BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #637191 przez WisniaJ
Hehe Haniu bo one teraz mogą przejść dodatkowo po tych 24tyg macierzyńskiego na kolejne 24 rodzinnego, a wcześniej mogły tylko matki dzieci urodzinych po którymśtam marca - jakoś chyba 19. Ale wiedziałam, że tak zrobią, bo co to za ustawa, co obowiązuje nie od początku roku... :/ DObrze, że to zmienili :) Kasia fajnie gdyby zrobili tak jak piszesz, ale czekamy jeszcze... Wtedy to by było extra :silly:

Moczę właśnie nóżki i wcinam jabłuszko, balkon otwarty, pod oknem mamy plac zabaw - powoli przyzwyczajam się do okrzyków dzieciaków :D Zaraz zabieram się za pedicure, może jeszcze sięgnę...? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #637222 przez kakaszka
mnie to narazie cudze dzieci denerwuja strasznie, ale tez bede musiala powoli sie przyzwyczajac :)

wlasnie wrocilam ze sklepu i nie moge sie nacieszyc pogoda. goraco tak, ze tylko siedziec na grillku i opalac sie, wszystko kwitnie. ale trzeba brac sie a obiadek ( dzis leczo ), bo corka juz jest glodna.

moze jutro sie uda gdzies wyjsc na przyrode, zobaczymy jaka pogoda bedzie.

11 lata 8 miesiąc temu #637225 przez WisniaJ
Kakaszka mi to się marzy kaszaneczka, karkóweczka, słonko i schłodzone piwko, mmm... Już wkrtóce :) Obce też mnie wkurzają, ale znam i takich ludzi, którzy nienawidzą dzieci ale za swoimi szaleją, więc całkiem mozliwe, że taka będę :P

11 lata 8 miesiąc temu #637228 przez kakaszka
no to mamy wspolne marzenia :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637248 przez WisniaJ
Kakaszka to już wkrótce może zrealizowawszy marzenia, po taaaakiej przerwie... :D

Pedicure zrobiony, pazurki pomalowane - jestem gotowa na majówkę ;) No i wstępnie wybrałam kreację wyjściową ze szpitala dla Gabi :)

Ah do listy moich marzeń dorzucam jeszcze wyspanie się w końcu na brzuchu i kupienie jakiegoś ciucha niewiszącego... :P Jak urodzę to pierwsze co to się położę na brzuch hehe

11 lata 8 miesiąc temu #637265 przez rysa
Wiśnia też mi się już maży kupić jakiś fajny ciuszek :)

Kakaszka a ten wózek jest poprostu cudwwny, uwielbiam takie kolory, a firma Quinny jest jedną z lepszych na wózkowym rynku. naprawde baardzo dobra firma(zobacz sobie opinie na necie).Zazdroszcze Ci go :blink: :)

Haniu tez słyszałam o tych zmianach w macierzyńskim, przynajmniej mamuśki z pierwszego kwartału sie cieszą :) Mam cicha nadzieję że my będziemy mogły skorzystać z 80% zasiłku przez cały rok. Ale to by było zbyt piękne :(

11 lata 8 miesiąc temu #637277 przez Hania84
Też zrobiłam sobie pazurki u nóg...ale ciężko było na maksa...musiałam brzuch włożyć sobie między nogi hihi :lol: :silly:

Oj taka majówka z grillem też mi się marzy...i jakaś dobra kiełbaska z PL :silly:

Rysa jeszcze nic nie przesądzone z tym zasiłkiem...trzymam kciuki, żeby i Wam się poszczęściło w tym kierunku :)

11 lata 8 miesiąc temu #637282 przez KasiaS
Kakaszka wózek super. Też zazdroszczę :) Też dostaliśmy wózek od rodzinki ale taki wielgachny że zanim dotarłam nim do mieszkania to otrzaskałam wszystkie możliwe ściany na klatce B)

11 lata 8 miesiąc temu #637291 przez kakaszka
no przekonalyscie mnie do wozka :P mam nadzieje, ze corci bedzie obojetnie jaki ma kolor i jak wyrosnie nie bedzie miec do mnie pretensji :D

ja zrobilam pozurki 2 dni temu, wiec dziewczyny jestesmy bohaterkami :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637292 przez WisniaJ
Mój brzuch podczas pedicure też wylądował między nogami, a jak się musiałam nakombinować... :lol:

Ja tez po cichu liczę, że jeszcze zmienią zdanie i dadzą nam pójść na ten macierzyński 80% płatny... Ale jeszcze nic straconego :)

Kasia ja się boję, że nim zacznę dobrze manewrować naszym wozem to Gabryśka już z niego wyrośnie :lol:

Kakaszka nie żartuj ja kocham turkusowy :) Wózek jest piękny.

11 lata 8 miesiąc temu #637302 przez Gochens
Cześć ;)

Właśnie wróciłam z działeczki no muszę Wam powiedzieć, że pogoda jest cudna... Trawka, ciepełko, śpiew ptaszków...ojj IDEAŁ... Leżałam trochę na słońcu -spiekłam się na małego raczka ale już nie to co kiedyś, nie dałam rady leżeć plackiem pół dnia :) ale jak tylko będzie taka piękna pogoda zabieramy manatki i jedziemy na działkę nie ma co !!

Ikunia super sylwetka zazdraszczam ;) Domek śliczny dla Twej dzidzi :P

Wiśnia podziwiam za pedicure ja żeby pięty posmarować po kąpieli muszę się nieźle nagimnastykować heheh

Słyszałam właśnie dziś, że ma być macierzyński od stycznia liczony ale coś mi tu podejrzane jest to wszystko..ciekawe co nam zabiorą skoro TYLE dali ;/

uciekam pod prysznic :*

11 lata 8 miesiąc temu #637309 przez aleksiaa88
Witam też bym sobie pomalowała paznokcie u stóp ale to nie wykonalne, z obcięciem był wielki problem trochę krzywo wyszło ale pilnik sprostował, lakierem raczej nie będę się bawić, prędzej zastygnie na palcu niż skończę malowanie. Póki co zostają tylko rączki do zabawy
Kupiłam dziś baleriny teraz mogę ganiać.
Przy okazji byłam zrobić badania kurde jak wyszłam to z ręki mi się lało taka mała dziurka a ciekło :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #637347 przez Ikunia1910
Kakaszka wózek cud miód malinka :) Ja właśnie próbuje robic wszystko oby się tylko opędzić na ile to możliwe od tych róży i fiołków bo mnie już mdli na sam widok :silly:

Apropos pojazdów to Marta wciąż sie nie pochwaliłaś... :angry:

Byłam na ryneczku i kupiłam UWAGA!!! BOTWINKĘ :) Jeszcze droga i buraczki nieduże ale nie mogłam się powstrzymać :) I z tego również względu knedelki lepilam dzisiaj, a jutro będzie zupka :lol:

Ja nie mam takiego problemu z doprowadzaniem nóżek do ładu. Ale swego czasu wymiatałam szpagatami na lewo i prawo więc to pewnie dlatego. Pewnie że brzuszek troszke zawadza, ale nie ma tragedii :silly:

Gochens widzę, że z urlopiku korzystasz prawidłowo ;) oby tak dalej.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #637351 przez Hania84
A idź Ikunia...Ty nie dobra TY ... jak mogłaś mnie poszczuć botwinką ;) ech kurka na wacie zjadłabym sobie taką zupkę...ale tu nie wiedzą co to botwinka :(

11 lata 8 miesiąc temu #637353 przez kakaszka
u mnie znowu rozwalone mieszkanie. partner z kolega rozebrali szafe, co ledwo stala, teraz zamieszka w piwnicy :) no i pozniej chyba sprzatanie pokoiku, chociaz zobaczymy, bo juz sie pozno robi, a jeszcze obiadu nie mam.

Ikunia ja sie dzis nie moglam powstrzymac i nie kupic pomidorow malinowek. w koncu zaczynaja sie sprzedawac prawdziwe warzywka, uwielbiam to :) na szczescie warzywniak mam pod domem, takze bedzie moim ulubionym sklepem w najblizszym czasie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka