BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #682510 przez Agusia83
Dziewczyny,w końcu odblokowali forum....co u Was? Ja nadal sie trzymam,mój mąż nie bedzie jasnowidzemu :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682511 przez cordis
Dzień dobry:)
Urodziła któraś z dziewczyn?

Mi dzisiaj rano z piersi sączyła się siara :ohmy: pierwszy raz.

11 lata 6 miesiąc temu #682512 przez Gochens
Witam z rana ;-)

Właśnie od wczoraj jakieś problemy były, już zaczynałam się martwić ze coś mnie minie!! ;-
Hania, Wiśnia, Ikunia ile czasu zajmuje Wam odciaganie pokarmu ??

W ogóle to jest jakaś teoria mówiąca ile noworodek ma jeść? Bo mój np ciągnie cyca na bank nie do końca uleje mu sie i za 5 minut znow się domaga :-/ gdzie on to mieści ????

Agusia może w sobotę przyszła?? Oj nie za długo!!

Alan by się pobawil z jakimś nowym kolega czy koleżanka więc śmiało dzieci wychodzić!! ;-)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682514 przez Agusia83
Ja i Natali jestesmy w dwupaku,ciekawe co u Abry?
Sporo z nas sie przeterminuje :blink:

Mój maly.od wczoraj.sie tak wierci jakby chciał wyjsc obojętnie,ktora stroną.
Wczoraj to mnie bolały jego akrobacje.

11 lata 6 miesiąc temu #682516 przez natali
Czesc

Jak milo was znowu poczytac, wczoraj spazmy dostawalam ze forum nie diala.

Ale spokojnie nic was nie ominelo jesli chodzi o mnie jeszcze sie nie rozpakowaoam:-P.

11 lata 6 miesiąc temu #682546 przez Kasiasia
hej
weszłam na chwilke tylko powiedzieć ze wczorajw róciłam do domu z pieknym synusiem
ur 12 06. 2013 o g16:15 cesarką miał 2820g i 52 cm.
ledwo zyje jak sie odrobie to wstawie zdjecia. Jak na noego patrze to płacze taki jest sliczny.
Pokarmu niestety nie mam ale walcze

11 lata 6 miesiąc temu #682550 przez Gochens
Kasiu. Gratulacje!!! Super że już jesteście w domu :-) przystawiaj synka jak najczęściej nawet możesz nie czuć ze masz pokarm... Powodzenia!!!

Mój wczoraj pojechał po maść i postanowił mi kupić laktator ręczny i udało mi się odciągnąć trochę pokarmu!!!! ;-) nie chce przesadzać z ilością więc ściągam po 30 ml ;-) już nie mogłam sobie radzić bo z cycków cieknie a maly wszystkiego nie je :-S:-S
Natali może dziś przy ładnej pogodzie dziecko powie mama wychodzę?? :-P

11 lata 6 miesiąc temu #682551 przez abrakadabra
Witam sie i ja.
Nadal w dwupaku. Też sie przeterminowałam.. :silly:
Na szczeście jutro śmigam do ginekolog na badanie, a potem do szpitala już :)
Natali Dlaczego aż tak długo zlwlekają z wywołaniem, 25-26 czerwca.. bez przesady kurde :/

A słuchajcie, z urlopem macierzyńskim mamcie jak załatwiłyście? Ja wysłałam w zeszły poniedziałek papiery,o udzielenie mi tego też urlopu od 18 czerwca (czyli terminu usg). Nadal sie nikt nic w tej sprawie nie odezwał. :angry: No i w sumie nie wiem co dalej..

Kasiasia Gratulacje i czekamy na zdjecia :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #682561 przez rysa
Czesc dziewczyny ja tez od wczoraj probuje wejsc na forum bez skutku.

Haniu a podajesz malej mm bo mojemu Filipowi moje nie starcza i boje sie ze jak czesto bede mu ppodawala mm to sie przyzwyczai i nie bedzie chcial mojego.Teraz daje mu raz dziennie 100ml i kusi mnie zeby dawac czesciej bo jest wtedy taki spokojny i nie placze.

No i te herbatki.Jakie polecacie bo z hippa sa od 1mca dopiero

11 lata 6 miesiąc temu #682577 przez Agusia83
Kasiu,ogromne gratulacje:-)
Mamy kolejnego maluszka...super.Kasiu ze wzgledu na cisnienie mialas cc?

Abra,a Ty szybko idziesz do szpitala...juz Cię przyjmą na oddział? Mnie pewnie dopiero w piatek lub w pon.24

11 lata 6 miesiąc temu #682582 przez Ikunia1910
Dzien dobry

Kasiu gratuluje, kuruj sie kochana i czekamy na wiecej informacji o tobie i synusiu.

Gochens ja karmie co 3 h i raz dziennie ściągam po 40 ml z kazdej piersi zeby nie byly takie twarde. A ściągnięcie ręcznym z aventu tych 40ml to ok 3-5 min. Ja słyszałam ze pokarm jak jest to go nie ma prawa zabraknac. Im wiecej sie ściąga lub maluszek wypija tym wiecej go przybywa. Tak sie fizjologicznie normuje laktacja pod potrzeby kazdego dzidziusia ;)

Poraz pierwszy od miesiaca umalowalam paznokcie u nóg;) przed porodem w kazdej chwili moglam trafić na porodowke więc tylko odżywkami je traktowalam. I wiecie mimo tego bólu w kroczu czuję sie strasznie seksowna mamuska ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #682583 przez abrakadabra
Agusia83 Tak od razu na oddział ide. U mnie w szpitalu zawsze cieżarne biorą nawet jeśli lekko boli je brzuch a już po terminie to w szczególności. :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #682595 przez natali
Kasiu gratuluje, cieszczie sie soba w domku.

Abra tu tak jest jesli ciaza przebiega prawidlowo i nie ma zagrozenia zycia to do dwoch tygodni moga trzymac, ale jak tylko vos mnie zaniepokoji np brak ruchow to do szpitala a tam podejmuja decyzje co dalej.

Dziewczyny a jakie mm podajecie maluszka.

Rysa moze masz plonny pokarm, i nie ma sensu zebyscie sie mordowali i dobrym rozwiazaniem byloby przejsc tylko na mm.
Widzisz mojego Eryka karmilam tylko 2 tygo pozniej calkowicie zanikl mi pokarm, maly jest zdrow jak ryba nie szczegolnie czepiaja sie go chorobska, najpowazniejsza chorobe jaka mial do tej pory to trzydniowka.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682608 przez WisniaJ
Gochens ja ściągam 20min po 10 na każdego cycka dlatego, że normalnie jej nie przystawiam. Ściągam w tym czasie 100 - 120ml z czego Gabi na raz wypija 90 więcej jej nie daję. Położna mówiła żeby dawać tyle ile dziecko ma dni minus 1 czyli np 5 dni 40m, 6 dni 50ml aż do 10go dnia, a później po 90ml.

Abra ja nie załatwiałam nic z macierzyńskim po prostu mąż zawiózł papierek ze szpitala i uruchomił mi się sam od dnia porodu :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682634 przez Hania84
Witam się zmęczona :(

Kasiu Gratulacje !!!

Ja odciągam też 20 minut z obu piersi...ale mam coraz mniej mleka.

Dziś Lenka od 6 rano mi płacze. Myślałam ze to brzuszek...ale o 5 zrobiła kupkę. Później zadzwoniłam do Agusi (poradziła mi bym oliwką pomasowała brzuszek, posmarowała oliwką otwór pupki i przyginała do brzuszka nóżki...i też tak zrobiłam plus włożyłam do pupki termometr i kupka miękka od razu wyskoczyła)(AGUSIA - DZIĘKI - TEN SPOSÓB DOBRY NA KUPKI) ale ona dalej marudna...niby jak dotykam ucha (bo mam obawy że to zapalenie ucha) to pojękuje..ale na oba uszka tak robi i zaraz śpi dalej (bo na śpiku jej to robię) dzwoniłam tez do innej koleżanki też pielęgniarki i mówiła że raczej ucho to nie jest bo by jakaś wydzielina szła z ucha i miałaby gorączkę (a nic takiego nie ma) twierdzi, że może po prostu ma zły dzień...na marudzenie. Ale ja i tak się martwię i jak ona płacze to ja płaczę z nią.
Jak będzie mi znów tak płakać jak się obudzi to chyba zadzwonię po położną.
Zobaczę jeszcze jak mi będzie jeść teraz. Bo o 9 rano zjadła tylko 50ml. :(
Serce mi się kroi jak widzę jej cierpienie :(

Wiśnia z tym karmieniem to chyba tak nie do końca. Bo moja ma 18 dni i najada się 70ml mleka. Nie wciągnie więcej. Chyba od wielkości dziecka to też zależy.

Rysa ja daję jej głównie mm. 60ml wody i dwie miarki proszku mlecznego i powstaje wtedy 70ml. Mojego mleka je ze 2 razy dziennie tylko. Nie mam więcej więc więcej swojego nie mogę jej dać.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka