BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #672685 przez Agusia83
Na 14.06 sporo nas jest:-) jeśli syn poda sie na core,wyjdzie 21.06... :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672686 przez abrakadabra
Ja w sumie też nie podawałam swojego numeru dziewczynom, jakoś umknął mi ten wątek :)
Nie chce mi się bawić w wysyłanie wiadomości, to może napiszę tak :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

I muszę Wam powiedzieć, zauważyłam, że jak sobie śpiewam, to mały się kołysze mi w brzuszku, to chyba dobry znak :)

11 lata 7 miesiąc temu #672687 przez violcia00
Dzieki Kakaszka jestes wielka :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #672691 przez kakaszka
abra tez dostalas wiadomosc na priv :) kazda musi miec jakis kontakt, bo kto kto, a my musimy wiedziec kiedy kto rodzi :D

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672693 przez natali
Dziewczyny mnie zaczelo bolec spojenie lonowe, moze to juz czas na mnie ale byloby fajnie. Dziewczyny ja na liscie mam wpisany termin na 16 ale lekarze wyznaczyli na 13.

Wlasnie rozmawialam z kolezanka i dowiedzialam sie ze najwiecej porodow jest w pelni ksiezyca slyszalyscie o tym musze sprawdzic kiedy wypada.

Sprawdzilam pelnia wypada 23 czerwca.

11 lata 7 miesiąc temu #672701 przez abrakadabra
natali ja tak prawdę mówiąc mam 3 terminy:
7 czerwca 2013 - obliczony przez szkockiego lekarza, jakąś tam ich metodą, facet prowadził ciążę mojej kuzynki jak mieszkała w Szkocji, no i fakt polscy lekarze wyznaczali jej jakoś na 15 lutego a jej Gracjanek się urodził 5 lutego, zaznaczam, że ten szkocki lekarz jej obliczył na 6 lutego :)

14 czerwca 2013 - data wyznaczona jako niby ta prawidłowa przez moją prowadzącą

no i w końcu

18 czerwca 2013 - data wynikająca z USG.

Także rozstrzał mam niezły....

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672711 przez natali
Abra ten moj termin na 16 wyliczylam sobie sama na internecie jak sie logowalam na forum takze bardziej prawdopodobny jest ten na 13 ale kto wie moze nie dotrwam do zadnego :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672712 przez Hania84
Wiśnia Gratulacje !!!! :) Dobrze , że lekarze dobrze ocenili sytuację i z Gabi jest wszystko okej :) Dużo zdrowia dla Was :)

No to witam się wieczornie i ja :)

Nadrobiłam Was dość szybko. Napłodziłyście sporo przez jeden dzień :silly: ale dobrze, dobrze...ciesze się :)

Agusia dzięki za info kochana :kiss:

Malutkamilka - cieszę się bardzo, że przejmujesz tabelkę ...dzięki kochana :kiss:

Rysa - Filipek cudowny :)

szósteczka- Pawełek również słodziak...te poliki to bym wycałowała :)

A ja dziś mam chwile czasu dopiero. Rano pojechaliśmy załatwiać akt urodzenia. Później sprzątałam mieszkanie, wygotowywałam butelki, robiłam obiad...później była położna i malutka waży już 2710g :) Jutro położna o 11 też przyjedzie i Lenka zaliczy pierwszą kąpiel :) ... a dziś zaliczyła pierwszy spacer :) położna mówiła że jak jest ładnie i ciepło jak dziś to nie ma co kisić dziecka w domu...i Lenka teraz tak śpi że od 15 minut przespała swoja porę karmienia :silly:
Wczoraj mięliśmy z nią lekkie przeboje bo od 16-23 nie spała...ale to pewnie od tego że było za ciepło w mieszkaniu bo jak przewietrzyliśmy to od razu padła. Niemądra ze mnie czasem.
Laktatorem odciągam mleko...przynajmniej staram się bo mała nie chce za bardzo ciągnąć (jest bardzo niecierpliwa że z cycka nie leci tak szybko jak z butelki tylko trzeba się namęczyć)...wczoraj odciągnęłam 5ml z obu a dziś z obu już 30ml w 20 minut. Mam nadzieję że się powoli ta laktacja rozkręca u mnie. Ale dokarmiam mlekiem też .
Położna pokazała mi fajny patent na odbekiwanie dzieci :) Sadzacie malutkie na kolanie, trzymacie je pod pachami i kręcicie w kółko zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Odbekuje mi Lenka od razu :)

No więc trochę Wam relacji zdałam co u nas się dzieje :blink:

Dziś nam Lenusia ładnie śpi więc trochę mogłam porobić i mój komodę skręcił także jest fajnie :)

No dziewczynki to teraz która następna ? :silly: Dalej maluszki wyskakiwać z brzuszków bo ciocie czekają by Was zobaczyć :blink:

Ikunia mam tabelke jeszcze pod suwaczkami :)

11 lata 7 miesiąc temu #672713 przez Gochens
WIŚNIA GRATUUUUUULACJE !!!! cieszę się razem z Wami ;)

U mnie termin na 12 go tyle że mnie się coś pomyliło i powiedziałam wam że 10go :/// no ciekawe kiedy Alan zechce zobaczyc świat z drugiej manki ;)

Kakaszka ja też już mam dość tak mnie wszystko ciągnie jak wstane że masakra...

11 lata 7 miesiąc temu #672725 przez aleksiaa88
Mam termin na 14, ale mógłby nawet 13 się urodzić bo lubię tą liczbę w końcu 13-go brałam ślub
17 czerwca jest Alberta akurat
21 początek lata
23 dzień ojca ma wybór chłopak ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672729 przez Agusia83
Haniu, super, że się odezwałaś....Najlepsza temperatura dla szkraba to jakieś 20-21 stopni...wówczas naprawdę się lepiej śpi....a w zimie jak będą dobrze grzać, to polecam jeśli ktoś nie ma nawilżacza powietrza kłaść mokre ręczniki na kaloryfer....
Lenka pokazuje charakterek i dobrze :laugh:
Widzę, że w Niemczech też się długo nie kąpie maluchów...u nas w szpitalu położne już to robią, a później rodzice od razu po przyjściu ze szpitala :lol: .
A spacerki są wskazane...oby pogoda się poprawiła, to codziennie będziemy śmigać z maluszkami.

Mnie spojenie łonowe już od dawna boli...to oznaka, że kości miednicy się rozchodzą i dzidzia może bez problemu wchodzić w kanał...

Arturek w dzień był bardzo spokojny, ale już zaczyna świrować :silly:

ja pierwsze usg miałam w 5t4d, wówczas tp był na 20.06...ale wówczas widziałam tylko 4mm pęcherzyk :silly: , a w 14tc już był na 14.06...a z ostatniego usg na 11.06...a kiedy maluch wyjdzie? Jak mu będzie pasować :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #672765 przez natali
Haniu fajnie sobie radzicie, a ten patent na odbekiwanie napewno przetestuje bo przy pierwszym synku mialam z tym oromny problem przez dluzszy czas dlatego tez mogly go meczyc kolki.

nie wiem czemu ale jakas taka rozdrazniona dzis jestem, synek tez dokuczal jak mucha przed deszczem, na cale szczescie juz poszedl spac a ja wkoncu wezme prysznic moze mi przejda troche co niektore dolegliwosci.

Wisnia dzis podniosla troche cisnienie z tym oczekiwaniem, dobrze ze sie dlugo nie meczyla i ze szybko zareagowali.

11 lata 7 miesiąc temu #672795 przez kakaszka
wiadomosc od Wisni:

" Wlasnie jestem po kapieli, jednak nie taka zla ta cesarka... :) brzuch boli ale da sie wytrzymac, wychodzimy w czwartek. Gabrysia jest sliczna i nawet spokojna, malo placze i sie usmiecha. pozdrawiamy :)"

11 lata 7 miesiąc temu #672804 przez Agusia83
Natali, jak ja Cię dobrze rozumiem..Emi była dziś grzeczna, ale gdy sie rozchula to też sił mi brakuje na wszystko....
Własnie przyszłam ze sklepu...już nie wiem, co wymyślać na obiad..dziś miałam ziemniaczki nowe, mizerię i jajko sadzone, a jutro ten sam repertuar tylko z kalafiorem i bułką tartą :laugh:

Synek niby sobie hulał...ale przestał i siedzi cicho....
Byłam pewna, że brzuch już mi nie rośnie...przed wyjściem do sklepu zmierzyłam się...127cm...a jeszcze 3 dni temu było 125 :blink:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672840 przez natali
mi na wizycie u poloznej zawsze mierzy brzuch ale od wzgorka lonowego do gory nad pepkiem tam gdzie konczy sie macica, wam tez robia taki pomiar.

ja dzis na obiadek mialam makaron z klopsikami w sosie pomidorowo paprykowym, i tez na jutro nie mam pomyslu. nie powiem bo zjadlabym konia z kopytami jakby mi ktos podal taki mam apetyt ze nawet po obiedzie musze cos przegryzc i tak caly czas, ale gotowac to mi sie nie chce.

jestem po cieplej kapieli a skurcze dalej dokuczaja ale sa takie do wytrzymania.

Agusia dobrze ze rosnie ci brzuch a nie waga tak jak u mnie, a twierdza ze przed porodem waga staje a nawet mozna stracic do 1,5 kg

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka