- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez chce wziac zzo...u mnie sie je podaje jak jest 6 cm rozwarcia i trzeba sie wczesniej zdeklarowac i własnie nie długo mam w tej sprawie spotkanie z anestezjologiem,ale mysle ze jakos bez niego tez bym sobie poradziła...jakos to musimy przezyc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Jeśli chodzi o wózeczek to bardzo ładny jednak skrętne koła u mnie odpadają, gdyż pierwsze miesiące będę spędzać nad jeziorkiem a tam praktycznie drogi wyglądają jak plaża. Pozatym ja fotelik już kupiłam więc nie potrzebuję 3 w 1.
Ale dziekuję Wam za uwagę Znalazłam już wózeczek który chcę a i z racji kiepskich funduszy i całej mojej niezawesołej sytuacji zarządziłam składkę rodzinną na wózek.
A oto i on :
allegro.pl/ShowItem2.php?item=3193337630..._id=5&ars_rule_id=93
Ma wszystko co mi potrzebne i też kosztuje 400 zł za przesyłkę płacić już nie będę bo gościu jest z Łodzi Mój faworyt jak narazie to zieleń, ale chętnie się dowiem którym kolorek Wam się podoba .
Ja dziś miałam gościa, przyszła bratowa z prezentem Kupiła mi piękny milusi biały ręczniczek z kapturkiem a na kapturku brykające owieczki i do tego myjkę U nas takie ręczniczki są bardzo drogie także cieszę się bardzo z takiego prezentu.
No i jak był gość to również musiał być placek Czekoladowy wiśniowiec przekładany bitą śmietanką ... nie mogłam się powstrzymać i zjadłam aż 3 kawałki Jeszcze się okaże że przez 8 miesiecy przytyłam tylko 5 kg a przez ten ostatni drugie tyle...hihi
Kejti! Widzę że podglądasz czasem, może byś do nas jednak wróciła
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
No właśnie Kejti wróć do nas
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Bratowa fajny i praktyczny prezent Zosieńce sprawiła
Ojjj taki placek to tez bym zjadła
Ikunia nie martw się...dziecko+wody płodowe+macica+większa ilość krwi+łożysko= ok. 9-10kg także samo to co mamy teraz dodatkowo w środku tyle waży...czyli można powiedzieć że ja na razie nic nie przytyłam (mam +9) , a Ty jeśli masz mniej to już w ogóle...więc wcinaj placki i się nie przejmuj
Właśnie KEJTI ... zapraszamy !!!
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Haniu z Tą wagą to się śmieję. Przecież ja to bym chciała jeszcze nawet i z 6 kg przytyć, bo cycka u mnie nie zauważysz, tymbardziej przy tym brzuchu
A wracając do tego znieczulenia. Ja mam rozmowę w klinice dopiero 13 maja. A Wy już wiecie jak to w Waszych szpitalach jest? Refundowane sa w końcu te zastrzyki czy nie ?
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Ale nie omieszkam powiedzieć że w chwili wolnej wchodzilam i was czytalam by nie miec za duzo zaleglosci. I powiem ze duzo się u was dzialo. u mnie w sumie tez.
Już jestem oficjalnie na L4- do pracy ide jeszcze 8 maja sprawdzic nową i pomoc jej w kompletowniu pierwszych dokumentów dla księgowej. Co się dowiedziałam że moj lekarz pierwszy raz ostatnio wypisywał mi zwolnienie, bo on pracuje w szpitalu i zwolnienia wypisuja pielegniarki i biedak musial sam sie meczyc Tak sie zaoferowal liczeniem dni na ile mi wystawia zwolnienie ze zapomnial napisac kodu "B" i ZUS wypłacił mi tylko 80%. Maja wyrownac jak dostana zaswiadczenie od lekarza ze sie pomylil. Ciekawe, zobaczymy. Moze nie wiele jestem stratna ale zawsze to prawie 200zł na drobne kosmetyki i pampersy.
Przez ten czas juz mam wszytskie ubranka, kocyki i pieluszki wyprane, poprasowane i poukladane w komodzie. A nawet przygotowałam sobie torbę do szpitala. O dziwo zmiescilam sie w jednej. musze jedynie wsadzic do niej szlafrok (ktory planuje zakupic w lumpku bo mam taki gruby z polaru i moze mi byc w nim za cieplo), majtki poporodowe i wkłady.
Zrobilam liste co musze jeszcze kupic, bo znajac moja skleroze to jak wybiore sie na miasto to polowe zapomne.
Dzis moja córa przeszła samą siebie. Nie dała mi spokojnie posiedzieć w kosciele. tak sie wiercila, krecila ze ja razem z nia. Uspokoila się u teściowej na kawce jak bylysmy. Ale najlepsze jest to ze jak sie krecila to nie wiem czy pozy nie zmienila bo mi brzuch bardziej do przodu wypchalo i na wysokosci pepka oraz w dol mam twardy i znieksztalcony brzuch, takie jakby uciskanie na dolna partie brzucha.
Tak mi nie dawało spokoju dlaczego moja cora na kazdym USG jest o tydzień starsza niz wedlug wyliczen, przeciez nie mogłaby być z tygodnia predzej bo by wychodzilo ze w piatym dniu cyklu ja zrobilismy a w rzeczywistosci meza jeszcze wtedy nie bylo w domku. I chyba juz wiem. Natknęłam sie w gazecie o dzieciach jak je ukladalam jak wyliczyc termin porodu.
tak jak wyliczaja lekarze Ciąza trwa 10 miesiecy ksiezycowych, kazdy po 28 dni. wedlug pierwszego dnia ostatniej miesiaczki jezeli cykle sa regularne i trwaja 28 dni nalezy dodac 280 dni (9 miesiecy i 7 dni). Jezeli sa regularne ale trwaja wiecej niz 28 dni nalezy dodac 9 miesiecy, 7 dni i tyle dni ile jest ponad 28 dni. Przy krotszych odpowiednio mniej. Czyli jezeli cykle sa regularne i trwaja 32 dni to dodajemy 9 mieisecy i 11dni, jezeli trwaja 25 dni to dodajemy 9 miesiecy i 4 dni.
Inaczej ejst przy nieregularnych. wtedy najlepiej ustali na USG do 15 tygodnia ciazy.
ja naleze do tych nieregularnych, a wyliczyli mi termin jakbym byla regularna i miala co 28 dni Wiec ja madra glowa wzielam wyniki badan z 13 tygodnia z badan genetycznych gdzie byly robione dokladne pomiary maluszka i tam wyszlo ze termin na 16.06.2013 roku. Czyli jakby zerknąc w kalendarz to 1 tydzien predzej co sie = tydzien strasze dziecko niz wg miesiaczki, co wychodzi na kazdym USG. I tak jak teraz skonczylam 32 tydzien ciazy to w rzeczywistosci skonczylam 33 tydzien i zostalo mniej do porodu. I ciekawe kto bedzie blizej . Moje wyliczenei czy wyliczenei lekarza
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Znalazłam. Trzeba do daty zaplodnien ia dodac 266 dni. Wychodzi ze 20.06.2013 rok. Ciekawe, ciekawe.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na Twoim mijescu bym się tym nie przejmowała Malutkamilka.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Kiedy sie zjawi to sie zjawi. Tylko zawsze mnie ciekawilo skad lekarze wiedza ze ciaza jest przenoszona, jezeli jest tyle opcji wyliczenia terminu, ze bardzo mozliwe ze ciaza wcale nie jest jeszcze przenoszona a juz ja wywoluja...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas z tym zapłodnieniem w dni płodne to był taki myk że ja obliczyłam że kilka dni po miesiączce są dni płodne i we wrześniu tylko raz się poprzytulaliśmy (bo później doszliśmy do wniosku, że może jeszcze zaczekamy)...no i stało się malutka chciała już wtedy do nas przyjść...więc jeśli tak to super Bardzo się ucieszyliśmy. Wystarczyło u nas też tylko ten jeden jedyny raz
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
Wisnia z walki to sie tak smialam, jak z najlepszego kabaretu bede je ogladac jak bede miala zly humor
dzis z rana tesciowa wpadla ze swoim facetem do nas bez zapowiedzi, jak jeszcze lezaakowalismy w lozku, a w calym mieszkaniu byl syf remontowy. nienawidze nie proszonych gosci, tym bardziej, jak jestem nieprzygotowana. na przyszlosc wiem, ze trzeba wylaczac domofon.
bylam u kolezanki na plotkach, ale krotko dzis.
ja nie mam pojecia kiedy zrobilismy core i z wyliczeniami mam ciezko ( kiepsko mam z matymatyka ) w sumie mnie ten temat nie boli i tak wyjdzie, jak sie zdecyduje i ja nie bede miala tu nic do powiedzenia ja tak naprawde nie pamietam, kiedy mialam ostatni okres ( u lekarza powiedzialam mniej wiecej )
Ikunia bardzo fajny wozeczek
teraz wcinam lody na zgage, bo tak mnie pali, nawet nie wiem po czym.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
a lody mi pomagaja, bo na mleku sa, mleczko samo tez dziala. ale jakbym miala renni to bym napewno sobie zjadla, musze kupic, zeby bylo na wszelki wielki.
nie moge wygodnie usiasc ostatnio. piersi mi leza na brzuchu ( O cud, moje piersi nigdy nic nie dotykaly ) i mam ochote sie wygiac, bo czuje jakby mi na zebra cos gniotlo.