BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 6 miesiąc temu #685050 przez aleksiaa88
Masz rację Agusia psychicznie na pewno i te 8 dni w szpitalu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685060 przez Agusia83
Wstaw fotke:-)

11 lata 6 miesiąc temu #685100 przez szósteczka
Aleksia gratulacje kruszynki dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo i trafilas na taka polozna, a teraz milego ukladania sie w domku.
Abra wspolczuje takiego drania az wierzyc sie nie chce ze trafiaja sie tacy ale kiedys trafisz na fajnego normalnego faceta wartego milosci Twojej i Kubusia.
No dziewczyny ruszać sie z tym rozpakowywaniem a moze któraś sie juz ruszyła w nocy . :unsure:
Pozdrawiam i miłego dnia moj synek ladnie teraz śpi szkoda ze dopiero teraz a nie w nocy :P co do gojenia to mi juz rozpuscily sie szwy i zasadzie wogóle przestałam krwawic co mnie strasznie cieszy zwlaszcza ze przy wcześniejszych porodach krwawilam strasznie długo nawet miesiąc lub ponad.

11 lata 6 miesiąc temu #685102 przez natali
Aleksia gratuluje. Wstawiaj foteczki twojej pociechy

Ja sie chyba nigdy nie rozpakuje. Agusia ja tez mam problem z dziaslami i do tego z zebem ale mi bol usmierza zimna woda. Czekam tylko na ten moment i lece do dentysty bo nie wiem jak dlugo to wytrzymam. Tylko boje sie powturki z rozrywki bo przy Eryku mialam podobnie i jak zaczelam leczyc zeby to zanikl mi pokarm.

11 lata 6 miesiąc temu #685157 przez Ikunia1910
Aleksia gratuluje i również życzę udanego udomowienia :)

Abra nie wyrzucaj sobie tego ze sprobowalas gdyby nie to to nigdy nie miałabyś pewności i moze plulabys sobie w brode a takto wszystko jest jasne i dla ciebie i dla sadu i dla Kubusia też bedzie.
Jestes silna dziewczynką i dasz rade, ja wiem :kiss:

Rodzice B. Kazali mu sie zapytac kiedy beda mogli znow mala zobaczyc, więc zaproponowalam ze mozemy wpasc do nich w weekend.Jego mama podobno zareagowala "szałem macicy". A i zapowiedzialam mu ze w piątek ma przyjsc i kapac zośke, skoro chce byc tatusiem to niech sie uczy co nie ;)

A z cycolami to juz nie wyrabiam, zalalam sobie dzisiaj pół łóżka bo mała przespala pół godziny dużej w nocy :cheer:

Rysa, Wisnia gdzie wy? Jak Filip i Gabi...?

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 6 miesiąc temu #685160 przez abrakadabra
Witam sie i ja :)

Nadal 2w1.. :dry:
Nigdy nie urodze chyba..

11 lata 6 miesiąc temu #685164 przez aleksiaa88
Synuś

11 lata 6 miesiąc temu #685165 przez aleksiaa88
Synuś

11 lata 6 miesiąc temu #685170 przez szósteczka
Nie chce was dolowac dziewczyny ale poprzednio Szymka przenosiłam 17 dni i dopiero wtedy zdecydowali sie w szpitalu go wywołać i to od daty wyznaczonej z usg. Dlatego teraz stosowałam tak drastyczne metody przyspieszenia porodu metodami domowymi.
Ja w jednej z poprzednich ciąża mialam na żywca leczenie kanałówe zęba bez znieczulenia. Na zeby i dziasla dobre tez jest tantum werde i pamietam ze kiedys w ciąży lekarz dawała mi na gardło wiec można brać. Zreszta teraz tez stosuje bo troche pobolewaja mnie gardło.
Aleksia sliczny :kiss: :)
Zaczynam szykowanie dziewczyn na obóz, trzy najstarsze wyjeżdżają 1 lipca na dwa tyg nad morze pod namioty w moim przypadku pakowanie trzeba zacząć odpowiednio wczesniej zeby poprać górę ubrań, a dziewczyn ich nie zdążyły ubrudzic i dopilnowac ich zeby wszystko co trzeba wzięły ze soba, musze zrobic liste i ściągnąć ich plecaki ze strychu. Dam im liste i beda pakowac wszystko do plecakow. Wakacje zbliżają się całą parą .

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685186 przez Hania84
Witam

Aleksiaa gratulacje :) Śliczna kruszynka :) Jakbym moją Lenę widziała :)
Haha a Wiśnia jakiś czas temu mówiła, że żadna nie urodziła w jej urodziny...a tu proszę aleksiaa :laugh:

Swoją drogą ciekawe co u niej...a rysa była wczoraj na forum ale nic nie napisała.

szósteczka...no to jak wyprawisz aż trójkę dzieci to duża pustka się zrobi...aż nie będziesz wiedzieć co z wolnym czasem zrobić :blink: Jeny jak ja bym chciała mieć 2 miesiące beztroskich wakacji...baaa chociaż miesiąc :) Dzieciaki fajnie się mają.

Lenka przespała ładnie całą noc...z przerwami na jedzenie oczywiście. Przerwy o 2.30 i 4.30
Zrobiłam jej teraz mleko na bazie herbatki koperkowej ale się krzywi.
Wczoraj rozmawiałam z kumpelą i mówiła mi ze mam nie przesadzać z tą ochroną małej...a chodziło jej o tą glukozę bo się żaliłam ze nie mogłam tu dostać...radziła dodać mi odrobinę zwykłego cukru...ona mówiła że tak robiła i młody silny i zdrowy...a jak miał 4 miesiące i zwędził im kabanosa do possania to już w ogóle nie przejmowała się, ze coś mu będzie i takie podejście ma do teraz. Hmmm sama nie wiem. Tylko z drugiej strony jakbym chciała słodzić jej herbatkę to kupiłabym z Hippa właśnie bo tam jest cukier.
Właśnie ucięła sobie drzemkę...ale kręci się co chwilę więc to nie jest jakiś tam sen

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685264 przez Hania84
Była u mnie położna godzinę temu i pytałam ją o te szczepionki i ona jest za szczepieniem dzieci. Mówiła że w najgorszym wypadku po tych szczepionkach jest gorączka u dziecka i dziecko jest, marudne. Ale ponoć zaraz po szczepionce lekarz daje czopki przeciwgorączkowe i jak gorączka występuje to każe zaaplikować. Mówiła, ze dziecko zdrowe może być i ze szczepionka i bez niej...ale jesteśmy teraz w takich czasach, gdzie jest pełno różnorakich chorób i chemii i jej zdaniem lepiej jest szczepić dziecko bo jakby nie było to w pewnym sensie jest wygoda...bo uodparnia się dziecko na pewne szczepy.
Umówiła nas na kontrolną wizytę do pediatry i idziemy 4 lipca :)
Rozmawiałyśmy też o leczeniu dzieci...i ona jest za naturalnymi środkami typu inhalacje, okłady, ziołowe pastylki. Jest przeciwna antybiotykom bo to zabija naturalna immunologię dziecka...no chyba że już w ostateczności kiedy nic nie pomaga i nie ma innej drogi. Ale nie od razu jak to niektórzy lekarze robią. I mówi żeby z dzieckiem codziennie spacerować, nawet jak jest zawierucha za oknem bo wtedy dzieci mniej chorują albo wcale.

I pochwaliła, że dobrze że jestem na takim forum jak to bo przynajmniej dużo rzeczy się mogę dowiedzieć od innych mam...jakieś opinie, rady itp. :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685278 przez Agusia83
Właśnie sobie usiadlam...juz nigdy nie kupie mięsa w calosci by go mielic w domu. Myslalam,ze mnie szlak trafi. Na szczescie klopsiki zrobione,dusza sie z pieczarkami.

Haniu jestem tego samego zdania co Twoja polozna. Emi tylko raz marudzila i miala goraczke po 3 dawce szczepionki.

Aleksia,synek slicznusi. :laugh:

Musze uśpić Emi i odpoczac bo padam...a pół buzi i gardło nadal boli.

11 lata 6 miesiąc temu #685288 przez natali
Aleksia ale.masz slodziaka tylko tulic.

Haniu moja tesciowa jak eryk sie urodzil przywiozla mi wlasnie taka zwykla cherbatke z kopru do parzenia i ona ja dosladzala zwyklym cukrem mimo iz mialam glukoze i malemu nic nie bylo.

A wizyte u pediatry masz w moje urodziny :P

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo od rana mam bole jak na miesiaczke dosc czeste moze wkoncu sie zacznie. I stwierdzilam ze jak do jutra nie urodze to podczas badania ktg zapytam w szpitalu o ten olejek i zobacze co mi powiedza wkoncu kiedys ti byl powszechny sposob na wywolanie.

11 lata 6 miesiąc temu #685298 przez violcia00
Aleksia gratuluje,synek sliczny :)

11 lata 6 miesiąc temu #685320 przez kakaszka
dzien dobry mamuski :)

ja mam jutro gina, ale watpie, ze powie mi cos nowego. ale tym razem musze zapytac jak u nas w miescie jest po przenoszeniu. ile czekaja z wywolaniem. kurcze, zalezy mi urodzic w czerwcu, bo jak urodze juz w lipcu to moj facet nie dostanie kasyz ubezpieczalni, a to jakies 2 tys. a w naszej sytuacji kazda zlotowka jest teraz wazna.

brzuch sie spana dosc czesto, mala sie kretoli jak wariatka ( bo non stop pochlaniam lody :) ) jedyne co podejrzane sie ze mna dzieje, to to, ze w nocy spie jak zabita. przychodzi godzina 22 oczy mi sie kleja, jakbym wrocila po 12 godzinach pracy, a budze sie na siku tylko jak juz prawie leje w gacie. organizm moze chce wykorzystac noce na maxa, albo te upaly jakos tak na mnie dzialaja.

modle sie na deszcz, bo nie wytrzymuje tych upalow. wczoraj taka burza walila, a powietrze wcale sie nie zrobilo swiezsze. ja juz nie mam pomyslow na ocholodzenie sie ( 10 razy lodowaty prysznic, lody, non stop woda z zamrazarki i wszystko starcza na chwile ulgi).

aleksia slicznego masz synka, kruszynka.

co do szczepien jestem pewna, ze skorzystam z tych podtsawowych, ale to raczej tylko z powodow finansowych.

wlasnie ciekawe jak tam Rysa sie czuje i czy maly daje jej troche odpoczac. bo biedulka ostatnio byla zalamana.

abra przykro mi, ze tak sie stalo z tym kutasem. ja tylko nie rozumiem po cholere on ostatnio sie przytargal i robil jakas nadzieje. a ty wcale nie jestes glupia, kazda by pewnie tak postapila, bo my kobiety chcemy wierzyc w cuda. ale teraz przynajmniej wiesz o co kaman i pewnie jak nastepnym razem sie przeczolga do was to juz bedziesz wiedziala jak postapic. a mi sie wydaje, ze kiedys nadejdzie taki moment, ze przyjdzie do was.

milego dnia dziewczyny :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka