BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #682762 przez abrakadabra
natali, taki kłujący?? ja miałam taki jak 26 maja byłam w szpitalu, kłujący tyle że z lewej strony też bardzo bolało.. :( Może mały sie tak ułożył, albo sie zaczyna oby :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #682768 przez natali
Nie wiem wciaz boli a wlasciwie to i kluje a co ci wtedy powiedzieli w szpitalu. Ide wziac prysznic moze przejdzie troche

11 lata 6 miesiąc temu #682771 przez abrakadabra
Że to nic groźnego ale u mnie było wtedy też podejrzenie odpływających wod płodowych.. weź kapiel a potem spróbuj sie zdrzemąc :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682777 przez Marta1985
Kasia gratuluje :)

Agusia piękny brzuszek :)

Bartuś coś od 12 ma zły humorek ... ale zmierza ku zaśnięciu :)

Co do becikowego to ja od jutra załatwiam formalności bo maż wraca do pracy to może przynieść zaświadczenia różne - póki co mam tylko zaświadczenie od lekarza :) I w tyg odbierzemy PESEL i wyrobimy kartę chipowa do lekarza :) No a narazie z PZU odebraliśmy pieniążki :)

A tu nasz Bartus ze swoim przyjacielem :) LEW BENEK
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #682791 przez natali
To cos co mnie bolalo przeszlo, ale brzuszek zaczol pobolewac jak na okres ale to juz pikus w porownaniu do tamtego bolu.

Marta slodki ten twoj maluch :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #682833 przez abrakadabra
Agusia , Natali i jak tam kochane? Rozwija sie coś?? Bo u mnie cisza przed burzą nadal.. :blush:

11 lata 6 miesiąc temu #682841 przez natali
U mnie tez wszystko ucichlo.

11 lata 6 miesiąc temu #682882 przez rysa
Filip potrafi zjesc 90ml mm i jeszcze wolac dalej albo je godzine lub dluzej wydaje mi sie ze zasnal odkladam go do lozeczka a on znowu sie drze i chce cyca.I na poczatku tak bylo ze jak odstawilam odciagniete mleko do lodowki to robil sie taki zolty kozuszek a teraz juz nie,ale mam go sporo dosc.
I zastanawiam sie czy takie mleko mod moze troche postac ?

Dziewczyny pogoncie troche swoje dzieciaczki zeby juz przychodzily na swiat :)

11 lata 6 miesiąc temu #682901 przez malutkamilka
CZeść dziewuszki,

ja nadal w dwupaku.

Internetu nadal nie mam, może coś w tygodniu zdążą podłączyć, póki co dobrze ze tesciowa blisko mieszka to okupuje jej internet ;) dlatego próbuje was nadrobic ale aż mi wstyd nie mogę znależć strony na której są dane maluszka który sie niedawno urodził przez cc... :( jakbyscie mogly mi pomoc odnalezc albo napisac na priv, bo nie chcem żadnego brzdaca pominac w naszej tabelce, niech sie ladnie wypelnia.

Moja Wikusia (jeju ile już imion miala :D) wczoraj malo sie ruszala ale dzis to tylko chyba z trzy razy wypchneła tyłeczek. w nocy to chyba naprawde pobolewa mnie podbrzusze, bo nie mozliwe by trzecia noc z rzedu to mi sie snilo.

Kolezanka wczoraj mi mowila ze jak miala male rozwarcie to kazali jej robic przysiady by sie samoczynnie rozciagalo i powiekszalo- ponoc pomoglo wiec dzis rano po przebudzeniu zaserwowalam sobie 10 przysiadow i powiem ze lekko ciagnelo w dol brzuch. Moze moze, wieczorkiem druga seria :P

Bardzo bym chciala urodzic juz teraz- roczny platny 80% sie juz zalapie wiec nie ma przeciwskazan, a do powrotu meza to akurat bedzie mozna wyjsc na dluzej na dwor bo chcemy podreptac zobaczyc na dni dobrzan 30.06. wiec na dluzej by mozna bylo juz wyjsc. ehhh a to moja kluseczka nie chce wyjsc, moze i chce ale nie tym kierunkiem co trzeba :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682950 przez WisniaJ
My dziś cały dzionek u rodziców posiedzieliśmy :) Nie wiem, czy nadrobę was dziisaj bo Gabi coś płacze znowu dzisiaj... :(

Gochens Przemek zawiózł te papiery do mnie do pracy i oni to wysyłają do kadr :) Co do becikowego to jeszcze nie załatwiałam, bo nie mam jeszcze zaświadczenia od lekarza, a wezmę od niego przy wizycie kontrolnej 1go lipca. Ale dowiedziałam się, ze Szczecin przyznaje dodatkowo becikowe samorządowe czyli dostaniemy dwa tysiaczki :)

Co do odciągania do u mnie jakiś przełom - w lodówce uzbierałam dziś dodatkowo trzy porcje jedzonka, ja nie wiem jak tak dalej pójdzie to zacznę chyba mrozić albo sprzedawać :D Odciągam moim laktatorkiem może z 2 minuty na każdego cycka i mam koło 100ml :D Rewela.

Rysa te kożuszek to tłuszcz, u mnie ciągle jest :) Co do mm to raczej chyba lepiej wylać, żeby nie stało dłużej niż 2 godzinki.

Lecę dalej bujać Gabi bo nie wiem co mojej rybce jest :(

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682969 przez Hania84
Moja spała dziś od 9.30 do 12.30 później od 13 do 17...od 17 do 20.30 nie spała i miała oczy jak pięć złotych nawet jak byliśmy na dworze (ale nie płakała...leżała sobie grzecznie) i teraz zasnęła...zobaczymy do której pośpi...fajnie jakby chociaż do 23-ej. Ale mój A. nauczył ja lulania i teraz inaczej jak we wózku albo na rękach nie zaśnie. Dobrze że w nocy jeszcze zasypia nie bujana...ale za to z nami w łóżku.

Mleko matki w lodówce nie może stać dłużej jak 72 godziny. A mm nie dłużej jak godzinę bo później bakterie się na nim zbierają.

W końcu dziś się farbnęłam i nie widać mi już pojedynczych siwych włosów. :P

Malutkamilka - Gochens urodziła...i Kasia . Kasia urodziła 12 czerwca przez cc waga 2820g i 52 cm ( ZNALAZŁAM !!! )...i Gochens (a nie wiem czy masz już ją wpisaną w tabelę bo nie zaglądałam :silly: )

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683006 przez malutkamilka
Gochnes mam, ale nawalilam z Kasią, mam nadzieje ze nic mi nei uriwe za to ;)
A teraz czy dobrze wpisze to nick to kasia s, tak?

Oj chyba przechwalilam spokoj mojej cory, tak sie wierci ze az mnie jelita bola :/

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683020 przez abrakadabra
Malutka, fajna ta tabelka :) A wiesz co zauważyłam?? Na twoim suwaczku :P "Jesteśmy MAŁŻAMI 11 months and 24 days" ale sie uśmiałam :D

11 lata 6 miesiąc temu #683023 przez Hania84
Malutkamilka - tak to KasiaS :)
Widzę że zostało Ci tylko tydzień do narodzin córy :) No to teraz znów zaczną się dziewczyny rozpakowywać i nam się tabelka ładnie zapełni :) To teraz w tym tygodniu urodzą...abra, Agusia, Natali i malutkamilka :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #683043 przez abrakadabra
Hania84 Oby... jak jeszcze nie w tym... coś mnie zaczeło brac.. i poleciało ze mnie coś.. nie jestem pewna czy to wody czy co... bo jakieś kleiste to było.. i nie za dużo :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka