BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #682707 przez Agusia83
chyba tak :laugh: :laugh: :laugh: ja jakos mam przeczucie, że Arturek dziś się nie urodzi :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682710 przez cordis
No właśnie Aguś nie:), niestety instytucja w której pracuję jest bardziej święta niż papież i rękę w każdej rzeczy trzymają na paragrafach ( co nie jest czasem dobre ;-) ).

Mi powiedziano, że jak chcę iść od razu na rok musze napisać taki wniosek (+ w tym wniosku rozpisać te urlopy), ponadto w tym miałam się zdeklarować że chcę pobierać przez cały okres trwania 80%. Administracja już we własnym zakresie załatwia to z zusem.
Po porodzie ktoś ma tylko donieść zaświadczenie ze szpitala.

11 lata 6 miesiąc temu #682711 przez abrakadabra
Ok dzieki już wiem wszystko :) To jeszcze musze jedynie im dosłac papierek ze szpitala jak sie mlody urodzi :P

11 lata 6 miesiąc temu #682714 przez Agusia83
Cordis rozumiem...to czemu wprowadzają człowiek w bład w tv? :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #682717 przez cordis
bo tv to złoooooooooooo ;-)

Poza tym Aga Ty się nie musisz martwić oddałam Ci przecież grudniowy termin ;-)

a tak poważnie, piszę tylko to co moja okręgowa administracja mi przekazała, że dla nich jest ważne by to było na piśmie, że chcę rok i 80% cały czas.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682720 przez Agusia83
Super, ja w poniedziałek zadzwonię do rachuby i poprosze panią by mi wyliczy ła ile będę otrzymywać pieniążków brutto przy 80% pensji. mam nadzieje, że będzie litościwa i to zrobi...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #682725 przez abrakadabra
Agusia - dosłownie ostatki :D

Bedzie Ci brakowac tego brzuszka??

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682727 przez natali
Rysa tak jak Aga napisala raczej nie mozna tego tak sprawdzic, aczkolwiek gdzies kiedys slyszalam ze mleko po odciagnieci i odstawieniu do lodowki odziela sie tluszczyk i chude mleczko i to ponoc widac jednak nie powiem ci ile w tym prawdy.

Nie wiem co sie ze mna dzieje ale jestem mega przemeczona wogole dziwnie sie czuje tak jakby bylo mi niedobrze.

Dziewczyny zaciskac nozki do 24 ja w sumie tez wole przeczekac niedziele bo ponoc mowia ze niedzielne dzieciaczki to leniuszki. :silly:

Agusia swietny masz ten brzusio moj przy twoim chyba taki malutki bylby.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682729 przez Agusia83
Abra...haha...chyba nie :silly: może czasem kopniaczków :silly:

wiem, że mam wielki....przy Emi też był ogromny...ale zmieściło się w nom dużo wód i 4kg dzieczwynka :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #682730 przez abrakadabra
natali ja wczoraj miałam takie uczucie jakby mi niedobrze było ciągle.. :/

Agusia mi też raczej nie bedzie go brakowało :D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682735 przez Hania84
A więc...dzwoniłam do położnej po 12-ej i powiedziała mi, że to raczej nie możliwe by było ucho bo to występuje u starszych dzieci. Radziła mi jednak odstawić podawanie mojego mleka bo może takie zachowanie Lenki być spowodowane antybiotykiem moim. Więc będę odciągać teraz i wylewać.
Pół godziny temu zjadła mm i jadła normalnie...nie przerywała jedzenia na płacz i zjadła jednym ciągiem 70ml (czyli tyle co zawsze jadła) i od razu zasnęła i śpi jak na razie bez zakłóceń. Hmmm...sama nie wiem w takim razie o co chodziło wtedy. Ucho jak teraz dotykam to też żadnej reakcji.

Gochens - moja też robi takie kupki. Żółte z grudkami.

Natali - tak jak piszesz...sprawdzałam na swoim mleku. Jak ustoi w lodówce to odkłada się warstwa tłuszczyku. Widać wtedy ile go jest.

Agusia - śliczny brzusio :blink: i Ty też świetnie wyglądasz :) Jak zawsze zresztą :) A pokaż zdjęcia wygibasów syna :blush: :)

Acha...i jestem tego zdania co Agusia - Rysa jak Filip się domaga więcej jedzenia to podawaj mu częściej mm. Po co masz jego i siebie męczyć.

Wasze maluszki tyle jedzą...a moja tylko te 70ml wciąga...nie za mało? Ale pewnie jakby była głodna i chciała jeszcze to by się dopominała...albo jadła częściej jak co 3 godziny co nie?

11 lata 6 miesiąc temu #682736 przez Agusia83
Haniu, a fotki ma D. w telefonie, a narazie go nie ma w domu...

A z tym uchem, to nie tak do końca, mama mi mówiła, że w szpitalu mnie zaziębili podczas kąpieli..i gdy przyszła ze mną do domu to miałam już obustronne zapalenie uszu....też biedna nie wiedziała czemu ciągle płakałam, dopiero połozna nacisnęła na uszka i było wiadomo o co chodzi...

Dziekuję za komplement :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #682743 przez violcia00
Agusia fajna pileczka,swietny masz ten brzuszek :laugh:

Moje dziecko tez malo je-tak od 20-30 minut ciagnie cyca,to chyba malo :unsure: ,ale ostatnio czesciej sie domaga,tak ze czasem go karmie nawet co godzine...polozne kazaly co 3-4 godzin,ale jak jest glodny to co mam zrobic :unsure: ,za to w nocy czasem przespi 5 godzin,nie chce go budzic bo troche pociumka i zasypia na cycku :P ,teraz spi spokojnie.

Dziewczyny mi przed porodem tez bylo nie dobrze wiec moze to znak ze jest blisko :blink: ,powodzenia.

My idziemy pozniej na spacer jak sie troche ochlodzi,teraz jest za goraco,na szczescie w domu jest chlodno,tak ze da sie wytrzymac :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #682750 przez Hania84
Ja zawsze Lence po kąpieli czapkę zakładam. Więc nie powinno nic być od tego. Ale mimo wszystko muszę uważać ...szczególnie na otwarte okna w domu. Niby mamy zawsze jedno a jak dwa to pozamykane drzwi...ale czasem idzie się do drugiego pomieszczenia.
Oby już było dobrze. Jak na razie jest spokojna. Nie płacze przez sen i jak dotykam ją na ucho to też nie płacze ( bo co jakiś czas sprawdzam dla swojej pewności, że uszy ma okej).
Tak to jest...w brzuszkach jak są maluszki to się o nie martwimy...poza brzuszkami też i tak w kółko.

Agusia to jak D. wróci to wstaw później zdjęcia :)

Zaraz mam obiad. Pierś z indyka i ziemniaki (suche bez niczego)

Głowa mnie znów boli...ale to chyba od dzisiejszych emocji...bo płakałam razem z Lenką i prosiłam w duchu by to mnie lepiej coś bolało a nie ją.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682760 przez natali
Dziewczyny od 15 min mam straszny bol z prawej strony pod brzuchem, chwilami jest niedowytrzymania ale skurcze to ra
czej nie sa bo tylko z jednej strony, myslicie ze to jakas kolka. Teraz leze na lewym boku boli mniej ale wciaz dokucza.
Dodam ze czuje bol tez kolo krzyza ale tez tylko z prawej.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka