) co daje wynik około 10-13 minut (całość)
Wydaje mi się, ze tyle samo trwa podgrzewanie na gazówce z tym, że podgrzewając w tym urządzonku nie ma mowy o zbyt mocnym podgrzaniu. Temperatura jest stała (taka jaką się ustawi)
Ogólnie jestem zadowolona
Agusia Ty też masz podgrzewacz...ile czekasz na zagrzanie mleka do odpowiedniej temperatury?
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja sterylizator mam taki co do mikrofali sie wstawia, spadek po kuzynce
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa