- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Agusia a moze masz braki zelaza w organizmie skoro jestes taka oslabiona.
Ja ze stanikow chyba zrezygnuje bo ciezko tutaj dostac taki rozmiar jaki potrzebuje a znalazlam stronke gdzie sa fajne ale drogie i w sumie nie wiem jak to bedzie z moim pokarmem zobaczymy po porodzie moze wtedy zakupie tu macie link moze ktoras sie zdecyduje chc ja uwazam ze nie warto wydac tyle pieniedzy. www.biustonoszedokarmienia.pl/szukaj_wg_...strona=3&rozmiar=80F
Gochens ja tej stronie masz opisane na samy dole co wziac pod uwage
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Rysa,zadzwoń do niej i jiech sie wytłumaczy.
Kakaszka jestem sama z Emi więc nie mam jak sie położyć.
Gochens rozmiar większy musi być.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
natali - pomysł by oddać dla kogoś innego krew pępowinową fajny. No i jajo zarąbiste hehe Erneścik będzie dorodnym facetem i też widzę jąderko
Agusia - odpoczywaj jak najwięcej się da !!! Już niedługo !!!
A moja Lenka to ostatnio też urwis się zrobił. Jak była spokojna prawie przez cały czas tak teraz też daje mi popalić. Nie wiem co wkłada mi do boku ale boli jak jasna Czkawką mnie budzi rano i zasnąć też przez jej czkawkę wieczorem nie mogę (już o środku dnia nie wspomnę ile razy czka) ..no i zrobiła się długa bo zaczyna sięgać mi pod żebra...jak się wyprostuje to mam jej nóżki zaraz przy żołądku i żebrach. Mały nicpoń Dziś rano tata musiał ją uspokajać bo normalnie nie mogłam wyleżeć tak się wierciła i wypychała wszystko co możliwe. Ale dobrze ze tak ma tylko kilka razy na dzień ... jeśli Wasze maludy mają tak częściej lub non stop to współczuję
Ikunia - Placek z malinami :
składniki jak na półkruche ciasto ;
- 20dag masła
-2 jajka, sól
- 2 szkl. mąki
- 3/4 szkl. cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
- 50 dag malin
- 2 do 3 jabłka
- 1 op. cukru waniliowego
- cukier puder do posypania
Zimne masło posiekać z jajkami, dodać przesiana mąkę, szczyptę soli, oraz cukier. Wsypać do tego proszek do pieczenia i dać 2 łyżki gęstej śmietany. Szybko zagnieść półkruche ciasto, uformować kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić na min. pół godziny do lodówki. W tym czasie 25dag malin (ja robię z mrożonych) wrzucam do garnka i zasypuje cukrem waniliowym, duszę ok. 2-3 minuty...odstawiam z ognia dodaję resztę malin, mieszam i odstawiam do ostygnięcia. Schłodzone ciasto wyjmuję wykładam w blaszce (raczej mniejsza blaszka) wcześniej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą...posypuję to ciasto bułką tartą by nie zrobił się zakalec z mokrych owoców i układam najpierw obrane i pokrojone w ósemki jabłka a na to maliny Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piekę około 45 minut. Trzeba sprawdzać patyczkiem bo może krócej trzeba albo dłużej bo piekarniki różne są ja piekę 40 minut i jeszcze 10 minut trzymam na wyłączonym wolę bardziej blady placek.
SMACZNEGO
Gochens ja mam 2 staniki do karmienia...rozmiar większy...u nas w szpitalu wymagają cyckonoszy
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
jakiś zły dzień mam dziś, wszystko mnie wnerwia i wogole jakoś płaczliwie mi się zanosi
A najlepsze jest to ze powodu żadnego nie mam
I wogole jakos podbrzusze mnie dziwnie boli
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Właśnie na TVN style leci program "obsesja karmienia piersią" Wow kobitka tu karmi 8 latkę!!!
Podaje stronkę do produktów i ich ocen może Wam się przyda dzieciowo.pl/recenzje-artykulow-dzieciecych
Ikunia zrób ciasto i mnie zaproś!!
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Już niedługo zostanę mamusią :)
Dzisiaj mała zachciewajka na obiad, mianowicie fryteczki
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
A na dodatek dobrze ze bylam w domu a mialam juz wychodzic, zadzwonili z pracy ze zaladunek jest i trzeba wypisac cmr-y. Co oni by beze mnie zrobili. fakt faktem jest nowa, ale ona jeszcze tego nie robila i biedna by sie zamotala i wyslala towar tam gdzie nie trzeba;) Takze jeszcze 5 min i zbieram sie do domu a mialam dzis nie odpalac auta.
kurcze, a najgorsze ze maz za tydzien okolo przyjezdza a ja mam juz prawie autko do odbioru, chyba ze maz zadecyduje ze jeszcze jedna czesc ma wymienic to dopiero jutro chyba do odbioru a ja groszem nie smierdze, wszystko na lokacie lezy. az sie boje ile to mnie wyniesie razem z robocizna. mam nadzieje ze w 3000zl sie zmieszcze. A dopiero autko kupione i 2 tygodnie jezdzilismy
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
malutkamilka jesteś spedytorką?
zupa pomidorowa zrobiona, placek upieczony, pozmywane (a było tego mega dużo) i nogi mam w 4 literach, a kręgosłup złamany teraz siedzę i nic nie robię.
Jutro czeka mnie jeszcze wizyta u diabetologa...muszę mu powiedzieć, ze do porodu już nie przyjadę i niech mi zapisze paski do glukometru.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Haniu,bo Ty tez pojdziesz na karnego jeza,co to za sleczenie w kuchni? Sama tego nie mozesz jesc.
A.ja mam.121cm,przy Emi3 dni przed porodem.bylo 125 a w dniu porodu 122..tak opadl brzuszki.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
Pracuje w firmie co produkuja kontenery za granice i jako asystentka prezesa przy cietych kosztach zajmuje sie biurem i cala papierologia- lacznie z CMR-kami
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
malutkamilka - aha mój był kierowcą zawodowym swego czasu i tak mi się skojarzyło, że CMR-ki to coś związanego z transportem ciężkim (bo to kierowcy powinni chyba wypisywać sobie)
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
ale juz nic dzis nie robie, oprocz prania
co do stanikow ja tak mysle, ze bede sie krepowac karmic dziecko piersia nie w domu. jakos nie widze siebie z cyckiem na wierzchu w parku, w kawiarni itd. a jak wy do tego podchodzicie?
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Co do brzuszka po porodzie to napewno minie troche czasu zanim macica sie obkurczy takze na poczatek skupcie sie na karmieniu nie na wygladzie a z zycia to po porodzie zazwyczaj kobiety mniej o siebie dbaja w sensie wygladu makijazu czy ulozeniu wlosow. to wraca dopiero po jakims czasie kiedy juz dojdziecie do wprawy z malenstwem. Tak bylo w moim przypadku a i wiele znajomych tak mialo.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia