- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kakaszka jakie to wszystko sliczne
Ja kupiłam 2 staniki do karmienia na allegro,ale za duze ,po porodzie pewnie piersi jeszcze urosna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Kochana, jesli urodzisz wczesniej, wowczas urlop jest przerywany i rozpoczyna sie macierzynski z dniem narodzin malenstwa..
Z Emi termin mialam na 10.09, urodzilam 17.09...zwolnienie mialam od ginki do 15.09...i to takiej ze szpitala, bo wczesniej lezalam na patologii i juz nie chciala przedluzyc zwolnienia..poszlam do lekarza pierwszego kontaktu, ktory bez problemow wypisal mi zwolnienie od 16.09 na tydzien...ale na drugi dzien urodzilam corcie...i macierzynski rozpoczal sie 17.09
mam nadzieje, ze nie zagmatwalam...
kakaszka, ja mam podobne lozeczko, tylko z szuflada...
a przewijaka nie mam...stwierdzilam, ze to niepotrzebny wydatek...mam w sypialni lozko i tam przewijalam Emi...jedynie, co...to kupilam podklady...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Ja wszystko zrozumiałam
Zjadłam trochę tego bolońskiego, nawet dobre wyszło. Musiałam coś przekąsić bo brzuch już mi melodię grał
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja kupuję pościel tutaj : arus.pl/arus-3-el-posciel-bawelniana-135-100.html tylko nie mogę się zdecydowac jaki wzór wszystkie takie piekne...hihi chyba za duzy wybór
Uciekam na obiadek.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ikunia, oj wiele wzorow mi sie podoba...napisze Ci, ktore 9,11,17,19,26,31,48(mam ),70(tez mam)
Emi od 4 dni i nocy spi bez smoka...czyli chyba sie udalo...w ogole o nim nie wspomina,
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I musimy walczyć o swoje bo przecież kazda z nas macierzyński potrzebuje dla dzidziusia a nie na bycie w ciąży - wogole to macierzyński powinien się liczyć od dnia wyjścia ze szpitala - ale to już inna sprawa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I odnośnie jeszcze urlopów to wyczytałam w interpretacjach prawnych ze nam przysługuje 26 tyg. urlopu macierzyńskiego płatnego w 100 % a potem 26 tyg. urlopu rodzicielskiego płatnego w 60 % przy czym możemy wziaść urlop rodzicielski jednorazowo bądź w maksymalnie 3 częściach, jednak żadna z nich nie może trwać krócej niż 8 tygodni.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Kawka z koleżanką zaliczona, ale na Lidla to poczekam chyba i pójdę z Przemkiem, bo jakoś mi się samej nie chce... U nas dziś piękna pogoda, oby jutro była taka sama to pójdę się z Gabi wygrzać na słonku
Kurcze mam nie lada wyzwanie z wyborem tej pościeli bo chciałabym razem z ochraniaczem na szczebelki, moskitierką, rożkiem i organizerem na łóżeczko, żeby wszystko było w jednym wzorze... Ale będę szukać i nie spocznę, dopóki nie znajdę
Martuś jest jeszcze tak, że jak zdecydujesz się od razu na rok, to idziesz od początku na 80% i ja bym tak chciała, bo później dostawać 60% to nie chcę ;P Niby wychodiz na to samo, a jednak jest różnica
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
wy tu gadacie, zeby urodzic w maju, a ja cos czuje, ze do lipca bede sie meczyc. jakos podejrzewam, ze mala ( skoro jest takim leniem) nie bedzie chciala wylazic obym sie mylila. skoro juz sie zachowuje jak histeryczka, co ze mna bedzie za poltora miesiaca
ale jest wszystko popieprzone z tym macierzynskim. zamiast uproscic to dla kobiet, to bardziej komplikuja. dziadostwo jednym slowem.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Chyba zdecydowałam się na pościel, mega zestaw no i wychodzi najtaniej jednak jak się kupuje w komplecie, tak jak kakaszka mówiła allegro.pl/posciel17-ele-120x90-producen...kaz-i3161745236.html Kolorek oczywiście numer 2