BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #683572 przez Hania84
Już się uporałam ze wszystkim :)

violcia...tutaj muszę czekać na akt urodzenia bo bez tego nic nie załatwię a czeka się około 10 dni. W sobotę przyszedł listem poleconym więc dziś działałam. Ale okazało się w meldunkowym, że nie musiałam przychodzić bo zameldowana będzie automatycznie bo papiery z urzędu gdzie wystawiają akt urodzenia przychodzą do nich i oni sami meldują :)
Jutro lecę do AOK i załatwiam kartę zdrowotną Lence i podciągam ją pod ubezpieczenie taty...plus daję im akt urodzenia i chcę kaskę za kolejne 8 tygodni zasiłku :) bo za 6 tygodni wypłacili mi wcześniej :)
...a później to już papiery będę wysyłać na 2 kolejne zasiłki ( mam już wypełnione) ale czekam tylko na zwrot wypełnionych papierów z mojej pracy (a oddałam to w piątek szefowi...więc jak znam życie trochę poczekam...choć powiedziałam mu że proszę szybko to zrobić bo mam terminy - oby poskutkowało bo jak nie to jeden zasiłek będę miała wypłacany krócej...bo przepada miesiąc lub dwa albo i 3 nawet jak za późno się odda :dry: )

Agusia - to mogę taką przegotowaną wodę jej podawać co nie? Zobaczymy czy będzie pić...ale myślę że tak tym bardziej że zauważyłam że ma gęstą ślinę...to pewnie po tym mm. Więc pić jej się chce...a herbatki koprowej nie za bardzo chce.

Agusia - dywan super :) Pokoik Emisi też :) Widzę, ze ma swój prywatny taras :) no no :)

Natali - tylko ze spokojem...wiem, ze łatwo się pisze...ale już niedługo...ja stawiam, że na bank w tym tygodniu urodzisz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #683588 przez Hania84
A wiecie...jak odstawiłam jej teraz moje mleko to poznikały jej krostki na buzi :) ładnie ma teraz :)
Lenka zasnęła dziś o 12.30 przebudziła się na mleko po 45 min snu i znów zasnęła na godzinkę...znów się przebudziła z płaczem...ale zaraz zasnęła...chyba jej gorąco...ale nic nie poradzę...a ma body z krótkim i uchylone okno...nic więcej nie zdziałam. Ale teraz już godzinę znów śpi...może pośpi jeszcze choć godzinkę.

11 lata 6 miesiąc temu #683593 przez natali
Tak Agusia urodzilam go w 8 dobie po terminie.

Haniu to JESZCZE tydzien.

Moj maz zabrania mi tego koktajlu z olejku, dziewczyny macie jakas znajoma ktora jest polozna i moglaby mi wytlumaczyc na czym to dokladnie polega i czy moze zaszkodzic dziecku. Na forach wiele dziewczyn to stosowalo i w najgorszym wypadku poprostu nie zadzialalo, zadna nie pisala ze mialo to wplyw na dziecko.

11 lata 6 miesiąc temu #683600 przez Hania84
Natali - to w piątek 21.06 urodzisz :) mówię ci :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683602 przez natali
Dziewczyny nic na mnie nie dziala zadne spacery, seks, sprzatanie lazenie po schodach kompletnie nic. Jedyna nadzieja w olejku nie chce czekac az mi beda wywolywac oxytocyna. Jeszcze jakby sie juz zaczelo to pal lich moga wspomoc ale zaczynac od kroplowki .....

Haniu Eryczka tez urodzilam w piatek.

11 lata 6 miesiąc temu #683617 przez Agusia83
Ja Emi przenosiłam 7 dni i urodziłam ją w sobotę :laugh:

Natali, widocznie taki nasz los, przeterminowanych mam :silly:

Haniu, może coś w Twojej diecie nie odchodziło Lence i dlatego miała krostki, albo ja troszkę przegrzewałaś, a teraz ubierasz lżej?
Tak, spróbuj wodę przegotowaną, ja bym jeszcze na wszelki wypadek kupiła mineralna niegazowaną i ja przegotowała...jak Lenka nie będzie chciała samej, to troszkę glukozy daj...zreszta do kopru też możesz odrobinę glukozy dodać...

11 lata 6 miesiąc temu #683632 przez natali
Abra sie nie odzywala, czyzby juz byla na porodowce.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683639 przez Gochens
Natali ją bym chyba nie ryzykowala.... nie daj boże coś będzie nie tak , lepiej poczekać niż na siłę wypychac malca widocznie nie jest jeszcze gotowy heh albo czeka na odpowiedni moment ;)

Agusia dywanik fajniutki taki milutki takie lubuje ;)

Mój małżonek pojechał dziś odebrać akt urodzenia malca więc oficjalnie nasz syn nazywa się Alan Aleksander ♥♥♥

Postanowiłam nie ściągać pokarmu w sumie mam go dużo i tylko kilka kropel spuszczam żeby nie kapalo jak siedzę no i kiedy są naprawdę ciężkie to trochę odciagne a resztę zostawiam dla malca w sumie skoro jest niechaj zostanie w cycu ...
Polozna przychodzi do nas pierwszy raz w srode, ciekawe jak to będzie ?!

U mnie dziś na obiadek makaron że szpinakiem i kurczakiem obsypany zoltym serkiem mniami ;)

11 lata 6 miesiąc temu #683695 przez natali
Macie racje, zreszta sama tak wam radzilam. Jak przyjdzie czas na porod to przyjdzie. Odpuszcze sobie. Chyba mialam poprostu gorsza chwile a nie chce zrobic krzywdy wlasnemu dziecku.

11 lata 6 miesiąc temu #683704 przez abrakadabra
Hej, dzisiaj mam sie jeszcze wstrzymac z wizytą w szpitalu, zaczekac do wieczora moze sie samo rozwinie. A jak nie, to jutro juz na 100% bede leżała na oddziale..

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683719 przez Marta1985
Moj maly silacz :)

Abra to dzis pelen relaks, spa i objadanie sie :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #683737 przez Agusia83
Marta,Bartus pięknie trzyma główkę i juz tak szybko.woow.

Abra,czyli jutro na bank idziesz do szpitala?

Mnie sie wydaje,ze pomału czop mi odchodzi. Rano coś poszlo,teraz jeszcze lepsza galaretka,tylko nie duzo tego...ciekawa jestem czy to to? Co jakiś czas pobolewa mnie brzuch i kręgosłup....może w końcu cos sie rozwinie? Albo i za kilka dni :blink:

11 lata 6 miesiąc temu #683744 przez natali
Marta ale mawz silnego synka, pieknie sie rozwija.

Abra no to jedna noga jestes juz po.

Agusia to dobrze widocznie cos sie zaczyna.

Dziewczyny trzymam za was kciuki oby wam szybko poszlo.

A mi sie wydaje ze jest juz nastepna ochotniczka w terminie ale nie wiem kto a tabelka jest daleko w tyle.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683763 przez Ikunia1910
Dzieki kochane:* tak wlasnie zrobie pozwolę aby toczyło sie wszystko w swoim tempie.

Marta ale masz siłacza :)

Dziewczynki nic u was sie nie rusza ? :unsure:

Cos kakaszka zniknela mi sie wydaje...

Zośka tak polubila spacery ze jak tylko wozek sie zatrzyma zaraz zaczyna grymasić :side:
Dziś byla druga wizyta poloznej i bylysmy w przychodni po skierowanie na usg bioderek.
Jutro zadzwonie do kliniki sie umowic na te bioderka.

a to my piżamowce ;)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #683783 przez Agusia83
Juz wiadomo do kogo Zosia jest podobna....cala mama :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka