- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Pora na obiadek - powtórka z wczoraj czyli gulasz z kaszą a później poczta, kerfur, pranie, prasowanie... I wybieranie ciuszków na wyjście ze szpitala dla młodej
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja wogóle zrobiłam się strasznie duża teraz, barczysta i wogóle..
Właśnie wstawiłam pranie kocyków, pościeli, wkładu z gondoli itp.
Byłam w ZUSie i faktycznie nas jeszcze nie obowiązuje to prawo do zasiłku płatnego 80% przez rok Tylko 24 mies 100%płatne a potem 60% na pocieszenie Zeby się wyrównało, chociaż ustawa jeszcze nie jest podpisana więc jeszcze nie wiadomo czy nawet na te 60% sie załapiemy
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
malutka milka to trzeba jakis specjalistyczny, bo sie nie znam na nich? a figurki zazdroszcze, ja jak ide to ida moje boczki, a ja zacisnieta posrodku
wisnia podejrzewam, ze z tylu tez tak masz jak malutkamilka, takze bez skromosci
poszlam oddac pity mojej tesciowej i diwiedzialam sie, ze w sobote jestesmy zaproszeni do niej na jej zareczyny z tym swoim nowym facetem. a za jakies miesiac, jak beda terminy w usc, na slub. jestem w szoku, moj chlopak jeszcze nie wie, juz widze jego mine. a w najblizsza przyszlosc kupuja ziemie w Kudowie ( czyli tam u niego) i beda budowac dom. ja tu sie nakrecalam na swoj slub, a tu tesciowka nas wyprzedzila, po jakos 3 miesiacach znajomosci z gosciem.
trzeba sie brac za obiadek, ale jakos lenia mam
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
allegro.pl/hula-hop-z-masazem-bb-6420-mo...tis-i3139144260.html
z pojedynczymi wypuskami ale sporo wystajacymi.
Mozna tez kupic z podwójnymi wypustkami ale one mniej wystaja niz te pojedyncze. Ponoc one zbijaja tluszczyk. Ja jestem zadowolona z tego zakupu ale na poczatku ten bol i siniaki... warte
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Dałam wolny wybór mężowi co do imienia. Stwierdzialm, że jak ja wybrałam wszystko sama procz wozka, bo go nie było to niech chociaz on imie wybierze. Bo ja sama nie wiem jakie nagle wszystkie mi sie podobaja a wiem ze te imiona co mezowi sie podobaja mi tez przypadly do gusty. Wiec co nie wybierze mi bedzie odpowiadac.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Już jesteśmy po wizycie u ginki. Nie zrobiła mi USG..powiedziała, że na następnej wizycie za 2 tygodnie. Teraz mnie tylko sprawdziła ginekologicznie (jestem szczelnie zamknięta) i zbadała mi PH...mama 4. Stwierdziła, ze okej na tym etapie ciąży.
Miałam robione oczywiście KTG...z tym to u mnie zawsze problem...mam trochę tłuszczyku i muszę wciąż to jedno trzymać (przyciskać) żeby było słychać bicie serca. Aż mi ręce zdrętwiały Mała na KTG dostała czkawki...inne kobiety aż z wrażenia oczy otworzyły i się śmiałyśmy bo takie fajne rytmiczne stukanie było hihi
No i przytyłam 2kg w 2 tygodnie...więc na mój gust dużo. Lekarka co prawda nic nie mówiła na ten temat...ale jak dla mnie to dużo. Czyli na plusie mam 9kg
Dziś też miałam ciężką noc...jakaś gęsta wydzielina spływa mi z zatok do gardła i mi wciąż rzęziło i się co chwilę budziłam...a jak się przekręcałam z boku na bok to zgagę taka dostawałam, ze o matko święta dziś gince powiedziałam, ze ma mi coś na to zapisać i zapisała mi rennie. Oczywiście tutaj jest to na receptę. Zobaczymy jak na mnie to będzie działać.
Dzidzia u mnie siedzi jeszcze wysoko. Więc nie zapowiada się rychły poród Skurcze chyba miałam dwa malutkie jak tak obserwowałam na KTG...ale mogły być wynikiem kopniaków córki.
Dostałam od lekarki w końcu zaświadczenie na pobranie kasy z ubezpieczalni. Musze zanieść. może dziś bo pogoda fajna.
Marta no to nie źle z tym wózkiem ci przyjechał facet...ale tak prawdę mówiąc to do 22-ej miał prawo
Czekam na zdjęcie
Kasia to jest tzw. znieczulica. Sama byłabym wściekła. Ja to bym w ogóle nie ustała chyba ani 5 minut bo zaraz mam drętwienie lewej nogi jak za dużo stoję czy chodzę i muszę zaraz usiąść.
malutka - śliczna figurka...tylko pozazdrościć
Wiecie co dziś mi się rano przytrafiło? Poszłam do łazienki. Zrobiłam siusiu. I zaczęłam smarkać to po nogach poleciało mi coś przezroczystego, białego. Nie macie pojęcia jak się przestraszyłam Gince to dziś powiedziałam, to od razu mówi że nie mam się czym przejmować ze to mocz był, że na pewno nie wody płodowe. Zapytała się czy jakieś dolegliwości przy tym były...a ja że żadnych...zbadała mnie na fotelu i potwierdziła że to nie mogły być wody. Jezu nie wiem. Ale to nie miało żadnego zapachu, ani nic. Przezroczysta ciecz. Ginka stwierdziła że tak się czasem zdarza i że to mija. Ale obserwuję się cały czas i dziś rano miałam pierwszy raz coś takiego i od tego czasu nic już. Oby miała rację.
Życzę miłego dnia brzuchatki
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Malutkamilka...pewnie ze nie widac, zes ciazowa pani swietnie z tylu wygladasz...pupa zgrabna...zreszta z przodu, na bank tez
Ja to jestem z tych bardziej tluszczowych...ale kiedys chodzilam na aerobik i w pol roku udalo mi sie sporo zrzucic, mam nadzieje, ze jak tylko dojde do siebie po porodzie, to tez sie wezme za moje cielsko..w ogole mysle o kupnie pasa poporodowego...zastanawiam sie tylko, czy w moim przypadku ma to sens...po Emi miesnie mi sie juz troche rozwalily i mialam flaczka a nie brzuch...ale chcialabym jednak w tym kierunku cos zrobic.
Haniu, to moglbyc mocz...nasze zwieracze w obecnym stanie sa nadwyrezane...pamietasz, jak pisalam, ze przy wymiotach sikalam?
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Właśnie wróciłam z pracki i mam 11 dni wolnego!! Heh cóż ja pocznę z taką ilościa czasu?!
Haniu też słyszałam od koleżanek, że w ostatnim etapie ciąży przy kichaniu np popuszczały troszkę moczu więc nie martw się to na pewno nie wody płodowe Zreszta jak Ci ginka powiedziała, że jesteś "szczelna" to zapewne miała racje
Malutkamilka ja tyż twierdzę, że figurę masz klasową-wyglądam podobnie tylko dupsko 2 razy większe heheheheh co do wagi dzidziusia mi na zwykłych badaniach tego gin nie mówi, powiedzieli mi tylko na usg ostatnim, że maluch waży 1,6 kg ale to w 30 tygodniu było..ciekawe ile teraz??
Kurcze mnie dzidzia tak kuloski wypycha pod cycuszkami, że nie mogę się normalnie zginać i przyjmuję pozycję na pół leżącą, niby fajnie ale ostatnio jak auto prowadziłam i mi tak wcisnął nóżki to nie mogłam jechać, musiałam na poboczu stanąć mężuś mówi że chyba czas najwyższy zrezygnować z pracy i do auta wsiadać jako pasażer ale ja jestem uparta...
Agusia pas powinien coś pomóc moja znajoma też przy 2 dzieciątku zaczęła używać i mówi, że mięśnie znacznie jej się poprawiły..dołożyła do tego co prawda jakieś ćwiczenia więc myślę, że brzuszki dadzą rade