BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637396 przez Hania84
No to u mnie rozpadało się na dobre. Lubię zapach deszczu... :blush:

Patrzyłam na pogodę i ponoć pochmurnie ma być aż do 10 maja u nas. Ciekawe czy się sprawdzi. Ale na pewno do czwartku przyszłego tygodnia mamy mieć deszczowo. Więc majówka pod deszczem u mnie :dry:

Coś mówią u mnie w tv o szkodliwości tuszy do rzęs...że zawierają nitrozaminę czy coś takiego...hmmm...na szczęście ja tego nie używam bo mi zaraz oczy łzawią.
Ech w dzisiejszych czasach na dobrą sprawę to każda rzecz ma coś szkodliwego w sobie...co się porobiło...a później te wszystkie raki itp.

...aha ... teraz patrzę na program i faktycznie tusze do rzęs zawierają nitrozaminę - substancję rakotwórczą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637409 przez Marta1985

Zrobiłam zdjęcie w realu ale nie działa mi program do przesłania ich na komputer :(

Wogole jakiś dziwny dzień dziś był :( Musze chwile odpocząć później Wam opisze ale mila rzecz mnie tez spotkała :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #637417 przez violcia00
Dobry wieczór mamuski.

Ja skonczylam na dzisiaj prace...w koncu zrobiłam porzadek w pokoju malego,nie czekam juZ na komode,mam tam tez szafe wnekowa w ktorej przechowywalam nasze rzeczy,ale przeniosłam je do sypialni(jakos sie zmiescily):laugh: a tam wloszylam rzeczy synka,zawiesiłam zasłonki i wszystko juzladnie wyglada...jeszcze tylko brakuje dywanu i kanape z salonu tam przeniesiemy bo jest sporo miejsca i finito :silly:

Zmeczyłam sie troche,teraz jeszcze pomylam podłogi zeby na jutro miec spokoj.

Kakaszka co Ty chcesz od tego wozka??Bardzo ładny...kolor niebieski pasuje tez do dziewczynki :kiss:
Ja jakbym miałą córcie to nie kupowałabym wszystkiego rozowego,za bardzo przesłodzone,a pozniej dla chłopca do nie bardzo :P

Witam takze nowa mamuske :)

Ikunia swietnie wygladasz...taka młodziutka jestes :blink:

U mnie tez teraz zaczeło padac :angry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637428 przez aleksiaa88
Poszła baba na ogród bo jej się sałaty zachciało sadzić a teraz mały się wypiął brzuch zniekształcił i tak siedzi pewnie kare mi zrobił :dry:

Kolacyjka kanapki z serem i szczypiorkiem

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637462 przez Ikunia1910
Violcia bo ja młoda mamusia jestem ;) W tym roku 22 wiosny na karku. Ale psychicznie wycienczona ze hej i czasem czuje sie jak bym miala jakies 40. juz za soba :S

Haniu to nie macie w niemcowni sklepow z pl produktami ? :(

Aleksia ja sałatke bede przesadzac w środę ;)

Strasznie mocno juz mnie mała bije, nie moge sobie znalesc odpowiedniej pozycji bo wciaz mi wystawia te swoje zminiaturyzowane kosteczki...

Od jutra do środy zapowiadają deszcz :/ ale może szybciej mi kwiateczki zakwitna na dzialce ;)

Marta ładniutka ta bryczka. A kolorek tez taki jak na obrazku ? Uwielbiam szary :blush:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #637468 przez Hania84
Ja też już po kolacji...kanapki z pomidorem i kwaśną śmietaną :silly:

Wózek super Marta. :) Czekam co takiego fajnego Ci się dziś przytrafiło :)

Ikunia mamy jakiś gdzieś z polską żywnością...ale dokładnie nie wiem gdzie...dowiedziałam się tylko tyle że jakieś 10km ode mnie ... ale ponoć drogo mają.
Ikunia bardzo dobrze Cię rozumiem...też kiedyś tak się czułam, na prawdę...wypluta, wypruta i zmęczona wszystkim...ale pamiętaj że po deszczu zawsze wychodzi słońce :blink: i tego bądź pewna :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #637488 przez violcia00
Ikunia miałam pytac ile masz latek ale głupio mi tak było jakos :blush: ...ja bym Ci dała mniej i nie dziwie sie ze zmeczona jestes,masz troche problemow,ale mam nadzieje ze Ci sie wszystko ułozy :blink:

Marta wozek bardzo ładny :)

Ja ide dopiero na kolacje a pozniej jeszcze kapiel i jakis film obejrze :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #637491 przez Ikunia1910
Haniu zaczynam w to wierzyć. Moze jeszcze bedzie tak ze mając 40 przeżyje drugą młodość żeby odzyskac choc czesc tego co teraz trace. No i przepraszam w takim razie za ta botwinke nie wiedzialam ze szwaby nie znaja takiego czegos...
:laugh:

Uciekamy spac, bo słoneczko troszke wyciągnęło z nas życie a raczej ze mnie bo Zofija dalej skacze jak szalona.
Do juterka

11 lata 8 miesiąc temu #637496 przez kakaszka
ja troszke ogarnelam rzeczy i jestem wykonczona. brzuch odrazu twardy jak kamien i dwa razy ciezszy niz zwykle. dlatego teraz siedze i zajadam lody, nagroda musi byc :)

Ikunia wygladasz mlodziej, takze tak trzymaj i niech wszystko zyciowe trudnosci cie nie zlamia :) i mi sie wydawalo czy musisz lezec nozkami w gore? ( o jakiej salacie ty mowisz ) :P

ja podnioslam pusta gondole swojego wozka i sie zalamalam. jak tam jeszcze bedzie posciel, dziecko to nie dam rade tego wtargac na 4 pietro. jestem przerazona, ale narazie nie chce o tym myslec, pozniej sie cos wykombinuje.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637506 przez Hania84
Właśnie Ikunia...przeoczyłam tę sałatę...nogi w górę i leżymy kochana...a sałatę niech ktoś z domowników posadzi :)
...i za jakie 20 lat...Ikunia...u mnie zaświeciło pierwsze słońce w wieku 27 lat a za chwilę drugie słońce zaświeci u mnie w wieku 29 ;) ...u Ciebie pierwsze może jeszcze wcześniej więc głowa do góry :)

Kakaszka -lody i do wyrka odpocząć :) Dasz radę z tą gondolą...po porodzie to takiej werwy dostaniesz że może i cały wózek na 4 piętro wtargasz ;) ... swoją drogą lody to chyba nie twoja kolacja co ? :P

11 lata 8 miesiąc temu #637554 przez kakaszka
haniu jestem grzeczna, jadlam leczo :D

11 lata 8 miesiąc temu #637650 przez natali
hej jestem i ja wkoncu was doczytalam do konca.

Marta wozeczek bardzo ladny tez lubie szarosci a gondolka wyglada bardzo zgrabnie.

Kakaszka twoj tez jest ladny a kolorkami sie nie przejmoj zapewniam cie ze ta firma wozkow jest bardzo dobra ja dla pierwszego synka mialam wlasnie wozek tej marki i wyobraz sobie ze byl we fiolecie " dla synka" i nie bylo tak tragicznie ale jak to mowia darowanemu koniu w zeby sie nie zaglada czy jakos tak to sie mowi. i dodam ze masz fajna kuzynke, wstawiaj fotki co ci tam ciekawego podrzucila.

Moja przyjaciolka wczoraj urodzila miala termin na polowe maja ale wszystko jest wporzadku jutro wychodzi, malutka na trzy tyg przed terminem urodzila sie z waga 3100.

witam nowa mamusie

Moj brzdac chyba zmienil pozycje bo czuje go bardzo z prawej wczesniej pupcie wypinal z lewej i byl glowka w dol mam nadzieje ze wciaz jest w poniedzialek wizyta u gin takze wszystko bedzie wiadomo.Ja tez dostalam skierowanie na pobranie wymazu z odbytu i pochwy, przy okazji sprawdza jak dzieciatko jest wysoko ale mam to dopiero na 22 maja.

11 lata 8 miesiąc temu #637707 przez Ikunia1910
No dzis pierwsza witam się ja przy porannej kawusi.
Kasi chyba wreszcie udało się pospać ;)

Natali gratulacje dla przyjaciółki. A malutka rzeczywiście nie taka malutka jak na wcześniaka. Może źle wyliczyli termin.
No ale najwazniejsze ze juz ma kruszynke przy sobie :)

Ja tak sobie liczę to do dnia zero pozostało mi jeszcze 38 dni :cheer:
Wszystko staje sie coraz bardziej realne.

Milego dzionka kochane.

11 lata 8 miesiąc temu #637709 przez aleksiaa88
Taka mam ochotę dziś na pieczenie, że szukam z rana przepisu na jakiś placuszek

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #637724 przez Marta1985
Dzień dobry dziewczynki :-) wczoraj strasznie wymęczona byłam i padałam od razu jak położyłam się do łóżka :-) w sensie takim ze pogoda mnie zmęczyła :-( rano byliśmy z rodzicami na zakupach kupiłam pampersiaki i parę innych drobiazgów a rodzice zakupili nam kilka rzeczy do kuchni :$ powiem wam ze miłość do dziecka to musi być coś pięknego - już się nie mogę doczekać tego szkraba mojego :-) a co mi się przytrafiło - kupiliśmy ciuszki dla Bartusia w H&M kolejka całkiem spora a tu Pani ekspedientka mnie wola i mnie kobietę z WIDOCZNA CIĄŻA obsłużyła bez problemu i bez stania w kolejce - moja mama stała z boku i mówiła ze ludzie byli zbulwersowani :-) ale muszę maila chyba gdzieś wysłać i pochwalić obsługę :-)

Tak wózeczek jest szary :-) ale w środku Bartuś będzie miał kolorowo :-)

Dziś jedziemy z mężem tylko obejrzeć meble w jednym sklepie i będziemy wypoczywać :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka