BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #683337 przez szósteczka
Hej dziewczyny weekend minol troche musialam was nadrobic gratuluję rozpakowanej kruszynki sama tez byłam taka jak się urodziłam a teraz ze mnie kawał baby.
Ikunia zgadzam się z dziewczynami nic na siłę chyba że darzysz go uczuciem.
My w sobotę byliśmy na tym pikniku dzieciaki zachwycone bawiły sie fantastycznie zdobyły sporo gadżetówych nagrod ja troszkę sobie pofolgowalam w jedzeniu i noc z soboty na niedzielę miałam z głowy paweł miała mocne bóle brzuszka i dopiero w niedzielę z rana jak poszła z niego petarda smmrodliwa to mu przeszło ;). Niedzielę spędzilismy u moich rodziców wiec naszczescie robienie obiadu mialam z głowy i mogłam troszkę odespac. Dzis zaczynam znowu uczuć mojego starszego synka korzystać z nocnika moze wreszcie się uda trzymajcie kciuki.
Moze wreszcie reszta terminowych sie rozwiąże chłopaki czekamy szukamy chętnych do drużyny strażackiej :laugh: pozdrawiam
ps. Nasze zdjęcia sa raczej na facebuku bo mój tablet ma problemy ze zmiejszaniem chybaze dogadam sie ze swoim nowym tel. i jakos uda mi sie wstawiać tu. Mam pytamko a gdzie i jak znalezc ta tabelkę bo ja jakos nie mogę jej namierzyc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #683343 przez natali
Abra, Agusia trzymam za was kciuki, moze chociaz wy sie rozpakujecie bo ja poza zmeczeniem po nieprzespanej nocy nie poczulam dzis ani jednego skurczu. Caly czas dogorywam w luzku i chyba jestem jeszcze bardziej tym zmeczona.

11 lata 6 miesiąc temu #683354 przez natali
Szosteczka musisz sie cofnoc kilka stron poszukac jakiegos postu ktory dodala MALUTKAMILKA pod jej suwaczkiem jest napis zdjecie i na niego trzeba kliknoc wtedy otworzy ci sie nowe okno z tabelka.

Jestem juz tak zdesperowana ze najchetniej skozystalabym z olejku rycynowego ale nie wiem czy tu dostan tego jakis odpowiednik
A poza tym boje sie ze kupie cos innego i zaszkodze dziecku. Ma ktoras ten specyfik chcialabym zobaczyc jak on wyglada.

11 lata 6 miesiąc temu #683380 przez szósteczka
Natali mój olejek był w szklanej brązowej buteleczce podobnej jak syropki sa dostępne małe 50 ml i duze 120 ml u mnie wlasnie olej poskutkowal i rozpoczął poród.

11 lata 6 miesiąc temu #683418 przez natali
Szosteczka ale przed wypiciem mialas jakies oznaki porodu, nie wiem czop ci odchodzil skurcze nieregularne. Znalazlam w inernecie jak wyglada i bodajrze jest podpisany po lacinie takze mysle ze bez problemu go tu dostane ale czy moga byc jakies skutki uboczne po zastosowaniu.

11 lata 6 miesiąc temu #683440 przez Hania84
No Lenka właśnie zasnęła, więc biorę się za pranie, prasowanie, zmywanie i gotowanie..bo dziś pierwszy dzień bez tatusia.
Przed zaśnięciem Lenka zrobiła całego pampersa kupy i jej ulżyło...wypiła butelkę mleczka i nyna sobie smacznie :)

Natali jeśli chcesz pić ten olej to dokładnie zapoznaj się z ulotka jak kupisz albo poczytaj o nim w necie...oraz o dawkowaniu. Ja piłam tez ten olej ale w szpitalu pod nadzorem. Ale na mnie nie zadziałał.

Agusia...pamiętaj o zdjeciach harców Arturka i o dywanie :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #683447 przez Agusia83
A ja wróciłam z kolejnego ktg....coraz więcej tych skurczy mi wychodzi, ale jak to dr mówi, ktg jest bardzo ładne.... poprosiłam o usg, to lekarz zrobił tylko przepływy w sercu i w pępowinie, na zmierzenie malucha nie miał czasu, bo spieszył się na zabieg...no ja

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
...ponoć dokładne zrobią dopiero jak zacznę rodzić, ale mam się nie denerwować, bo jak się okaże większe od Emi to mnie potną....
Jakby nic się nie ruszyło, kolejne ktg we czwartek....

Ikunia, podbisuję się pod wypowiedziami dziewczyn, nic dodać nic ująć...nawet jeśli jest Ci blizszy sercu, nie idź na żywioł...rób malutkie kroki...i patrz czy on stawia kroki milowe...teraz Zosia jest Twoim światem, a jej tata to maleńki dodatek, który oczywiście w przyszłości może urosnąć do rangi wyższej....

A dywan już jest tylko w pokoju Emi..jak wstanie to go obejrze i cyknę fotki...harców Arturka nie wziełam ale to wieczorkiem jak D. będzie w domu, to Wam pokaże, tylko ostrzegam, mój brzuch wygląda tragicznie...rozstęp nad rozstępem :angry: :(

11 lata 6 miesiąc temu #683448 przez szósteczka
na dwatyg przed porodem zaczely mi sie skurcze przepowiadajace i miialam codzien po pare do.parunastu skurczy nawet trwajacych pare godzin tyleze nieregolarnie, olejek pilam pare razy po kazdym mialam troche mocniejsze skórcze ale dopiero ostatnim razem byly tak mocne że wiedzialam ze to to były bardzo intensywne nie przeszły po kąpieli i w czasie ruchu.

11 lata 6 miesiąc temu #683455 przez Agusia83
Hanu, a ja tak sobie pomyslałam, że jeśli częściej dajesz Lence mm...to może na takie upały dawałabys jej do picia od czasu do czasu wodę/?
No bo pokarm mamy na początku jest wodnisty, a dopiero póżniej gęstszy i bardziej pożywny, a mm, to ciągle takie samo...
Co Ty na to?

a może i ja się skusze na ten olej?

11 lata 6 miesiąc temu #683464 przez violcia00
dzien dobry.

ale dzis upal,na szczescie w domu jest chlodno..juzobiadek wstawiony,jeszcze czekam az "dojdzie" i bedziemy jesc...Oskar nam dzisiaj troche marudzil,ale teraz grzecznie spi :blink:

Ikunia nie zazdroszcze sytuacji,moze faktycznie tata Zosi sie zmienil,dotarlo cos do niego w koncu :unsure: ,ale jestem takiego samego zdania jak dziewczyny-nie ma CO POCHOPNIE PODEJMOWAC DECYZJI,bo za jakis czas moze mu sie odwidziec,z facetami nigdy nie wiadomo jak jest,ale zycze Ci powodzenia i zeby Wam sie wszystko ulozylo :blink:

Abra trzymamy kciuki...za Agfusie i Natali rowniez,zeby w koncu cos ruszylo :lol:

Hania to duzo macie czasu na zameldowanie dziecka,my mielismy tylko 3 dni od narodzin i trzeba bylo na szybko wszystko pozalatwiac i porozwozic akt urodzenia do wszystkich urzedów.

My tez idziemy wieczorkiem na spacer bo teraz za goraco.

Milego dnia i powodzenia :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #683487 przez natali
Kurcze mam obawy bo jezeli wypije ten olejek i on dziala przeczyszczajaco to on dostaje sie tez do maluszka i jego tez moze przeczyscic tak? A wtedy sytuacja juz nie jest ciekawa jak dziecko siedzi w tych brudnych wodach. Jak wy to widzicie bo moze sie myle?

Nie wiem ale od rana placze, chyba mam juz serdecznie dosc jeszcze maz wlasnue bedzie wychodzil do pracy a ja bede musuala sie Erykiem zajac a nie mam dzis na to kompletnie sily

11 lata 6 miesiąc temu #683495 przez szósteczka
ja pilam olejek chyba że 4 razy po 50ml i wody byly czyste czyli nie było kupki w wodach olejek owszem działa pobudzająco na wypruznienie ale nie jakos strasznie mocno przynajmniej na mnie jakos szczegolnie intensywnie nie działał a co do skutków na dzidzie to czytałam w internecie ze nie dziala na bąbelki w brzuszkach ale jak jest naprawde to nie wiem w kazdym razie ja nie odczuwałam aby jakos działało na pawelka.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683549 przez Agusia83

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #683555 przez natali
Sliczny dywanik wogole pokoik i jak czysciutko u mojego synka jak posprzatam to ma porzadek przez 5 min.

11 lata 6 miesiąc temu #683563 przez Agusia83
Natali, dziekuję...ja też chodze i sprzątam :silly: ..
czy pierwszego synka przenosiłaś?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka