BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #682038 przez natali
Malutkamilka dobrze ze juz jestes. kAcik dla malutkiej uroczy a imie ladne.

Violcia ja seksiku probowalam jakis tydzien temu i nic.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mi przy pierwszej ciazy czop zaczol odchodzic jakis tydzien przed juz nie powiem wam z dokladnoscia. A wody przebijali i nie mam pojecia jak bedzie teraz, wszystko jest tak inne niz wtedy.Wkazdym badz razie spodziewam sie ze bedzie wywolywany na ostatnim ktg polozna mowila ze teraz zadko sie zdaza ze kobiety radza bez wspomagaczy praktycznie kazdy porod jest wywolywany i to sporo po terminie :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682045 przez Hania84
Agusia...faktycznie...Lenka ma już 16 dni...ale ten czas leci...spokojnie i na Ciebie przyjdzie czas :) wszystko w swoim czasie kochana :) Przynajmniej Twoja pociecha będzie dłużej młodością się cieszyć :silly:
No nie złą mieszankę wymyśliłaś na kolację hihi :silly: mnie by to na pewno przeczołgało do wceta :lol: ... mnie zawsze kawa rusza do kibelka :lol:

malutkamilka - ja do dziś nie wiem jak czop wygląda...musiał mi odejść w czasie porodu. A wody płodowe na bank same odeszły mi w czasie porodu...ale już przy końcówce (jakieś 4 godziny przed pojawieniem się Lenki) czułam ciepło jak mi leciało po nogach ...później okazało się że były zielone ( Lenka smułkę oddała we mnie)

Właśnie wzięłam teraz APAP. Kurczę tylko prawa strona głowy mnie boli. Nienawidzę takiego bólu :angry: Leżałam godzinę przed tabletką...myślałam, ze pomoże i guzik. Musiałam zażyć proszek. Mój a. mówił że od jutra zapowiadają burze przez 3 dni więc...zmiana pogody murowana...ech.

11 lata 6 miesiąc temu #682106 przez Ikunia1910
Witam brzuszki i maluszki oraz mamusie :)

My zaczynamy 8 dobę a z nią suplementacje wit. D i K.
Dzisiaj też wybieramy sie na pierwszy spacer i tak sie zastanawiam jak długo może on trwać. Ile czasu wy bylyscie na pierwszym spacerniaku?

Malutka śliczny kącik:) a imie tez mi sie podoba moja Zofia ma Wiktoria na drugie :)

Licze dzis na jakies sobotnie dzieciatko zobaczymy czy któryś leniuszek wreszcie sie wyczołga z brzucholka :silly:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #682109 przez Agusia83
Hejka,my nadal 2w1...nic sie nie zapowiada przynajmniej u mnie na final.
Ikunia,wszystko zależy od pogody. Jak jest cieplutko,to i pół godzinki.jak chłodniej to 15 minut..

11 lata 6 miesiąc temu #682144 przez Gochens
Dzień dobry ;-) u nas pierwsza noc w domu. ;-) mały pięknie śpi ale już od 4 z nami w łóżku jakoś sen ma spokojny no i cyca blisko :-)

Przyszedł zapowiadany nawał i jest ciężko... cyce jak donice no i twarde się zrobiły :-/ mam problem żeby odciągnąć nie wiem czy to zima laktatora czy moja bo mam elektryczny i jak wezmę siłę ssania na małą to nic nie leci a jak na dużą to nie mogę wytrzymać bo sutki nadal cholernie bolą.. Poczekam jeszcze chwilę może nawał się ureguluje ??!

11 lata 6 miesiąc temu #682146 przez Gochens
Wiśnia a ciebie nie boli jak odciagasz skoro przy karmieniu Cię bolą?? Może ja mam do dupy ten laktator??!!

11 lata 6 miesiąc temu #682168 przez abrakadabra
Dzień dobry dziewczynki.
Wczoraj chyba przesadziłam z wysiłkiem fizycznym,bo odkąd wstałam mam ciągle wrażenie jak co miesiąc przed okresem, jakby za moment miało mnie zalac..
Brzuch mnie boli..
Już dzień po terminie.

:)

11 lata 6 miesiąc temu #682179 przez WisniaJ
Gabi ciągle marudna spać mi w ogóle nie chce... :( Tylko na kolanach, a jak ją odłoze to w ryk. Nawet nie mogę sobie pójść śniadania zrobić :/

Gochens przy laktatorze też bolą ale ie aż tak. Elektryczne podobno najmniejszą siłę ssania mają tylko do stymulacji i się tym nic nie odciągnie. Ja kupuj teraz elektryczny i jak mnie nie przestanie w końcu boleć to mam to gdzieś i przestaje karmić, nie będę z siebie matki polki robić :/

11 lata 6 miesiąc temu #682188 przez kakaszka
witam mamusie :)

u mnie pieknie sloneczko swieci i pewnie upal dzis bedzie jak cholera. trzeba sie zakupic piciem i lodami :silly:
dzis w nocy jak poszlam siku stwierdzilam, ze jak zaczne rodzic w nocy, to odmawiam wspolpracy i ze moj facet ma za mnie rodzic. cos ja ostatnio jestem strasznie ospala.

wczoraj na obiad mialam prawdziwe mlode ziemniaki i powiem wam, ze dostalam prawie orgazmu :laugh: a pozniej potraktowalam siebie truskawka i mialam podwojny orgazm :D takze teraz chyba przez tydzien to bedzie w moim menu.
a propo ziemniakow mlodych mozna je jesc jak sie karmi piersia? w ogole dziewczyny co juz sa po co jecie?

u mnie dzis brak planow, pewnie bede siedziec zanudzac w domu, ale to sa ostatnie dni nudzenia sie w moim zyciu, takze nie narzekam.

milego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #682215 przez rysa
Wisnia ja wlasnie mam to samo.Filip caly czas xhce byc na rekach.Nawet nic nie moge zrobic,nie mowiac juz o tym ze wygladam jak strach na wroble...No i teraz jak go oduczyc tego ?

Ikunia moja polozna jest zdania ze jak jest ladna pogoda to pierwszy spacer moze trwac do oporu i tak wlasnie zrobilismy.Pierwsz trwal chyba 3godz.

Gochens ja na poczatku tez odciagalam ile sie da bo nie bolalo tak mocno jak maly ssal.A probowalas tej masci Maltan-przynosi lekka ulge

11 lata 6 miesiąc temu #682218 przez Marta1985
Nasz spacer pierwsze tez byl dlugi ... malemu super sie spi na dworze wiec czasem jak idziemy to 2,5 godz nas nie ma :)

Mi pani doktor kazala jesc wszystko normalnie ale w nie zaduzych ilosciach :)

Co do piersi to ja sobie robie cieply prysznic - miekna wtedy i latwiej leci mleczko :)

I mam wrazenie po wszytskich specyfikach ze najlepsza na laktacje jest bawarka :)

11 lata 6 miesiąc temu #682222 przez rysa
A na mnie z kolei chyba Karmi najlepiej dziala :)

Dziewczyny a co polecacie na kolki?nie jestem pewna czy Filip ma ale tak profilaktycznie.Narazie zakupilam Delikol

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682232 przez WisniaJ
Na mnie najlepiej działa ta herbatka, ale może dlatego, ze bawarkę piłam jeszcze na długo przed ciążą. Ale Karmi nie próbowałam i chyba jutro śrubuje. Ale nie jest źle odciągam nieraz nawet 120ml. A na kolkę podobno ta herbatka co piję, bo jest z koprem włoskim :) Póki co chyba kolek nie mamy. Aha i w końcu Gabi ładnie beka :)

Ja mam nadzieję, że ta huśtawka coś pomoże...

Co do jedzenia to jem wszystko poza smażonym, no i z owoców to tylko banany, jabłka i arbuza. Na obiad np jem klopsiki z mięsa z indyka, a Przemek sobie w tym czasie je gulasz z plackami :( ale trudno ;)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682263 przez natali
Witam sie i ja wciaz w dwupaku.

Wszystko mnie dzis wkurza, nawet posprzeczalam sie ze swoim mezem pokazuje rogi nie wiem czy to ze strachu przed kolejnym obowiazkiem i odpowiedzialnoscia za kolejne dziecko. Wcale mi tym nie pomaga. Na dodatek rozbil dzis lampe i blotnik w samochodzie spowodowal stluczke i dal facetowi 100 euro zeby uniknac problemow, mnie pewnie zjadlby zywcem za mala ryske na aucie a jemu wolno wszystko.

Juz mi chyba psychika wysiada.

11 lata 6 miesiąc temu #682295 przez abrakadabra
natali Rozumiem cie doskonale.. mam dziś tak samo jak Ty...
Dosłownie wysiadam...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka