- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś pierwszy raz od paru miesięcy prowadziłam auto heh i nie zapomniałam jak to się robi, brakuje mi tego
U mnie rano w cieniu było 23'C a takie parno teraz przyszedł mega wiatr, aż mnie głowa rozbolała ale przynajmniej jest ciepło, to 3 ból głowy odkąd jestem w ciąży jakoś trzeba przetrzymać
Zapiekanka makaronowa już w piecu ale będzie uczta
Mam rożek i w tym będzie spać, kołderkę też mam ale kupiłam ją ze względu iż był cały zestaw na allegro i wyszło tanio jako jedna wysyłka w tym był rożek, kołderka z pościelą do wózka i łóżeczka, prześcieradło.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Myślałam o tym śpiworku ale w końcu się rozmyśliłam i nie kupię rożek może starczy.
zabieram się za robienie placuszka
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Ja nie mam ani spiworka ani rozka z pierwszym synkiem mialam spiworek i tak jak byl z metka tak zostal nie uzylam wogole, tesciowa zawijala mi malego w kocyk tak jak w rozek ale mi i tak bylo wygodniej bez, czulam wtedy pewnosc ze mi sie nie wyslizgnie. U mnie pewnie bedzie bardzo cieplo takze wystarczy delikatne okrycie tak mi sie wydaje. Pieluszki tetrowe tez mam chyba 6 a flanelowych 4 ale bede ich uzywac tak jak napisala Hania tetra do podkladania wycierania a flanela do okrycia mysle ze spokojnie wystarczy.
U mnie pogoda do bani caly czas pada i tak ma byc przez tydzien.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Tak wiśnia we wtorek na 18:15 idziemy zobaczyć czy Bartuś się odwrócił
Ogólnie to dziś zmierzyłam obwód pasa i jest 110 cm
A co do mojej aktywności to wiecie my jeszcze mieszkamy z rodzicami wiec obowiązków domowych nie mam za dużo, mama tez mi za bardzo nie każe nic robić wiec zajmuje się tym remontem Bo dzień bez Castoramy to dzień stracony - może jeszcze w niej urodzę
Kasia, nie wiem co Ci poradzić z jednej strony teściowie się na pewno ucieszą z twojego przyjazdu a z drugiej jak się z mężem nie będziesz jakiś czas widzieć to to tez pozytywnie wpływa na związek - mój mąż jakiś czas temu tez był u mamy bo miał zepsuty samochód a dojazd autobusem od moich rodziców jest nie realny i wówczas człowiek zdaje sobie sprawę jak brakuje tej drugiej osoby Także nie wiem co ci doradzić :*
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Marta no to konkretny brzyszek, mój nadal nie dobił setki... :/ Nie czujesz czy się mały obrócił, czy kopie jakoś inaczej? Robiłaś te cwiczenia na odwrócenie, które podobno działają? A co do obowiazków to bedzie ci się pewnie trudno przerzucić nagle jak już się wprowadzicie na swoje salony
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Nie no dam rade z tymi obowiązkami zawsze swoje obowiązki miałam ale teraz jak zajęci jesteśmy tym remontem to mama już mi nie każe nic robić
A co do rozmiaru brzuszka to zauważyłam ze są okresy ze on wyjątkowo rośnie - i to jest kolejny taki wystrzał
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ja wlasnie mysle o moskitierze do lozeczka. nie wiem jak to bedzie z owadami w tym roku. myslalam ze jak w jakim zestawie bedzie stojak na baldachim to go wykorzystam do moskitiery, ale tak specjalnie kupowac chyba nie bede. chyba, ze bedzie wielki problem z komarami itd, to juz wtedy sie dokupi.
takze potrzebuje, posciel, wklady, przescieradlo, rozek, no i ochraniacz tez by sie przydal ( bo tez dostalam od kuzynki, ale mi sie wzorek nie podoba ( ale ja wybrzydzam ). a niestety nie moge znalezc oddzielnie pokrowca na niego ( bo jest na cale lozko, czyli duzy ).
6 elementowy zestawik mi by pasowal.
ale i tak zaczekam na przyjazd mamy i ja chyba wykorzystam i kupie taki mega wypasiony zestaw ze wszystkim
bo komode to juz siostra kupuje ( zamiast lozeczka ).
a teraz mnie czeka kawusia z mleczkiem i powtorka Top Model
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Mój brzuch jakoś ma te skoki małe, bo rośnie tylko po kilka cm, z reguły 2-3, ale ważne, że Gabi rośnie dobrze
Z pościelą ja oczywiście wykorzystałam też rodziców bo oni płacili za łóżeczko wraz z całym "osprzętem", dlatego kupiłam wszystko w jednym... ;P A z moskitiery ja zrezygnowałam, bo u nas na piąte piętro dolatuje jakiś 1% owadów
Kakaszka no to zdrówko, u mnie też kawusia z mleczkiem i powtórka Top Model a mężczyzna mój zajął się prądem... Wczoraj usiedliśmy sobie na spokojnie i stwierdziliśmy... że jednak jesteśmy odpowiedzialni, bo już wszystko gotowe na przyjście Gabryśki A kto by się spodziewał, my zawsze tacy nieogarnięci i spóźnieni wiecznie ze wszystkim...
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Właśnie wyczytałam, że pępka po porodzie najlepiej nie smarować niczym, a miałam zamiar kupić waciki nasączone spirytusem, ale wykorzystam tą radę i nie będę smarować niczym tylko wietrzyć i czekać, aż odpadnie
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
Aleksiaa dzieki za starania, trudno bede szukac moze na cos ciekawego w koncu trafie.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Pamiętajcie dziś na TVN Style ostatni odcinek "O Matko!" Wielki poród My lecimy z Gabi leniuchować