BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #636277 przez Hania84
no możliwe...hehe ... a wiesz...u mnie często sny się spełniają ...a ten był taki realistyczny...serio !!! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #636279 przez kakaszka
no moge w sumie powiedziec, ze wszystko prawie mam, a jeszcze 3 godziny temu nie mialam nic :) mialam farta z ta kuzynka i teraz jest mi glupio, ze tak sie stresowalam jej wizyta.

agusia obiecuje zdjecia, ale juz nie dzisiaj :) balam sie, ze wszystko bedzie miala niebieskie, blekitne, ale prawie wszystko jest biale, bezowe, zolte czyli spokojnie dla dziewczynki sie nada.
to teraz moja siostra bedzie wkurzona, bo chciala kupic lozeczko, a tu nie trzeba juz :D musze wymyslec jej cos do kupienia :)zeby sie nie obrazila.

11 lata 8 miesiąc temu #636286 przez Beciara
Czesc, jestem Beata, mam ogromny brzuchol i termin porodu na 29 czerwiec.
Jako, ze jestem nowa, to troche sie tu rozejrze, znajde kilka waznych dla mnie odpowiedzi, zanim zaczne aktywnie sie udzielac.

Pozdrawiam :-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636287 przez violcia00
He he Haniu...bardzo ciekawe miewasz sny,ale to bardzo mozliwe zeniektóre z nas urodza wczesniej niz jest przewidywane :laugh:

a to mój Kubus Puchatek :lol:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #636290 przez kakaszka
witam beciara na forum :) milo widziec nowa twarz. kto w brzuszku siedzi ( laseczka czy fececik) ?

violcia czadowy Kubus :)

haniu a przez przypadek ja ci sie nie snilam, ze wczesniej urodze, byloby milo? :)

11 lata 8 miesiąc temu #636302 przez Beciara
Laseczka tym razem! Juhu :-) Facecikow juz dwoch mi sie wyklulo. Pora na spelnienie marzenia mamusi.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636303 przez Hania84
violcia...no po prostu super ten Kubuś :kiss: taka przyjazna uśmiechnięta naklejka :)

kakaszka no niestety nie pamiętam za bardzo pozostałych 3 dziewczyn...ale to raczej były te z początku czerwca...tylko co mnie zaskoczyło, że mnie tam nie było...hmmm może będę musiała trochę poczekać na spotkanie z Lenką.

Beciara witam na forum...rozgość się. Napisz coś więcej o sobie i o dziecku :) Wiesz już jaka płeć? i jakie imię? Pytam bo prowadzę tabelkę...to Cię przy okazji wpiszę :) Zapraszam do czynnego udziału na forum naszym czerwcowym :)

...ah napisałyśmy w tym samym czasie posta i nie zauważyłam...że o ile dobrze zrozumiałam...spodziewasz się 3 dzidziusia :) jak tak to super bo nie mamy tu jeszcze mamusi, która będzie miała trzecią pociechę :) Gratuluję córy :)

11 lata 8 miesiąc temu #636317 przez kakaszka
no to doswiadczona mamusia nam sie trafila. gratulacje spelnienia merzenia, no i chlopaczkow :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636366 przez rysa
Czesc Beata,fajnie że kolejna mamuśka do nas dolacza i w dodatku jaka doświadczona :)

Kakaszka ale masz super z tymi rzeczami i widać że wszystko pożądne:)Tylko pozazdrościć takiej kuzynki :)Apropo naszych facetów to już nie jeden raz jak czytałam Twoje wpisy Kakaszka to sobie myślałam że czytam o swoim...

Haniu mój R.twierdzi że Filip zacznie się rodzić 30maja wieczorem,mówi że ma takie przeczucie.I ze będzie już z nami 31.Może to ja byłam w Twoim śnie :)

Właśnie skończyłam prasować pierwszą turę ciuszków...:)

A co do tego wymazu to dostałam "sprzęt" do pobrania.Mam sobie sama pobrać bo podobno to badanie się robi między 35-38 tyg a jak byłam ostatnio na wizycie to był koniec 33 tyg.Nawet konkretnie kazał to zrobić 6maja i zanieść do bolatorium.

A no i już mi lepiej,brzuch zmiękł tylko boje sie coś zjeść żeby znowu nie wylądować na kibelku :/

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636407 przez Ikunia1910
Beatko witamy w czerwcówkach ;)

Haniu zapomniałaś o Małgośce, Ninka tez bedzie trzecim dzieciatkiem :)

Kakaszka super :lol: az po cichutku Ci zazdroszcze takiej rodzinki :)
Fajnie ze juz prawie wszystko masz:)

A tu mój dzisiejszy brzusio a w tle nowy nabytek :side:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #636422 przez Gochens
Dobry Wiecier ;)

Witam nową mamusię ;)

Kakaszka super, że tyyyyle dostałaś, że też ja nie mam takiej "bogatej" kuzynki ehhh no cóż, może kuzynce dostanie się coś ode mnie jak już zdecyduje się na dzidzie :P

Dziewczyny wy już pierzecie, prasujecie a ja wciąż nic... mama sie uparła, że z babcią mi porządnie wszystko wypiorą i wyprasują więc chyba się zgodzę ale to jeszcze chwile, musze najpierw zakupić proszki ;)

Ikunia pisz odwołanie do zarządu dróg!! Bez przesady kurde..szkoda, że nie dokupiłaś biletu jak zobaczyłaś mandat..wtedy miałabyś udokumentowane, że byłaś chwilę po nich...

Violcia super nakleja!! Ubóstwiam takie rzeczy a że sama jestem na nie za stara to teraz dzidzia może dostać to o czym marzy mamusia heheh

Byłam dziś u gina.. dostałam opeera :ohmy: , bo nie bioęe żelaza, które mi przepisał a we krwi wyszedł jego brak więc zrehabilitowałam się i od razu skoczyłam do apteki bo recepta od 2 tygodni leżała i czekała na "ten moment" :blush:

mężuś gra w Peesa a ja relaksuje się na łóżeczku z Wami ;)

Wiśnia już wiem co będę obić przez te 11 dni hehehe Dzięki :*

Kasia dziwne to uczucie z tym wypychaniem nóżek-u mnie to na bank są one nie dupcia bo czuję po boku dupcię.. ale faktycznie jak kijek od szczotki :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #636461 przez WisniaJ
Ja to bym swojego faceta czasami pogoniła na piwo, bo coś ostatnio ma za dużo czasu i mi tylko siedzi na kanapie i nie da pograć ani na forum wejść ;P Teraz mam trochę spokoju bo zaginął w łazience, a jak on wejdzie do wanny to bitą godzinkę :silly:

Kakaszka super a tak marudziłaś, że nie macie nic, no to teraz już macie :D

Dziewczyny nie wyrywajcie się tak z tymi przedwczesnymi porodami bo się okaże, że wszystkie zostaniemy majówkami hehe i trzeba będzie zmienić forum ;)

Co do naklejki to fajna, ja też myślałam o Kubusiu, ale Przemek sobie wymyślił jakieś wróżki i zwierzątka, bo podobno dzieci bardzo lubią stworki które mają wielkie oczy, im większe gały, tym lepsze ;P No i mamy tuzin tygrysków i innych żabek z wielkimi gałami :D

Rysa pierwsze słyszę o własnoręcznym wymazie, ale wszystko przede mną ;) Biegunka poważna sprawa, jak nie przejdzie to lepiej szoruj do lekarza, a póki co pij dużo wody.

Gochens mój wczoraj napieprzał w Peesa na zmianę z oglądaniem meczu, ale ja oglądałam Tap Madl więc na szczęście mnie ominął zaszczyt towarzyszenia mu... :lol: Dziś za to zaraz zasiadamy pograc w Resident Evil chociaż mama mnie ostrzega ciągle, żebym uważała bo ze strachu urodzę. Ale to jej odpowiedź na wszystko: nie stój bo urodzisz, nie siedź bo urodzisz, nie chodź, nie skacz, nie prowadź auta, nie chodź tyle na spacery, nie leż... bo urodzisz :D Itp... kochana mamuśka ;)

Haniu a ta walka to pewnie nie wypali... Bo tak jechać na jeden dzień, a w sumie na kilka godzin przez całą Polskę to trochę bez sensu... Ale zobaczymy, bo szkoda, żeby takie bilety się zmarnowały, a może będę miała męża celebrytę, jak go kamera wyłapie :P

11 lata 8 miesiąc temu #636494 przez KasiaS
Wiola kupiłam adidasy takie z gumka do których się nie trzeba schylać (b.zgrabne wg mnie) no i do spódnicy balerinki- mniej zgrabne :P no ale do spódnicy trzeba... Niby trochę tylko mam spuchnięte stopy ale prócz tego to mi się jakoś rozklapciały :)

Ciągle mężowi miauczę żeby uważał na siebie... ikunia cały czas mu mówię że teraz jest już za nas 3 odpowiedzialny i chyba wie jakie mogą być konsekwencje. to jego wielka pasja nie umiałam z nią wygrać, ale ufam mu ze uważa na siebie.

Rysa ja dziś wypiłam pół litra soku limetka, winogrona i coś tam jeszcze i też umierałam z bólu... i w ogóle dziś mi jakoś niedobrze od rana.

Kakaszka gratuluję tylu prezentów B) szkoda ze nie mam takiej kuzynki :laugh:

Witaj Beciara B) 29 czyi moje okolice :ohmy:

Wiśnia moja mama podobnie... wg niej powinnam leżeć a wszyscy niech wokół mnie skaczą /;0

Dzis znów o 4 miałam po spaniu a teraz od kilku godzin ledwo zyje, ale staramsie przetrzymac jeszcze to moze pospie jutro lepiej.

11 lata 8 miesiąc temu #636507 przez Agusia83
lece pod prysznic...jak wroce to skrobne :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #636537 przez Marta1985
Dobry wieczór dziewczyny :)

Ja dziś miałam zakręcony dzień - troszkę was czytałam ale czasu napisać nie miałam :(

Rano moja Mama stwierdziła ze kupi wnusiowi kocyki do wózeczka :) Wiec szukałyśmy na allegro :)Zamówiłyśmy dwa:

allegro.pl/show_item.php?item=3183575898 w kolorze białym - kuzynka mi polecała bo są fajne przewiewne a tez urodziła synka w czerwcu.

a drugi taki: allegro.pl/show_item.php?item=3188521242 w kolorze turkusowym :)

Potem poszłyśmy na zakupki osiedlowe i targ gdzie oczywiscie Mamusia zakupiła dla wnusia kilka ciuszków :) Co ja bym bez niej zrobiła :(

Potem odebrałam wyniki - wszystkie są rewelacyjne i WR oraz HBS tez mam prawidłowe :)

Następnie kontrola na placu budowy i wizyta w pracy na pogaduszki (miałam iść jutro ale szefa mojego jutro nie będzie wiec dostałam polecenie służbowe ze mam być dziś wiec poszłam) - a ze mam prace taka jaka mam to troszkę mi zeszło :)

Potem obiadek, a po pojechaliśmy na ostatnia szkole rodzenia :) Mamy plan porodu zrobiony i podbity przez położną.

A na koniec dnia musieliśmy odwiedzić Castoramę bo za mało kafelków kupiliśmy do Łazienki i trzeba było dokupić ale powiem wam ze rewelacyjnie to wygląda :)

No a teraz zjedliśmy kolacyjkę wzięliśmy kąpiel i wypoczywamy :)

Co do Tatusiów to mój Maz tez mnie ostatnio denerwuje - ale sobie tłumacze ze zmęczony troszkę jest bo daleko i na wczesną godzinę dojeżdża do pracy i może ta odpowiedzialność za dwie istoty go troszkę przeraza i do tego jeszcze ten remont ... No ale go kocham i muszę mu wybaczyć bo jednak mam w nim wsparcie - przy czym należy pamiętać ze to tylko mężczyzna :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka