BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #673473 przez natali
Mnie naszlo dzis na babke piaskowa, wlasnie wyciagnelam ja z piekarnika i co? Musze oblizac sie smakiem bo jest czarna, poprostu ja spalilam jeszcze nigdy mi sie to nie zdarzylo. :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #673478 przez Agusia83
Ale cała? Nie da się wierzchu zeskrobać?

11 lata 7 miesiąc temu #673488 przez Gochens
Agusia ja chodze do prywatnej kliniki która ma podpisaną umowę z NFZ czyli za wizyty i wszelkie badania nie płacę.. Poród też jest za darmo jedynie ZZO płatne no i ewentualna cesarka na życzenie :)

A pytałaś u siebie o KTG? Powinno je się wykonywać od 39 tygodnia ciąży może dlatego nikt nie wspomniał jeszcze o tym u Ciebie?

11 lata 7 miesiąc temu #673504 przez natali
Nie wiem ale jest czarna z wierzchu, juz mi sie odechcialo wszystkiego, wlacze Erykowi bajke na komputerze i ide spac

11 lata 7 miesiąc temu #673514 przez Marta1985
Kakaszka - co tam u wiśni? :-) jak jej się podoba macierzyństwo? I jak gabrysia?

11 lata 7 miesiąc temu #673520 przez Agusia83
ochens, nie, jeszcze nie pytałam...jutro będę mieć równy 39tc i zapytam na wizycie...

Ciekawe jak Wiśnia i Gabrysia?
No i jak Klara? Macie do niej nr?

11 lata 7 miesiąc temu #673529 przez violcia00
Mysmy wrocili...zaliczylismy chinola i spacer,ale za goraco jest,pozatym nie mam juz za bardzo sil :angry: ,dalam sobie spokoj tez z wywolywaniem porodu na wlasna reke,bo zadne porzadki,mycie okien czy spacery nie pomagaja...wogole to sie przestraszylam bo maly dzisiaj wogole sie nie ruszal,wiem ze ma malo miejsca,no ale moglby dac jakis sygnal :laugh: ,ale teraz jestem spokojniejsza bo zaczal sie wypinac to powinno byc ok :blush:

Z moim B,znow sie pokłócilam,co za głupi chlop,szkoda tylko nerwow na niego :angry:

Co do KTG to ja mialam tylko raz robione jak jechalismy do PL i chcialam sprawdzic czy wszystko dobrze z malym,a tak to tutaj nie robia tego,chyba ze bylo by cos nie tak,tak ze nie wiem co tam u mnie w srodku sie dzieje. :dry:

Agusia fajnie wygladasz,a brzusio super.
No i Bartus z Filipkiem tacy kochani :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #673550 przez kakaszka
od Wisni narazie cisza, pewnie nie moze sie nacieszyc coreczka :)
do Klary numeru nie mam niestety, ale pewnie cos sie dzieje :)

agusia ja tez nie mialam ktg, ale gabinet w mojej przychodni jest dla ktg, wiec pewnie czeka to jeszcze na mnie. za tydzien ide do gin to zapytam. ale serducho malej sluchA co wizyte, ale tak na szybko.

a ja nie wiem jak uspokoic ta swoaja corke, nie wiem co w nia wstapilo, ale juz jestem zmeczona tymi ciaglymi fikolkami i tancami. jak juz tak nie moze usiedziec na miejscu niech wyskakuje, a nie czai sie w brzuchu :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #673562 przez Hania84
Kakaszka, no może mnie nie nosi...ale muszę porobić niestety. A szczerze to mi się nie chce. Dziś kuło mnie w pipce...nie wiem może już szwy się rozpuszczają. Ale dziwne uczucie takie i nawet trochę bolesne.

Położna była i wykąpaliśmy małą...i śpi jednym ciągiem już od 12-ej...na śpiku ją karmiłam nawet bo by przespała karmienie. :)

Powiedziała nam że dziś tak 3 godziny po kąpieli możemy iść na spacer. Mamy chodzić niezależnie od pogody. Więc zaraz zaliczymy drugi spacer.
No i po kąpieli to mówiła że fajnie suszyć dziecko suszarką. Najpierw delikatne wytrzeć małą a później włączyć suszarkę i lekkim strumieniem nie za ciepłym osuszyć...ponoć działa kojąco. Na razie nie robiliśmy tego bo przedłużacz musimy mieć. Oliwkami nie kazała smarować po kąpieli bo zatykają pory....tylko delikatny kremik do ciała. Mam tu od niej jakiś...dała mi kilka próbek. I niczym nie kazała mi przemywać oczu, ani nosa ani uszu. Żadnych gruszek mam nie używać i patyczków. Wszystko samo się oczyszcza mówiła. A oczka przy kąpieli delikatnie przemyć palcem od zewnątrz do wewnątrz. Kąpać 2-3 razy w tygodniu. Tyle starczy powiedziała.

Marta to odbekiwanie to proste jest. Siadasz wygodnie kładziesz nogę na nogę a jeśli nie możesz to od razu "sadzasz" małego na kolanie (łapiąc go pod pachy podtrzymując jednocześnie główkę) i kręcisz nim dookoła zgodnie z ruchem wskazówek zegara :) takie kółka nim robisz :)

Tutaj jest zupełnie inna technika wszystkiego i inne podejście do wszystkiego niż w PL. Moja położna nie mówi że w PL robią źle ale to czego ona się tu nauczyła to widzi że skutkuje i daje dobre rezultaty więc podaje to dalej.
Zadziwię Was pewnie jeszcze tym, że powiedziała że smażone mogę jeść. Wiadomo nie tam jakoś mocno spieczone...ale podsmażone jak najbardziej :)

Odciągałam rano laktatorem i odciągnęłam aż 70ml...ale po 3 godzinach od poprzedniego już tylko 30ml. Zobacze jak za kolejne 3h będzie.

Lecimy na spacer :)

11 lata 7 miesiąc temu #673568 przez Kasiasia
Kakaszka ja uwielbiam te fikołeczki i przeciągania w brzuchu bedzie mi ich napradę brakować... Chyba sobie potem cos tam wszczepię żeby sie ruszało. To chyba jedyna rzecz która mnie tak bardzo cieszy w ciąży.
Co do przygotowań ja to tez w polu. Męża ciągle atakuje o coś zeby sie do przodu posuwało, ale on ma czas... Jutro na bank cały dzień muszę poprasować, żeby z ciuszkami sie uporać.I jutro wypiorę torbę do szpitala!!! taki mam plan!! ciekawe co wyjdzie ?
Zmykam.
Pozdrawiam

11 lata 7 miesiąc temu #673584 przez kakaszka
Wisnia naisala, ze pozdrawia wszystkie mamusie :)jutro wychodza kolo 16 do domu.
dziewczyny komu moge przeslac zdjecie gabrysi na tel, zeby wstawil na forum? bo ja mam stary telefon i nie mam mozliwosci zrzucic na forum.

11 lata 7 miesiąc temu #673589 przez Marta1985
Mozesz mi Kakaszka :)

11 lata 7 miesiąc temu #673596 przez Marta1985
Przedstawiam Wam Panne Gabrysie :)
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #673599 przez Marta1985
I nie mogę się oprzeć ....

Księciunio Bartuś :P

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #673601 przez Agusia83
Ale piękna królewna i jak smacznie śpi:-)

A z krolewicza przystojniak:-)

Kiedy ja Wam takie foty wstawie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka