BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #682391 przez Agusia83
Gochens,zlikwiduje sobie suwaczek ciazowy :laugh:

Mozesz jesc i pic co związane z jablkami.
A ciuchow najlepsze drozdzowe,czasem sie zdarza,ze maluszki boli brzuszek po proszku do pieczenia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682394 przez natali
Dziewczyny w tak skaczecie robicie pozadki a ja umieram jesponad 35 stopni i cala plone letni przysznic pomaga na 2 minuty, wiatraki powlaczane w kazdym pomieszczeniu nic nie daja, a ja sie ludzilam ze do takich upalow nie dotrwam z brzuchem

Gochens u mnie jak nic sie nie zadzieje to porod beda wywolywac jakos 25,26 czerwca, nie wiem jak ja wytrzymam do tego czasu. :angry:

A ja myslalam ze drozdzowego nie mozna jesc.

11 lata 6 miesiąc temu #682407 przez Agusia83
Drozdzowe jest najlepsze.

Może moj synus chce sie wykluc 17? Jak jego siostrzyczka?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682425 przez WisniaJ
Gochens to pogoń go po Maltan bo ja mam całą tubę Bepanthenu i gówno dał, dobrze, że do pupy się idealnie sprawdza bo by wylądował w koszu :) A Maltan rzeczywiście pomaga, chociaż mnie i tak boli ale przynajmniej sutki się szybciej goją..

Do co soków to ja piję tylko wodę bo podobno w ogóle lepiej soki odstawić wszelkie, nawet jabłkowe. Piję sobie wodę z soczkiem malinowym czasami i do tego 4x dziennie herbatka na laktację :) A jaki masz laktator, jakiej firmy? Poczekaj trochę, mi też zajęło ze 2 dni zanim nauczyłam się efektywnie pokarm ściągać, bo na początku to po 20ml a teraz nawet i 120 ściągnę czasem :)

A na spacer to ciśnij od razu jak macie ciepło. Podobno tylko przy temp poniżej -10 warto się wstrzymać... :D

Agusia ty to jesteś babka pracująca :lol: ta twoja Emi to rzeczywiście żywe srebro ;)

11 lata 6 miesiąc temu #682438 przez Marta1985
My z Bartusiem rowiez kibicujemy :) Czekamy zeby sie druzyna pilkarska stworzyla :)

A tak poza tym dolaczam do grona kobiet wkurzonych przez facetow ... tego mojego meza bym normalnie udusila ... :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #682439 przez Gochens
Wisnia mam Tufi Gaia ... nie wiem cholera ale jak go wlaczam to może kropla mi poleci a siłą ssania jest taka że można kupę się zesrac... zwłaszcza że mam podraznione sutki ;/// to już wolę małego przystawic skoro i tak boli i tak... nie wiem kurde spróbuje może wypożyczyć w sumie nie droga sprawa a może ręczny lepiej się spisze... wyśle go zatem po Maltan . A spacer może jutro byśmy uskutecznili tylko nie wiem bo kurde on ta żółtaczkę ma ale to chyba nie jest problem... kuzwa jak nie krwiaki to żółtaczką biedny ten mój synek.

Agusia , Natali kiedy kolejne Ktg ???

11 lata 6 miesiąc temu #682451 przez Agusia83
A na żółtaczkę najlepsze slonce. Tak jak w szpitalu lampy.

Ja mam w poniedziałek.

11 lata 6 miesiąc temu #682469 przez Hania84
Mnie też dziś mój wku..ił na maksa :angry: Mam go dość, niech spieprza do pracy :angry:
Ja pikolę co dziś jest z tymi facetami...burza murowana chyba.

Malutkamilka - musisz uzupełnić w swej tabelce Gochens jeszcze :) ładnie nam się zaczęła uzupełniać tabela...a teraz zastój się zrobił...Arturek ! Kubuś ! Erneścik ! Wyskakiwać z brzuszków już !!! Szybciutko !!! :lol:

kejti - my słabo kibicujemy ?! No wiesz...ja to wciąż, co post piszę, że już czekam na maluszki nowe. :)

Agusia to mnie zszokowałaś tym plackiem na proszku...a dziś miałam zamiar właśnie taki upiec :huh: drożdży tu nie ma więc odpada taki. Ech...przyjdzie mi czekać na taki placek aż mama nie przyjedzie.
Muszę się jeszcze zapytać mojej położnej co ona na ten temat sądzi.
Ale wiecie co...we środę przychodzi do mnie ostatni raz ( co prawda powiedziała mi że mogę dzwonić do póki karmię , nawet jak nie będzie przychodziła już) a podpisów wzięła ode mnie więcej niż wizyt jest. Czytałam kiedyś, że jeden podpis na jedną wizytę...a ona wzięła chyba 7 od razu ode mnie i później jeszcze 3. A wizyt było ogólnie 6 łącznie z tą środową co będzie. Ech pal licho...niech jej będzie...pomogła mi papiery wypisać to jej podaruję...

11 lata 6 miesiąc temu #682471 przez Ikunia1910
Na spacerku bylysmy okolo 40 minut. Ale jestem zadowolona z wózka;) nikt nie ma takiego monster tracka jak my ;) te kola są zabójcze :laugh:

Gochens ja wyszlam z Zoska dopiero dzis jak skonczyla tydzien tak poradzila pediatra zeby najpietw sie dobrze zaaklimatyzowala w domciu.

A co do laktatorow i dojenia to moja niunka pożera cycki na zmiane co 3h. Ale raz dziennie musze odciagnac i z jednej i z drugiej piersi bo sam mi wycieka. Wczoraj byli goście i zapomnialam sie wydoic a mala spala no i mi tak pocieklo ze az mi wkladki przemiekly i cala koszulke zamoczylam. Jak wychodze z pod prysznica to mi ciurkiem leci.
No i laktator mam reczny aventu w 5 minut odciagam 60 ml z jednej piersi no i wylewam bo mala nie przeje.
A maltan bardzo dobry ja też polecam miałam probke w szpitalu uzywalam ale w sumie nie kupowalam calej tuby bo mi wystarczyla ta próbka a sutki juz nie bola.

Boli mnie za to krocze szczegolnie jak caly dzien chodze. Ustepuje jedynie gdy leze.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #682473 przez WisniaJ
Tylko nakremujcie go czymś lepiej na to słonko :) Ja mam ręczny laktator Tommee Tippee i się sprawdza, ale teraz akurat masz weekend wiec popompuj się tym co masz do niedzieli bo myślę ze będzie lepiej z tym odciąganiem po prostu lipa na początku. Ja wolałam już odciągać niż Gabi przystawić ale miałam zamiast sutków dwa wielgachne strupy, dopiero co mi się zagoiło a minął ponad tydzień... :/

Gabi mi płacze po jedzeniu, spina się u mocno krzycyz, ale płacze przez chwile, później 5min spokój i tak w kółko... Wiec to chyba nie kolka? :(

11 lata 6 miesiąc temu #682474 przez Hania84
Ikunia a ojciec Zosi był z Wami na spacerku? :)
Nie martw się...mnie na początku też krocze bolało po spacerze. Rozchodzisz to i przejdzie. Stopniowo będzie boleć coraz mniej :)
Fajnie masz z tym mlekiem. Ja niestety odciągam coraz mniej, chyba mi zanika pokarm.

A co do naszej tabelki jeszcze - to będziemy miały dziury niestety :( bo sporo jest dziewczyn które się nie udzielają i nie będziemy wiedzieć czy urodziły i kiedy. No i coś teraz aleksiaa się nie udziela.

11 lata 6 miesiąc temu #682482 przez natali
Ja mam ktg dopiero w czwartek.

Wisnia to nie kolki na 100%.

A na zoltaczke tak jak napisala Agusia najlepsze sloneczko.

Moj syn sie zaparl chyba na smierc, protestuje ze nie wyjdzie

11 lata 6 miesiąc temu #682485 przez Ikunia1910
No szkoda ze tyle dziewczyn ucieklo z forum :/

Haniu tatus dzisiaj pracowal ale jutro ma byc... Wogole caly czas pyta o mala o to jak ja sie czuje...
No moze rzeczywiscie zmadrzal i dojrzal do bycia ojcem.

Wisnia z tego co czytalam to kolki zaczynaja sie troszke później nie u noworodkow.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #682486 przez Gochens
Z tego co kojarze to aleksiaa chyba zaczynała "działać" ??

Dziewczyny udzielać się bo nam tabele psujecie heh

Kuzwa mnie też kapie mleko i poszlam właśnie odciągnąć chciałam skorzystać z okazji i co??? Polecialo troche ale po 1 bolało jak diabli a po drugie mój sutek wyglądał jakby był gigantem tak ten laktator go wyciągnął ;/// pieprze to najwyżej będzie bolało. Jak karmie może kiedyś przejdzie... póki co znów przyszedł nawal jeden cyc pojedzony a 2 twardy jak skala i czeka...

Hania a może spróbuj przystawic mała ?? Nie chce w ogóle ssac ??

Alan jutro będzie mial 5 dni wiec jak bedzie ladnie to pójdziemy na jakieś 15 minut ...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #682495 przez Hania84
Ikunia - no to fajnie że pyta :) Może faktycznie coś przemyślał :) Oby na Waszą korzyść :) trzymam kciuki :)

Gochens - nie chce w ogóle. Pręży się i płacze przy tym. Nauczona jest już do butelki. W szpitalu nie miałam pokarmu (nawet siary nie było) i tak nauczyła się ssać butelkę. Położna mówiła mi że są takie dzieci co nie chcą piersi...no i moja do nich należy. Pogodziłam się z tym...odciągam dla niej swoje mleko laktatorem ręcznym ( Avent) i pije moje z butli. Chociaż w ten sposób jej podaję...ale zauważyłam, ze kiedyś jak odciągałam w ciągu dnia to odciągnęłam z obu tak 60-80 ml a teraz 40-50ml. Nie wiem może ten antybiotyk trochę zahamował mleko? Choć nie powinien bo czytałam o tym leku. Chodzę z pieluchą ciepłą w staniku bo boli mnie jeszcze to zapalenie i zauważyłam że na drugiej piersi malutkie się pojawia...a na tej chorej lekko się zmniejszyło. Ech...przesrane jednym słowem.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka