- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Wiśnia nie bój się nie zamierzam Ci zabrać pierwszego terminu rodź sobie jako pierwsza...ja chętnie poczytam relację ...najwcześniej brązowy medal mi starczy jeśli chodzi o poród ... aż tak mi się nie spieszy na porodówkę
Aha a jeśli chodzi o te bóle jak na okres to , to jest właśnie praca macicy czyli skurcze Braxtona zdałam relację mojej położnej z dzisiejszej nocy i powiedziała że to jest właśnie przygotowywanie się macicy do porodu.
hehehe ...obliczanie tygodnia z obwodu brzucha...hahahahaha ... bo pęknę dobra musiała być ta położna nie ma co
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
My się w końcu kapnęliśmy, że to skurcze, a nie Gabi się pręży. Boże, gdyby poród był taki bezbolesny... Marzenie
Lecę w końcu zjeść obiadek bo nam się trochę opóźnił dziś, a ja już taki głodomór
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajna sprrawa Haniu z tą położna-przynajmniej juz troche wiesz i nie bedziesz sie tak denerwowac no i jakby Ci sie jeszcze udało z polską połozna to juz by było super
My dzisiaj bylismy w chinskiej restauracji na obiadku,bo nie byłam w stanie cokolwiek przygotowac ,a pogoda dzisiaj była piekna
Miłego wieczorku
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Okej violcia Ty idziesz na pierwszy ogień ... która chce jako druga? bo ja już zajęłam 3 pozycję
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Mnie dziś kochany zabrał na shake'a z Lionem mmm pycha Ale jak spacerowaliśmy wcinając go, to trochę pobolewało mnie coś, w sumie nawet nie wiem co - takie uczucie jakby mi już coś zaczęło wychodzić, dziwne ale zabolało lekko 3 czy 4 razy i przeszło...
Hania sushiiii... Jesteś okropna Jezu taką mam ochotę, ale podobno nie jest wskazane, ale już niedługo
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No fakt troche jeszcze za wczesnie na poród...poczekam jednak na Wiśnie i Ryse bo to one maja pierwszenstwo ale nigdy nic nie wiadomo,która bedzie pierwsza ,najwazniejsze zeby nam to szybko poszło i bez komplikacji
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Haniu zdziwilo mnie ze polozna polecila ci jonsona moj synek po jednej kapieli byl caly zsypany ale to jak juz kazdy uwaza jedyne co moge powiedziec to to ze jonson nie jest hipoalergiczny z tego co wiem.
Agusia moj synek dzis tez jest nieznosny, mam wrazenie ze gqdam jak do sciany. Juz od dawna nie uzywam pampersow a dzis jak nigdy zsiusial sie i zrobil kupke w majtki, nie dosc ze jest mi ciezko i nie moge sie ruszwc to mialam dzis dodatkowa robote. Wogole mam dzis chyba zly dzien
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Z tego co pamiętam, to Marta też przyniosła takie info, że Johnson najlepszy, a ja uważam, ze dopóki nie trzeba dziecku hipoalergicznych rzeczy, to jak najmniej tego trzeba stosować. Oczywiście co innego w przypadku, kiedy jest to wskazane
Dziewczyny przymierzam się powoli do zakupu chusteczek i pierwszych pieluch żeby czekały już na Gabi, pieluchy chcę kupić na początku Pampersa, a chusteczki jakie macie/zamierzacie kupić? Bo waham się między Pampersem i Dada z biedry.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Coś tak myślę, ze może najlepiej byłoby przez pierwsze dwa tygodnie myć dziecko sama wodą przegotowaną...ewentualnie z dodatkiem szarego mydła (prawdziwie szarego, żeby nie było niedomówień)
Ale teraz tak z ciekawości wzięłam ten johnson baby i czytam i pisze że jest hipoalergiczny. Rekomendowany przez towarzystwo alergologiczne, testowany przez pediatrów i posiada pozytywną opinię instytutu matki i dziecka. Nie wiem może miałaś inny płyn trochę. Mój jest w butelce z żółtym dozownikiem.
Nie wiem...nie będę się nad tym już zastanawiać...zobaczymy i się przekonamy jak skóra mojego dziecka na to zareaguje.
A sushi z rybek surowych nie wolno jeść w ciąży, tak samo surowych szynek czy salami, serów pleśniowych też lepiej unikać.
Wiśnia ja mam pampersa. Tyle tylko że ja miałam tu wybór pampers-baby love. Więc wybrałam pampersa.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Co do terminu porodu - to ja mogę być pierwsza jak się nie obróci mój mały synuś
Wogole zaczęłam robić intensywne porządki - w razie czego muszę nasz pokój u rodziców przygotować do Bartusia jakby tam jeszcze farby nie wywietrzały No i ogólnie wzięłam pudło i segreguje rzeczy które zabiorę do naszego m
Mi dziś dziwne rzeczy z brzuszkiem działy - nie umiem tego opisać - nie bolało nic ale jakieś takie niewiadome cus i wogole wywaliło mi brzucholek i jak wieloryb wyglądam
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem Wam że ostatnio czytałam na majówkach że do jednej dziewczyny przyjechała koleżanka i spała u niej z dzieckiem. Dziecko koleżanki spało w łóżeczku jeszcze jej nie narodzonego dziecka, gdzie miała pościel wypraną w Loveli...i mała jak wstała następnego dnia miała wysypkę na skórze ! Była w szoku i się wystraszyła że Lovela może uczulać a niby hipoalergiczna. Ale dziewczyny ją uspokajały że każde dziecko ma inna skórę. I że do jej koleżanki dziecka mogło się przyczynić coś jeszcze jeśli chodzi o tą wysypkę. Także jak widzicie każdy produkt tak na prawdę może uczulać. Więc nie ma co za dużo kombinować i się zastanawiać. Kiedyś nie było tak dużego wyboru jak teraz i nie było takich dylematów. Więc może lepiej jakby na półkach pozostało tylko szare mydło i bambino
Marta czyżby wicie gniazda nastało u Ciebie ? Ja we czwartek biorę się za pranie ciuszków. Nie odkładam tego na ostatnią chwile bo jest mi coraz ciężej.
Marta jeśli chcesz żeby się obrócił to może ćwicz te pozycje co kiedyś pisałam
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Haniu ćwiczę i twoje i te co położna na szkole rodzenia mi poleciła jakoś inaczej maluszka czuje wiec może coś zadziałało
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A to moja wyprawka na wyjście ze szpitala
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4