BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #637951 przez aleksiaa88
Tetra do okien hmmm jeszcze nie próbowałam
Dziś pierwszy raz od paru miesięcy prowadziłam auto heh i nie zapomniałam jak to się robi, brakuje mi tego
U mnie rano w cieniu było 23'C a takie parno teraz przyszedł mega wiatr, aż mnie głowa rozbolała ale przynajmniej jest ciepło, to 3 ból głowy odkąd jestem w ciąży jakoś trzeba przetrzymać
Zapiekanka makaronowa już w piecu ale będzie uczta
Mam rożek i w tym będzie spać, kołderkę też mam ale kupiłam ją ze względu iż był cały zestaw na allegro i wyszło tanio jako jedna wysyłka w tym był rożek, kołderka z pościelą do wózka i łóżeczka, prześcieradło.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #637959 przez WisniaJ
Aleksia ja tak samo kupiłam na allegro cały zestaw także mamy kołderkę, rożek i kołderkę do wózka, a z czego będziemy korzystać na początku - nie wiem, zobaczymy :) Bo mam też śpiworek i stawiam, ze na początku w śpiworku będzie małej najwygodniej, bo się nie rozkopie i nie będę się bała, że jej się główka zakryje...

11 lata 8 miesiąc temu #637982 przez aleksiaa88
Z kołderki chyba nie będę teraz korzystać a kupiłam z myślą o jesieni okazja była to trzeba było korzystać. Na hurtowni sam wsad czyli kołderka i podusia do łóżka 50zł, na allegro cały zestaw wyniósł 70zł z przesyłką. Trafiła mi się wyprzedaż
Myślałam o tym śpiworku ale w końcu się rozmyśliłam i nie kupię rożek może starczy.
zabieram się za robienie placuszka

11 lata 8 miesiąc temu #637993 przez kakaszka
aleksiaa a moze masz gdzies jeszcze linka do tej aukcji? moze bylaby jeszcze aktualna. bo ja wlasnie szukam na allegro i nie moge odpowiedniego zestawu znalezc, a zalezalo mi zeby tak do 100 zl bylo. bo w niektorych aukcjach sa nie potrzebne rzeczy, a tego co trzeba, czyli to wlasnie co masz, nie ma.

11 lata 8 miesiąc temu #637995 przez natali
Hej mamusie
Ja nie mam ani spiworka ani rozka z pierwszym synkiem mialam spiworek i tak jak byl z metka tak zostal nie uzylam wogole, tesciowa zawijala mi malego w kocyk tak jak w rozek ale mi i tak bylo wygodniej bez, czulam wtedy pewnosc ze mi sie nie wyslizgnie. U mnie pewnie bedzie bardzo cieplo takze wystarczy delikatne okrycie tak mi sie wydaje. Pieluszki tetrowe tez mam chyba 6 a flanelowych 4 ale bede ich uzywac tak jak napisala Hania tetra do podkladania wycierania a flanela do okrycia mysle ze spokojnie wystarczy.
U mnie pogoda do bani caly czas pada i tak ma byc przez tydzien.

11 lata 8 miesiąc temu #637998 przez Marta1985
Halo :)

Tak wiśnia we wtorek na 18:15 idziemy zobaczyć czy Bartuś się odwrócił :)

Ogólnie to dziś zmierzyłam obwód pasa i jest 110 cm :)

A co do mojej aktywności to wiecie my jeszcze mieszkamy z rodzicami wiec obowiązków domowych nie mam za dużo, mama tez mi za bardzo nie każe nic robić wiec zajmuje się tym remontem :) Bo dzień bez Castoramy to dzień stracony - może jeszcze w niej urodzę :P

Kasia, nie wiem co Ci poradzić :( z jednej strony teściowie się na pewno ucieszą z twojego przyjazdu a z drugiej jak się z mężem nie będziesz jakiś czas widzieć to to tez pozytywnie wpływa na związek - mój mąż jakiś czas temu tez był u mamy bo miał zepsuty samochód a dojazd autobusem od moich rodziców jest nie realny i wówczas człowiek zdaje sobie sprawę jak brakuje tej drugiej osoby :( Także nie wiem co ci doradzić :*

11 lata 8 miesiąc temu #638002 przez WisniaJ
Ja kupiłam zestaw pościeli co prawda trochę droższy bo za 240zł (z przesyłką już), ale mam w tym: materac, pościel do łózka z wkładem, pościel do wózka z wkładem, ochraniacz na szczebelki, rożek, przescieradelko, poduszka - jasiek i przybornik na łóżeczko. Wszystko w jednym kolorze będzie :D No i wszystko w jednej paczce, nie będę musiała się martwic i po sklepach latać, później tylko dokupię pościel na zmianę i wszystko :) Ja akurat szukałam baaardzo długo takiego zestawu, żeby było własnie konkretnie te rzeczy, bo nie chciałam baldachimu czy moskitiery, a i czasami jakieś bzdury dorzucają zupełnie niepotrzebne... No ale się udało w końcu :lol: A śpiworek dostałam od koleżanki i u niej się sprawdził, a jej córcia urodzona w maju, więc przetestujemy i zobaczywszy :)

Marta no to konkretny brzyszek, mój nadal nie dobił setki... :/ Nie czujesz czy się mały obrócił, czy kopie jakoś inaczej? Robiłaś te cwiczenia na odwrócenie, które podobno działają? :P A co do obowiazków to bedzie ci się pewnie trudno przerzucić nagle jak już się wprowadzicie na swoje salony :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #638011 przez Marta1985
Ćwiczę :) troszkę inaczej go czuje - ale się okaże - będzie co ma być :)

Nie no dam rade z tymi obowiązkami zawsze swoje obowiązki miałam ale teraz jak zajęci jesteśmy tym remontem to mama już mi nie każe nic robić :(

A co do rozmiaru brzuszka to zauważyłam ze są okresy ze on wyjątkowo rośnie - i to jest kolejny taki wystrzał :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #638020 przez kakaszka
ja sie zmierzylam i dalej mam 105, jak 2 tygodnia temu ( pocieszajace :) ). chcociaz czasami mam wrazenie, ze brzuch sie robi ogromny, a czsami taki normalny.

ja wlasnie mysle o moskitierze do lozeczka. nie wiem jak to bedzie z owadami w tym roku. myslalam ze jak w jakim zestawie bedzie stojak na baldachim to go wykorzystam do moskitiery, ale tak specjalnie kupowac chyba nie bede. chyba, ze bedzie wielki problem z komarami itd, to juz wtedy sie dokupi.

takze potrzebuje, posciel, wklady, przescieradlo, rozek, no i ochraniacz tez by sie przydal ( bo tez dostalam od kuzynki, ale mi sie wzorek nie podoba :) ( ale ja wybrzydzam :D ). a niestety nie moge znalezc oddzielnie pokrowca na niego ( bo jest na cale lozko, czyli duzy ).
6 elementowy zestawik mi by pasowal.
ale i tak zaczekam na przyjazd mamy i ja chyba wykorzystam i kupie taki mega wypasiony zestaw ze wszystkim :D
bo komode to juz siostra kupuje ( zamiast lozeczka ).

a teraz mnie czeka kawusia z mleczkiem i powtorka Top Model :D

11 lata 8 miesiąc temu #638035 przez WisniaJ
Martusia no to dobrze miejmy nadzieję, że Bartuś dołączył do grona główkowców :D

Mój brzuch jakoś ma te skoki małe, bo rośnie tylko po kilka cm, z reguły 2-3, ale ważne, że Gabi rośnie dobrze :)

Z pościelą ja oczywiście wykorzystałam też rodziców bo oni płacili za łóżeczko wraz z całym "osprzętem", dlatego kupiłam wszystko w jednym... ;P A z moskitiery ja zrezygnowałam, bo u nas na piąte piętro dolatuje jakiś 1% owadów :)

Kakaszka no to zdrówko, u mnie też kawusia z mleczkiem i powtórka Top Model :lol: a mężczyzna mój zajął się prądem... :P Wczoraj usiedliśmy sobie na spokojnie i stwierdziliśmy... że jednak jesteśmy odpowiedzialni, bo już wszystko gotowe na przyjście Gabryśki :) A kto by się spodziewał, my zawsze tacy nieogarnięci i spóźnieni wiecznie ze wszystkim... :)

11 lata 8 miesiąc temu #638040 przez kakaszka
Wisnia zdroweczko :D no moze na poje 4 pietro tez nie doleca owady :)

11 lata 8 miesiąc temu #638042 przez aleksiaa88
Kakaszka szukałam na allegro ale odkąd zmienili wygląd- oczywiście na gorszy jak dla mnie to zniknęły moje zakupione rzeczy i obserwowane również :angry: pacany

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #638043 przez WisniaJ
Pewnie zależy od okolicy. My niby mieszkamy w centrum, ale nasze osiedle to taka jakby ostoja miasta, obok jest lasek, z drugiej strony całe hektary działeczek, a kawałeczek od nas zalesiony cmentarz (ten największy w Europie ;) ) i to są niby dobre tereny dla owadów, zwłaszcza komarów, bo bardzo wilgotne, a komara mieliśmy w tamtym roku jednego no może dwa - ale Przemek szybko go wywęszył i pacnął kapciem... :lol: Więc myślę, ze u was nie powinno też być tragedii :)

Właśnie wyczytałam, że pępka po porodzie najlepiej nie smarować niczym, a miałam zamiar kupić waciki nasączone spirytusem, ale wykorzystam tą radę i nie będę smarować niczym tylko wietrzyć i czekać, aż odpadnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #638051 przez kakaszka
Wisnia ja tez nie bede zadnych gazikow spirytusowych uzywac. moja kolezanka mamusia mi mowila, ze teraz sie od tego odchodzi, a pepuszek sam odpada w pierwszych dniach.

Aleksiaa dzieki za starania, trudno bede szukac :) moze na cos ciekawego w koncu trafie.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #638055 przez WisniaJ
Ostatnio sąsiadka urodziła, a jej córci pępek odpadł po uwaga miesiącu :lol: Oby u nas poszło szybciej ;)

Pamiętajcie dziś na TVN Style ostatni odcinek "O Matko!" Wielki poród :silly: My lecimy z Gabi leniuchować :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka