- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Bede musiala w takim razie dokupic pieluszek tetrowych bo mam tylko 5 i 5 flamelowych.
Ja kupilam koldre i poduszke ale narazie nie zamierzsm ich uzywac.Spiworek dostalam bo kolezanka kupila w atrakcyjnej cenieMysle ze na poczatku wystarczy kocyk a do wozka pieluszka chyba ze troche zimniej bedzie to tez kocyk.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Co do pepka to położna mówila ze dzieci do domu wychodzą bez kikuta i najlepiej tego strupka ńie smarowac niczym typko wietrzyc jak najczęściej i oglądać czy ńie ma wydzieliny i zaczerwienienia wówczas octinaseptem psiknac
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do pepka to położna mówila ze dzieci do domu wychodzą bez kikuta i najlepiej tego strupka ńie smarowac niczym tylko wierzyć jak najczęściej i oglądać czy ńie ma wydzieliny i zaczerwienienia wówczas octinaseptem psiknac
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja ostatnio zastanawiam się nad takimi wałeczkami co utrzymują dziecko na boku... słyszałyście coś o tym?
Co do wyjazdu to chyba nie pojadę. dziś mi nogi spuchły i duszno mi ciągle:) pól dnia siedzę na balkonie u mamy... właśnie zjadłam lody i tak fajnie mnie zziębiło
Muszę męża zmobilizować żeby mi taki parawanik na balkon zamontował i u siebie tez zaczne przesiadywać bo czuje, że to ulgę dużą przynosi... może jakiś leżaczek sobie zafunduje... i parasolkę
Mąz utwierdził mnie w tym żebym lepiej nie jechała, bo tylko się będę męczyć, a on za to pojedzie na krócej... To chyba będzie najlepsze wyjście
Co do tetry to moja mama używała ich jeszcze - pieluszek, które codziennie prała i gotowała dla mnie- przez ponad 25 lat do sprzątania
Jeśli chodzi o pościel to ja cały czas jestem w lesie...Cały czas zastanawiam sie co do koloru pokoiku i chciałabym żeby to wszystko ze sobą grało no i te pościele które mi sie podobają są strasznie drogie. We wtorek może pojadę do centrum i może kupie jakiś materiał i sama sobie coś uszyję. Ostatnio mama kupiła mi za 8 zł w SH ochraniacz na łóżeczko... no nie mogłam uwierzyć że taki fajny a tylko tyle kosztował... nawet kolory sa ok. Po jednej strony misie a po drugiej niebo z chmurkami. Chętnie bym go sobie jakoś obszyła. Muszę rozejrzeć się za materiałami.
Położna u mnie mówiła to samo o pępku co u Marty
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Będę go używać i w domciu i do wózka, a jak będzie gorąco to będzie spała pod samym kocykiem cienkim, nie ma co przegrzewać malucha. No i rożek też po rozłożeniu można wykorzystać jako przykrycie.
Jeśli chodzi o pieluszki tetry kupiłam tylko 2 narazie i flanelową jedną, będę używać tylko do otarcia mordki i do wycierania po kąpieli (tzn będę kłaść pieluchę na ręcznik i później jak ta największa woda wsiąknie w pieluchę to ją będę spod tyłeczka wysówać coby miała suchutki ręczniczek
Kikuta też będę pielęgnować tylko ciepłą przegotowaną wodą i będę dobrze osuszać i wietrzyć, bez tej całej chemi.
Dziś troszkę przysnęłam sobie po obiadku. Do botwinki na drugie danie dzisiaj była wątróbka.
A na deser chyba zaraz zjem do kawki jeszcze jednego knedla z truskawką tak mi wczoraj zasmakowały, hihi.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ostatni raz poruszam temat kosmetyków: czy kupujecie jakiś kremik z filtrem
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
A w domku raczej u nas będzie spała malutka w rożku bo pokój mamy od południa i jest chłodny. Nam jest w sam raz ale małej może być chłodno. Zobaczymy w praniu.
Ikunia znowu kusisz pysznościami
Ja kupiłam sobie dziś serek waniliowy i lody rożki
Z tym odpadnięciem pępka jest różnie. Zależy od gojenia i od grubości pępowiny. Jednym odpada jeszcze w szpitalu innym po tygodniu czy dwóch a jeszcze innym po miesiącu. Mojej koleżanki syn miał go 3 tygodnie.
Najlepiej pielęgnować przegotowana wodą i osuszać i wietrzyć. Octanisept słyszałam, że może spowodować komplikacje. Może zacząć się paprać.
My też z Leną spałyśmy godzinkę, później przyszedł A. zjedliśmy obiad i pojechaliśmy do 2 marketów. Przed chwila wróciliśmy.
Mam czerwone półwytrawne winko. Chyba dzisiaj kilka łyków sobie dam może podniosą mi się trochę czerwone krwinki
Ja nie kupuję kremu z filtrem...przynajmniej na razie. Będę starała się nie wystawiać małej na promienie. Zawsze wózek można okręcić. Jeśli jednak zauważę, ze musi być to kupię dopiero w trakcie naszych spacerów. Zapasów już nie chcę robić.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
Haniu szalejesz, winko, mniam
dzieki za odpowiedzi w sprawie spiworka, teraz juz wszystko wiem
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ikunia,sliczny spiworek...mnie sie później przydały.
Emi pepek odpadł miesiac,miala b.grubą pepowine,dr.sie śmiała,ze dzięki niej tak duzowazyla. Stosowalam octenisept,ale był do d...y. nie ma jak spirytus.
A krem miałam z Nivea,na każda pogode. Jestem zdania,ze trzeba.maluszki posmarowac przed wyjsciem na spacer. Mąka b.delikatną skore,a uchronić przed sloncem tez sie całkiem nie da.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja niedawno wróciłam ze szkoły rodzenia tzn 40 minut temu ale jeszcze musiałam się wykąpać M.in. była babka z banku komórek macierzystych. Myślałyście o tym? Ja kiedyś myślałam, ale przeraziła mnie cena...
Jak przychodzi wieczór mam już wizje nocnego wybudzenia i bezsenności... ale Wam dobrej nocki życzę
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale maly mi sie wypina.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Kiedyś rozmawiałyśmy tu na forum o tym i doszłyśmy do wniosku, ze to bez sensu bo i tak nie masz pewności no i zbyt drogo to wychodzi
My z moim leżymy sobie i oglądamy super star na niemcach...coś a'la the voice of poland
Ogólnie spokój i nudy. Kilka łyków winka z Lenką wypiłyśmy i mała przez 3 godziny spała
teraz zaczyna się krętolić
miłej nocki życzymy
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziś już lepiej spałam. W nocy miałam godzinna przerwę, ale potem zasnęłam i spałam do 6:) A przecież spałam 3 godz w ciągu dnia co mi się nie zdarza.
Haniu późno mamy tą szkołę rodzenia bo o 19 i jeszcze w taki imprezowy dzień jakim jest sobota trwa 2 godz i czasami się przeciąga a jeszcze potem całe miasto musimy przejechać... wiec potem tylko mycie i spać.
Muszę Wam się przyznać, że pierwsze 2 spotkania bardzo mnie uspokoiły i miałam takie poczucie, że wspólnie z położnymi dam radę ale 2 ostatnie mnie zestresowały. Nie wiem dlaczego? Może poczułam że to niedługo i że to takie realne Zaczynam się poważnie bać. Chociaż właściwie mam jeszcze czasu 2 bite miesiące... Kurcze chyba osiwieje przez ten czas
Agusia mnie tez cena przeraża. Mój mąż twierdzi, że oni tymi chorobami tak straszą, żeby wzbudzić w rodzicach wyrzut sumienia... Ja to sama nie wiem... nie chciałabym kiedyś wyrzucić sobie, że mogłam...
W ogóle dziś rano stwierdziłam, że ta moja ciąża to jest pełna lęków różnych... po drugim badaniu prenatalnym odpuściłam trochę... Ale jak się okazało że w połowie ciąży u mojej koleżanki wykryto u płodu poważne wady to znów wszystko powróciło... Ja ogólnie jestem raczej pesymistką, ale nie chciałabym żeby mój synuś już to odczuwał. No zaczął mnie kopać Pewnie daje mi znać "Matka przestań smucić". No to przestaje
Życzę wszystkim mamusiom miłego dnia mimo tej niemiłej pogody za oknem
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiu zazdroszczę ... ja w przypadku cc będę tulić już za miesiąc Bartusia i jestem przerażona - szkoda ze ciąża trwa tak krotko
Te komórki macierzyste są strasznie drogie ok rozumiem płacić za utrzymanie ich w tym banku ale żeby za pobranie i badania tez płacić to już chory system naszego państwa Przecież NFZ by na tym zaoszczędził gdyby to było bezpłatne
Milego dzionka
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Marta nie mów hop jeszcze się okaże, że synuś już dawno się odwrócił Ale jeśli nie to zawsze trzeba szukać plusów Będzie dobrze
My po walce MMA sobie troszkę pospałyśmy (położyliśmy się o 1 spać ), tatusiek dalej leży i chrapie - zabieram więc psinkę na spacer i zahaczymy o Lidla zrobimy mu dobre śniadanko Miłego dnia życzymy