- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
aleksiaa, Ikunia....no to trzy muszkieterki jesteśmy na 8 maja. Ciekawe jakie wieści każda przyniesie
Agusia...bo coś czuję że chyba Cię poczęstuję karnym jeżem za noszenie Emi oszczędzaj się kobieto!
OMG Ikunia Ty to jesteś doświadczana przez los...ale wydaje mi się, że ten do góry tak czasem lubi potestować i sprawdzić na ile jesteśmy wytrzymali...a później nagroda Ja też swego czasu wciąż miałam pod górkę...długo to trwało...myślałam, że się nie skończy...ale w końcu spotkała mnie nagroda i jestem szczęśliwa. Ciebie też szczęście nie ominie ... już niedługo kochana
heh ja też czekam na ten wózek ... M A R T A
Oglądam właśnie na RTL II porody i za każdym razem jak się urodzi dziecko to płaczę. Nawet nie krzyczą te babki za bardzo tylko we fazie końcowej trochę.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ikunia, wspolczuje, ale Hania ma racje...za niedlugo Twoj los sie odmieni...i wiem nawet jak...urodzisz pieknego maluszka i bedziesz go kochac tak bardzo, jak jeszcze nikogo
wiem wiem...nie moge jej dzwigac...ale to byla ostatecznosc...nic nie pomagalo...
ale za to czuje teraz brzuch....ciagle sie spina...
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Jakiś taki ńie korzystny biorytm - rano byłam na badaniach oczywiście kolejka na maksa nikt mnie ńie przepuścił ale jedna pani mi miejsce ustąpiła
Potem była akcja składania wózka no i potem musiałam isc na nasze mieszkanko bo pytania mieli co do układu kafelek i jeszcze zachaczylam z mama o lumpka i lidla
Ogólnie to powiem wam ze nogi to mnie mega bolą nie mam opuchnietych ale bolą
A popołudniu strzelilismy sobie drzemkę a potem porządek zrobilam w dwóch szafkach w których zawsze mam bałagan a teraz z mezulkiem oglądamy mecz
Jutro zdjęcie będzie
Miłego wieczoru dziewczynki
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
No właśnie, nigdy bym chyba nie ryczała na porodach...ale teraz to wyje jak małe dziecko, które nie dostanie tego czego chce. O bojgu ja chyba też się popłaczę przy swoim
Takie to piękne jak maluszek wychodzi na zewnątrz
I kobiety zaraz piękniej wyglądają jak trzymają malucha na piersiach...zauważyłam, że od razu się śmieją, promienieją jakby to nie one rodziły przed chwilą
Marta my też oglądaliśmy meczyk Lewy potrafi dla niemiec wbijać gole...ale dla PL jakoś nie...dziwny chłopak...jednak woli w euro wypłaty jak w złotówkach.
Coś forum znów nie działało !!!
A widziałam ze 2 rozpakowane na majówkach. lalka miała mieć cesarkę ale naturalnie wypchnęła 4200g córkę szacun...tym bardziej, ze ponoć do 9cm rozwarcia nie czuła w ogóle bólu !!! Pełna podziwu jestem. I sobie też życzę takiego porodu !! Co ja gadam sobie...NAM !!!
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Ikunia nie martw sie po burzy zawsze wychodzi slonce, jakos to sie wszystko pouklada.
Marta nie za duzo na siebie bierzesz, powinnas sie bardziej oszczedzac jakos inaczej rozplanowac to wszystko zeby nie bylo w jeden dzien, po co pozniej to odchorowywac.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Marta zwodzisz strasznie babo wstrętna! Kolejną noc nie będe spac przez Ciebie
O mamo! 4200 i prawie bez bólu???
To ja na kolana padam przed tą Panią
Dobrej nocki
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Naprawdę podziwiam ta lalke. Ja sie meczylam12h by urodzić Emi i bóle czulam pół godziny po tym jak wody zaczęły odchodzic.
Tez chce taki porod,ale mniejsze dzieko. Widzicie jak to jest z tym usg? Lalke mowili,ze mala 3300 bedzie wazyc,a urodziła sie 4200.
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Malutkamilka super figura!
Wczoraj byłam na badaniach u swojej gin. Obwód brzuszka mojego synka troszkę się powiększył i dogania resztę. A mnie przybyło od początku ciąży 7 kg. Lekarka stwierdziła jednak po badaniu że zmieniła się data porodu i raczej będzie to 2 lipiec - wiec chyba będę z nas tu ostatnia rodzić
Byłam też na III bad. prenatalnych u super lekarza który kolejno wszystko nam tłumaczył tak jasno i prosto:) Brawo dla tego pana i zobaczyliśmy chyba w 3D buźkę naszego syneczka. Taki był uśmiechnięty i zadowolony przynajmniej mi się tak wydawało Maż stwierdził, że podobny do mnie. Mnie się wydawało, że do mojego taty Powiedział też nam, że najprawdopodobniej w dniu porodu będzie ważył 3200 - za mało?? Łatwiej urodzić mniejsze, ale moja mama stwierdziła, że na chłopca to mało. Mąż jak zwykle kazał mi się nie nakręcać, bo może jeszcze urosnąć. A co do daty to powiedział, że na tym etapie ciąży już nie da się prawidłowo wyliczyć dnia porodu z badania dziecka i wg niego to ustalona wcześniej data jest bardziej realna. No nie wiem już sama. Fajnie by było gdybym mogła jeszcze ok 20 zdać egzam. na podyplomówce bo miałabym już potem 3 m-ce spokoju.
A na sam koniec dnia wybraliśmy się do kina z mężem i stwierdziłam, że to będzie chyba ostatnia nasza wizyta w kinie na najbliższe dzieścia miesięcy... a może i dłużej...
Agusia ty to też jesteś bardzo pracowita a co do pasa poporodowego to też się zaopatrzę w niego, bo siostra mojego męża sobie go chwaliła. Zastanawiałam się tylko, że chyba kupie go w necie po porodzie jak sobie zmierzę obwód, który będę miała
Haniu u mnie zwieracze tez słabsze... zaopatrzyłam się we wkładki higieniczne i wymieniam jak się coś dzieje
Gochens mi tez wbija coś pod pierś i nie mogę się schylić bo czuje jakby mi ktoś kijkiem chciał przebić skórę, ale gim mi powiedziała wczoraj że to pupką... Jakoś mi się nei chce wierzyć, żeby mój synuś miał tak koścista pupcie
Malutkamilka a ja wczoraj miałam 31 tyg i 4 dni
Jeśli chodzi o sport to też jestem z tych anty.No chyba że coś mnie najdzie... a mamy w domu różne sprzęty... Raz się zawzięłam i pół roku dzień w dzień biegałam 1,5 godz i miałam -10kg, mogłoby po porodzie znów mnie wziąć chociaż będziemy wykończone przy dziecku i niedospane....
Oj mamo bohaterko Ikuniu. No przykro mi, że tak z tym zusem masz pod górkę.Pisz pisz i jaszcze raz pisz o wszystko pisma. co do parkowania to u nasz w mieście można dopłacić jak ci się przedłuży parkowanie. Nie zapomnij napisać, że jesteś w ciąży. A nie możesz tam iść? szybciej byś to załatwiła... ja jak wcześniej mieszkałam w centrum miasta to wtedy w straży miejskiej mnie już znali i muszę przyznać, że widok kobiety trochę ich serca topi Hania ma rację tak to jest pod górę pod górę ale potem z górki i nagroda murowana!!
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już też wypana co do przepracowanią to ja to robię wszystko powolutku i mówię wam ze dbamy o siebie - mezulek ostatnio już samego siebie przechodzi w trosce tylko ze nóżki mnie bolą nawet po małym spacerku ale dotleniac
się trzeba :$
Kasia i gdzie w końcu byłaś na badaniach prenatalnych?
Dziewczyny pierzecie wypełnienie wózka?
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Wy się zmagacie z naprawdę poważnymi problemami a tu pytanie o materacyk czy prac. Gdzie ja mam głowe.
Ikunia trzymam za Ciebie kciuki, dzielna dziewczyna z Ciebie i wierzę że Ci się uda i w końcu będziesz mogła odpocząć od tych wszytskich problmów. A jedynym Twoim zmartwieniem będzie kurcze w co ja mam się dzis ubrać Główka do góry musi kiedyś ta fala pecha w końcu Cię opuścić.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
właśnie wczoraj wyprałam to obicie środkowe wózka ale materacyka juz nie bo bałam się że sie zdeformuje.
Ja mam wizyte u gina 10maja,to bedzie już 38tydz i mam cichą nadzieje że lekarz oświadczy że już blisko do porodu
A z tym kinem to dobry pomysł.Też ostatnio namawiała swojeho R.żebyśmy sie wybrali bo potem to nie wiadomo kiedy sie uds wyrwać od małego