- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
U nas noc okej...ale rano zawsze męczy mnie spływające coś ze zatok do gardła...bleee
Podbrzusze cały czas ciężkie...i upierdliwe. A tak poza tym to jest okej
Ja na ZZO zdecydowałam się już dawno...mam tylko nadzieję, że zdążą mi podać i że anestezjolog będzie w pobliżu
Dziś idziemy z Leną na małe zakupy i do apteki po Sab Simplex i moje paski do glukometru.
Marta a wiecie już jakie kolory gdzie mają być?
A majtki siateczkowe to tak jak Agusia mówi...swój rozmiar bo one się jeszcze ciągną
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Haniu to znieczulenie podają chyba od 4 do 6cm rozwarcia wię co ile nie prześpisz porodu, to zdążą Chociaż kuzynka mi wczoraj opowiadała, że jej koleżanka do szpitala zgłosiła się z rozwarciem 9,5cm i lekkim krwawieniem i bólem krzyża, a był to jej drugi poród i nie poznała bóli porodowych urodziła z 6 minut
Dziewczyny a jeśli chodzi o waszych facetów, którzy wam nie pomagają, to tylko wziąć takiego i natłuc żeby zapamiętał sobie, że są teraz nam do pomocy, jak za przeproszeniem dupa do srania :/
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z tym ZZO tu w DE jest różnie...słyszałam od położnej że w niektórych dają to znieczulenie do 4cm w innych do 6cm a w jeszcze innych nawet do 10cm. Ciekawe do ilu cm daje mój szpital.
A tamta dziewczyna miała super...też bym tak chciała nie czuć i zaraz urodzić
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja jak zwykle nie wyspana,rano troche mi sie przysneło ale telefon zadzwonił inici ze spania ,no coz-trudno
U mnie dzis piekna pogoda,zaraz jade na zakupy,bo w lodówce pustki ,wydałam rozkaz mojemu mezowi co ma zrobic w domu i wcale nie protestowal,wogole to mi powiedzial ze przez ten ostatni miesiac mam odpoczywac a on sie wszystkim zajmie...tylko ze on nie zrobi tego tak jak ja,no ale checi sie licza
Ja tez mam te podkłady rozowe i powinny byc ok
U mnie w szpitalu podaja ZZO jak jest rozwarcie na 6 cm...własnie jutro mam spotkanie z anestezjologiem w tej sprawie
Miłego dnia dziewczynki
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Taz sie właśnie zastanawiałam nad tymi majtaskami jaki rozmiar kupić?A z koleji te podbaski z belli sa podobno najlepsze(czyt najwieksze )
No i co do koszuli to pisałyście że rozmiary są dużo zawyżone i nie wiem jaki rozm zamówić?
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam problem z tymi gatkami bo wzięłabym rozmiar 38, a boję się, że 38-40 będzie za duży. No i chyba zdecyduję się na to: allegro.pl/wielorazowe-majtki-poporodowe...0cm-i3194005492.html jak mamusie doświadczone mają jakąś sugestię, to poproszę, bo ja jestem zielona w tym temacie.
Rysa ja mam tą koszulę rozmiar S i wisi jak M albo L, ale mniejszych nie ma Wiec polecam zaniżyć przynajmniej o 1 rozmiar.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Emi zasnela,więc i ja ide sie położyć.
Wisnia,te majty tez fajnie wyglądają. Kupisz,co będziesz chciała,te z apteki tez sa dobre,ja mam 42rozmiiar i pasują razem z.big podpaska,ta Bella.
Kupcie sobie dziewczyny:
- jałowe gaziki do pepka,mogą sie tez przydać do rany po nacieciu
-tantum rosa do podmywania krocza.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Na kujawach tez chlodno i ponuro. Chyba jutro jednak wrócimy do Łodzi bo ma padać. Tylko babcie zostawimy juz na cały sezon zeby dogladala moich kwiateczkow i warzywek
Leżę pod kocykiem i patrze na swiat przez okno. Wczoraj dwa gołąbki sie całowały przytulaly i tanczyly, dostarczyły mi tyle rozrywki co najlepsze kabarety. Dzis buduja gniazdko u mnie na działce w tujkach więc rodzinka sie powiekszy
Troszke sie nie wysypiam moja córunia przestawila sie chyba na nocny tryb życia. Budzi mnie ok 2-3w nocy i bije mnie tak mocno ze az wczoraj plakalam trwalo to do 7 rano, bez przerwy juz tylko czekalam az mi wody odejda, serio.
Dzisiaj było juz troszke lepiej bo tylko godzine wariowala.
Dobrze mi tu na wsi to powietrze ta zielen i spokoj ale wole juz wracac do moich papierkow ciążowych;) bede spokojniejsza.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Gołębie są fajne, dopóki się nie mieszka w dużym mieście, bo u nas na osiedlu są ich tysiące i oczywiście emeryci rzucają miedzy bloki tony suchego chleba, a te ptaszyska łażą mi po parapetach i balkonie zostawiając wszędzie coś po sobie, nie mówiąc już o okupanych samochodach... Idzie się wkurzyć :/
Agusia a powiedz mi czy masz normalnie rozmiar 42 na dole? Bo nie wiem, jaki rozmiar brać teraz, bo mam teraz 38 i nie chcę żeby były za luźne, bo wtedy chyba nie będą spełniać swojej funkcji. Dobrze wiedzieć, że są w aptece, ciekawe jakie ceny.
Pościel poprasowana czekam już tylko na złożenie łóżeczka, mogłabym to w sumie zrobić sama, ale jak coś będzie nie tak, to zawsze mam na kogo zwalić Więc czekam, czekam, może się doczekam... A na balkonie suszy się już ostatnia partia pranka - tetrowe pieluchy, kocyki i ręczniczki
Ah co do podmywania rany to w ogóle mam wielką nadzieję, że mnie to ominie bo w moim szpitalu nie wykonują rutynowo nacięć Ale liczę się z tym, ze mogą mnie naciąć i wtedy będę si podmywać szarym mydełkiem, bo mi mama poradziła, że nie ma nic lepszego Z resztą doktorek też mówił, że najlepiej płyny do higieny intymnej w ogóle wywalić.
Przez tą majówkę wyleciało mi z głowy, żeby się zarejestrować do doktorka i wizytę mamy 10go maja o 15. Oby Gabi do tego czasy nie wyszła
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pytałam w aptece o podkłady poporodowe (podpachy) i majtki siateczkowe to nie mają tutaj w DE czegoś takiego. Babka kazała mi iść do medycznego sklepu zapytać. Ale wcześniej poszłam do Rossmanna bo miałam do kupienia pieluchy dla małej i płyn do szyb , no i znalazłam w Rossmannie u nas wielkie podpachy z Tena lady (pisze, ze maxi plus) są na prawdę wielkie takie jak belli więc wzięłam jedną paczkę na próbę. Było jeszcze u nas coś takiego jak pampersy dla starszych osób ale pokazane ze dla młodych to tez jest. i małe paczki po 10szt. kosztowały 8 euro. Ale nie zdecydowałam się na to. No i wracając do domu wstąpiłam do tego medycznego zapytać już o same te majtki poporodowe, to też babka zdziwiona i mówi że nie ma czegoś takiego u nich. Więc najwidoczniej tylko szpital coś takiego tu daje. Mam jedne w domu z mojej operacji cysty więc wezmę te jedne a na resztę liczę w szpitalu.
Moja mała też się wierci więcej jak ostatnio. I kilka razy na dobę ma czkawkę, upierdliwie mi wtedy brzuch skacze ... ale to dobry znak, bo po pierwsze ćwiczy płucka, a po drugie jeszcze nie szykuje się do wyjścia Ponoć dziecko jak chce wyjść to jakiś czas przed porodem się wycisza i zbiera siły.
Ikunia ja też jestem za gołąbkami na wsi...ale tylko tam...bo w mieście to tak jak Wiśnia pisze...te osraj dupy kakają na wszystko
Ja też wezmę szare mydło...i suszarkę do włosów...krocze suszarką będę sobie suszyć
No i jeśli już o pogodzie mowa to mamy ciepło...plus 22 stopnie i lekkie słonko
Dziś na obiad robię kluski łyżką kładzione
...a styrałam się po tych zakupach jak koń po westernie. Krzyż od razu poczułam, o podbrzuszu i pachwinach nie wspomnę. Te 800m w jedną stronę to już dla mnie zdecydowanie za dużo.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...a zapomniałam jeszcze dodać, że znalazłam płyn do prania dla dzieci w Rossmannie - Persil sensitiv (biały) i tego spróbuję użyć jak skończy mi się Lovela. Płyn wielkości płynu do prania Loveli kosztuje tu 4 euro czyli około 17zł. A za płyn Loveli w PL dałam 23zł.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Emi za Dlugo nie pospala,oby nie byla marudna.
Gotuje ziemniaki do barszczu z botwinki.
Pewnie,nie ma jak powietrze na wsi,nad jeziorkiem:-) nie to co w miescie. I tak sie coesze,ze nie mieszkam w centrum i mam wiele parków i dużo zieleni na osiedlu.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia, może dziś będzie miała lepszy dzień a jak nie to daj jej jakiś garnek chochlę i niech się tym bawi w gotowanie...wiem że dzieci lubią zabawki-nie zabawki
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze musze rozwiesic pranie i pozniej wyprasowac-szybciutko wszystko wyschnie bo słoneczo swieci...oby jutro tez bylo tak cieplutko
Chciałam dzis kupic mydło szare ale za cholere nie znalazlam...moze zobacze w innym sklepie a jak nie to w aptece.
Co do tych majtek to ja nawet nie wiem w jakim mam rozmiarze,kupiłam jakis czas temu,ale z tego co pamietam to chyba rozmiar wiekszy wzielam niz normalnie,mam nadzieje ze beda pasowac ...koszule kupilam w normalnym rozmiarze i dobrze lezy,nie jest wiszaca tak jak dziewczyny pisza.
Takie kluseczki Haniu tez bym chetnie wszamała-brzmia apetycznie,ale musze sie przyznac ze nigdy ich nie jadłam