BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639808 przez kakaszka
ale mam akcje. wlasnie 5 minut temu wyszedl moj chlopak do pracy, a ja nastawilam pranie i wywalilo mi prad. na szczescie moj facet jeszcze nie odszedl za daleko i zaraz bedzie. ale sie wystraszylam. masakra

boze prawie chate z dymem puscilam. kupilam nowy przedluzacz do pralki i albo z nim cos bylo nie tak, albo z gniazdkiem, bo wczesniej nie dzialalo. tak caly kabel od przedluzacza sie zpalil. mam nadzieje, ze nowej pralce nic sie nie stalo, ale to juz jutro sie dowiem.

to sobie zrobilam pranko :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #639818 przez malutkamilka
Kakaszka to kwestia przyzwyczajenia i zaufania przede wszystkim. tym bardziej ze sam tam nie jest tylko z bratem i ojcem. A znam go na tyle dobrze ze wiem ze zwiazek to dla niego swietosc, i ze on wie ze ze mna to krotka pilka a ja szybko bym sie dowiedziala i bylby koniec bo ja nie jestem z tych co wybaczaja i zapominaja. zapomniec bym nie zapomniala, a wybaczyc moze bym wybaczyla ale nie do konca i przy najblizszych klotniach bym wypominala co jest jeszcze gorsze.

A poza tym w tych naszych czasach to nie jest nic do konca, zawsze wszytsko moze sie zdarzyc wiec na zapas sie nie stresuje. Szybko bym poznala po jego zachowaniu. W sumie jakby na to z grubsza po patrzec to on ma gorzej bo pracuje od pon do soboty w niedziele ma wolna i pol dnia ze mna gada drugie pol jezdzi na ryby z bratem na morze i on zawsze twierdzi ze on bardziej mysli co ja tu robie bo duzo znajomych krocej pracuje i mam wiecej czasu na chulanki niz on ;)

11 lata 8 miesiąc temu #639836 przez Agusia83
Nigdy nie karmilam publicznie,jedynie w szpitalu jak bylismy na usg bioderek,ale a takiej poczekalni gdzie można bylo przewinac maluszka.
W ogóle myslalam,ze nie odwaze sie karmic przy rodzince,ale uwierzcie,ze w pewnym sensie wstyd odchodzi do lamusa....

Rysa,tylko spokojnie....napisz nam jak koleżanka urodzi.

Malutkamilka,dobrze,ze maz tak przeżywa.nie moze z Tobą uczestniczyć w tym okresie ciazy,ale zamartwia sie punktem kulminacyjnym.

11 lata 8 miesiąc temu #639841 przez Gochens
Dziewczyny szybkie pytanko mam...

jak pierzecie ciuszki dla bobasów to temperatura 30 stopni czy 40?? w Sumie mam tylko kilka nowych i tam na metce brak info;/ i jeszcze jedno... Jak używam płynu do prania to też trzeba jeszcze płyn do płukania?? aaa i ostatnie.. wirować czy nie?

11 lata 8 miesiąc temu #639844 przez kejti22
Gochens - ja prałam wszystkie ciuszki w 40 stopniach i broń boże żaden płyn do płukania, proszek dla dzieciaków wystarczy :)

11 lata 8 miesiąc temu #639854 przez Hania84
ja prałam w 40 stopniach, w płynie do prania bez płynu do płukania i oczywiście wirowałam...prasowałam żelazkiem na parę :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639857 przez Agusia83
Gochens, ja mam traki program do prania ciuszkow i chyba jest tam 60 stopni, ale z racji duzego zuzycia wody w tym programie daje zwykly program z bawelna, ale na 60 stopni...uzywalam proszka i plynu, tez dzidziusiowego...Emi nic nie bylo...moze synkowi tez nie bedzie...wiesz jesli masz to sprobuj, jakby dzidzi cos bylo, to sie po kilku dniach przekonasz...
Wirowanie jest super...masz prawie wszystkie ciuszki suche :silly: ...ja nie prasowalam...przy EMi wyprasowalam ciuszki raz, jak miala sie urodzic, a od tamtej pory nic nie prasuje.../chyba, ze sukieneczka albo spodenki bardzo wymiete..ale staram sie wieszac tak by nie musiec prasowac...

11 lata 8 miesiąc temu #639864 przez KasiaS
Witam wieczornie :)

Oj ale musiałam nadrobić czytania... i kolejno dołączam się do dyskusji :)

Mam zamiar zainwestować w 1-2 tanie staniki do karmienia.

Natali super okrąglutki brzuszek :) jak malowany :)

Czytałam, że w Polsce są organizowane co jakiś czas takie akcje na oddawanie krwi pępowinowej za darmo na użytek publiczny i wtedy tylko można skorzystać bo tak to nie ma kto tego finansować.

Marta ja dziś tez pół dnia przepłakałam.

Haniu mi też zaczęły puchnąć nogi... normalnie czuje jakby ktoś serdelki ściskał w siatce. Moje 2 nr za duże buty są już małe....

Kakaszka mnie się nigdy nie podobało jak ktoś do nas przyszedł i przy stole nagle cycek wywalał... Postanowiłam, że ja tak robić nie będę... Wydaje mi się, że pomimo niby normalnej czynności jedzenia to wyciąganie piersi przy obcych facetach nie jest poprawne. Mężczyzna inaczej na to patrzy. nie wymaga to chyba zbyt dużego poświęcenia usiąść gdzieś z boku lub w innym pokoju... a gdzieś na zewnątrz to dziewczyny mają rację można przykryć pieluszką.

Dziewczyny powiedzcie mi... lekarka kazała mi brać 2 razy dziennie no-spe, a dziś koleżanka mi powiedziała, żebym lepiej nie brała tyle tego bo potem dziecko będzie miało obniżone napięcie mięśniowe.... Czytam teraz w necie o tym i różnie piszą. Trochę się przestraszyłam. Spróbuje nie brać jej zobaczę jak się- będę czuła. No i jestem w kropce :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #639869 przez Gochens
aha ;) No bo właśnie gdzieś czytałam, że jak ciuszki bez kupy i zabrudzeń większych to 30 stopni.. No to wypiorę w 40 w takowym razie skoro tak pierzecie :lol:

Dzięki dziewczyny :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639888 przez Agusia83
Co do prania ciuszkow...przede wszystkim tych bialych i tylko bialych...to dziewczyny, jak mialam pieluszki tetroqwe albo biale bodziaki czy spiochy...i ubrudzone...troszke przepieralam w rekach a pozniej wkladalam do gara, troszke proszku i gotowalam na piecu...kolezanka mi zazdroscila, ze takie wsio bielutenkie mam...kiedys nie zauwazylam rozowej obwodki i tak wsio zostalo lekko rozowe :silly:

Kasiu, ja CI nie pomoge, nie zazywalam nospy...jedynie jak skurcze mialam...

11 lata 8 miesiąc temu #639900 przez kakaszka
Agusia dzieki za pomysl na przefarbowanie ciuszkow na rozowo :) napewno zkorzystam :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #639926 przez Hania84
Kasiu ja znalazłam cos takiego w necie na temat NO-SPY

forum.gazeta.pl/forum/w,1144,103888594,,...ani_Doktor_.html?v=2

Nie wiem na co masz brać tą no-spę...ale jeśli na skurcze łydek to lepiej zastosować inną metodę.
Moja koleżanka pielęgniarka też twierdzi, że jeśli można nie brać no-spy i jakoś w miarę normalnie funkcjonować to lepiej nie brać. Ale nie wiem na co u Ciebie ona miałby być stosowana. Ale ponoć faktycznie powoduje ten lek zwiotczenie mięśni u dzieci jeśli się go dłużej stosuje. Ale to tez wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji każdego człowieka. Jednym może zaszkodzić a innym nie musi.

sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/5...316_1990843227_n.jpg

ALE SŁODKIE :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #639933 przez Agusia83
Ojej, slicznosci :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: az lezka sie w oku kreci...

11 lata 8 miesiąc temu #639939 przez WisniaJ
Malutkamilka tak a zdrojach, najlepiej wybierz sie tam jednego dnia i zobacz sama - bo ja naprawdę byłam w szoku. Porodówka i w ogóle cała ginekologia - patologia, oddział noworodków, izba przyjęć - wszystko na najwyższym poziomie. Jak prywatna klinika. My zrobiliśmy wieeelkie oczy, a byliśmy w Policach i na pomorzanach wcześniej, więc wiedzieliśmy, czego się można spodziewać po szczecińskich porodówach ;) Hehe uśmiałam się z tego twojego męża :D

Co do karmienia w miejscach publicznych to ja jestem tego zdania co większość z was chyba - NO WAY. Cholera, przy rodzicach byłoby mi głupio a co dopiero przy znajomych czy obcych ludziach w mieście... Przemek z kolei twierdzi, ze to jest dla niego normalne i on jako facet nie odbiera tego tak jak ja. No tak czy siak karmić na przystanku nie zamierzam... ;)

Gochens ja też wszystko prałam w 40, tak jak Hania - płyn do prania, bez płynu do płukania + wirowanie i na końcu prasowanko :)

Kejti to super, że masz też dobry obok, bo jednak szpital duuużo dodaje pewności :)

Lecę spać bo dalej się jaram szpitalem, Przemkowi juz temat szpitala chyba bokiem wychodzi, ale strasznie się cieszę z tego no nie mogę :) Dobranoc mamuśki :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #639940 przez natali
Haniu zasugerowalam tylko jak mogla wygladac sytuacja tej kobitki, jednak nie bylo mnie tam wiec moglo byc tak jak mowisz nie dam se za to reki odciac.

Ja ciuszki piore w 60 stopniach w plynie do prania dla niemowlat bez plynu do plukania i tak samo jak Agusia wyprasowalam raz i pozniej juz tylko w razie koniecznosci, choc uwazam ze nowe ciuszki jesli nie sa zabrudzone czy zakurzone wystarczy wyprasowac pod wplywem temperatury zelazka i tak wszlkie bakterie wygina

w sprawie nospy niestety tez nie pomoge

Dziekuje za mile slowa, kazdy brzusio jest sliczny, mnie bardzo pociesza fakt ze nie pojawily sie nowe rozstepy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka