BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #636115 przez violcia00
Na pierwszej wizycie dał mi taka rozpiske Haniu,wydrukował to z komputera wiec raczej mnie nie oszukal,takie maja ceny :angry: .Pozatym opłacam ubezpieczenie i dostałam taka karte ktora daje na kazdej wizycie lekarzowi,o sobie wklada w taka maszynke,a pozniej mi pieniazki zwracaja 70%,a od 7 miesiaca 100% wiec tak jakby ta wizyta była za darmo bo mi ubezpieczalnia odda kaske,tak ze jest spoko i nie rozumiem nerwów mojego B.ale kto zrozumie facetow :angry:

A buty to balerinki kupiłam-chciałam jeszcze jedne bo za druga pare placisz 50%(taka fajna wyprzedarz byla)ale juz na to czasu nie bylo zeby wybrac jeszcze jedne :dry:

Dostałam duzo badan do zrobienia-oprocz moczu i krwi,jeszcze wymaz,ktory dzisiaj mi tez lekarz w gabinecie robil i jeszcze jakies o ktorych nie mam pojecia.

No i moj syn prawdopodobnie urodzi sie wczesniej(oby) :silly: o lekarz powiedzial ze powinien 4 kilo wazyc :woohoo:

Ja tez czekam na to zdjecie wozka Marty-moze sie doczekamy :unsure: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #636153 przez Hania84
Wiśnia - fajnie, że takie szczęście z tymi wejściówkami. To się chłopaki rozerwią...byle nie za bardzo :lol: bo kto ich poskłada :lol:

violcia - no to jak dostałaś rozpiskę na początku i jeszcze na dodatek Wam zwracają to jaki problem u twojego? ech kto zrozumie facetów...masz rację ;)
Lubię baleriny :) Bardzo wygodne buty :)

11 lata 8 miesiąc temu #636172 przez violcia00
No właśnie Haniu tez tego nie rozumiem...takie humorki czasem ma i musze to znosic :P

Kupiłam dzisiaj ładny plaka do pokoju małego z Kbusiem Puchatkiem,wlasnie go przykleiłam :lol: i jutro bede montowała tam karnisze i wieszała zasłonki-oczywiście z pomoca mojego B.

A co do tego badania wymazu(badania na obecnosc paciorkowców) to robiłyscie to juz??w PL to chyba nie jest obowiazkowe :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #636199 przez KasiaS
Wiolcia te chłopy takie są. Mnie ten mój piękny też wkurza strasznie od 2 dni. ja tu ledwo żywa dziś po bardzo intensywnym dniu (przez niego takim intensywnym) zabrałam się jeszcze do usprzątnięcia kilku rzeczy w których on musi mi pomóc to on się zabrał pojeździć na motorze. Kurde i znów stoimy w miejscu.
Co do butów to ja też ostatnio musiałam kupić 2 pary i to tak o 1,5-2 nr większa niż zwykle nosze :) Hania ja tez lubię balerinki ale nie teraz...moje nogi strasznie je rozpychają na boki ;)

11 lata 8 miesiąc temu #636212 przez violcia00
To w jakich butkach teraz smigasz Kasiu>> ;)

Mi nie puchną na szczescie stopy,ale chyba urosły :unsure: ,nie wiem czy to mozliew,ale z tego to wynika :P

Na motorze Twoj maz jezdzi?mam nadzieje ze nie na jakims scigaczu bo to nie bezbieczne...moj tez swojego czasu chcial kupic motor ale przeszlo mu to :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636225 przez Hania84
Kasiu no oczywiście że nie teraz baleriny (oczywiście jak ktoś mam popuchnięte stopy) bo to brzydko wygląda. Ale tak jak violcia ma nogi okej to czemu nie :)
Ja teraz chodzę w klapkach :)

Mój A. też miał swego czasu motor - ścigacz...ale miał wypadek (jak jeszcze się nie znaliśmy) i przestał jeździć...niedawno go sprzedał...ale nadal mu się te motory podobają.

Ja nawet nie wiem czy będę miała na te paciorkowce badanie .... chyba że to inaczej się nazywa GBS czy jakoś tak.

Posiedzieliśmy sobie z moim przed domkiem i zauważyliśmy, że nasza sąsiadka z dołu też jest w ciąży :lol: Już ma sporawy brzuszek...myślę, że około 2 miesiące po mnie będzie rodzić ;) ale te bąki tu latają i żądlą te dziewczyny :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #636228 przez Ikunia1910
Przyszło łóżeczko, mój braciszek poskręcał i już stoi :blush:
Aż mi się łezka zakręciła, takie to się już wszystko realne robi coraz bardziej :side:

Mi nóżka ani nie urosła ani nie puchnie.
Co do butków ja też śmigam w balerinach, ale uwielbiam też mokasynki, bardzo wygodne butki :)

Jej Kasiu to Ty tatuśkowi przetłumacz do rozumu dziecko się rodzi to ktoś musi na nie zarabiać a inwalida Ci raczej do szczęścia nie potrzebny :S

Haniu więcej uwagi, prosze mi się nie obrysowywać o nic :kiss:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #636239 przez rysa
violcia ja tez robie to badanie,mam sobie pobrac wymaz 6maja i razem z moczem zanieść do labolatorium.

Ja uwielbiam baleriny,mam chyba z 8 par i w maju zamierzam kupić nowe :)

Tak to jest z tymi facetami,mój właśnie przywiózł łóżeczko i od razu(nawet butów nie ściągał)poszedł z kolegą na piwo.Ale jak pisze Hania z nimi źle,bez nich też nie dobrze :/

Wogóle to dzisiaj od rana bardzo boli mnie brzuch,nawet ruchy małego są dla mnie bolesne i do tego mam biegunke,wydaje mi się że zjadłam coś nieodpowiedniego albo to wina maślanki,wypilam wczraj wieczorem caly karton...

11 lata 8 miesiąc temu #636245 przez Hania84
Ikunia obiecuję bardziej uważać ;)

Rysa możliwe, że od tego. Moja mama mi opowiadała, że jak była ze mną w ciąży to struła się kiszonymi ogórkami bo też na raz zjadła cały słoik.

Rysa a ten wymaz masz sama sobie w domu zrobić czy jak? bo nie rozumiem...

11 lata 8 miesiąc temu #636247 przez Ikunia1910
Rysa to ostrożnie, bo ja słyszałam że biegunka to przed porodem czasem jest, że się organizm oczyszcza :ohmy:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636261 przez kakaszka
my juz po wizycie kuzynki :) jestem w szoku ile ona rzeczy przytargala.

lozeczko ( ktorego sie nie spodziewalam ), wozek, fotelik, bujaczek, waga ( zeby sprawdzac czy dziecko cos zjadlo z piersi), czujnik oddechu, krzeseko do karmienia ( jak juz bedzie wieksze ), juz o szmatach nie wspominam. narazie siedze i na wszystko patrze z przerazeniem :D a wizyta sie udala, bylo milo, sympatycznie :) teraz bede musiala to jakos ogarnac.

rysa ty masz tego samego faceta co ja? bo on zamiast sie zajacv wlasnie lozeczkiem czy wozkiem poszedl na piwo z kolega?

mi o zadnych wymazach gin nic nie mowila, moze na nasteonej wizycie. mam oddac tylko krew i mocz, bo juz 2 miesiace nie robilam badan zadnych.

narazie ton wyglada tak, jak bede sie rozgrzebywac bede dowac normalne zdjecia :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636264 przez Agusia83
Hej dziewczynki,a ja wróciłam od fryzjera. W ciazy włosy rosną mi w zastraszającym tempie...na szczęście na nogach wolniej....haha :laugh:
Dwa dni temu walnelam farbę więc czuje sie juz ladna,tylko troche gruba :blink:

Oprócz tego bylam na ciuchach i zakupilam story do sypialni w kolorze kosci słoniowej i trzy tuniki...uwierzcie mi,ale nie wiem kiedy ostatnio tak zaszalalam dla siebie.

Dziewczynki,oszczędzajcie sie. Dziś mam skurcze z bólem okresowym.
Ja nadal ubieram swoje buciki...ciekawe do kiedy.

Składanie lozeczka,to magiczną chwila.
Myślę,ze usg nie szkodzi,ale nfz bidusia...
A gbs to właśnie ten paciorkowiec,myślę,ze jest obowiazkowy,bo niewykryty jest b.groźny dla malenstwa.

Kakaszka,widzisz,jakie cuda dostalas:) fajnie,ze wizyta sie udala. Pokaż mam ciuszki.

Wasi faceci poszli na piwo a moj zasnal na fotelu.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636268 przez Hania84
Kakaszka no i widzisz że wszystko okej :) mówiłam że tak będzie :) Fajnie !!!

Kurczę na prawdę tyle ci poprzywoziła, że sama jestem w szoku wow !!! Fajną masz tą kuzynkę :) Praktycznie przywiozła Ci wszystko co potrzebne. Tylko kosmetyków ci brakuje i chyba pieluch, ewentualnie jakiś kocyk czy rożek no i może pościel do łóżeczka :) Niesamowita jest :)

Czyli GBS jest obowiązkowe wszędzie, bo w PL też...naczytałam się o tym na lutówkach i majówkach ;) ja też będę miała robione to badanie.

Agusia...a zapomniałam napisać ...że dziś mi się śniło że 4 dziewczyny urodziły od nas już pod koniec maja !!!! A ty Agusia 30 maja urodziłaś !!! Więc uważaj ;) Tylko miałam taki polatany ten sen że zapamiętałam tylko Ciebie Agusia :)

A mój A. wcina właśnie loda :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #636274 przez violcia00
No właśnie Rysa tez mnie ciekawi co z tym wymazem-sama to bedziesz robic??

Bo ja dzisiaj dostałam skierowanie na to badanie-mam zrobic 10 maja i obawiam sie ze w laboratorium mi to beda robic,troche to dla mnie krepujace...jakis obcy facet czy babka bedzie mnie ogladac,ale juz trudno :huh: :dry:

Gratuluje Kakaszka...duzo tego masz,fajnie miec taka kuzynke :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #636275 przez Agusia83
Haniu,czyżby proroczy sen? Wooow :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka