BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #671996 przez violcia00
Dzien dobry.

Ja juz po sniadanku...dzisiaj cos sie nie zapowiada na ladna pogode,no ale przynajmniej nie pada.

To Wisnia szykuj sie do porodu a nie sprzatanie CI w glowie,to chyba juz nie dlugo,trzymam kciuki zeby wszystko dobrze poszlo :blink:

U mnie nic-zero bolow,wiem ze dopiero 1 dzien po terminie,ale nie chce juz czekac i meczy mnie to strasznie :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #672012 przez WisniaJ
Przemek zaraz będzie i jedziemy. Trochę się umalowałam, żeby wyglądać jak człowiek :) Kakaszka mam twój nr więc jak coś się ruszy dam znać, trzymajcie kciuki żeby to było to :) :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #672019 przez kakaszka
bede czekac z niecierpliwoscia :-* trzymaj sie kochana

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672023 przez abrakadabra
kakaszka Ja już zdaniem lekarza jestem gotowa na poród także już tylko czekam hihi :)
Najśmieszniejsze jest to,że w dniu kiedy mnie wypisywali do domu miałam badanie ginekologiczne, lekarz tak mi te paluchy głęboko wsadził, że dokładnie tego samego dnia wieczorem zaczął mi czop odchodzić, śmieję się, że "to on mnie uczynił gotową" :D

11 lata 7 miesiąc temu #672029 przez natali
Wisnia trzymam mocno i nie bede puszcza :laugh: c puki nie urodzisz najwyzsza pora na was.

Agusia przykre to co napisalas nie chcialabym tego przezyc.

Kakaszka ciesze sie ze u was wszystko dobrze, dajcie sobie jeszcze troche czasu.

A mnie dzis caly brzuch boli tak jakbym miala jakies niestrawnosci, cholercia codzien cos nowego.

11 lata 7 miesiąc temu #672062 przez rysa
Wisnia powodzenia !:)U mnie takie skurcze jsk opisujesz byly noc przed porodem.Jak juz o 6rano wybieralismy sie do szpitala to wszystko przeszlo...:/a w ciagu dnia mialam lzejsze tak co 10-15min no i wieczorem sie zaczelo...:)Oczywiscie nie obylo sie bez masazu szyjki(mnie bolalo bardzo),i jakiegos zastrzyku wspomagajacego ale juz tak mnie bolalo ze nie pytalam co to.Takze Wisnia trzymamy kciuki :)moze rozwinie soe tak niespodziewanie jak u mnie :)

Filip caly czas je i je,dobrze ze mam duzo pokarmu(a tak sie balam),jednak to faktycznie kwestia czasu:) Ale za to bola jak cholera...No i wiecznie chce byc na rekach...

Fotke jakas wstawie jak wlacze komputer bo z tel nie umiem :)

11 lata 7 miesiąc temu #672064 przez Agusia83
Natali, a może coś i u Ciebie się rozkręca?

Ja mam wizyte we czwartek...chciałabym się dowiedzieć czegoś konkretnego...ale znająć życie nic się nie zmieniło :angry: ...

Wiśnia, trzymam kciuki bys za kilka godzin dała nam znać, że Gabrysia jest już na świecie :laugh: i prosimy od razu o foto :laugh: najwyżej wyślij którejś z nas zdjęcie a my już się postaramy by pokazało się na forum :laugh:

Abra, też tak myślę, że to dr Cie rozdziewiczył porodowo :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #672071 przez kakaszka
Rysa a jak ty sie czujesz? zmeczona? filip duzo placze?
boze ja tego karmienia piersia najbardziej sie boje.

boze nie wyobrazam, ze i u mnie kiedys bedzie taki szkrab w domu :)

11 lata 7 miesiąc temu #672077 przez Marta1985
Wisnia - trzymam kciuki żeby było szybko i najmniej boleśnie a
gabrysia żeby była zdrowiutka :-) czuje ze to jest to :-)

11 lata 7 miesiąc temu #672166 przez violcia00
Ja juz zdazylam zjesc placki ziemniaczane,ale sie najadlam,pozniej pewnie bede miec zgage ale co tam :P

No to pewnie nie dlugo zobaczymy Gabrysie...trzymam kciuki i mam nadzieje ze nie bedziesz sie za bardzo meczyla no i coreczka bedzie zdrowa :blink:

Abra ja takie kłócia czuje od dawna...,.mam tez tak ze bardzo mnie brzuch boli jak siedze,ale dzisiaj cos mniej i bole-te miesiaczkowe tez jakos ustapily,wiec nie wiem co bedzie z tym moim porodem,a mialam nadzieje ze w tym tygodniu uda sie urodzic,a tu pewnie nic z tego :angry:

Jednak wyszlo slonko u mnie i jest cieplo :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #672190 przez abrakadabra
No mnie również wydaje się,że już dziś WiśniaJ będzie miała Gabrysię przy sobie :)
Kurczę też bym już chciała.

violcia00 Ty też miałaś takie rozchodzące się kłucia?? Ja mam tak,że łapie mnie z prawej strony i idzie po przekątnej brzuszka,aż do lewego biodra, tak dziwnie.
No i narobiłaś mi smaka tymi plackami ziemniaczanymi... och Ty..

W ogóle muszę Wam powiedzieć,że jakoś dziwnie cicho i spokojnie się u mnie zrobiło..Tak jakby cisza przed burzą.

Jak znam życie, wszystko się u mnie zacznie w najmniej spodziewanym momencie, oby w domu, ale na bank jak nikogo nie będzie, bo D. będzie gdzieś w pracy, albo akurat poza miastem.. i akurat ja nie będę miała nic na koncie,żeby dać znać,że coś się dzieje i będzie tak jak w zeszłą niedzielę,że sama będę musiała zapitalać do szpitala z bólami... :dry: No cóż.. :dry:

kakaszka kochana to wyobrażaj sobie, bo już niedługo będziesz miała w domku takie maleństwo swoje własne :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #672205 przez Gochens
Witam się po badanku.. a więc GBS ujemny, mocz ok, aptt w normie krew chyba też jutro doktorem mi wyczyta ... a jeśli chodzi o KTG to z moich obserwacji skurcze były na poziomie od 6% do 78% !! Kiedy maluch się wypychał to dochodziły do 78%.. Później jak zapytałam tą położną jak moje skurcze to powiedziała "no z tych bolących" tyle, że ja nic nie czułam.... Nie wiem kurde jutro też muszę doktorka za język pociągnąć bo nic nie kumam...

Ikunia a jak u Ciebie? W ogóle u nas na tych zapisach KTG to trzeba się dowiadywać o godziny wchodzenie bo dziś chyba z 6 dziewczyn TWIERDZIŁO , że są zapisane na 10;40 (jak ja) w końcu weszłam zapytałam i wyszło, że tylko 3 z czego 2 już się zapisują więc ja jestem 3... dobrze, że zapytałam , tak bym kwitła jeszcze z 40 minut "na swoją kolej" ...

Wiśnia trzymam kciuki i czekam na rozwój sytuejszyn :)

Dziewczyny a ten wymaz GBS-u to miałyście z pochwy i dupencji czy tylko pochwy? Bo mnie wybrał pochwowy tylko ;/

11 lata 7 miesiąc temu #672217 przez cordis
Gochens tylko z pochwy tyle, że dodatni :/

11 lata 7 miesiąc temu #672223 przez rysa
Agusia takie sytuacje sie zdarzają, a najgorsze jak to się prztrafi w najblizszej rodzinie lub wśród przyjaciół
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kakaszka mały płacze,ąle zawsze go udobrucham cycem :) Zwykle Najgorzej się drze podczas ubierania.No i wczoraj podczas pierwszej kompieli...Najgorsze że lubi być na rękach i boje się że sie przyzwyczai...

A ja się czuje dobrze tylko jak obtłuszczona galareta z uszkodzonym podwoziem :laugh: No i ból piersi i sódków niesamowity ;)

Zdięcie Filipa przed wczorajszą kompielą
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #672224 przez szósteczka
Wiśnia trzymam kciuki jak rowniez za inne prubujace się rozpakowac powodzenia. My od wczoraj w domku , dostałam takiego pawera ze odrazu wzięłam sie za zaległe sprzątanie w szawkach młodszych dzieciaków. Pawełek pół nocy cycusiowal się a w dzien jest spokojniejszy, musimy jakos sie przestawic. We czwartek mamy wizytę patronazowa. Pozdrawiam wszystkie.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka