- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie chce mi się bawić w wysyłanie wiadomości, to może napiszę tak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
I muszę Wam powiedzieć, zauważyłam, że jak sobie śpiewam, to mały się kołysze mi w brzuszku, to chyba dobry znak
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Wlasnie rozmawialam z kolezanka i dowiedzialam sie ze najwiecej porodow jest w pelni ksiezyca slyszalyscie o tym musze sprawdzic kiedy wypada.
Sprawdzilam pelnia wypada 23 czerwca.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
7 czerwca 2013 - obliczony przez szkockiego lekarza, jakąś tam ich metodą, facet prowadził ciążę mojej kuzynki jak mieszkała w Szkocji, no i fakt polscy lekarze wyznaczali jej jakoś na 15 lutego a jej Gracjanek się urodził 5 lutego, zaznaczam, że ten szkocki lekarz jej obliczył na 6 lutego
14 czerwca 2013 - data wyznaczona jako niby ta prawidłowa przez moją prowadzącą
no i w końcu
18 czerwca 2013 - data wynikająca z USG.
Także rozstrzał mam niezły....
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
No to witam się wieczornie i ja
Nadrobiłam Was dość szybko. Napłodziłyście sporo przez jeden dzień ale dobrze, dobrze...ciesze się
Agusia dzięki za info kochana
Malutkamilka - cieszę się bardzo, że przejmujesz tabelkę ...dzięki kochana
Rysa - Filipek cudowny
szósteczka- Pawełek również słodziak...te poliki to bym wycałowała
A ja dziś mam chwile czasu dopiero. Rano pojechaliśmy załatwiać akt urodzenia. Później sprzątałam mieszkanie, wygotowywałam butelki, robiłam obiad...później była położna i malutka waży już 2710g Jutro położna o 11 też przyjedzie i Lenka zaliczy pierwszą kąpiel ... a dziś zaliczyła pierwszy spacer położna mówiła że jak jest ładnie i ciepło jak dziś to nie ma co kisić dziecka w domu...i Lenka teraz tak śpi że od 15 minut przespała swoja porę karmienia
Wczoraj mięliśmy z nią lekkie przeboje bo od 16-23 nie spała...ale to pewnie od tego że było za ciepło w mieszkaniu bo jak przewietrzyliśmy to od razu padła. Niemądra ze mnie czasem.
Laktatorem odciągam mleko...przynajmniej staram się bo mała nie chce za bardzo ciągnąć (jest bardzo niecierpliwa że z cycka nie leci tak szybko jak z butelki tylko trzeba się namęczyć)...wczoraj odciągnęłam 5ml z obu a dziś z obu już 30ml w 20 minut. Mam nadzieję że się powoli ta laktacja rozkręca u mnie. Ale dokarmiam mlekiem też .
Położna pokazała mi fajny patent na odbekiwanie dzieci Sadzacie malutkie na kolanie, trzymacie je pod pachami i kręcicie w kółko zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Odbekuje mi Lenka od razu
No więc trochę Wam relacji zdałam co u nas się dzieje
Dziś nam Lenusia ładnie śpi więc trochę mogłam porobić i mój komodę skręcił także jest fajnie
No dziewczynki to teraz która następna ? Dalej maluszki wyskakiwać z brzuszków bo ciocie czekają by Was zobaczyć
Ikunia mam tabelke jeszcze pod suwaczkami
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
U mnie termin na 12 go tyle że mnie się coś pomyliło i powiedziałam wam że 10go :/// no ciekawe kiedy Alan zechce zobaczyc świat z drugiej manki
Kakaszka ja też już mam dość tak mnie wszystko ciągnie jak wstane że masakra...
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
17 czerwca jest Alberta akurat
21 początek lata
23 dzień ojca ma wybór chłopak
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lenka pokazuje charakterek i dobrze
Widzę, że w Niemczech też się długo nie kąpie maluchów...u nas w szpitalu położne już to robią, a później rodzice od razu po przyjściu ze szpitala .
A spacerki są wskazane...oby pogoda się poprawiła, to codziennie będziemy śmigać z maluszkami.
Mnie spojenie łonowe już od dawna boli...to oznaka, że kości miednicy się rozchodzą i dzidzia może bez problemu wchodzić w kanał...
Arturek w dzień był bardzo spokojny, ale już zaczyna świrować
ja pierwsze usg miałam w 5t4d, wówczas tp był na 20.06...ale wówczas widziałam tylko 4mm pęcherzyk , a w 14tc już był na 14.06...a z ostatniego usg na 11.06...a kiedy maluch wyjdzie? Jak mu będzie pasować
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
nie wiem czemu ale jakas taka rozdrazniona dzis jestem, synek tez dokuczal jak mucha przed deszczem, na cale szczescie juz poszedl spac a ja wkoncu wezme prysznic moze mi przejda troche co niektore dolegliwosci.
Wisnia dzis podniosla troche cisnienie z tym oczekiwaniem, dobrze ze sie dlugo nie meczyla i ze szybko zareagowali.
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
" Wlasnie jestem po kapieli, jednak nie taka zla ta cesarka... brzuch boli ale da sie wytrzymac, wychodzimy w czwartek. Gabrysia jest sliczna i nawet spokojna, malo placze i sie usmiecha. pozdrawiamy "
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Własnie przyszłam ze sklepu...już nie wiem, co wymyślać na obiad..dziś miałam ziemniaczki nowe, mizerię i jajko sadzone, a jutro ten sam repertuar tylko z kalafiorem i bułką tartą
Synek niby sobie hulał...ale przestał i siedzi cicho....
Byłam pewna, że brzuch już mi nie rośnie...przed wyjściem do sklepu zmierzyłam się...127cm...a jeszcze 3 dni temu było 125
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
ja dzis na obiadek mialam makaron z klopsikami w sosie pomidorowo paprykowym, i tez na jutro nie mam pomyslu. nie powiem bo zjadlabym konia z kopytami jakby mi ktos podal taki mam apetyt ze nawet po obiedzie musze cos przegryzc i tak caly czas, ale gotowac to mi sie nie chce.
jestem po cieplej kapieli a skurcze dalej dokuczaja ale sa takie do wytrzymania.
Agusia dobrze ze rosnie ci brzuch a nie waga tak jak u mnie, a twierdza ze przed porodem waga staje a nawet mozna stracic do 1,5 kg