- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
U mnie równiez piękna pogoda w sam raz na opalanko. Rysa ty w parku się wygrzewasz ja może pójdę w Twoje ślady dzisiaj i wyskocze z pieskiem do pobliskiego lasku, dorwę jakąś nasłonecznioną ławeczkę i zrobię sobie kompresik z witaminki De.
Agusia przykry dzień w takim razie dla Ciebie. Trzymaj się kochana
Kasia współczuję Ci bardzo. Może rzeczywiście poszukaj w internecie jakiś metod żeby tym problemom utrzeć nosa, bo się wykończysz.
Za komplementy dziękujemy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelina 1985
- Wylogowany
- gaworzenie
U mnie też cieplutko dzisiaj!!
Ikunia: Super wyglądasz!!Taka szczuplutka i młodziutka!
A ja wczoraj byłam u lekarza.Na szczęście wszystko dobrze.Nic sie jeszcze nie dzieje.
Mała jest juz odwrócona i waży 2 kilo.
Przez tą pogode to mam chyba dzisiaj więcej energii.
Muszę trochę ogarnąc i obiadek zrobić.Potem po Ole do przedszkola.
Hania: Widzę,że zaczęłaś już prać ciuszki.Ja jeszcze poczekam bo dopiero w następnym tygodniu muszę się obejżeć za komodą.a nie miałabym gdzie ich włożyć.
Pozdrawiam Was dziewczyny!!
P.s Ja też witam nową mamusie.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ewelina - tak, zaczęłam już prać bo jest mi coraz ciężej już. Też nie mam komody jeszcze (ma dopiero być pod koniec maja) ale nie chcę tak długo za nią czekać, praktycznie do ostatniej chwili. Właśnie skończyłam prasować jasne ciuszki i rozwiesiłam kolorowe. Te uprane i poprasowane kładę do kartonu wyłożonego na dnie i na wierzchu folią bąbelkową ( akurat tylko takową miałam) i nic się nie ma prawa zakurzyć.
Policzyłam bodziaki i śpiochy na rozmiar 56 i mam: 12 bodziaków i 10 śpiochów. Zakładam, że będę prała raz na 1,5 tygodnia więc Lenka akurat wszystkie założy
U mnie też ciepełko...ale nie lubię siedzieć na słońcu...wolę w cieniu pod drzewkiem.
Muszę teraz siebie ogarnąć trochę i obiad zrobić.
Miłego dnia.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
w ogole nie wyobrazam jak ja bede sama z dzieckiem i z tym wozkiem sie meczyc, bo wiekszosc czasu moj chlopak w pracy, a ja mam zamiar duzo spacerowac.
moze wy macie jakies pomysly
- Beciara
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziekuje za cieple powitanie.
Wlasnie szukam po sieci kobiet, ktore rodza dosyc pozno- jak ja. Chcialam wypytac o przebieg ciazy, czy w zwiazku z wiekiem wystepuja jakies komplikacje, klopoty?
U mnie niestety troszke tak. Lozysko starzeje sie przedwczesnie i jesli ten proces sie nie zatrzyma, to prawdopodobnie bedzie trzeba malutka wyciagac okolo 35-36 tygodnia ciazy.
W dodatku cala ciaza lezy dosyc nisko i nie unosi sie w typowy sposob na tym stadium. Tutaj lekarz podejrzewa, ze moze miec cos wspolnego z cesarskim cieciem poprzedniej ciazy.
Narazie mala ma sie jednak swietnie. Na jej rozwoj i samopoczucie sytuacja nie miala jak dotad zadnego wplywu.
Mam nadzieje ze nie napedzilam Wam strachu moim negatywnym wywodem, dziewczyny? Jesli tak, to sorry...
Znacie juz wszystkie plec dzidziusiow i imiona?
- Beciara
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kakaszka napisał:
wisnia a jak ten hak bedzie dokladnie dzialal? bo mnie boli pytanie wozka. mieszkamy na 4 pietrze, a na dole nie ma miejsca na wozek, zejscie do piwnicy, ale sie boje, ze kto moze ukrasc i nie mam pomyslu narazie na zabezpieczenie jakies.
w ogole nie wyobrazam jak ja bede sama z dzieckiem i z tym wozkiem sie meczyc, bo wiekszosc czasu moj chlopak w pracy, a ja mam zamiar duzo spacerowac.
moze wy macie jakies pomysly
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mieszkam na 1 piętrze ale blok jest nie zamykany, nie ma domofonu i wogóle.Myślałam żeby właśnie robić jak Beciara pisze, gondole będe wnosić do domu a stelaż będe zostwiać złożonuy na korytarzu. Gorzej jak już będzie spacerówka bo trudniej ją zdemontować
A ja w tym parku nawet sie opaliłam na dekoldzie i rękach
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
no to troche mesni sobie wyrobie trzeba wszedzie szukac plusow
taki jest moj wozek kolorystycznie. nie jestem zachwycona, ale nie wybrzydzam, skoro i tak dostalam za darmo
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Będzie wszystko okej, zobaczysz. Moja kuzynka rodziła 3 dziecko w wieku 41 lat...ale u niej było okej wszystko...rodziła całą trójkę naturalnie...więc możliwe ze lekarka ma rację u Ciebie, że to co masz może być przyczyną cesarki poprzedniej. Ale głowa do góry...35-36 tydzień to już nie jest źle dla maluszka
Beciara jeśli chcesz poznać nasze bobasy to pod moimi suwaczkami jest napis "Zdjęcia" - kliknij na to i wszystkiego się dowiesz
Ja mieszkam na 1 piętrze ale wózek będę zabierać do domu bo po pierwsze palą na klatce schodowej a po drugie korytarz jest bardzo wąski i nie poręczny więc na pewno wózek by zawadzał. Dam radę
kakaszka - bardzo fajny kolor wózka... coś chyba a'la turkusowy Lubię takie kolory
U mnie się pochmurzyło i wiatr się ruszył...czyli dobrze zapowiadali że od jutra (a może nawet dziś wieczora) deszcz.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
A co do kradzieży... to ja wolę jednak mieć przymocowany wózek pod drzwiami bo w tym kraju różnie bywa, nie ukradną wózka, to ukradną to co się da - kółka nawet ;P Więc my dmuchamy na zimne
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czytałam na marcówkach że dziś Tusk ogłosił roczny urlop macierzyński dla matek które rodzą od stycznia 2013.
Któraś to potwierdza?
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa