BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #632488 przez Agusia83
Wisnia ja mam taki zestaw ale nr 10...w sloniki rozowe, lecz zamiast tej szmatki co wisi, to mam moskitiere...bardzo dobra bawelna...a poszwe na podusie i koldre mam taka jak ty, tylko w zolte misie :laugh:

My chyba jeszcze nie mozemy sobie wybrac macierzynskiego...dopiero we wrzeniu...a normalnie przystuguje nam 24t

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #632493 przez WisniaJ
Agusia no te baldachimy jednak mnie nie przekonują i chyba w ogóle nie będziemy tego brać... Może rzeczywiście to tylko niepotrzebne siedlisko kurzu tak jak wcześniej dziewczyny pisały, a moskitiery nie potrzebujemy bo rok temu pamiętam u nas były może ze 3 komary, bo zazwyczaj do naszego piętra nie dolatują :) Ale dobrze, że mówisz, że bawełna dobrej jakości więc teraz się już nie waham bo baaardzo tanio ten zestaw wychodzi w porównaniu do każdej rzeczy z osobna :)

Co do urlopiku no to najważniejsze, że można go przedłuzyć, chociaż naprawdę wolałabym dostawać rok 80%, niż pół roku 100%, a później 60%, no ale jak dają to trzeba brać, bo ja nie zamierzam wracać do pracy po 24tyg, o nie :P

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632526 przez Hania84
A my znów dwie godzinki się kimnęłyśmy :silly: Nie wiem co mam ostatnio z tym spaniem, ale jak mam teraz okazję to ją wykorzystuję :lol:

Ikunia no normalnie śliczna ta pościel :kiss: To i ja napisze jakie wzory mi się podobają :silly: A więc: 4,8,28,39,45,47,48 :lol: Jak się zdecydujesz na jakąś to wklej i nam pokaż czy któraś trafiła w numerek :silly:

hehe ktoś sobie pomyśli, że w totolotka gramy bo każda jakieś numerki podaje :silly: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #632527 przez rysa
Tez wlasnie myslalam zeby isc na ten macirzynski platny 80%, ale podobno on faktycznie nam nie przysluguje.Nie wiem zresztą,może się przejde w tym tygodniu do zusu to się dowiem.

Dziewczyny fajne macie te komplety pościeli(zazdroszcze), ja dostałam od koleżanki przesciradła,ochraniacze a pościel dokupiłam.Także wszystko mam z innej parafii :)

Kakaszka łóżeczko bardzo fajne,chyba mam podobne :)

A z tymi stanikami i koszulami to mnie nawet nie denerwujcie bo u mnie w mieście nie ma takiej opcji zeby tak tanio kupić(stanik po 12zł-marzenie).Nawet na targu sobie licxą jak za zboże...

11 lata 8 miesiąc temu #632531 przez Hania84
Rysa u mnie w PL oczywiście jest taki sklep...i ja tam kupiłam swój stanik po 12zł...dowiedz się czy u Ciebie nie ma takiego sklepu...a jak jest to przejdź się tam :)

centrum-wmb.pl/

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632535 przez WisniaJ
Przeszperałam całe allegro i znalazłam jeszcze lepszą ofertę na prześliczny komplet, oto ona: allegro.pl/posciel-haft-12el-120x90cm-po...zki-i3135588799.html kolorek "Kochany miś różowe paseczki" jest już nasz :lol:

Rysa strasznie lipny masz ten ryneczek, to jest jedyny w twoim mieście? Bo naprawdę ceny mają konkretne, chociaż u mnie w Szczecinie są ogromne różnice. Na jednym takim bardziej "modnym", zabudowanym ogrzewanym rynku są te koszule też po ponad 30-40zł. Ja poszłam na taki wiesz typowe budy i chińczyki jako sprzedajacy i tam taka sama za 20zł :silly: więc może poszukaj dobrze, póki jeszcze się nie toczysz ;) A jak nie to bierz na allegro, bo o połowę tańsze są.

Hania super sklep, mają też internetowy, dodałam do ulubionych :D

11 lata 8 miesiąc temu #632537 przez aleksiaa88
Czytam i nie wiem co napisać :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #632539 przez kakaszka
haniu tez dodalam sklep do ulubionych, moze sie przydac :)

wisnia gratulacje decyzji i zakupu :D

rysa to faktycznie sie nie oplaca kupowac tak drogo, skoro jest allegro. chyba, ze jeszcze znajdziesz jakiegos chinczyka taniego ( u mnie w miesci maja taka konkurencje, ze ceny tez o polowe sie roznia, trzeba pochodzic i porownac).

11 lata 8 miesiąc temu #632543 przez rysa
Daj spokój Wisnia bo u mnie na takim "modnym" te koszule sa po 45!!a na "nie modnym" :)35zlJeszcze jest jeden to musze sie tam przejsc.Jak nie to zamowie na allegro.
Chociaz stanika juz zamowic raczej nie moge bo z moimi cyckami nigdy nic nie wiadomo i zawsze musze mierzyć ;)

Haniu u mnie nie ma takiego sklepu

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632550 przez WisniaJ
Rysa no to nieźle, za 5 dyszek na allegor można już mieć taką porządną seksi-mamuśkową koszulę :) Ale zobacz jeszcze na tym jednym a jak nie to niech się cmonką w pompkę te twoje chińczyki, przy dwóch sztukach na allegro z przesyłką zapłacisz 45zł...

A staniki to ja też wolę trochę przepłacić, ale przymierzyć bo jednak z koszulą to mi lata czy będzie dobrze leżeć, stanik jednak posłuży trochę, zwłaszcza poza domem.

Eh znów wałkuję temat szpitali... Jedna koleżanka mówi, że w szpitalu dali jej kaftanik do rodzenia, druga, że rodziła w swojej koszuli... Oczywiście to w dwóch różnych szpitalach, które rozważam... :angry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #632555 przez Hania84
Wiśnia nawet nie zauważyłam, ze mają ofertę też internetową :) Fajnie :) Maja na prawdę fajne i nie drogie rzeczy. Zauważyłam nawet stanik za 11zł.
Rysa obejrzyj ofertę internetową może akurat coś ci wpadnie w oko :)

U mnie w szpitalu chyba też dostaje się kaftanik do porodu. Więc nawet byłoby fajnie.

No...gradiole posadzone :) W lipcu będę miała pięknie koło domku :)

11 lata 8 miesiąc temu #632571 przez malutkamilka
Uffff, wszystko mam poprasowane i poukladane. Przyszykowałam wstępnie wyprawke do szpitala i ze szpitala.

Naczytałam się waszych postów i dowiedziałam kilka ciekawych rzeczy na temat macierzynskiego, lecz dalej nie wiem kiedy mam wypisac taki urlop, czy jak urodze czy zawnioskować prędzej i ile prędzej. Jedno co wiem to przysługuje nam 24 tygodnie urlopu z mozliwością przedłużenia ale chyba dopiero takie przedluzenie to we wrzesniu bedzie mozliwe...

Ładne kompleciki pościeli kupiliście, ja zamówiłam taki komplet allegro.pl/baby-raj-10el-posciel-haft-lo...cem-i3183710292.html z łóżeczkkiem waniliowym z kremowym miesiem na ksiezycu.

Jestem ciekawa jakie ceny są u mnie tych staniczkow i koszul do karmienia, bo u was przedzial cenowy faktycznie ogromny.

11 lata 8 miesiąc temu #632579 przez kakaszka
u mnie w szpitalu chyba tez daja jakas koszule jednorazowa, ale mi sie wydaje, ze bedzie to od sytuacji. bo jak przyjade juz rodzac, no to szybko mnie przebiora, a jesli juz bede w szpitalu czyli w swoich koszulach, to chyba tak zostanie. z reszta cholera wie.

pranie zrobione, kolacja sie robi ( cos dzis apatytu nie mam), kawusia zbozowa sie pije :)

11 lata 8 miesiąc temu #632706 przez aleksiaa88
Ooooo nikogo nie ma :cheer: mnie już spanie dobija na okrągło mnie trzyma poddaje się idę do łóżka

11 lata 8 miesiąc temu #632728 przez WisniaJ
Malutkamilka fajny zestaw też może bym się na niego skusiła gdyby nam tak ie zależało na tym, żeby łóżeczko później można było przekształcić w tapczanik :)

Kakaszka to witaj w klubie miłośników kawki zbożowej, ja też swoja porcję dziś zaliczyłam :silly: Ciekawa jestem jak to cholera z tymi koszulami do rodzenia bo z jednej strony mam tą taniusią i dokupię chyba jeszcze jedną, ale z drugiej strony... Trochę szkoda po kilku godzinach porodu wywalić ją na śmietnik. Jakoś lepiej bym się czuła rodząc w szpitalnych łaszkach. Kurde jednak chyba wyciągnę mężulka do tych szpitali, wtedy przynajmniej będę miała pewność i będę wiedziała, czego się spodziewać.

A zjedliśmy sobie dziś placuchy ziemniaczane, same bez niczego, taka nas naszła ochota :D Za to jutro zostałam zmuszona do zrobienia gulaszu z kaszą... Lecimy spać, bo jutro rano pobudka i bez śniadanka trzeba lecieć wybadać krew i nasiusiać do pojemniczka :lol: Więc życzymy miłych snów :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka