BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #635511 przez Marta1985
Właśnie mówią ze to najlepsi ginekolodzy w Siemianowicach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #635533 przez WisniaJ
Dzień dobry mamuśki :)

Marta co do prania wózka to ja wyprałam wszystko, został goły stelaż :P Na wszelki wypadek ;) Pościel też będę prała z wkładem. Rysa ja materacyk też wyprałam - nic mu się nie stało na szczęście, prałam w 40 stopniach.

O kinie nie ma mowy - nie usiedziałabym teraz w miejscu tyle czasu i byłoby to dla mnie męczarnią, więc wolę seanse w domku na kanapie ;) Ale za to chodzimy na bilard.

Ja właśnie wsuwam śniadanko i zabieram się za prasowanie wczorajszego prania - śpiochy i bodziaki, a w pralce już się kręci kolejna tura - sukieneczki i spodenki :D

11 lata 8 miesiąc temu #635542 przez Małgośka
Hej!
Powiem wam że sama nie wiem ale nie mam zupełnie apetytu :( Dobrze, że Niunia prawidłowo przybiera na wadze. W 30 tygodniu ważyła 1443g. :)

kakaszka napisał:

witam dziewczyny :)

ja wczoraj troche sie zasiedzialam u kolezanki, ale przynjammiej sie wygadalam i dzis humor juz lepszy :)

a z tymi kolejkami to ludzie przesadzaja. przeciez golym okiem widac, ze jest nam ciezko, a tym bardziej stac w miejsci, pewnie w duchocie ( bo w urzedach zazwyczaj tak jest), i jeszcze obok zawsze bedzie stal jakis smierdziel.
mi sie jeszcze ani razu nie zdarzylo w ciazy, zeby mnie ktos przepuscil, ustapil miejsce czy w ogole jakos sympatycznie zareagowal. a niech sie wala, kiedys tym ludziom to wroci.

malgosiu dawno cie nie bylo :) dobrze, ze coreczka wszystko dobrze, ale z waga to przesadzilas :P jak to zrobilas, ze tak malo przytylas?

Ikunia trzymam kciuki, zeby sie udalo. ale jak cos pojdzie nie po twojej mysli nie stresuj sie, nie denerwuj, masz zakaz :)

a ja sie teraz troche boje co do kurierow, bo mieszkam na 4 pietrze i jak przyjedzie jakies burak z np. lozeczkiem i nie bedzie mu sie chcialo wnosic to pewnie zostawi awizo. a skrzynke pocztowa mamy rozwalona i sie nie zamyka, wiec mam nadzieje, ze bedzie porzadny kurier i wniesie mi wszystko.

a mi cos glowa dzis pobolewa, chyba cos z cisnieniem jest nie tak. a musze isc do tesciowej oddac jej pity, a mi sie tak nie chce jej ogladac ( jakos w ciagu miesiaca, odkad mieszkamy oddzielnie, nie stesknilam sie za nia :) )

milego dnia dziewczyny :)

11 lata 8 miesiąc temu #635558 przez Małgośka
Podoba mi się to hula-hop!
Też pomyślę o takim :)

malutkamilka napisał:

Moje hula hop jest mniej więcej takie.

allegro.pl/hula-hop-z-masazem-bb-6420-mo...tis-i3139144260.html

z pojedynczymi wypuskami ale sporo wystajacymi.
Mozna tez kupic z podwójnymi wypustkami ale one mniej wystaja niz te pojedyncze. Ponoc one zbijaja tluszczyk. Ja jestem zadowolona z tego zakupu ale na poczatku ten bol i siniaki... warte

11 lata 8 miesiąc temu #635564 przez Małgośka
Ja na każdej wizycie ( do 7 miesiąca raz w miesiącu, teraz co 2 tyg.) mam robione USG i za każdym razem lekarz mierzy maleńką i podaje przybliżoną wagę bez żadnych próśb z mojej strony. Więc u niego to chyba standard. :)
malutkamilka napisał:

A powiedzcie mi dziewczyny czy na wizytach lekarze podaja wam przypuszczalna wage waszych maluszkow, czy musicie si eo to dopominać? Ja na ostatniej wizycie sie upomnialam ze chcialabym aby jeszcze raz zobaczyl plec, bo nawet usg nie chcial zrobic a puls pokazac przez specjalne urzadzenie.

11 lata 8 miesiąc temu #635675 przez Hania84
Witamy się i my ...ale humor mamy do kitu :angry:

Juz zdążyły mnie od rana wkurzyć panie z recepcji od mojego lekarza cukrzycowego. Dzwonie i mówie, ze chcę sie zapisać na termin bo chcę pogadać z lekarzem odnośnie mojego cukru. Powiedziałam, że wyniki wysyłam mu mailowo ale i tak chcę pogadać...a ona tysiąc pytań do :ohmy: :angry: No tak mnie wkurzyła że masakra. Nie potrafi zapisać mnie na termin a resztę sama pogadam z lekarzem? Podałam jej moją datę urodzenia to chyba ma w kompie zapisaną moją historię choroby...nie wiem o co jej kaman na prawdę. Nie wszystko jeszcze rozumiem a ona takie problemy robi. Powiedziałam jej że dlaczego mi stwarza problemy zamiast zapisać mnie na wizytę...to znowu coś tam po swojemu i stwierdziła, ze zadzwoni do mojej ginki się zapytać...ale przecież moja ginka jej nic nie powie o co chodzi bo nie wie. Zrobiła mi w 28 tygodniu test na glukozę, skierowała mnie do diabetologa i na tym jej bajka się kończy. Porąbane są te baby w recepcji u mojego diabetologa. Powiedziałam, ze mam to w dupie. Nie będę dzwonić i się więcej umawiać na wizytę. Paski do glukometru do porodu mi starczą więc olewam to bo ciśnienie mi tylko przez te baby skacze. A pojechać tam osobiście nie pojadę bo to trochę daleko i są same zjazdy i rozjazdy więc nie chcę ryzykować...a mojego przed nową umową też nie chcę prosić by brał dzień wolny by tylko mnie tam zawiózł bo baby w recepcji robią straszliwy problem :ohmy: :angry: B)

Co do wózka to ja nic nie piorę. Będzie taki jaki kupiliśmy. Ja na wkład do wózka mam jeszcze podkład nieprzemakalny, w razie gdyby dziecko na spacerze się przemoczyło.

Właśnie wstawiam pranko ciuszków Lenki :)

Pogodę mamy piękną :) Na dziś zapowiedzieli plus 25 stopni :) Ale jutro już ma być plus 22 i słońce na przemian z deszczem a w sobotę ma całą padać.

Kupiłam wczoraj szparagi na obiad :) Uwielbiam i dziś do kurczaczka będą :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #635733 przez kakaszka
witam mamuski :)

haniu nie denerwuj sie, nam nie wolno :P

malgosia dziwne, ze tak czesto masz usg, bo to ponoc szkodzi dziecku, dlatego na nfz tylko trzy razy robia. ja mam wizyte 7 maja i mam nadzieje, ze mi zrobia, bo juz nie pamietam jak moje dziecko wyglada :)

ja musze sie ogrnac, wykapac i leciec do sklepu. zrobic jakis obiadek na przyjezd kuzynki ( o 2-3 godzinie bedzie), troche ogarnac mieszkanie ( i tak nic nie pomoze, bo remont trwa). troszke sie stresuje, bo dawno jej nie widzialam, a ona mnie. mam nadzieje, ze nie bedzie mnie pouczac, bo u mnie na takie slowa odrazu lzy leca i sie wkurzam ( hormony ). dobrze, ze bedzie jakies 2 godzinki i bedzie wracac :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #635774 przez Ikunia1910
Dzień dobry.

A ja dziś chyba będę sobie cały dzień leniuchować i tylko czekam na tego kuriera ma być dzisiaj napewno z tym łóżeczkiem.
Na obiadek żur na grzybkach :) nie miałam innego pomysłu. Na weeckend za to, jak cała wiara będzie w domciu, zaplanowałam knedle z truskawkami :woohoo:

Kurcze czy tym kobietą w ciąży to nie może być łatwiej troszkę z czym kolwiek wiecznie tylko jakieś problemy. Od stania w kolejkach, po nieuprzejmości pielęgniarek tj. u Hani, po jakieś masakryczne problemy z Urzędami, Pracodawcami. Jezu ta nasza polityka prorodzinna tyle o niej gadają, a ja się pytam gdzie ona jest?
Te wszystkie nerwy na pewno nie służą ani nam ani naszym maleństwom :(

Kakaszka udanego spotkania z kuzyneczką.

Ja wózka jeszcze nie mam, może uda mi się kupić jak dostane becikowe, ale raczej nie zamierzam prać, tak samo jak nie piorę fotelika. Nie chcę żeby mała była taka wychuchana bo później będzie jej przeszkadzał każdy pyłek. Niech się uczy od małego, musi mieć twardą dupkę i być gotowa do walki z nieprzyjaznym światem...niestety.

Chciałabym Wam wszystkim wogóle bardzo podziękować za te wszsytkie słowa otuchy. Zawsze tak lżej jak się wygadam, fajnie wiedzieć że mam komu. Jeszcze raz dziękuję dziewczynki :kiss:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #635796 przez Hania84
Ikunia nie masz za co dziękować :) Po to tu między innymi jesteśmy by pocieszyć, pomóc itp. :)

Kakaszka muszę cię upomnieć :silly: kuzynka jedzie do Ciebie aż z Czech z całym autem ciuszków dla dziecka a Ty się boisz, ze może Cię upominać i cieszysz że będzie tylko 2h :unsure: Oj kochana, ja to bym taką kuzynkę po nogach całowała. Nie martw się i nie zakładaj, ze będzie cię pouczać. Tym bardziej, że się dawno nie widziałyście. Zmień nastawienie, bo widzę, że masz złe...a kuzynka na pewno to wyczuje. Kobieto więcej entuzjazmu i pozytywnego myślenia :blink: :cheer: Na pewno wszystko będzie dobrze i zaproponuj by może została ciut dłużej niż 2h...na pewno się ucieszy i dobrze to odbierze :)

Moja pierwsza tura prania dobiega końca...ale chyba mam za dużo tych ciuchów (z tym że różne rozmiary mam aż do 4 miesiąca) same białe (jasno różowe i kremowe) zajęły mi cały bęben...a jeszcze mam kolorowe :S

Przecięłam się drzwiami od szafy na nodze :S poleciała mi krew z wodą...a z wodą dlatego bo mam spuchnięte stopy :S łooo matko B)

11 lata 8 miesiąc temu #635842 przez kakaszka
haniu napewno to nie fajnie zabrzmialo z mojej strony, ale nie mam niestety z nia za duzo kontaktu. ona jest cala idealna od dziecicstwa i zawsze sie tylko slyszala ona to, ona tamto. a ja wcale nie mam nic idealnego, no ale masz racje troche przesadzam. w cholere sie stresuje, a nie wiem dokladnie czym. napewno jej sie nie spodoba moj facet, warunki w jakich mieszkamy to nie dom z tarasem, no i pracy nawet nie mam. zobaczymy to bedzie.

11 lata 8 miesiąc temu #635870 przez Hania84
Kakaszka myślę, że gdyby twoja kuzynka miała Cię głęboko tam gdzie słońce nie dochodzi to nie jechałaby z Czech z ciuszkami dla dziecka. Nie fatygowała by się żeby do Was przyjechać bo i po co. A widocznie chce poznać twojego partnera i pogadać. Wydaje mi się, że nawet jeśli nie masz pracy a macie swoje mieszkanie które urządzacie to i tak sporo osiągneliście jak na początek więc i pewnie kuzynka to doceni :) Kakaszka więcej wiary w siebie :) i w kuzynkę ;) Będzie okej, zobaczysz.

Już pierwsza tura wyprana...druga tura jutro :)

Lecę machnąć obiadek :)

11 lata 8 miesiąc temu #635890 przez Małgośka
Kakaszka na NFZ to tylko 3 razy bo szkoda im kasy. A ja nie słyszałam, żeby USG szkodziło dziecku. Wszystkie moje dzieci miały tak USG i są "całkiem normalne" ;)

kakaszka napisał:

witam mamuski :)

haniu nie denerwuj sie, nam nie wolno :P

malgosia dziwne, ze tak czesto masz usg, bo to ponoc szkodzi dziecku, dlatego na nfz tylko trzy razy robia. ja mam wizyte 7 maja i mam nadzieje, ze mi zrobia, bo juz nie pamietam jak moje dziecko wyglada :)

ja musze sie ogrnac, wykapac i leciec do sklepu. zrobic jakis obiadek na przyjezd kuzynki ( o 2-3 godzinie bedzie), troche ogarnac mieszkanie ( i tak nic nie pomoze, bo remont trwa). troszke sie stresuje, bo dawno jej nie widzialam, a ona mnie. mam nadzieje, ze nie bedzie mnie pouczac, bo u mnie na takie slowa odrazu lzy leca i sie wkurzam ( hormony ). dobrze, ze bedzie jakies 2 godzinki i bedzie wracac :)

11 lata 8 miesiąc temu #636069 przez violcia00
Ja tez dzisiaj zdenerwowana-głownie przez meza...zastanawiam sie jak ja z nim wytrzymam :unsure: Coo za facet,ciagle strzela jakies fochy :angry:
Najpierw poszło o ginekologa-bo ja mam rozpisane ile płace za kazda wizyte(najdrozsza wlasnie byla pierwsza i przed ostatnia,czyli dzisiaj)to wyciagam mu to 160 euro,troche duzo,no ale trudno,a moj B ze skad wiem ze tyle i ze lekarz napewno mnie oszukał,bo sam nie byl pewnien i musial to sprawdzic :huh:

Pozniej chcialam kupic buty,no i zeszlo mi troche bo jedne za duze ,inne znow za ciasne i tak mierzylam i meczylam sie bo trzeba sie bylo schylac,w koncu wzielam dwa rozmiary wieksze niz normalnie a on musial czekac to tez mu nie pasowalo...ostatni raz bylam z nim na zakupach!!!!!!!a tak wogole to noga az tak by mi urosła o 2 rozmiary????

Gorąco dzis okropnie-kołó 30 stopni bedzie-to tez jest meczace :dry:

Kakaszka mi tezna kazdej wizycie gino robi USG-tez słyszalam ze podobno szkodzi,ale lekarz chyba wie lepiej :S

Teraz ide sie połozyc i nic juz nie robie :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #636083 przez Hania84
ach ci faceci :silly: :S :blink: Z nimi źle...bez nich jeszcze gorzej :blink:
violcia- pan doktor powinien dać Ci jakiś kwit jeśli płaciłaś za wizytę. Albo powinien być ogólno-dostępny cennik jeśli chodzisz prywatnie. Nie może lekarz sobie trzepać cen z rękawa. Swoją drogą fajne macie tam ceny :silly: ale czego się nie robi dla dziecka :)
Ważne że już te najdroższe wizyty macie za sobą.

Moim zdaniem w nadmiarze wszystko szkodzi. Ale jeśli np.USG masz robione co wizytę...a wizyty masz co miesiąc to chyba to nie jest aż tak sporo...gorzej jak raz w tygodniu.

Ja będę miała już tylko jedno USG do porodu robione coś tak mi się wydaje. A później to już spotkanie face to face z Lenką :lol:

Ale te szparagi dobre...mniami :) I pomyśleć, że kiedyś ich nie lubiłam.

violcia - a buciki jakie kupiłaś? cichobiegi? baleriny?

...hmmm...a ja nadal czekam na obiecaną fotkę wózka Marty ... :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #636109 przez WisniaJ
Kakaszka ja też pierwsze słyszę o szkodliwości USG, to roentgen szkodzi, USG to tylko fale odbite więc nie szkodzą i są w 100% bezpieczne :)

Mam już poprasowaną część ciuszków, ale to męczące, masakra :ohmy: Wyniki odebrane i wszystko gra :woohoo:

Mój kochany wygrał dziś 2 wejściówki na galę MMA, ale ze Szczecina do Katowic kawał drogi... :( Ale może uda się jakiegoś kolegę wyciągnąć, to sobie zrobią męski wypad na walkę. Ah jak bym chciała pojechać... :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka