BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #684485 przez natali
Abra probuj grawitacji moze ci pomoze. :P. Trzymam mocno kciuki za was.

Haniu jak to mozliwe ze glukozy ci nie sprzedali? Mysle ze powinnas jeszcze raz sprobowac ale wyslij swojego pana bez dziecka. Moze to cos pomoze albo w innej aptece przeciez to nie sa zadne leki ktore trzeba skonsultowac przed podaniem.

A ja wam powiem ze moj brzdac chyba zszedl juz bardzo nisko bo moge wkoncu lezec na plecach i sie nie dusze i jest mi nawet wygodnie w tej pozycji. Mysle tez ze oznaka sa te moje silne klucia w pochwie bo praktycznie przy kazdym siadaniu wstawaniu, czy tez schylaniu sie strasznie mnie tam kluje i zanim dokoncze dana czynnosc musze wziac kioka glebokich oddechow

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684507 przez Hania84
Natali no bo mówię ci że urodzisz w piątek :lol: poród tuż tuż :)
A w innej aptece nie będę pytać bo jak mi w tej nie dali to w innej na bank też...już tak kiedyś próbowałam jak chciałam coś na afty i nie dali mi ani w jednej ani w drugiej...tak samo jak chciałam tantum verde kiedyś. A w aptece byłam sama bez dziecka...mój był z małą w aucie i tak dooopa i tak. Popierdzielony kraj po prostu :lol: B)

szósteczka...zazdroszczę takiej pomocnicy :) Fajnie, ze ci tak pomaga :)

Mała dalej śpi...praktycznie na śpiku wmusiłam jej trochę herbatki koprowej a później dałam mleka bo minęło 4h od jej ostatniego jedzenia...ale mleka zjadła połowę tego co zawsze więc pewnie teraz nie za długo pośpi...więc lecę jeszcze się wykapać i może uda mi się podłogi ogarnąć.

11 lata 6 miesiąc temu #684514 przez abrakadabra
Hania84 a mi na kiedy przepowiadasz??

11 lata 6 miesiąc temu #684540 przez Gochens
Rysa ja dziś pisałam u księgowej i brzmiał tak,,, zwracam się z prośbą o udzielenie mi urlopu macierzyńskiego od dnia - tu wpisujesz datę narodzin syna do dnia 25 listopada 2013 - to jest ta podstawa 24 tygodnie płatne 100. % w nagłówku po lewo twoje dane po prawo pracodawcy no i na dole podpis. Krótko zwiezle i na temat ;-)
data w naglowku może być następny dzień po narodzinach :-*

11 lata 6 miesiąc temu #684541 przez Agusia83
Jest tak gorąco,ze nalalam Emi wodę do wanienki...niech sie troche popluska,chetnie sama bym weszla ale obie sie nie zmiescimy

11 lata 6 miesiąc temu #684544 przez Gochens
Agusia ja też przyjadę na basen ;-) tylko dupke malemu umyje bo właśnie zmajstrowal cos ;-)

Abra ja protestuję! Miał być dziś syn na świecie!! ;-)

11 lata 6 miesiąc temu #684553 przez natali
U mnie dzis wprawdzie slonko za chmurkami ale jest strasznie duszno, chyba bedzie padac.

Ja juz porobilam porzadki podloga lsni zostala lazienka do umycia ale tam duzo schylania i nie wiem czy dam rade.

A my sie kapalismy w basenie w niedziele. Eryk spedzil tam prawie caly dzien :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #684567 przez Agusia83
Ale ja nie mam basenu,nalalam Emi wody do wanienki jej. Mieszkam w bloku i mam niewielki balkon,więc pluskala sie w lazience.

Haniu,Lena może dzis mniej jesc z racji pogody.

Znalazlam info,ze gdy Emi miala 19dni przybrała 670g,będąc tylko ma moim mleku:-)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684590 przez Hania84
Boshe patrzyłam na pogodę i te 37 stopni ma być do czwartku włącznie :huh: później 25 stopni czyli trochę lepiej...a ponoć od przyszłego tygodnia po 18-19 stopni czyli jak dla mnie rewela :lol:
Siedzę właśnie przy wentylatorze a Lenka w drugim pokoju próbuje zasnąć...dostała przed chwilą flachę...od poprzedniej minęło 2 godziny ale wtedy wypiła 40ml...ale teraz już 80ml.

Udało mi się obiad zrobić, wygotować 2 nowe butelki, pozmywać i się wykąpać...zostały tylko podłogi do zrobienia ale to wieczorem jak A. wróci z pracy.

Jutro mam położną ostatni raz...i będzie mnie umawiać do pediatry. Termin mam od 19 czerwca do 10 lipca (mogę sobie wybrać) więc poproszę ją by mi ustaliła na lipiec.

Byliśmy dziś rano z A. w AOK (kasa chorych) i daliśmy akt urodzenia Lenki potrzebny do 2 części zasiłku z tej instytucji i mi wypłacą teraz za 8 tygodni po porodzie. No i złożyliśmy wniosek o kartę zdrowotną dla Lenki. Przyjdzie pocztą i będzie mogła już córcia chodzić oficjalnie na kontrole do pediatry :) Pani była tak miła i sama wypełniła wniosek za nas :) ... i dostaliśmy fajną torbę na pierdołki dla Lenki :)

...abra no niestety Ciebie nie ma w moich wizjach niestety...ale to możliwe że chyba będziesz miała cc...a tego nie sposób przewidzieć jeśli nie jest naturą... :blink: Także Natali szykuj się na piątek a Agusia na sobotę :lol:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684593 przez Ikunia1910
Jej tak cieplo dzisiaj ze chyba spacer przeloze na 18... Bo teraz to mi sie dupencja zapoci na bank :blink:

Agusia w zeszlym tyg byla u mnie w domu pediatra i kazala odebrac skierowanie na biodra z przychodni.
Odebralam ale sa dwa...i za chiny ludowe doczytac nie moge o co kaman.
Wstawie zdjecie moze bedzie widac :dry:

To z prawej to przychodnia preluksacyjna na usg stawow biodrowych a to z lewej... Nie wiem poradnia patologi noworodka? Głupota jakas straszna:(

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #684599 przez Hania84
Idzie to powiększyć...klikając na to zdjęcie...głowiłam się nieziemsko bo ogólnie gryzmoły mojego lekarza potrafiłam odczytać w Pl...ale tego za chiny ludowe nie potrafię :huh: sakreble...nieźle pisze ta lekarka...tylko odczytałam imię córki Twojej :D

11 lata 6 miesiąc temu #684602 przez natali
Haniu trzymam cie za slowo jak sie nie sprawdzi to zloze reklamacje.

Milo z tej pani strony ze wam pomogla.

My po porodzie tez bedziemy mieli troche zalatwiania ale damy rade wkoncu juz to przerabialam.

Agusia dla dziecka frajda jest nawet taka wanienka, nie wiem jak twoja Emi ale moj Eryk kocha wode od narodzin. Nie plakal nawet jak mu polalam buzke podczas plukania glowki, mam nadzieje ze z Ernim bedzie podobnie.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #684615 przez Agusia83
Emi będąc noworodkiem lubiła sie kąpać,gorzej było.przy wychodzeniu i ubieraniu,teraz wyciagnac ja wołami nie mozna...wieczorem Musze ja przekupywac flacha.

Ikunia,to drugie jest na stawy biodrowe,ale to pierwsze? Przy rozpoznaniu jest chyba napisane :zalecenie z oddzialu noworodków lub.kardiologicznego....ale na co dokladnie,zabij mnie,ale nie wiem

Haniu,w sobote? Kurcze,ale Musze czekac.

11 lata 6 miesiąc temu #684624 przez Hania84
Natali...po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się :lol: :D ... ale moja złota kula mówi że w piątek urodzisz...więc pewnie tak będzie ;)

Agusia...to tylko 3 dni...dasz radę :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #684629 przez natali
Agusia w kazdym badz razie to juz blisko, wkoncu caly czas w ciazy chodzic nie bedziemy. Ja w czwartek mam ktg to moze juz cos wiecej.sie ruszy ty chyba tez jakos tak masz co?

Abra zebys sie za bardzo nie rozleniwila, prosze sie tu meldowac :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka